Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Radyasyon TV'de de var!' -RTE

Loxias

Öne çıkan mesajlar

abi konu ile her hangi bir akademik makale fln okumadım pek bilgi sahibi değilim ama

tüpten korkan tüp kullanmasın
araba kaza yapabilir binmesin

yahu kaza olur yaralanırsın ölürsün 1 kişi 2 kişi

iyide santral patlarsa o ülkenin %20-25'i gidiyor ne diyo bu herif ya kim buna oy verdi allah aşkınıza ya
Sosyal ağlarda paylaş

nükleer santral dünya üzeridneki etkinliğimiz için gerekli.
merak etmeyin ölmezsiniz hacı bu işin mühendisliği var cartı var curtu var. bazı güzel şeylerin olması için bazı bedellerin ödenmesi gerekiyor. bu tarihte de böle oldu ve hep böle olacak. sorry

trolluk falan ypamıyorum gerçekten düşüncem böle.
Sosyal ağlarda paylaş

Güneşi ne sanuyorsunuz bilmiyorum ama çok geniş alanlara ihtiyaç var ve güneş katsayısı ne yazık ki ülkemizde çok verimli değil kaldı ki bu işin bir de kışları var.
Altta Solar One Nevada 64MWlık en büyük güneş santrallerinden biri mesela dünyadaki. Bir nukleerin 5000-6000MW rahat olabileceğini düşünürseniz şimdi bu alanı gözünüzde tutun ve 10 katı ile çarpın hangisi doğaya daha zarar ile kuruluyor düşünün.

Sosyal ağlarda paylaş

Abso yenilenebilir enerjilerin ülkemizdeki veriminin düşük olduğunu, üstüne sadece yenilenebilir enerji ile elektrik ihtiyacının karşılanamayacağını falan anlatmaya kalkma. Anlamıyorlar abi.

Bide üstüne memleketin her köşesinde güneş paneli üretildiğini falan zannedenler var.
Sosyal ağlarda paylaş

Güneş ve rüzgar ana kaynak olamaz henüz ancak destek kaynakları olabilir. Ruzgar kesildi mi enerji üretemezsin veya bulut geldimi verimin düşür gibi şeyler sanayinin canına okur onu bırak souçları daha can sıkıcı olur. Evet doğa güzel ve korunmalı ama doğayı korucam diye lütfen bilinçsiz argumanlarla gelmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Abso yenilenebilir enerjilerin ülkemizdeki veriminin düşük olduğunu, üstüne sadece yenilenebilir enerji ile elektrik ihtiyacının karşılanamayacağını falan anlatmaya kalkma. Anlamıyorlar abi.

Bide üstüne memleketin her köşesinde güneş paneli üretildiğini falan zannedenler var.

abi diyorum 70 milyon çok fazla.40 milyon yaşayalım çiçek gibi.yoksa 70 milyon için rüzgar türbini yapsan yer kalmaz.Nükleer yapsan en ufak bir sıkıntıda tahliye etmen gereken minimum alan Konya kadar.Kömür yaksan havanın içine edersin.Baraj kursan kapasite büyüdükçe barajın etkisi bile muazzam.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben her bu konuyla ilgili topikte söylüyorum. Yıllardır doğalgaz yakıp elektrik üreten tesisimiz var, biri de çıkıp "olm manyak mısınız gaz beleş mi?" falan demiyor. Tabi üretme demiyorum ama, onun yükünü hafifletecek birşeyler lazım.

"Nükleer dışa bağımlılık, biz yapmıyoruz radyoaktif hammadde bizde yok lölö" diyen adamlar üstüne bide "güneş enerjisi" diyorlar, o çok daha garip. Ülkede fotovoltaik "üreten" adam gibi 1-2 firma var yamulmuyorsam. Onların da verimi ne düzeyde kim bilir.

Hes yapma, nükleer yapma, termik yapma,

doğalgaz al yak
dışarıdan elektrik satın al
GÜNEŞ PANELİ KOY BİDE RÜZGAR TÜRBİNİ TAMAM YEA

oldu cnms.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...