Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yaz saati uygulamasi ile

kermit

Öne çıkan mesajlar

Bir kis mevsiminin daha sonuna geldik.
Peki siz hazirmisiniz yaz mevsimine?
Bu yaz icin beklentilrriniz nedir?
Depresif takilip "ben kis mevsimini ve yagmuru,kari severim, brnim mevsimim sonbahar" diyen arkadaslar icin yaz mevsiminin pozisyoni ve onemi nedir?
Havalarin isinmasi ile kislik kiyafetlerinizi naftalinleyip dolaplara kaldirdinizmi?
Aaa havalarda cok guzel diyerek, 5 aydir yapmadiginiz "azcik cami acayimda iceri temiz hava girsin" diyerek cami actinizmi?
Sosyal ağlarda paylaş

Daha gelmedik. Yarin gelicez. Cunku super akilli tipler millet OSS'ye gec kalmasin diye -halbuki en fazla erken gideceklerdi- tum dunyada ayni gun yapilan uygulamanin gunun 1 gun kaydirdilar.

Bir tanesi de cikip ya arkada sinavin saatini/gununu degistirelim ya da bosverelim nasilda kimse gec kalmayacak, en fazla erken gidecekler demedi aralarindan.

Alayini opuyorum burdan.
Sosyal ağlarda paylaş

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla her yıl yapılan ileri saat (yaz saati) uygulaması kapsamında, bütün yurtta saatler, 28 Mart Pazartesi günü saat 03.00'ten itibaren bir saat ileri alınacak.

Kış saati uygulamasına 31 Ekim 2010 tarihinde geçirilirken saatler 04.00'te bir saat geri alınmıştı. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yapılan uygulamaya ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı da 10 Mart 2010 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Karar çerçevesinde, bütün yurtta saatler, 28 Mart Pazartesi günü saat 03.00'ten (pazar gününü pazartesi gününe bağlayan gece) itibaren bir saat ileri alınacak. Saatler, 30 Ekim 2011 Pazar günü saat 04.00'te geri alınacak.

Yaz saati uygulaması, çalışma saatlerinin günün güneşli bölümüne alınması suretiyle, gün ışığından daha fazla yararlanılması, elektrik enerjisinin aydınlatmada kullanılan bölümünden tasarruf sağlanması amacını taşıyor. Ayrıca, yaz saati uygulamasıyla, akşam saatlerinde en yüksek değerine ulaşan enerji talebinin (puant gücü) azaltılması hedefleniyor.

697 sayılı Kanunun 3097 sayılı Kanunla değişik 2. maddesi, “Greenwich'e göre 30. derecede bulunan boylam dairesi bütün Türkiye Cumhuriyeti saatleri için esas alınıyor. Ayrıca başlangıç ve bitiş tarihleri belirtilmek ve bir saati aşmamak şartıyla yaz saati uygulamaya Bakanlar Kurulu yetkilidir” hükmü gereğince, yaz saati uygulamasının başlangıç ve bitiş tarihleri Bakanlar Kurulu kararıyla belirleniyor.
Geçmiş yıllara bakıldığında yaz saati uygulaması, AB ülkeleriyle birlikte mart ayının son pazar günü başlayıp, ekim ayının son pazar günü bitiyor. Ancak bu yıla özel Bakanlar Kurulu kararı ile saatler Yüksek Öğretime Giriş Sınavı (YGS) sınavının yapılması nedeniyle bir gün ileriye alındı.

TEİAŞ'ın hesaplarına göre, yaz saati uygulaması ile yıllık ortalama 600-700 milyon kilovatsaat (kWh) tasarruf sağlanıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Daha gelmedik. Yarin gelicez. Cunku super akilli tipler millet OSS'ye gec kalmasin diye -halbuki en fazla erken gideceklerdi- tum dunyada ayni gun yapilan uygulamanin gunun 1 gun kaydirdilar.

Bir tanesi de cikip ya arkada sinavin saatini/gununu degistirelim ya da bosverelim nasilda kimse gec kalmayacak, en fazla erken gidecekler demedi aralarindan.

Alayini opuyorum burdan.

her sekilde yine karısıklık yasanırdı. sınav saatini degistirmek de, yaz saatini uygulamak da aynı kafa karısıklıgına sebep olurdu yani. yapılacak en mantıklı hareket sınavı 1 hafta sonraya almak olurdu. tabi bunu yaz saati uygulamasını dusunerek coook onceden yapmak daha da iyi olurdu.

onun dısında bugun saatlerin degismemesi cok da problem degil. sınava girmiyosanız siz simdiden degistirin ne olacak. 90% calısmıyosunuzdur zaten pazar gunu. dert olmamalı bu kadar.

bi de erken gitmis olmayacaklar abi. saati ileri aldıgımız icin gec gitmis olacaklardı. sabah 6'da kalktıgını dusun mesela. sonra hass. aslında saat 7'miş :)
Sosyal ağlarda paylaş

İlkbahar ve yaz sever biri olarak kendi çapımda davul ve zurna ile kutluyorum yaz saati uygulamasını. Pazartesi itibari ile 19.05 gibi hava kararacak daha ne isteyeyim.

Yazdan bir beklentim yok, işe gider çalışmaya devam ederim 30 yıllık planım bu benim. Yaz tatilinde, ortaokul boyunca tiksinerek gittiğim yazlıkda geçirdiğim travmatik aylar neticesinde denizden ve kumsaldan tiksinmeye başladım.

Yalnız ilginçdir havuza karşı aynı hisleri paylaşmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

saolun devletlümüz sabah sabah bizi bir kafa karışıklığına itti.

kız arkadaşım trene binecek altı üstü, ön araştırma yaptık neredeyse.

"şu sınav zamanını belirlerken aklın neredeydi be adam" diyende olmamıştır bunlara.

"Başbaganımız 23:30 da olan resepsiyona yetişemeyeceğinden bu gün için 25 saat uygulamasına geçilcektir." diye bişey bekliyorum yakında
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...