Deacon Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 senin gibi insanlar yuzunden zorunlu kaliyor bu dersler iste. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 tarihini bilmeyen millet yok olmaya mahkumdur. K. Atatürk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karasimsek Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 Deacon said: senin gibi insanlar yuzunden zorunlu kaliyor bu dersler iste. senin gibi insanlar derken? sen ne biliyosun ki benim nasıl bir öğrenci olduğumu ayrıca kırım savaşı nerde oldu sorusuna trablusgarp cevabı veren insanlarla okuyorum ben o derse gitmesem de kaybım olmuyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 Fistan said: tarihini bilmeyen millet yok olmaya mahkumdur. K. Atatürk asdasd yalnız bunu diyen adamın aynı zamanda harf devrimi ile dolaylı yoldan tarihini geçmişini bilmeyen bir toplum oluşmasına katkısı da ayrı bir güzellik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 o adam dediğin senin yaşadığın ülkenin kurucusu. söylediğin saçmalıkta da eser miktarda akıl katkısı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 ee yani adam olmuyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 o adam olunca sen adam olamıyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 madem öyle çok sevgili putunun adam olması benim adam olmama bağlıysa senin hatırın için adam olmayayım bari de o adam olması ancak bana bağlı olan, adam olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 çok iyisin. şimdi beynini yorma da örümceklerin rahat çalışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrannus Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 ülkemizi atatürk yerine allah kursaydı keşke Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 27, 2011 uzatmayin, Ataturk > all. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eaglewingg Mesaj tarihi: Mart 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2011 Fili said: madem öyle çok sevgili putunun adam olması benim adam olmama bağlıysa senin hatırın için adam olmayayım bari de o adam olması ancak bana bağlı olan, adam olsun. yalnız bunu, bunu alın dışarı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Mart 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2011 Normalde Edebiyat dersleri gereksiz derdim. Fakat geçen sene edebiyat dersinde bir mühendislik öğrencisinin kurduğu "Şiiri araplar bulmuştur" ve "Büyük ünlü uyumunun ne olduğunu hiç duymadım ve gerekli olduğunu sanmıyorum" cümlelerinden sonra gerekli olduğunu düşünmeye başladım. Birde üzerinde yaşadığı ülkenin kurucusuna karşı başarısız bir trolleme girişimi olmuş. Komik olmuş. Arapçanın, Farsçanın meraklısı varsa ilgili ülkesine gidip öğrenebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Mart 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2011 Temel tarih bilgisini üniversiteye gelmiş adam bir zahmet öğrensin. Mühendis vb. adama tarih lazım değil demeyin, insana lazım tarih. Ha diyorsanız zaten biliyoruz biz, o zaman size ne güzel not olarak dönecek, sorun yok. Bilmiyorsanız öğreniyorsunuz. Ayrıca tarihi tartışma imkanı doğuyor. Tabii iyi hocaların olması lazım. Lisedekinin tekrarı gibi olmamalı. Türkçe de kalmalı hiç değilse erasmus ile gelen takas öğrenciler için. Ayrıca işini iyi yapan bir hoca varsa Türk dili dersi gayet iyi geçer. Bizim hoca 1984'ü okutmuştu mesela, okumamış olan adamlar okumuş oldu, daha önce okumuş olanlar tartışma fırsatı buldu vb... Ha 1984 Türk dilinin bir ürünü müdür? Hayır. Ama zaten biz derste Türk'ten çok dil üzerinde duruyorduk. Yani aslında dersin içeriğini ve kalitesini belirleyen ana etmen onu veren hoca. Eğer hocalar kötü anlotomoyorlar bu dersler işe yaramıyor diyorsanız 2 dakika düşünürseniz bunun sistemden değil uygulamadan kaynaklanan bir problem olduğunu ve düzeltilmesi gerekenin sistem değil uygulama olduğunu fark edersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Mart 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 28, 2011 Fili said: madem öyle çok sevgili putunun adam olması benim adam olmama bağlıysa senin hatırın için adam olmayayım bari de o adam olması ancak bana bağlı olan, adam olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 zorunlu veya değil ama madem yök dersi bir standart gelmeli her üniversitede 2. kez Türk dili dersi almak nasıl bir işkencedir biliyor musunuz? ayrıca yökün kendisi gereksiz tırttan koydukları tarih dersinin kimseye birşey katacağını hiç sanmıyorum. maksat okutmanlar para kazansın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 29, 2011 Seçmeli olmalı, içeriği daha ilgi çekici olmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 Gerekli, mühendiste olsan, fizikçide olsan bi genel kültüre sahip olman lazım. Ülken hakkında geçmişi bilmen lazım bi kere ( bu bütün derslerinden daha önemli zaten ) sonra hafif biraz psikoloji,felsefe falan onlardan anlaman lazım. Mal mezun olmamak lazım, ha tabi ünininde bu dersleri boş geçmeyip baya kastırması lazım gonullu olmayanlara ogretmek ıcın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 Abi dahi anlamindaki de'yi ayirmamissin yok dersleri gerekli diyorsun. Bir ise yaramiyor iste. Ogrenen adam lisede ogreniyor zaten ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 Myshkin said: üniversiteye yazı yazmayı öğrenemeden gelen varsa bırakın öğrenmesin ondan sonra da zaten. İnsanlara 20 yaşında derste hâlâ fıstıkçı şahap öğretiliyorsa, tarihte birinci dünya savaşı işleniyorsa e insaf. ÖSS'ye essay bölümü eklenmeli. Cidden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soimyr Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 30, 2011 Suark said: Gerekli, mühendiste olsan, fizikçide olsan bi genel kültüre sahip olman lazım. Ülken hakkında geçmişi bilmen lazım bi kere ( bu bütün derslerinden daha önemli zaten ) sonra hafif biraz psikoloji,felsefe falan onlardan anlaman lazım. Mal mezun olmamak lazım, ha tabi ünininde bu dersleri boş geçmeyip baya kastırması lazım gonullu olmayanlara ogretmek ıcın çok basit arkadaş. dersler zorunlu olmaz, ama derslere girip sınavlarını geersen esktra kredin olmalı. öğrenmek isteyen, ekstra kredi alıp gpa yapmak isteyen adam gelir alır dersini o sırada az-çok iyi-kötü öğrenir. istemeyen adama dersi zorla aldırsanda aldırmasanda bir şey değişmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 Suark said: Ülken hakkında geçmişi bilmen lazım bi kere ( bu bütün derslerinden daha önemli zaten ) (td) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 31, 2011 Deacon said: Abi dahi anlamindaki de'yi ayirmamissin yok dersleri gerekli diyorsun. Bir ise yaramiyor iste. Ogrenen adam lisede ogreniyor zaten ya. lisede anca dil bilgisi öğrenirsin Soimyr said: Suark said: Gerekli, mühendiste olsan, fizikçide olsan bi genel kültüre sahip olman lazım. Ülken hakkında geçmişi bilmen lazım bi kere ( bu bütün derslerinden daha önemli zaten ) sonra hafif biraz psikoloji,felsefe falan onlardan anlaman lazım. Mal mezun olmamak lazım, ha tabi ünininde bu dersleri boş geçmeyip baya kastırması lazım gonullu olmayanlara ogretmek ıcın çok basit arkadaş. dersler zorunlu olmaz, ama derslere girip sınavlarını geersen esktra kredin olmalı. öğrenmek isteyen, ekstra kredi alıp gpa yapmak isteyen adam gelir alır dersini o sırada az-çok iyi-kötü öğrenir. istemeyen adama dersi zorla aldırsanda aldırmasanda bir şey değişmiyor. Zorunlu olmalı. Çünkü üni öncesi eğitimimiz kötü. Kendi tarihini lololo osmanlı gitti avrupayı yendi olarak biliosun,sonra almanya yenilince biz yenildik sayıldık sonra paşa geldi hepsini kendi dövdü gitti diye biliosun. e üniye gelince almak ister misin? istemezsin, öle bomboş takılan gençlerden olursun. İstemeyen adamı, bırakırsan dersten, geçmek için dersten anlamayı ve dedication beklersen bal gibide bir şey değişir. Kafasına vura vura öğreteceksin. Hem tartışma platformun olacak, öle kuru kuru öğrenemeyeceksin. DS lere girip çatır çatır tartışacaksın, arada tokadı yiceksin arada sen atıcaksın. Sonra üni bittiğinde, bunların faydasını genel kültür olarak göreceksin zaten. Sadece bunlar değil, okurken başka bölümlerden arkadaşların da olacak ve soracaksın arkadaş onlara "bu nassı oluo ya" die. Mezun olduktan sonra açılan bi muabbette boş kalmak çok can sıkar, üni mezunu adamsın sen. Oturup tam doyurucu açıklayamacaksanda izafiyeti azcık bil, bozon neymiş bil, bi fikrin olsun; em dalga neymiş, nası bişimiş, bilgisayar nasıl çalışırmış; fuzuli,nesimi kimmiş; freud ne demiş, psikoloji aslında neymiş; işe gireceksin mesela ilerde, iş kanunlarını haklarını bil dimi? Pazarlama neymiş, neye dikkat edilirmiş, vs vs vs gibi şeyleri derslerini alamasanda etrafından sağdan soldan kurcuklayıp öğreneceksin arkadaş. Bunların üzerine kendi tarihini de bileceksin, bir duruşun bir görüşün, insanlara etki edebilme yeteneğin, kendini ifade edebilme koyun gibi her söyleneni takip etmeme özelliklerin olacak. - saldırın grammer naziler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar