Nessaftw Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Merhabalar... Yaklaşık olarak 1,5 yıldır mavi ekran görmeyen bir kişi olarak bugün eve gelince açık bıraktığım pcmi mavi ekran vermiş halde buldum ve hata kodunu not etmedim. Resetledim lakin işletim sisteminin geldiği kısımda sürekli bu hatayı aldım. Ardından windows cdsini takıp repair yapıp oradan bootlarım diye düşündüm biraz didindim önce hddyi görmedi. Kabloların hepsini çıkarıp tekrar denedim ardından hddnin sürücüleri yüklü değil diye uyarı verdi sonra nasıl olduysa tekrar resetleyince işletim sistemi ekranı geldi fakat nasıl anlatsam bilemiyorum inanılmaz ölçüde yavaş şekilde açıldı rahat 3-4 dk sürmüştür açılması, eski loading süresi 20 snin dolaylarındaydı. Herneyse scandisk falan yaptı otomatik olarak 234234234234234 tane hata buldu dizinleriyle oynadı falan oldu bitti derken resetledi ve password ekranı geldi. Masaüstünün açılması kafadan 4-5 dk sürmüştür, 2 saniye gibi bir süreden o kadar gecikmeye çıkması anormal tabi. Ben pek önemsemedim açıkçası derdim verileri kurtarıp önemli dosyaları aktarmaktı zaten fakat bu noktada tuhaf birşey oldu. Pc ilk aşamada herşeyi geç açıyordu (hdd ile alakalı olsa gerek) lakin aradan birkaç dk geçtikten sonra herşey olması gereken hıza döndü şuanda saniyesinde açılıyor her dosya ve uygulama. Bu sorunu neden yaşadım ? Hdd ölüyor mu yoksa anakart ile bağlantısında mı bir sorun yaşıyorum ? Ne yapmamı tavsiye edersiniz ? Açılışda inanılmaz yavaş olmasına rağmen şuanda hiçbir sorunu yokmuşcasına hızlı çalışması ne ile açıklanabilir ? ps: pcyi restartlamaya korkuyorum yine aynı şey olur diye lol ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Ek bilgi vereyim az önce baktığım kadarıyla 06 dolaylarında sorun başlamış ve bir sürü ''DeviceHarddisk0DR0 aygıtında bozuk bir blok oluştu.'' hatası vermiş, akabindeyse mavi ekran gelmiş. http://i52.tinypic.com/2zjkv10.png Peki aynı hdd şuanda nasıl çalışıyor ? Bad sector olayı falan mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 bad sector olsa gerek. hddler garip şeyler. bendeki 320lik seagate kafa attı mesela 2 sene boyunca, şu an gayet normal çalışıyor sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 diski okurken hata meydana gelmis. hadi biri captain obvious koysun hadi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olorin84 Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Büyük ihtimal bad sector wardır. bnm hdd de öleydi en son değiştirmeden, bi görüyodu bi görmüyodu sonra düzeldi gibi oldu ama en son cat cut sesler gelmeye başladı bende gittim yeni hdd aldım kurtuldum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 reyou said: diski okurken hata meydana gelmis. disk okumuyorken de hata meydana gelmiş olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 23, 2011 hatasiz disk olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Alakasız yere hata vermeye başlaması sinir bozucu oldu. Yeni hdd alalım o halde. Biraz bakındım sitelere ne alsam karar veremedim. Samsung HD322GJ Spinpoint F4 mi alayım yoksa f3 mü yoksa western digital 500gb caviar black mi ? Kharon esh tavsiye de bulunur musunuz ? 300-400gb arası disk kullanıyorum sürekli çünkü diskde dolu alan 100gbı falan oluyor genelde. O yüzden 1/2tblık caviar blackleri es geçtim. Birkaç test sonuçlarına baktım f4ü tavsiye eden çok olmuş ne önerirsiniz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 caviar black alabiliyorsan onu al bence. gayet iyi tavsiyeler okumuştum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Şuanda kullandığım Caviar Black zaten ^^ Farklı birşey alsam mı diye düşünüyorum bakalım esh ve kharon samsung f4/f3 için ne diyecek. 1tb altında sanırım samsung daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 pc ni acik birakirken arkada torrent falan mi cali$iyordu? genelde disk yazarken bir sorun olu$ursa geri donu$u zor oluyor. ya da imkansizla$iyor. ani bir elektrik yuklemesi veya voltaj du$u$uyle bile sikinti olabiliyor nadir de olsa. tavsiyem yeni diskin yaninda bir de kesintisiz guc kaynagi alman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 caviar black in de boyle yatmasi uzucu tabi. imkanin versa download icin boyle ucuz 5400 luk green versiyonlardan alip, sistemi de bir ssd ye kurman daha mantikli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Torrent falan yüklü değil sadece dizi indiriyordum o esnada ne olduysa olmuş. Ssd alacağım zaten kafamda var ancak türkiyede bariz 2 katı fiyatına dandik modeller için harcama yapmak istemiyorum o yüzden birkaç ay sonra yurt dışında çıktığımda oradan almak daha iyi olur diye düşündüm. Şuanda Caviar Black yattara olmuş vaziyette olduğu için Samsung F4 alıp 1-2 ay boyunca ssd alana kadar kullanayım diyorum. Ne dersin ? ps: 1-2 saat içinde almaya gideceğim umarım gitmeden yanıtlayabilirsin ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Cevap gelmeyince Samsung F4 aldım umarım kötü bir seçim olmamıştır :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Sana tavsiyem bir adet yeni sata kablosu da alman. 2 disk kaybettim bozulmuş ama çaktırmayan sata kablosuna sebep... Edik: Ben değil, şirket :P Edik2: Bir de diskin %30unu anca kullanırken neden diski partitionlamadın ki? %50 %50 bölüp, böldükten sonra ilk bölümü silsen, paşalar gibi kullanırdın geriye kalan disk bölümünü. Hoş almışsın yeni disk. Unutma ama git yeni sata kablosu da al. :) Güle güle kullan :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessaftw Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Ben pimpirik oluyorum birşey düzgün çalışmayınca. Patır patır aldığım mavi ekranlar yüzünden yeni sistemi satıp başka bir tane almışlığım vardır :p O yüzden alternatif çözümlere bakmadım gerekirse garantiye gönderirim sanırım. Sata kablosu tavsiyeni gördüm, tşk ederim uyarı için. Sorun o olmasa da anakart kutusunda 324324 tane olduğu için değiştirdim eskisini, kurulumunu falan yaptım. İyi gözüküyor şimdilik. Loading timelar eskisi gibi oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar