Bone Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 "roket adam" said: Başka bi yere yzmıştım buraya da copy pasta çekeyim Şu enerjide dışa bağımlılığı azatıyoruz oley akımının hastasıyım. Sanki memlekette uranyum çıkıyor, hadi çıksa bile sanki işleyecek tesisimiz & know-how'umuz var, sanki nükleeri sıfırdan inşa edecek mühendisimiz var. Bu son projenin Rusya'ya verilmesiyle artık dışa bağımlı değil, direkt olarak Rusya'ya bağımlı oluyoruz bilmem fark ettiniz mi. Zaten üstün zeka ürünü alım-garantili-doğalgaz anlaşmalarımız var Rusya ile, elektriğin büyük kısmını o doğalgazın doğalgaz çevrim santrallerinde işlenmesi ile üretiyoruz, üstüne Nükleer'i de onlara ihale edelim ki herifler höt dedi mi, sesimizi iyicene çıkaramayalım. Gelişmiş ve nükleere sahip ülkeler kurtulmak istedikleri teknolojilerini 3. dünya ülkelerine kakalamaya çalışıyorlar. Almanya'nın 2050 enerji hedefi %100 yenilenebilir enerji mesela, bunu biliyor muydunuz? İtalya'da niye hiç nükleer santral yok? Rusya'nın geliştirdiği "inanılmaz çevreci tarif edilecek gibi değil" 3. nesil VVER tipi santralin neden gelişmiş ülkelerde hiç talibi yok, neden daha önceden yapılmış VVER'lar sırayla kapatılıyor? gerek yok abi anlatmaya. hiç bir ülke yeni enerji teknolojileri üretmiyor, mühendis kişi sadece nükleer tesis kurmak zorundadır, çünkü zaten hali hazırda birçok ülkede nükleer tesis var, kimse kapatmıyor, demek ki geleceğin teknolojisi nükleer santral 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Bone said: 2- türkiye'de mühendislik pek sağlam bir iş değil. en basit bir depremde bile binalarımız çabuk yıkılabiliyor. hızlı tren vakası vardır ki acı bir olaydır. bunun aksini söyleyen varsa toki binalarının ne kadar sağlam olduğunu ve nasıl yenilikçi mühendislik tekniklerinin uygulandığını yazarsa sevinirim. Standartlar, standartlar, standartlar, standartlar. o dediklerin oluyor; standartlar ve denetimsizlik yüzünden. nükleer enerji tesisinin bu şekilde yapılacağına mı inanıyorsun? Bone said: 3- türkiye'de terör tehlikesi var. kendi askeri karakollarımızı bile savunurken zorlanıyoruz. sık sık bombalama olaylarıyla karşılaşıyoruz. olası bir nükleer santralde ne kadar güven altına alabiliri ki? bunun aksini söyleyen varsa bana pkk'yı nasıl ortadan kaldırdığımızı anlatırsa sevinirim. Yahu adamlar gerizekalı mı niye böyle bir şey yapsın? Bu topraklarda onlar da yaşamıyorlar mı onlarında ailesi, çocukları, karıları-kocaları yok mu. Neden gidip böyle bir şeyler yapsınlar, neden? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 peki "neden yapsınlar ki" argümanı ile bu kadar büyük bir risk almak mantıklı mı? türkiyenin böyle bir işe hazır olduğundan şüpheliyim ben. ayrıca türkiye'nin mantık şu açıdan sakat; evet yurtdışındaki büyük ülkelerin çoğu nükleer santral kuruyor ama bunu çağımızda daha verimli bir alternatif olmadığı için yapıyorlar. fakat bunun yanında alternatif enerji kaynaklarını geliştirmeye de büyük yatırım yapıyorlar. Türkiye ne yapacak bu durumda? Muhtemelen enerji bütçesine ayrılan paraların hepsi ile nükleer santral kurup "oh mis gibi enerjim var" deyip arkasına yaslanıp oturacak. sene 2100 olup da diğer ülkeler nükleeri bırakıp daha temiz ve güvenlik enerji kaynaklarına geçtiğinde türkiye başka sektörlerde olduğu gibi enerji sektöründe de eski teknolojiyi kullanan ülke olacak (bkz: en eski hava kuvvetlerinden birine sahip olup da füzeden bozma uçakları en son bırakan ülke olmak). Bunlara değinildiğini görmüyorum nedense, nükleer santral kurulumunu destekleyen insanların çoğu "alternatif enerji mi lol" tavırlarında. Çok sakat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 nükleer santrali kurşun sıkarak mı patlatcaksınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 abi rusların yapması zaten baştan fail. capon, kore, fransız/alman, amerikan şirketleri iyi.. ama bizde açıkçası ne fail değil ki. failistan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 rus teknolijisi iyidir ya, kiskanmayin adamlari http://3.bp.blogspot.com/_XtJXJzVQyxI/SQe_kkrnmUI/AAAAAAAAAE0/moeDK3_nO4I/s400/Istanbul.jpg power armorlari hazirlayin onun yerine, bu toprakalrdan bi kenshiro cikmicak cunki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 SeaGle'a açık mektup!!! yenilebilir enerji kaynaklarına geçelim diyorum ben. star krak, simbat kuruyemiş, yurdum barbunya konservesi, casey meyveli kek ve daha nicesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Simbat kuru üzüm ile dünyayı ele geçirebiliriz lan ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 la porta yok listede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 1 koli la porta alıp güneş panellerinin karşısına koysak onun turuncu renginden bile çok şeyler yaparız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 nükleer santral yararlıdır ve olmalıdır. bunun yancılıkla alakası yok. objektif bir araştırmayı internetten yapabilirsiniz. geri kalan işi seagle'a bırakıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snake Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 başlığı görünce aklıma ankaralı namık geldi. hmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Viktor said: rus teknolijisi iyidir ya, kiskanmayin adamlari http://3.bp.blogspot.com/_XtJXJzVQyxI/SQe_kkrnmUI/AAAAAAAAAE0/moeDK3_nO4I/s400/Istanbul.jpg power armorlari hazirlayin onun yerine, bu toprakalrdan bi kenshiro cikmicak cunki fallout hmmfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Terör konusu önemli Türkiye'de. Saldırı olmasa bile tehdit edilmesi bile gerek insanları. Saldırı olmayacağının da garantisi yok. Ayrıca kimyasal atıkları bile şehrin göbeğine gömen belediyeler vs olduğu düşünülünce, kendi ülkesini pisleten bizlere, yabancılar ne yapar kim bilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Yahu nükleer santral dediğiniz alışveriş merkezi değil ki public olsun. Tonla güvenlik kademesi var. Onu geçtim patlatıp ne yapacaklar ki sdfg. Hani bilmiyorum ama avrupadaki destekçi ülkeleri bile anında kafalarını ezer öyle birşey olursa. Nükleer patlatmak gibi bişey yaptıkları anda tarihin tozlu sayfalaına gömülürler. Bizi bırak dediğim gibi destekçileri gömer. Nükleer diyoruz abi. Bunu patlatmak onlar için bile akıl kârı birşey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 patlatmak icin teroriste gerek yokki rusya + turkiye ortak isbirligi patliycam ben diye haykiriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 ahahahahahha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dattebayo Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 mulgear6 said: 15 yıl satıp devrediceklerdir demişti biri 15 yıl boyunca almıyalım enerjiyi sonra üstüne konarız :D ahahah süper yorum. öyle bir şey yapabilsek hükümeti çok daha fazla severdim heralde :D troll ülke olurduk asdasf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2011 alım garantisi diye bişi duydunuz mu? http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=alim+garantisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar