Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

STSL : Beşiktas JK- Kayserispor / 19.03.2011 @ 19.00

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Adnan Polat'ın siyasi kimliğini bilmeyen, Aksu soyatlı başkan adayının seçilemediği klübün hangisi olduğunu bilmeyen, Demirören ailesinin seçimlerde hangi tarafı desteklediğini bilmeyen adamlarla bişey tartışırsan alıcağın cevap bundan öte olmaz tabi. Cevap vericek bilgi birikimi olmayan insanların a ve h harflerine random sırayla random sayıda bastığı bir forum olup çıktı zaten paticik.
Mesaj tarihi:
adnan polat ve demirören ile ilgili bildiklerini yazsaydın da bilseydik. adnan polat; alevi kökenli, chp'den aday olmuştu bildiğim kadarıyla da demiröreni bilmiyorum, merak ettim
Mesaj tarihi:
adnan polat, zekeriya öz'ü kulübe üye yapmış bir adam. kendi kişisel kontenjanından. öyle eskisi gibi bir adam değil yani, hükümetin karşısında eğilip bükülen bir adam o da.

yıldırım demirören'in siyasi bir kimliği olduğunu dahi sanmıyorum.

ayrıca merak etme, siyasi bilgim; galatasaray kulübü'nün iç işleyişi hakkındaki bilgim senden çok daha fazladır.
Mesaj tarihi:
adnan polatin islerinde zorluk cikti heralde son donemde, hukumet kankacisi oldu.

tabi stad munasebetiyle de boyle yakinlasmak zorunda kalmis olabilir, hersey GS icin asdf.
Mesaj tarihi:
adamların 2 pozisyonunda ofsayt yoktu. birinde zaten defans uzaklaştırmıştı da diğeri tehlikeliydi. Ama penaltıdan önce de bariz ofsayt vardı.

Ben ilk yarı cinnet geçirdim. goller geldikçe rahatladım ama. Ekrem ekrem diyenler ekrem'i görün. Bir ara erhan oynasın abi diye ağlıyodum resmen.

O değilde ernst le necip'i kesen zihniyet maçı izledi mi acaba?

tepiniyoruz tepiniyoruz ertuğrul sana tepiniyoruz!
Mesaj tarihi:
BiTcH_oFBaT said:

adamların 2 pozisyonunda ofsayt yoktu. birinde zaten defans uzaklaştırmıştı da diğeri tehlikeliydi. Ama penaltıdan önce de bariz ofsayt vardı.

Ben ilk yarı cinnet geçirdim. goller geldikçe rahatladım ama. Ekrem ekrem diyenler ekrem'i görün. Bir ara erhan oynasın abi diye ağlıyodum resmen.

O değilde ernst le necip'i kesen zihniyet maçı izledi mi acaba?

tepiniyoruz tepiniyoruz ertuğrul sana tepiniyoruz!

Abi adam Quaresma'nın kanadında oynuyor, maç boyunca 2 kişiyi savunmak durumunda kaldı ki ona rağmen ciddi açık vermedi.

Necip bu maç benim gördüğüm en iyi oyununu oynadı. Maçın en iyisiydi bana göre.
Mesaj tarihi:
Yine sevdiğim blogdan yine güzel bir alıntı....Borges'ten altıntıladğımızı belirtelim...Sayfa 13'te Phyx'in söylediğine cevaben yazmıştım, burada da değinilimiş....

"Bundesligada da hakemler çok fazla hata yapıyor. Mainz'in Hamburg karşısında çizgiyi geçen net golü verilmedi. Dün St.Pauli karşısında Frankfurt'un penaltı pozisyonu çok net ofsayt.. Dahası Frankfurt'un çizgiyi geçen net golü yine verilmedi. Her maça vurduğunuzda böyle hakem hataları bulabilirsiniz. Keza Nürnberg Bremen maçı da bir hayli hakem hatası barındırıyor. Sorun ya da Türkiye ile olan farkı; olağan karşılanması. Hiç ben eyyamcı hakem geyiğini görmedim. Maçları sunan spikerler ekrandan birden fazla kez çok daha başka açılardan görebilme şansına sahip olduğu için hataları anında söylüyorlar. Bundan fazla da hakem konuşulmuyor. Hakemler hakem yorumcusu da olmuyor burada. İddia ederim ki bir yıl boyunca bariz hakem hatası Bundesliga ile Türkiye Süper Ligi arasında çok fazla yoktur ama tartışmak, hakemleri mesele haline getirip onları zor durumda bırakarak performansını etkilemek, doğal hakem hatasına "bilinç" yükleyip töhmet altında bırakmak bize mahsus bizim sevdiğimiz bir şey. Bir suçlu arıyoruz.. Kendi kulubümüze teknik adamımıza yüklenmek yerine sürekli suçlu aranıyor. Üç pozisyon bulduk mu o maçı hak ettik sanrısı ile yaklaşıp gelmeyen galibiyetlere hakem hatası ekliyoruz. Yasaklansın. Hakemlerin yorumlanması yasaklansın ve görün bakalım bir yıl nasıl geçiyor ?"

Hep dediğimiz, konuştuğumuz şeyler...Hiçbirşeycikler olmaz hakemler hakkında konuşmak 1 yıl yasaklansa...Aksine herşey daha bile güzel olur...Yeri geldiğinde durup durup alıntılamayı düşünüyorum yukarıdaki yazıyı...
Mesaj tarihi:
ekrem dag denen adam avusturya milli takiminda futbolcu lisansiyla mi varoluyor ?

sotto'ya katiliyorum. bir sene boyunca hakem hakkinda konusan td, futbolculara vs agir cezalar verilsin. ne biliyim bu tip surekli hakem hatalarini goruntu uzerinden tartismak yasaklansin falan.

her yil ayni hikaye donuyor, 1 yil da donmesin bakalim nolacak.
Mesaj tarihi:
Sene başında desinler o zaman, ayrıca bir zahmet birilerinin hep lehine hata olurken bazılarına büyük çoğunlukla aleyhine olmasın. O zaman sorun çıkmaz herhalde. Üstteki takımların genelde keyfi yerinde ofsayttan goller, beleş penaltılar felan oh valla.

Birde demişsinizki hakemler kritik hata yapıyorlar, tamam doğru biz yapmıyorlar demedik, ama aynı takıma birikince çok göze batıyor bunu diyoruz. Sen git bayern e en aşağı 2 haftada 1 kritik kararalar ver bakalım ne oluyor o zaman. Bizim federasyon iyice yüzsüzlüğü ele aldı, hataları gidermek yerine klüplere laf atıyor.
Mesaj tarihi:
Mesela en sevmediğim şeylerden biri de yukarıdaki yazıyla paralel olarak, spikerlerin hakem yorumları...Daha doğrusu spikerlerin korkudan birşey diyememeleri...Allahtan artık Maraton'da Erman Toroğlu kalmadı da, birkaç yıl önceki gibi tartışmalı pozisyonu tekrar tekrar oynatıp "Evet tartışmalı pozisyonlar akşama Maraton'da konuşulacak" geyiği bitti...Hayır mesela tekrar oynatılan pozisyon, açıkça ofsaytsa ofsayt denilsin, ve tamam bitsin artık...Başkasının yorumuna, maç sonrası saatlerce tartışmaya gerek kalmasın yani...Ofsaytsa ofsayt bunun tartışması osu busu yok işte...Çok kritikse eğer, hakemin yorumudur der geçersin...Ama öyle bir ülkede yaşıyoruz ki spiker evet ofsayt dese ve bu açık bir ofsayt dahi olsa buna tepki gösterecek binlerce insan var...
Biz önce kendimiz objektif olamıyoruz ki, ondan sonra Markus'un yorumlarını bile beğenmiyoruz...Hani utanmasalar ona da bir kalıp uyduracaklar vs...
İngiltere'ye bakıyorsun, adam penaltıysa penaltı, hakem burada hata yapmış diyebiliyor rahat her iki takım içinde ama o orada kalıyor...Ne devre arasında ne maçtan sonra defalarca tutup tutup her açıdan, örümcek kameradan, pilottan, uzay kamerasından oynatılmıyor o pozisyonlar...Yahu zaten öyle olduktan sonra Erman'a da gerek yokki yorum yapabilmek için..Futbolun kuralları belli işte, çok da komplike değil...
Pozisyon hata olduğunda sadece hata olarak kalmalı ve orada bitmeli...İşin özü bu...Bazen LigTV herşeyi göstereceğiz diye öyle bir abartıyor ki-ama onları suçlamıyorum-, maçın kendisi bile kaçıyor, ofsayt çizgisinden ondan bundan...
Geçiniz hocam, futbol oynuyoruz, oynadık hepimiz...Yüzlerce maç izledik, ne hatalar gördük...Futbolda çıkıp oynayan kazanıyor..Orta sahadaki adam faul yaptı, top taca çıktıyda vs bunlar saçmalık...
Mesaj tarihi:
Darksun, aynı takım aleyhine tamamen senin bakış açına göre değişir...Daha yukarıda demiştim hatırlarsan kimbilir Karabükspor'a, Antalyaspor'a , Bucaspor'a ne hatalar yapılıyor/yapıldı...
Masq bile yazmıştı GS'nin bile kaç maçında çok kritik hatalar yapıldı diye...
O durumda herkese çok kritik hatalar yapılıyor, sen ısrarla birileri BJK'yi engellemeye çalışıyor diyorsan dönüp aynı yere geliyoruz her defasında...
Mesaj tarihi:
kendisine gogus atan futbolcuya sari kart gosteren hakemlerin ulkesi burasi. ondan sonra hakemleri ele$tirmeyin diye atarlanmak daha kolay oluyor.

ofsayti gormeyebilirsin, kaleye girip cikan topu algilamayabilirsin, ama kendine yapilan saygisizligi sineye cekmek ya korkudan olur ya tarafli olmaktan.

uefanin listesinde bi tek cuneyd var, zaten ligin hakem kalitesi burdan anla$ilabiliyor.

"uefa hakem listesi 2011" said:

Elite
Frank De Bleeckere, Belgium
Martin Atkinson, England
Howard Webb, England
Alberto Undiano Mallenco, Spain
Carlos Velasco Carballo, Spain – Promoted from PD
Laurent Duhamel, France
Stephane Lannoy, France
Felix Brych, Germany
Florian Meyer, Germany
Wolfgang Stark, Germany
Viktor Kassai, Hungary
Nicola Rizzoli, Italy
Gianluca Rocchi, Italy
Kevin Blom, Netherlands
Bjorn Kuipers, Netherlands
Svein Oddvar Moen, Norway – Promoted from PD
Olegario Benquerença, Portugal
Pedro Proenca, Portugal
Aleksei Nikolaev, Russia – Promoted from PD
Craig Thomson, Scotland
Massimo Busacca, Switzerland
Damir Skomina, Slovenia
Jonas Eriksson, Sweden
Martin Hansson, Sweden

Premier Development
Thomas Einwaller, Austria
Robert Schörgenhofer, Austria – Promoted from cat 2
Serge Gumienny, Belgium
Mark Clattenburg, England – Promoted from cat 2
Tony Chapron, France
Manuel Gräfe, Germany
Alan Kelly, Ireland
Paolo Tagliavento, Italy – Promoted from cat 2
Bruno Miguel Duarte Paixao, Portugal
Pavel Cristian Balaj, Romania
William Collum, Scotland
Stefan Johannesson, Sweden
Cüneyt Cakir, Turkey

Premier
Ivan Bebek, Croatia – Re-categorised from PD
Pavel Kralovec, Czech Republic
Michael Dean, England
Eduardo Iturralde Gonzalez, Spain
Kristinn Jakobsson, Iceland
Alon Yefet, Israel
Eric Bramhaar, Netherlands
Alexandru Dan Tudor, Romania

hakemleri ele$tirilen almanyadan bile 4 hakem cikiyor olmasi yeterince aciklayici sanirsam.
Mesaj tarihi:
Kulüplerin hakem ağlaması komik tabi.

İlk devre Aykut çıkıp penaltılar irdelensin diyordu, ikinci devre itibarı ile hakemler hakkında hiç sesleri çıkmıyor mesela. Keza şimdi de Trabzon başladı ayağımızı kaydırıyorlar diye.

En basitinden şu son derbi maçında Aydınus baya kötü yönetti, Özer'in net kırmızısını çalamadı. Gs bombok durumda olduğundan sesini çıkaran yok. Kadıköyde o hareketi Sabri yapsaydı ve sarı kartla yırtsaydı yer yerinden oynardı mesela. Ayrıca, madem hakeme şarjlayıp çarpmak serbest ben Aydınus'un maçlarında oynayan bir futbolcu olsam yaparım, oh mis.

Kulüpler ağlamasın evet, güzel ama lütfen MHK ve Federasyon da kendi içine baksın. Çok rezalet hakem hataları oluyor bu sene ligde. Kulüplere atar yapacağına hakemlerini düzeltsin. Kulübe cezayı ver geç. Özgener çıkıp atar yapar, Sarvan çıkıp atar yapar, komik yani ağız dalaşına girmeleri. Art niyetli olmadıklarına göre güler geçerler Aykuta, Yıldırım Demirörene ya da Adnan Polata.
Mesaj tarihi:
Tamam hakemlerin hata yapmadıklarını iddaa eden yok zaten...Ancak maksat hakemliği ilerletmek ve onların üzerindeki baskıyı azaltmakla alakalı bizim dediğimiz...Yine geçen sayfalarad tartışıldı hala insanlar Cüneyt Çakır'ın burada maçları iyi yönettiğine inanmıyorlar, yine dediğim gibi daha iyi yönetemiyorsa bile bu tamamen üzerindeki gereksiz baskıdandır...Çok değil, daha bu sene ASY'de oynanan maçtan önce Cüneyt Çakır bize karşı çalışıyor diye BJK'liler Wall of Text dizmemiş miydi çarşı forumlarına, ben mi yanlış hatırladım...
Burada sorgulanması gereken neden iyi hakem çıkaramadığımız...
Hakemlik mesleğine neden yeteri kadar saygı gösterilmediği, neden bu kadar çok üstüne gidildiği...Neden futbolcular hata yapabilirken, hakemlerin hata yapmasına tolere edilemediği...
Defalarca altını çizdiğim gibi en önemlisi...Neden sadece hakem hatalarının hata olduğunu kabul etmiyoruz, her seferinde altında birşeyler arıyoruz, inanmıyoruz onların sadece hata yapmış olabileceklerine...İşte sorunun temel kaynağı bu...
Mesaj tarihi:
Asıl sorun hala Avrupa'yı örnek almaya çalışmamız. Artık bu değişmeyecek bu ülkede. Her zaman suçlu hakemler olacak. Bunu kabul etmesi lazım herkesin. Son derbide değil son derbilerin hepsinde hakemler çok kötüydü. Aynı hakem Avrupa'da kırmızı çıkarabilirken burada daha azı da olsa sarı kart bile çıkaramıyor.

Ayrıca Trabzonspor'un yapısı böyle. Hep onların ayağı kaydırıldı ya. Kendi hatalarını hiç görmezler. Zamanında Sivas böyleydi. Sonra Bursa şampiyon yapmazlar bizi triplerine girdiler. Ne alakası var bunlarla.

Sırf hakemlere karşı değil. Bir hoca gittikten hemen sonra onun aldığı oyuncuları da gönderiyoruz. Hakem de insan tabi ki hata yapacak ama birine çaldığı faulü ya da gösterdiği kartı diğerine de yapacak. O zaman insan art niyet arıyor işte.
Mesaj tarihi:
abi bu trabzonun kanında var.şampiyon olsalar bile ağlarlar ayağımızı kaydırdılar ama şampiyon olduk diye.böyle saçma sapan bi takım şu trabzonspor.
ben en çok şenol güneşe üzülüyorum zaten büyük ihtimal bu sene şampiyon yapsada yapmasada takımı bırakabilir.gider koreye :P zaten korede çok seviliyormuş gitsin reklamımızı yapsın korede :)
Mesaj tarihi:
Ya bu futbolcu hata yapmıyo mu geyiğine bayılıyorum. Futbolcu hata yapınca da aynı tepkiyi görüyo, takımdan da yollanıyo. Hatta geçmişte dayak atılan futbolcularımız bile oldu. Herkes hata yapınca hakettiğini buluyo.

Bugün bu kadar büyük hangi endüstride bu kadar çok hata hoş görülüyo? Bende hakemlerin maç sattığına falan inanmıyorum da resmen güçlü olanın, bol baskı yapanın tarafına kayıyo hemen kararlar.

Genelde hakem hataları üç aşağı beş yukarı dengeliyo sezon sonunda ama bazı sezonlarda da olmuyo. Onlarda da isyan ediliyo işte.
Mesaj tarihi:
Fenerliler... Aykut değil miydi ilk yarıda Penaltılar irdelensin diyen? Bu ağlamak değil mi? Bu adam neden sustu şimdi? Adam hakeme kabadayılık yapıyor. Neymiş efendim sarı kartmış. (random multi h and a spam) Onun cevabını ver bana Beşiktaş ve Galatasaray hakkında bıdı bıdı etmeden önce.

Galatasaray'ı bilmem, maçlarını nadir izliyorum ama derbi maçını izledim. Çok hiddetleniyor GSliler ama o maçta da Milan Baros'un susmadı ağzı maç boyunca. Sarı kartı var. Her pozisyona itiraz etti, bir tane es geçmeden. Neden ona da kart verilmedi. Maç biteseye kadar beklendi kart çıkarmak için? Rüştü tek bir şey söyledi diye çat kart yiyor bizde. Baros susmadı maç boyunca. Ama Aykut'a da helal olsun. Bir derbi içinde Lugano'yu bu kadar temiz ve itirazsız oynarken görmek de nasib oldu ya. Ölsem de gam yemem :D

Beşiktaş'ın son haftalarda lehine ve alehine yapılanları eğer izlediyseniz maçları görmüş olmanız lazım artık. İllallah ettik artık hakemlerden. Bir maçımızda da skora etki edecek bir hata olmasın.

Bir hafta önce: verilmeyen gol, penaltı.
Bu hafta: verilmeyen penaltı ve bariz ofsayt pozisyonu sonrası gelen Kayseri'nin penaltısı.
  • Yeni Oluştur...