Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

savaş hileleri

reyou

Öne çıkan mesajlar

Su konuyu gorunce aklima geldi, tarihteki bu tarz savas kazandiran hileleri bu konuda toplayabiliriz.

http://gundem.milliyet.com.tr/ingilizlerin-tahta-savas-gemisi-hilesi/gundem/gundemdetay/16.03.2011/1364985/default.htm

'İngilizlerin tahta savaş gemisi hilesi' said:

1. Dünya Savaşı sırasında İngilizler, akla gelmeyecek bir hileye başvurup, 14 tahta gemiyi gerçek savaş gemisi gibi dünya denizlerinde yüzdürdü.
Türk askerlerini şaşırtmak için yolcu gemilerine, şileplere sahte bacalar, sözde toplar, uydurma direkler eklendi. Böylece İngiliz gemileri ’Tiger’ ya da ’lnflexible’ kruvazörlerine benzetildi. Karşı taraf bu gemilere ateş edip, boşuna pek çok mermi harcadı.
Sosyal ağlarda paylaş

ben 2. dünya savaşı ile ilgili bi durum biliyorum
almanlar bi grup askere amerikan üniforması giydirip düşman sahasına gönderiyorlar. askerler, amerikan ordusunun askeri tahkimat yaptığı vs. yollar üzerine konuşlanıp yoldan geçen birlikleri tamamen yanlış yerlere yönlendiriyorlar.
sonuç olarak amerikan birliklerinin tekrar savaş durumu alması yaklaşık 1 ayı buluyor ehe (=
Sosyal ağlarda paylaş

cengizhan semerkand kuşatmasına gidiyor. ama gece gidiyor. her askere 10 tane ateş yakmasını söylüyor. onlar da yakıyolar haliyle. koskoca cengizhan yakmayıp nabıcaksın. neyse. işte ordu x kişiyken 10x kişi gibi oluyor. ertesi sabah semerkand yetkili personeli şehir cengize teslim ediyor. ama bi şartla kimsenin kanının akıtmıcak. cengiz de tamam ulan diyor. dediğiniz gibi olsun. alıyo şehri. askerlere diyo ki kazın ulan hayvan gibi çukur. kazıyolar kazmayın nabıcaklar koskoca cengiz han. yakar adamın askerliğini. neyse işte bütün semerkandı o büyük çukurlara atıyo cengiz. e diyolar hani kan akmıcaktı. akmıyor işte lolololol diyor cengiz de.
Sosyal ağlarda paylaş

Majör stratejilerin yanı sıra, combat içinde yapılan minor hamleler de çok etkiler savaşın sonucunu.

Medivacla drop yapıyor gibi yapan terranın dropshipi aslında boştur, bu sırada savusturmak için ordusunu bölebilir protoss.

Ve tabii ki ana ordu önden geldiği zaman hazırlıksız yakalanacaktır.

Yada spotlanan bir build order tamamen bırakılıp rakip ona counter giderken boşa ugrasılması saglanır, mindgame çok önemlidir savaşta.
Sosyal ağlarda paylaş

anafartalarda gazi paşa askerlere der ki bu mevziyi bıraka teskereyi unutsun. askerler de ama paşam mühimmat yok der, gazi paşa da durur mu yapıştırmış hemen cevabı mühim değil çocuk. siz durun yeter. sene 1915 süngüyle mi girecekler lan der. askerler de reinforcment gelene kadar mevzide tek kurşun atmadan karşı mevzideki düşman askerlerini tutarlar.
Sosyal ağlarda paylaş

zamaninda kirim beyleri bi kaleyi kusatmis, ama alamiyorlar savunma imba. Gel zaman gec zaman kusatan ordu da veba baslamis. Bunlar da veba'dan olen askerlerini mancinikla kalenin icine atmislar.

Kale'ye giris cikis kapali, yemek su hicbisi gelmio, oluler yuzunden hastalik baslayinca kalede mecbur teslim olmuslar

bu masal da burda bitmis
Sosyal ağlarda paylaş

plevne müdafasında bizim paşalardan biri bakmış 1 aylık erzak su filan var. kaleyi de avusturlar mı ruslar mı ne kuşatmış tam hatırlamıyorum. plevne olup olmadığını da hatırlamıyorum. neyse o önemli değil zaten. tamam demişler teslim oluyoruz. çıkmışlar dışarı. bi güzel hazırlanmışlar. 2 saat sonra kaleyi kuşatmışlar. düşman ordusu noluyo lan demiş. bizimkiler de kuşattık demiş. e iyi kuşatın bizim yanımızda erzak vardı burda su da var baya dayanırız bizim elemanlar gelir sonra raadolun geniş takılın demiş düşman generali. bizim paşa da ne dese beğenirsin. biz çıkmadan suya sıçmıştık akılllım pışşşık demiş. kaleyi geri almışlar sonra
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

plevne müdafasında bizim paşalardan biri bakmış 1 aylık erzak su filan var. kaleyi de avusturlar mı ruslar mı ne kuşatmış tam hatırlamıyorum. plevne olup olmadığını da hatırlamıyorum. neyse o önemli değil zaten. tamam demişler teslim oluyoruz. çıkmışlar dışarı. bi güzel hazırlanmışlar. 2 saat sonra kaleyi kuşatmışlar. düşman ordusu noluyo lan demiş. bizimkiler de kuşattık demiş. e iyi kuşatın bizim yanımızda erzak vardı burda su da var baya dayanırız bizim elemanlar gelir sonra raadolun geniş takılın demiş düşman generali. bizim paşa da ne dese beğenirsin. biz çıkmadan suya sıçmıştık akılllım pışşşık demiş. kaleyi geri almışlar sonra

bende aptal gibi oturup okuyorum şunları allah belanı versin fatih
Sosyal ağlarda paylaş

history channel da tarih öncesi savaşlar belgeselini izleyin bi kaç bölümü var orda hanibal dı sezardı iskender falan hepsinin savaş stratejilerini ve taktiklerini anlattılar. izlediğim en kaliteli belgeseldi hatta bizim hilal diye bahsettiğimiz taktği m.ö 500 dü sanırım hanibal ın aynısını yaptığını gösterdiler
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...