di Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Red said: iş beğenmeyenlere kızıyoruz.belki kolay parayı tembelliği seven bir milletiz ama arkadaş sanki köpek gibi calısınca hakkını veriyorlar 300-500 lira için hayatını veriosun işsiz olmak daha iyi Issiz kalinca calip cirpmana gerek kalmiyorsa, hayatina isyan edip milleti bicaklamiyorsan, gidip bakkal market soymuyorsan, hayatini idame ettirip daha iyi imkanlari bekleyebiliyorsan yap tabi.
Law Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 O zincir bireysel başarılar ile kırılmaz ancak kendini kurtarırsın o şekilde. Orman kanunu var evet çünkü hayvanda çok ülkede. Ama işte biz en azından herkesin menfaatine bir çözüm getirmeye çalışıyoruz. 600 tle ücret lan ne olacak gir çalış bende patron olurum sonra benim 600 lik işçilerim olur demek yanlış. Kimse girmesin tenezzül etmesin, seslerini yükseltsinler demeye çalşıyoruz. Tenezzül ettiğimiz için zaten devam ediyor.
jacabo Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 barnacle said: NolaxThensbane said: İlk girerken mühendislere 800-1000 veriyorlar hangi dünyada yaşıyorsunuz siz. o paraya çalışan mühendis aptaldır abi. gitsin inşaatta amelelik yapsın daha çok kazanır. sorumluluk almasına da gerek yok. başı ağrımaz. abartmayin abi ya duzgun bi (okul demiyorum, bolum) muhendislikten mezun kimse 800 le baslamaz cikar 1 2 dangalak patron verirde o kadar yani girmezsin olur biter
Oce4n Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 "what can i do sometimes. in the tabela" yani durum. herşey ortada. bu zorunlu seçeneklere uymayıp da ne yapabileceksiniz ki evde oturup. benim etrafımda çok var o aile parazitlerinden o yüzden böyle konuşuyorum zaten. Burger kinkde çalışmaya başlasalar müdür olmuşlardı şimdiye kadar...
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 jacabo said: barnacle said: NolaxThensbane said: İlk girerken mühendislere 800-1000 veriyorlar hangi dünyada yaşıyorsunuz siz. o paraya çalışan mühendis aptaldır abi. gitsin inşaatta amelelik yapsın daha çok kazanır. sorumluluk almasına da gerek yok. başı ağrımaz. abartmayin abi ya duzgun bi (okul demiyorum, bolum) muhendislikten mezun kimse 800 le baslamaz cikar 1 2 dangalak patron verirde o kadar yani girmezsin olur biter Bursa mak. mühendisliği bir iki okul dışında birçoklarının tabiriyle anadolu üni mezunu standart mühendisler kaç para alıyor bir öğrenin başlarken sonra konuşun.Etrafımdan gördüklerim bunlar.Oraya da girmezsin diyorsun öyle yapıncada 6ay 1 yıl bekliyorsun iş bulacam diye birçok işte tecrübe yok diyip mülakata bile çağırmıyor.
Law Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 O evde oturanlara bende kızıyorum, gidip bari örgütlenip pasif eylemlerle ortalığı birbirine katsınlar :), çalışmasınlar ama 3.5 milyon işsiz sokağa dökülüp ankaraya kadar gidip şöyle bir otalığı neyse anladınız siz.
jacabo Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 dandik bi universiteden makine muhendisiyim. az cok arkadasim vardir herhalde di mi?
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Göster bakalım neredeymiş o işler gözüm kapalı girerim.
barnacle Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 abi izmirde bile part time 4. sınıfta okuyup çalışan arkadaşlarım alıyo o paraları. makine müh hepsi.
jacabo Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Bu arada dandikseb giremezsin tabi o konuyu unuttum
Mithat Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Yalnız starbucksta 20 saat çalışana 500 lira veriyolar. Bilmiyorum herkesi almıyolardır tabii de part-time işler türkiyede mükemmel bence. Ellerinde profilim vardı(cv degil yaşım kaç nerde okuyorum ve resmim sadece bu üçü) ve direk teklif bu haftada 20-25 saat 500 lira. Bunun gibi neler neler var turkıyede cok acil ihtiyacı olan 2 tane bunlara gırse mis gibi iş işte daha ne ıstıyolar bılmıyorum. Türkiyede bence iş çok maaş az olabılır ama iş cok ben biliyorum ki hayatta aç kalmıcam boyle bir ülkede hele bu kadar saf (kötü anlamda degil iyi niyetli saf) insanların oldugu ülkede kesin aç kalmam.
senko Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 starbucs guzel kizlari ve yakisikli erkekleri aliyor sadece, cirkinleri almiyorlar.
paparnoz Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Bazı arkadaşlar yok tembellik yok iş beğenmiyorlar gibi söylemlerle gelmişler,ciddi olmadıkları kanaatindeyim. Asgari ücret ancak adam köyde ikamet ediyor olacak ekili biçili bir arazisi olacak köyün yakınında bir yerde işçi olarak çalışacak o zaman kıt kanaat geçinir ancak şehir de asgari ücret ile 4 kişilik bir aile yi geçindirmek çok zor bir kere kira yı 250 milyon olarak düşünsek ki bu büyük şehirlerde tek göz oda diyebileceğimiz bir eve tekabül etmekte mahallesine,çehresine değinmeyeceğim bile bunun yemek masrafı çocukların okul masrafı,elektrik,su,kömür ü hesaba kattığınızda işin içinden çıkılmıyor maalesef atıyorum her gün çorba yapsalar bunun tüpü var bir tüp 60 tl oldu 2 ay idare ederse iyi yine üstüne ekmek 75 krs ile 60 krs arasında değişiyor en basitinden bir sebze çorbası tüketse ev ahalisi patates,havuç vs gerekiyor daha bunun yağı var,salçası var soğanı var. E adam bir ay hep çorba içse günde minimum 3 ekmek alsa bir tencere sebze çorbası ile günü idare etse tüp hariç 180 den aşşağı kurtarsalar iyi ettimi 250 + 180 ne kaldı geriye 170 bunun yarısı okul yarısı yol masrafı olsa. Ulan aile yandı demektir her ay içeride adamlar sırf çorba içseler böyle çorba ile makarna ile yaşammı geçer kaç yıl dayanırsınız o da belli değil.Bahçeli hesabı ile bile asgari ücretli bir aileyi kurtaramıyoruz arkadaşlar farkındamısınız bilmiyorum.Sonra iş beğenmiyorlar diyorsunuz,atıyorum konser çıkışı arkadaşlarınızla boş bira şişesi toplayıp satsanız (ki yolsuz zamanlarda arkadaşlarla çok yapmıştık) ki 2 saatlik iştir herkesin eline 50 lira ya yakın para düşebiliyor,yolda para arasa milletin düşürdüklerinden günü kurtarır yani daha sayabileceğim böyle bir çok küçük iş var. Ama bizim vatandaş sanki kendi dışında insan yaşamıyormuşcasına günlüğü 15tl den iş beğenmiyor diyor şahane bir anlayış her iş yerinin kapısında büyük puntolarla yazmalı "arbeit macht frei" diye affedersiniz ayaküstü insan s.kmek böyle oluyor.Ki o 15tlye çalıştırdığı adamın 5 dakika dinlenmesi bile koyuyor boş boş oturuyor diyor,50 60 yaşında adama bir yığın bağırıp azarlamıyorlar mı böyle budaklı meşe ağacı ile indiresim geliyor kafalarına.Maden de tersane de yevmiye 30 lira ki onda da erken yaşta canından oluyorsun öbür türlü ömrünü çalışmakla tüketip yaşamaya vakit bulamıyorsun sonra bizim vatandaş tembel,aylak,iş beğenmiyor bi çay koyun gelin en iyisi
Oce4n Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 önerin nedir paparnoz ? açlıktan ölsünler mi ? Varmı bi çözüm yolun?
barnacle Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Oce4n said: önerin nedir paparnoz ? açlıktan ölsünler mi ? Varmı bi çözüm yolun? hükümeti devirmek
paparnoz Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Yolsuzlukların önüne geçilmesi bile belli ölçüde belediyelerin bütçesini rahatlatabilir ve daha çok insan adam gibi bir ücretle istihdam edilebilir.(ki sadece belediyelerin yaptıkları yolsuzluklar bile çok büyük bir etken) Ki herkesin yaşadığı şehirde belediyenin illa büyük yolsuzlukları olmuştur.Kaldırım taşları en bariz yolsuzluk olayıdır.Her yeni belediye zamanında o şehir de ki tüm kaldırım taşları illa değişir bazen bir kaç kez değişir. Bu sadece basit bir örnek çok fazla çözüm yolu var
Loxias Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Ya şu kursların işsizlik oranını düşürmekten ve yandaş eğitim kurumlarının cebini doldurmaktan başka hiç bir yararı yok halka
fede Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 açlıktan ölmesinler de bok gibi de yaşamasınlar
Trias Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Bizim şirkette çalışan personele "ücreti bizden x kursuna git" diyoruz, "gerek yok böyle iyiyim" diyor. tabiki maaşına zam yapamıyoruz. Babam fazlasıyla iyi niyetli işten de çıkartmıyor, adamlar aynı yerde sayıyıyor. Çok fazla bu tür insan var, hakettikleri kadar kazanıyorlar. Diğer en büyük sorun emekçiyiz diyen (genel mantığı üste yazdığım kişiler) kesimin çok kısa zamanda açıkta kalacağı. Artık bir fabrikada 100ler ce kişi yerine 10-15 teknisyen çalıştırmak bile yetiyor. Yani liseden mezun olayım, bir fabrikada vida sıkıp asgari ücret alayım olayı bile yakın gelecekte kalkabilir.
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Kurs boyunca verdikleri paranın az olması niye zor geldi ki size? Kurs veriyorlar üstüne destek oluyorlar. Kursa verdikleri para için mi gidecekler, verdikleri eğitim için mi? Onu geçtim, kurstan sonra buldukları işte asgari ücretle çalıştıracaklarsa, çalışma? En kötü sanayi sitesinde kaynakçıya iş var olm farkında değil misiniz bilmiyorum ama. O kurslar sizi kaynak mühendisi yapmaz ama onun yolunu açar. Kimse anasının karnından argon torçuyla çıkmıyor elbette, temeli attıktan sonra 2-3 yılda istenilen seviyeye gelinir ki bu süre zarfında 1k maaş rahat alınır kaynak işinde. CNC tezgah operatörlüğünü saymıyorum bile. Gemlik Çimtaş fabrikalarında bi argon kaynakçısının 4k civarı maaş aldığını belirteyim bu arada. Kaldı ki birçoğu böyle kurslada eğitim bile görmemiş oluyor. Kimseye asgari ücretle köle ol demiyorum ama hiç bi bok bilmeyen bi adamı kimse almaz işe. Önce emek ver birşeyler öğren, biraz ter dök ki al meyvesini. Ha "abi asgari ücretle çalışıcam boşver köle mi olucam yea" diyen ve herhangi bi meslek ile ilgili birşey bilmeyen adama kimse "gel kardeşim ayıp ediyorsun 2k ile başla yarın" diyecek değil. Ben 6-7 yaşımdan beri babamın dükkanında it gibi çalışıyorum. Üniversite öğrencisiyim, hafta sonları döndüğümde 2 günde bile gidip iş yapıyorum. Ki hiç umurumda olmaya da bilir, babam var, abim var, okuduğum bölüm geçerli bi bölüm. İş bulamazsam arkamda güvence olaca insan var ama ben köle gibi çalışmaktan kaçmıyorum yıllardır. Ki babamınm dükkanı dediğime bakmayın herhangi bi çıraktan farkım yok benim oraya çalışmaya girdiğimde. Öyle babamın dükkanı falan sökmüyor yani. Niye katlanıyorum, gezip tozmak varken çalışıyorum? Dükkana iş gücü bulmak zor mu? Çırak olacak adam mı yok? Az çok bi güvencem olduğu halde niye kendimi zora sokuyorum? Çünkü yrın öbür gün iş bulamazsam ve güvencelerim boş çıkarsa "ne iş olsa yaparım abi" demek istemiyorum. Öyle bi durumda kaynak da yaparım sac işleri de yaparım, hiç birşey yapamazsam babamın mesleğini de devam ettirebilirim karnımı doyurabileceğim kadar. Gel gelelim, arkasında hiç bir güvencesi olmayan ve çoluk çocuk sahibi olani bakmakla yükümlü olduğu insanlar olan bireyler, senelerdir dükkanın karşısındaki kahvehanede batak atıyorlar? Kumar desen var. Kimisi annesinin emekli maaşını yiyiyor gelip, kimisi ondan bundan borçla hayatını devam ettiriyor, haysiyetsiz bi yaşam şekli sürdürüyor afedersin. Bursa'da BUSMEK bedava kurs veriyor, herifler insan gelsin diye broşür dağıtıyor her gün. Yeter ki kursa gelsin birisi diye. Az önce bahsettiğim tiplerin hiç böyle bi uğraşa girdiğini, kursa gideyim birşey öğreneyim dediğini görmedim. 6-7 yaşımdan beri oradayım diyorum, 21 yaşındayım desem 14 yıldır aynı heriflerin aynı yaşam biçimini sürdürdüğünden bahsediyorum size. Ama beleşçilik o biçim. Kimse parası olanın kölesi olsun diye bi düşüncem yok ki "işçinin teri kurumadan emeğinin karşılığı verilir" düşüncesiyle büyüdüm ben, yakın değilim öyle kölelik düşüncelerine. Ama insanımız da biraz gayret etsin. 2011 yılındayız, Türkiye'yi geçtim dünyanın hiçbir yerinde kimse emek vermeden yemek yiyemiyor beyler. Emeğinin karşılığını açgözlü işverenler yüzünden alamayıp kötü şartlarda çalışan işçileri tenzih ediyorum bu söylediklerimden elbette. Ama ülkede işsizlik oranının rahat yarısını oluşturan kesim "çükünün keyfine işsiz".
df Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 haziran ayında okulum bitiyor ve mühendis olacağım ama ona rağmen kendimi geliştirmek için birşey yapmazsam adam gibi bir işe giremem. vasıfsız olsam durum çok daha kötü olur. durumum onlara oranla kısmen daha iyi olsa da 5-6 aydır yol yemek parasına staj yapıyorum ve okul bitene kadar yaklaşık 1 sene para kazanmadan staj'a gitmiş olacağım birşeyler öğrenmek adına. vasıfsız iken kursa gitmeyen adam bence haketmiyor adam gibi işi. işin garanti olması önemli değil kurstan sonra. sen öğreneceksin azmadip sonra kaynakçılıkla vs iş bulamama gibi ihtimalin yok türkiye'de.
synthesizer Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 Mesaj tarihi: Mart 13, 2011 SeaGle said: Kurs boyunca verdikleri paranın az olması niye zor geldi ki size? Kurs veriyorlar üstüne destek oluyorlar. Kursa verdikleri para için mi gidecekler, verdikleri eğitim için mi? Onu geçtim, kurstan sonra buldukları işte asgari ücretle çalıştıracaklarsa, çalışma? En kötü sanayi sitesinde kaynakçıya iş var olm farkında değil misiniz bilmiyorum ama. O kurslar sizi kaynak mühendisi yapmaz ama onun yolunu açar. Kimse anasının karnından argon torçuyla çıkmıyor elbette, temeli attıktan sonra 2-3 yılda istenilen seviyeye gelinir ki bu süre zarfında 1k maaş rahat alınır kaynak işinde. CNC tezgah operatörlüğünü saymıyorum bile. Gemlik Çimtaş fabrikalarında bi argon kaynakçısının 4k civarı maaş aldığını belirteyim bu arada. Kaldı ki birçoğu böyle kurslada eğitim bile görmemiş oluyor. Kimseye asgari ücretle köle ol demiyorum ama hiç bi bok bilmeyen bi adamı kimse almaz işe. Önce emek ver birşeyler öğren, biraz ter dök ki al meyvesini. Ha "abi asgari ücretle çalışıcam boşver köle mi olucam yea" diyen ve herhangi bi meslek ile ilgili birşey bilmeyen adama kimse "gel kardeşim ayıp ediyorsun 2k ile başla yarın" diyecek değil. Ben 6-7 yaşımdan beri babamın dükkanında it gibi çalışıyorum. Üniversite öğrencisiyim, hafta sonları döndüğümde 2 günde bile gidip iş yapıyorum. Ki hiç umurumda olmaya da bilir, babam var, abim var, okuduğum bölüm geçerli bi bölüm. İş bulamazsam arkamda güvence olaca insan var ama ben köle gibi çalışmaktan kaçmıyorum yıllardır. Ki babamınm dükkanı dediğime bakmayın herhangi bi çıraktan farkım yok benim oraya çalışmaya girdiğimde. Öyle babamın dükkanı falan sökmüyor yani. Niye katlanıyorum, gezip tozmak varken çalışıyorum? Dükkana iş gücü bulmak zor mu? Çırak olacak adam mı yok? Az çok bi güvencem olduğu halde niye kendimi zora sokuyorum? Çünkü yrın öbür gün iş bulamazsam ve güvencelerim boş çıkarsa "ne iş olsa yaparım abi" demek istemiyorum. Öyle bi durumda kaynak da yaparım sac işleri de yaparım, hiç birşey yapamazsam babamın mesleğini de devam ettirebilirim karnımı doyurabileceğim kadar. Gel gelelim, arkasında hiç bir güvencesi olmayan ve çoluk çocuk sahibi olani bakmakla yükümlü olduğu insanlar olan bireyler, senelerdir dükkanın karşısındaki kahvehanede batak atıyorlar? Kumar desen var. Kimisi annesinin emekli maaşını yiyiyor gelip, kimisi ondan bundan borçla hayatını devam ettiriyor, haysiyetsiz bi yaşam şekli sürdürüyor afedersin. Bursa'da BUSMEK bedava kurs veriyor, herifler insan gelsin diye broşür dağıtıyor her gün. Yeter ki kursa gelsin birisi diye. Az önce bahsettiğim tiplerin hiç böyle bi uğraşa girdiğini, kursa gideyim birşey öğreneyim dediğini görmedim. 6-7 yaşımdan beri oradayım diyorum, 21 yaşındayım desem 14 yıldır aynı heriflerin aynı yaşam biçimini sürdürdüğünden bahsediyorum size. Ama beleşçilik o biçim. Kimse parası olanın kölesi olsun diye bi düşüncem yok ki "işçinin teri kurumadan emeğinin karşılığı verilir" düşüncesiyle büyüdüm ben, yakın değilim öyle kölelik düşüncelerine. Ama insanımız da biraz gayret etsin. 2011 yılındayız, Türkiye'yi geçtim dünyanın hiçbir yerinde kimse emek vermeden yemek yiyemiyor beyler. Emeğinin karşılığını açgözlü işverenler yüzünden alamayıp kötü şartlarda çalışan işçileri tenzih ediyorum bu söylediklerimden elbette. Ama ülkede işsizlik oranının rahat yarısını oluşturan kesim "çükünün keyfine işsiz". helal. kimse gelip işçiler kardeş patron kalleş geyiğine girmesin rica ederim. seagleın dediklerinin her kelimesine katılıyorum. tabi ki maden ocakları vesaire uç ornekler ve gercekler ve o yuzu de var umutsuz isciyi somurme davasinin, ama dendigi gibi iş begenmeyen kesim de kesinlikle yadsinamayacak kadar buyuk. 3 cocuk dogurun demek kolay, aile planlaması yapan yok. sen eger gelecegini guvene almadan karini cocugunu alip "hadi bismillah buyuk sehir tasi topragi altin" diye gelip corbaya talim ediyosan istanbulda, kusura bakma ama bunun cezasini "patron" odeyemez, senin akılsızlıgın oder, kimseyi de suclu tutamazsin, anca devletin bu kesimi bilinclendirmemesi ve koyunden buyuk sehirlere goc etmesine itmesi suclu tutulabilir.
Öne çıkan mesajlar