Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Archeage

narsor

Öne çıkan mesajlar

Tessellation , ambient occlusion , physics engine
VE diger hic bir mmorpg de gormedigim player collision.
Motorları kıaslamıyacam bile. yukardakinler sanırım farkı çok acık gosteriyor.
Hic bir oyunda gormedigim player collision var burda .
Cok basit auctiondan alış veriş yapıyorsunuz sizi zorlıyan bir oyuncu bir anda sizi auctiondan itiyor ekranınızı degistiriyor. sizi ittirebiliyorlar yaptıgınız işi yapamıyorsunuz.
Physic motoru na gelince suyun itme gucunu goruceksiniz suya kancayla gemiyi batırıyorsunuz derin bir yer mesela ne kadar derine batırdıkca gemi o kadar hızlın yuzeye fırlıyor. tesellation ve ambient occlusiondan bahsetmiyorum bile sanırım siz eso yu da anlatırsınız dinlerim.
Esoda grafikler sizin gozunuze iyi geliyor .Ama ilerde bu oyuna girince oynayınca anlıyacaksınız farkı .
Animasyonların nasıl bir oyuna neler kattıgını goruceksiniz .
Bunu yalnızca eso grafigi icin kıyaslıyanlara yazıyorum .
Karakterler yaşıyor burda oyun yaşıyor
Esoda 2d üstüne 2d bir dünya kurulup 3d gösterilmiş .
Zaten oyun motorlarını incelediginizde daha detaylı nedemek istedigimi anlarsınız
Biraz okuyun ....
Bir sürü forum var . Ve tüm archage ile kıyaslanan forumlarda esodan cok daha iyi grafiklere sahip oldugu yazıyor .
Bir cok incelemede var hepsinde aynı seyi bahsediyor.
Esonun grafikleri cok sonuk donuk hareketli degil . archeage de ise olay cok canlı.
Ru ile alpha arasında cok fark var grafik olarak bunu oradan gelen herkese sordum inanmıyanı rusyadan gelen 22 oyuncu ile bu aksam konustururum herhalde onlardan da iyi bildiginizi idda edicek degilsiniz 2 sinide oynamış oluyorlar.
ama sonucda biri kırmızı rengi daha hos bulur digeri siyahı .
Sosyal ağlarda paylaş

Geminin ucunda bordalama icin kullanılan bir zıpın var.
bunu rakip gemiye atıyorsunuz bu zıpkına bir ip baglı bunlan rakip gemiyi vurunca aradaki ipten rakip gemiye cıkıyorsunuz .
Ama tabii fizik motoru olunca bu zıpkını ve ipi ki bu ip gemide bir motora baglı bunla cesitli sarlatanlıklar yapılıyor gemiyi kuleye cıkarmak gemiyi karada yurutmek.
Zıpkını derin bir yere atıp bir kayalıga saglam bir sekilde saplamaya calısıyorsunuz .
Sonra zıpkın baglı oldugu ipin takılı oldugu motoru cekerek gemiyi dibe cekiyorsunuz .
Gemi iyice dipe cekildimi ipi keserek gemiyi serbest bırakıyorsunuz
gemi suyun kaldırma kuveti ile havaya fırlıyor denizin dibinden.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu son iki video eğer "bakın ne kadar iyi" içinse bence olmamış. Sudaki adamın ara ara su beline geliyor saçmalık (kıçında boş şişe yoksa).

bkz
aquila said:

evde yap deneyini, doldur kuveti, bos sise mise suyun dibine it sonra birak.

Ateş topunun yıkımı gayet güzel ancak köprü üstündeki adam odun gibi duruyor köprü yıkılırken.

Her neyse yine de çoğu oyunda göremeyeceğimiz fizik gerçekçilik var oyunda belki, kıyaslamıyorum onla bunla ama öyle aman aman şeyler değil bunlar. Hele ki bir yandan fizik motorunu övüp diğer yandan suya zıpkınla gemi batırıp "ne kadar batarsa o kadar hızlı çıkıyor" ile mutlu olmak çelişiyor. Fizik motorunun iyiliği eğer gerçeğe yakınlıkla ölçülüyorsa o zaman bunlar tam tersine kötü örnekler.

Yine söyleyeyim, gerçektekiyle tastamam örtüşsün demiyorum tam tersine oyun bu, fantastik olmalı, glider mesela, olacak iş değil ama gayet süper şahane bir olay çünkü oyun bu. Ama bunları fizik motoru harika iddiasına örnek vermek mantıksız :)
Sosyal ağlarda paylaş

Farkındaysan ilk cümlemde "bakın ne kadar iyi" demek için örnekse bu videolar dedim. Eğer videolar/videoların anlatmak istediği "iyiyse" ki öyle olmadığını düşünmüş olsan koymazdın diye tahmin ediyorum, o zaman videolarda anlatılmak istenen şey de çok büyük ihtimalle benim "öyle olmadığını" anlatmak istediğim şey.

Yani hadi pardon ben körüm yanlış gördüm diyelim, sen demesen de videolar diyor ki "fizik motoru über aga". Ben de ona muhalefet ettim biraz.

Ayrıca şurda da biraz sanki bahsetmişsin, ben kıçımdan uydurmadım okuduğumu anlayabiliyorum :D

akirafes said:

Tessellation , ambient occlusion , physics engine
VE diger hic bir mmorpg de gormedigim player collision.
Motorları kıaslamıyacam bile. yukardakinler sanırım farkı çok acık gosteriyor.
...
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...