Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Archeage

narsor

Öne çıkan mesajlar

Mortis "mobil ticaret gold için yapılmaz" dolayısıyla farm olmaz... O kadar riske girip ve o kadar zaman harcayıp "1 paket mal yani 100 adet üründen" 5 gold alacağına, AH de 2 golda satarsın, 100 değil 1000 tane koyarsın üstelik sıfır risk... Satılması da 15dk sürmüyor

Mobil ticaretin amacı "Gold Coin" ki bununla Kale falan kuruosun olay bu...

Yani "gold" işi AH de dönüyor... Senin 6 saatte kazanacağını (ki gasp edilme riski de var) ben AH de 15-20dk da kazanıyorum anlatabildim mi şimdi bilemiyorum artık
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster işte bende onu anlatıyorum :) para alabileceğin NPC de koymuşlar ama aklı selim kimse Gemi ticaretini para amaçlı yapmaz ki kimse de yapmıyor zaten :) AH dururken %1000 gerzekçe

Oyunda "Gold Coin" kazanmanın tek yolu liman ticareti. Olay da bu zaten "gold için değil gold coin için"

Gold Coin bir para birimi değil
Sosyal ağlarda paylaş

satılamıyor. mesela buyuk guıldlerın amacı su oluyor; 1000 gold coin (daha da fazla olabilir) toplayarak o guild kalesini almak ve kuzeyde inşa etmek. kalenizi kuzey kıtasında inşaat ettiğiniz bölgede yapılan tüm ticari faaliyetlerden o bölgenin sahibi guild komisyon alıyor. kurulan evlerden , tarlalardan vergi alıyor. tabi sadece kale kurmakla da olmuyor onu korumak çok da kolay değil. her kaleniz yıkılıp o bölgeyi kaybedebilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten sürekli ticaret yapıp, bununla gold farm yapıcak adamlar normal oyuncu değil, bunun getirisi cüzi olur hatta değmez crafting yapıp, direk ah da satar. al-sat yapar vs. büyük getirili tripler bir çok oyuncu, guild yardımıyla olur. o da eğlencesine yapılır misal yada gold coin için guild amaçları uğruna yapılır.

ama gold farmerlar böyle yapmıyor. oyundaki mekanikleri sömürüyorlar. trade-battle ship ayrımı var mı bilmiyorum ama en iyi trade shipleri çekip sürekli o getirisi boktan dediğin aynı işlemi tekrarlıyorlar. ne olduğunu anlamadan gold rankingte top 1'e çıkarlar. neyse enflasyonun ne kadar şişeceği eu-us'te oyun çıkınca anlaşılır.

ayrıca sadece gold coin değil, direk game gold da alınabiliyor diye yazmışsın.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi orada da şöyle bir sıkıntı var farmerlar için. düşün sen denizde gidiyorsun arkadaşınla bir baktın karşıdan ya da yanından bir ticaret gemisi geçiyor içi hınca hınç mal dolu ve dikkatini çeken şey ise onu koruyan sadece bir adet oyuncu var ve hep aynı hareketleri yapıyor (bot). İşte sen onu öldürürsen sahip oldugu butun malları ele geçiriyorsun ve teslim edince ödülü sen alıyorsun. botlar ancak kaynaklar üzerinden farm yapabılırler onda da labor point denen merete takılırlar.
Sosyal ağlarda paylaş

lightNdark,

İnsanlar nasıl anlamak isterlerse öyle anlarlar, özellikle paticikte adettir :D.

Arkadaşlar oyunda npc ler üzerinde yapabileceğiniz bir trade ve bu trade sonucunda kazandığınız bildiğiniz gold değil, "gold coin" de demeyelim (zira içinde gold geçince farklı birşey olduğu idrak edilemeyebiliyor) bir puan kazanıyorsunuz ve sadece bu puanla alım yapabileceğiniz zerzavatları alıyorsunuz.

AH den bahsedilmiş, ve bu AH wowda da var eeee gibi bir soru veya tepki var

Arkadaşlar wow'da kullandığınız veya kullanılan itemların % kaçı craft item bunu bir düşünün. Bu oyunda en değerli itemlar ve kullanılan itemların çoğu craft item. Bu yüzden insanlar sandbox diyebiliyor.

AH yerine eskiden Ultimada olduğu gibi market vendor da yapabilirlerdi ki bu bir tercih meselesi, market vendor yok ah var, öneli olan nasıl satıldığı değil, oyundaki kullanılan eşyaların craft mı yoksa npc tabanlımı olduğudur.

Oyunun kötü yanını aramak isteyen kötü yanını, iyisini aramak isteyen iyisini bulur. İsteyen oynar isteyen oynamaz.

RERERÖRÖ yapanların filtreleindiği bir oyun olması beni sevindiriyor. Öleleri zaten bu oyunu oynamasın, sıkıldım bu tiplerden :).
Sosyal ağlarda paylaş

bi adamlar gold için farm yapsalar ellerine geçicek çok bir şey yok goldla oyundaki en iyi itemi falan craftlayamassın çünkü orda da itemin yapımı için gold coin ya da silver coin istiyor bir yerden sonra goldun tek başına anlamı kalmıyor. gold coinler satılamadığı içinde botların pek bir getirisi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon, şurda oyuna bok attığımız yokki. Yıllardır bir çok insanın beklediği sandbox yapıyı bu oyun çok güzel bi şekilde verebilicek potansiyele sahipken, böyle saçma uygulamalarla themepark/sandbox-semi sandbox ortaya karışık bişey haline getirmesi kötü yani.

Bana göre bi oyunu sandbox yapan en büyük faktör ekonomisidir. Oyunun yapısını coin, token gibi şeylerin üzerine kurarak veya regionlara bölünmüş market sistemi yerine[aka Eve(supply chain olayı)] ah mantığını koyarak set çekiyolar oyundaki potansiyele.

Yani Eve'deki olayları bilmeyen yoktur anlatmaya gerek yok şimdi de, ben bu oyunu yıllar önce ilk duyduğumda "aha eve'in zıplamalı koşmalı türünü yapmışlar" demiştim, şimdi biraz hayal kırıklığı oldu açıkcası.

Sırf etrafta dolaşan insanlar olsun, outdoor pvp olsun bg sırası beklemek yerine diye koyduklarına inanıyorum bu ticaret sistemini.
Yani ne bilim ben ürettiğim mamülü niye gidip npcye satim ki abi singleplayer oyun mu oynuyoruz ffs

Npcye sattığımız şey kayboluyor sonuçta oyuna bir katkımız olmuyor. Herkesin bi gatherer/crafter charı olur bu durumda veya supply kıtlığı olur vs ekonomi diye bişey kalmaz.

yarım saat sonra gelen edik: typo
Sosyal ağlarda paylaş

sadman said:

aha eve'in zıplamalı koşmalı türü

(tu) Olsa harika olur

said:
Yani ne bilim ben ürettiğim mamülü niye gidip npcye satım ki abi singleplayer oyun mu oynuyoruz ffs

Bu da doğru, mmolar gittikçe pc etkileşiminden npc etkileşimine kayıyor streamlining nedeniyle. Archage hep tersine bi izlenim uyandırıyordu bende ama tam beklediğim gibi çıkmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun daha çıkmadan, hiç oynamadan eleştirmek nasıl bir kafadır.
Oynaya, anlatana, öğretene birde bıkbık yapılıyor.

Bu forumlarda hiç bir şeyden memnun olmayan bir dolu adam var, bu rahatsızlıklarını da eleştiriyoruz maskesi ardına gizliyorlar.
Madem öyle şunu unutmayın: ELEŞTİRMEK ve MANTIK YÜRÜTMEK İÇİN İLGİLİ KONUDA BİLGİ SAHİBİ OLUNMASI GEREKİR.

Psikolog tavsiye ediyorum, zira bu kafa ile hayatta hiçbir şeyden zevk alamazsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

oyunun ekonomisi çökmesi diye birşey söz konusu değil. son bir haftadır ah'ta fiyatlar sürekli yükseliyor. oyunda bütün itemlerin craft ile elde edilebiliyor olması, craft içinde çok fazla materyale ihtiyacın olması ekonominin devamlılığını sağlıyor. öyle ki belli bir levelden sonra görevlerin verdiği itemlerle ilerlemek gerçekten çok zor.

beğenmeyen veya eleştiren arkadaşlara da saygım sonsuz. bana soracak olursanız beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor archeage. aylık ödediğim 50 dolara değiyor. ben evimi dizayn edip önünde ki tarlamdan ürünümü toplar, onları paketler, traktörle limana götürür sonra da gemime biner karşı kıtaya ölmeden götürmeye çalışırım. bu da bana yeter de artar bile.

ekleme: çok canım sıkılırsa suç işler, hapise düşüp orada ki kader mahkumlarıyla birlikte futbol oynarım. acayip maçlar dönüyor orada. asdf
Sosyal ağlarda paylaş

Nordy, daha önceki bir postumda demiştim çok heyecanlanma diye. Her fanboy bir hater yaratır diye. Senin sevincini heyecanını buradaki arkadaşlarla paylaşmaya çalışmanı da anlıyorum lakin biri ( hater ) ipin ucunu gördü mü asılmadan duramaz. Sen şimdi anlattığın gösterdiğin o kadar ayrıntı arasında adamlara ipi uzattın onlarda çektikçe çekecekler, oyun çıkmaya yakın yerden yere vuracaklar.

Şahsen bizde de var oyun, korece olduğu için sık girmiyorum çünkü ne yaptığımı/yapmam gerektiğini anlayamıyorum canım sıkılıyor. Oyunda karakterlerin modellemeleri beni çok cezbetmiyor, bir anime havası var ( Diğer kore oyunları gibi abartı değil ) ancak oyunun artı yanları bunları görmezden gelmeme yetiyor açıkçası. Oyun şu haliyle bile yeterince başarılı.

Direk sandbox oyunlara birden geçiş yapılması büyük risk taşıyordu ki bunun bir çok örneği piyasada mevcut. Adamlar Sandbox ile Themepark arası bir sistem kurmuşlar. Hani buna bir ara geçiş oyunu diyebiliriz lakin ilerde çıkacak Full sandbox oyunlara da hem firmalar hemde oyuncular açısından bir altyapı hazırlanmasına neden olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

O çıkışlar bir birikimin sonucu :).

Öyle ya da böyle, ben de kore serverında bir account sahibiyim ama çok da giremiyorum zamandan dolayı. Koreceye alışmak cidden zor ama avrupa versiyonu nezaman gelecek diye sorguladığımda, beklemek de uzun sürecek gibi.

Aktif olarak oynama konusunda olumlu yönde ilerliyorum bakalım ne olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

jong fanboyluk değil, tam olarak herkesin ilgisini çekmeyi istiyorum bu oyuna. çünkü artık bize dayatılan o themepark oyunların sonu ancak bu tip oyunlara destek verilirse gelebilir. bence de bu bir geçiş oyunu eğer archeage başarılı olursa gerisi gelicektir mutlaka. eksik yönleri yok mu var ama biraz da yapıcı olarak yaklaşmamız lazım. adamların her patchi 1gb, bu da sürekli oyunu geliştirmekte olduklarını gösterir. artı bugünlerde archeage'den daha oynanabilir bir mmorpg gösterin lütfen. oyun yok, kısır bir döngü içersindeyiz mmorpg severler olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Niye hep bi laf sokma,bi biyerlere saldırma modundasınız onu anlamadım. Herkes görüşlerini aktarıyor şurda, atarlı giderli konuşmara beğenmeyen oynamaz gibi ifadelere gerek yok.

Ben themepark da oynuyorum sandbox da oynuyorum. Moduma göre ikisi de aradığım zevki veriyor. Ama bacak arası gibi iki tür arası bişey yapmak güzel olmamış.
Ha evet şuna katılıyorum bende, ticaretin npcye mal sat mantığından ibaret olması dışında dışında diğer yönleri gayet güzel. Şuanda piyasada olanlardan çok daha oynanabilir bişeye benziyor.
Zamanında Voyage Century oynardım, o tadı verebilicek bana en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

Aşırı tepki verdiğinizi düşünüyorum açıkcası, oyuna bok attığımız yok , haterlık yaptığımız da yok

bu tartışma benim o postu atmamla başladı diye açıklama yapıyorum şu an:

ben oyun çok kötü abi oynamıcam demedim, sadece o ticaret olayını "beğenmedim" dedim, çünkü player bazlı değil, nedenini de açıkladık. Yani ister para alalım karışılığında ister puan alalım sonuçta o puanla ev, kale, katapult, ıvır zıvır alınabiliyorsa o da bir "currency".

Neyse korsan savaşları, hapisane sistemi, vs çok güzel olabilir onlara bir yorumum yok.

Bu arada ayda verdiğim 50 dolara değior demişsin, oyun aylık 50 dolar mı ya?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...