Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turkiyedeki Muhendislik Fakulteleri ve Açilma Sebepleri Genel Tartisma

Genij

Öne çıkan mesajlar

synthesizer said:

koç endustri, malesef paralı, ama tavan puanla girdiydim.

viç iz 357

tıp da sitseler okumazdım

edik:
yarı bursu 0.7 puanla kacırmıstım
matematikteki tek yanlısım olan salak analitik sorusu yuzunden

heheh same here,
ee'ye 3 ark girdik liseden, 3 umuz arka arkaya puanla. bizim berk yarı burslu oldu dıger ıkımız babadan burslu.

Gerçi bişi farketmio, 3 müzde gebere gebere mezun olduk
Sosyal ağlarda paylaş

Artariel said:

tıpçıların çoğu çocukluk fantezileri ehehe, şu diyeceğim ciddi ama ; mesleğini sadece ve sadece para için -yani mesleği seveceğinden veya ilgili olduğundan değil- tercih edenleri elimde olsa meslekten men edecem.

bi insan illa bişeye ilgi duymak zorunda mı? ben mesela hiç tutkuyla sarılmadım bişeye. mesleğim içinde geçerli olucak bu durum. gerekli motivasyonlarla hareket edicem (para).
Sosyal ağlarda paylaş

Olur olur, gayet de olur. Fark sadece kendini geliştirme konusunda çekeceğin sıkıntı miktarında oluşur. Temel mühendislik derslerini alıyorsun zaten her okulda. En fazla bi üniversite matlab dersi verebiliyordur diğeri veremiyordur, biri sonlu elemanlar analizinde kullanılan programlar ile ilgili ders verebiliyordur, diğeri o imkana sahip değildir.

Ama 2 farklı üniversiteden çıkan ve kendilerini geliştirmeyen 2 insan eşit iki odundur, fark yoktur. Sütçü imamdan çıkan yırttıra yırttıra bi yerlere gelir ve kendine her geçen gün yeni birşeyler katarsa, odtü'den gelişim göstermeden odun olarak çıkandan her türlü daha iyidir.

Gerçek hayatta mühendislik not ortalamasıyla, üniversitenin ismiyle falan yapılmıyor. Arasında mühendislik bakımından fark bulunmayan 2 insandan biri odtü mezunu diğeri sütçü imam mezunu diye kimse odtü mezununa ayrıcalıklı davranmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Tabiki de Sütçü İmam ODTÜ nün karşısında 1-0 yenik başlar. Babam işverendir ve mesela ona sorduğumda her zaman lan sütçü imamı rektör olarak bitirse kaç yazar benim gözümde açıköğretimden farksız der. Ha şimdi babam hakkında olumsuz yorumlar yapacaksınız ama farketmez adam başarılı ve haklı. Ha bakmayan bakmaz işvereninden işverenine değişir
Sosyal ağlarda paylaş

Valla testisli bir cv sahibi sütçü imamlı, cv'sinde "lisans:ODTÜ" den başka elle tutulur bişey bulundurmayan ödtü'lüden çok daha iyidir benim gözümde.

Tabi işverenlerin tercihi olabilir, baban hakkında kötü düşünecek değiliz sdfg

İşe alımda diplomaya dönüp bakmayan işveren de var. Ben mesela işveren olsam dediğim gibi kendini hayvanlar gibi geliştirmiş bi üniversite mezununu, kendine hiç bişey katmamış ama sadece odtü mezunu olan bi adama değişmem.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

İTÜ'de çok mu mühendislik yapılıyor sanıyorsunuz ki, anlamıyorum ben. Ezberle&Geç'ten öteye giden kaç tane okul var şu ülkede?

Bunu o çarkın içinden çıkmadan anlayamazsınız. Erasmus o yüzden güzel bişi, yapın, aslında hiç bir şey olmadığınızı görün.

almanyada sin90=1 değilmiş lan, doğru mu?

ekiekieki
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...