Loxias Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 http://jeremygohblog.com/wp-content/uploads/2010/11/wpid-tumblr_l9z3t8oCbJ1qzl2uzo1_500.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 imagine your patent gets copied and you don't get one cent while your invention is used everywhere. "yaratıcısı para kazanabiliyor mu" sorusunda bitiyor olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 ilk masterı kopyalayıp senin masterını kırıp kendilerininki üstünden satış yapsalar senin dediğin olur ama öle bişi yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 babam albüm çıkarsa gider torrentten indiririm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 torrent kitap çıkarsa torrentten indiririm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 ben cizgiroman yapsam torrentten cekerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 dasaaa said: ilk masterı kopyalayıp senin masterını kırıp kendilerininki üstünden satış yapsalar senin dediğin olur ama öle bişi yok master kopyalanmış veya kopya kopyalanmış, kopyacılar para almış almamış, efektif olarak farkı yok emeğinin karşılığını alamamış yaratıcının nezdinde herkes ücretsiz kopyayı kullandığı takdirde. ama herkes şu veya bu nedenle korsan kullan(a)madığından ötürü gene satıyorlar az da olsa. başka argümanlar var fazla pahalı vs gibi ama "hırsızlık değil" demek gerçeği yansıtmıyor. otomobil =/= sayısal veri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 fransız polenezyasında bir ada eksik alıver sam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 -sanattan para talep etmenin yanında torrent kullanmak nedir ki bertolt brecht 1934 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lamamama Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 kitapta korsan kullanmayanlara ne laf ediyorsunuz lan. abuk subuk şeyler olabiliyor çeviride basımda. oyunda en fazla crack'i falan indiriyorsun. en kötü torrentten bi daha indiriyorsun. ama korsan kitaba da para veriyorsun sonuçta. ki bu da %50 indirimli oluyor genelde, onun yerine netkitap.com'dan %30 indirimli alırım, kafam rahat eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valerius Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 çok kasmayın. niye mi? francis ford coppola denen adam var ya o bir ara türkiyedeydi. sinema öğrencileriyle buluştu soru cevap maksatlı. öğrencilerden biri "korsan hakkında ne düşünüyorsunuz?" falan gibisinden bir soru sordu. adam "sinema para için yapılmaz. benim şarap bağım var, otelim var. isteyen benim filmlerimi kopyalayabilir." gibisinden bir cevap verdi. türkiye'de "ffuuuuuuuu korsan" diye ortaya düşüyor popçular mopçular. unuttukları bişi var. korsan yeni müşteri kazandırır. bu eserini korsanla tanıdıysa diğerini parasıyla alır. yeni hayran/müşteri/takipçi kazandırır korsan. daha çok insana ulaşırsın. haaa bide... 2001 yılında yaşanan kriz sırasında türkiyede henüz dvd bugün olduğu kadar yaygınlaşmamıştı. henüz vcd yaygındı toplumda. divx falan yeni yeni popülerleşiyordu. bandwith bugünkü kadar geniş değildi tabi. download da edemiyorduk. işte o kriz sırasında 500.000 tl idi vcd kiralama. en azından benim bildiklerim öyleydi. o b.ktan zamanlarda bu vcdler divxler falan aldı milletin sıkıntısını derdini. iş-güç buldu millet sonra. "korsan sıkıntı veriyor bana yeaaaa, hiç çekemiyorum offff" demesi kolay. well guess what sherlock asgari ücret 570 lira. bozdur bozdur harca. üniversite mezunlarına bin lira veriyorlar. bozdur bozdur harca. herkes orta-üst sınıf, küçük burjuva, atadan zengin, vehbi koç'un oğlu değil. bazıları devleti soysun diye bazılarımızın doğrudan vergi vermesi falan gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Klapaucius Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 şairlere ve yazarlara para kaptırmamak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 torrent candır yapmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Valerius said: "korsan sıkıntı veriyor bana yeaaaa, hiç çekemiyorum offff" demesi kolay. well guess what sherlock asgari ücret 570 lira. bozdur bozdur harca. üniversite mezunlarına bin lira veriyorlar. bozdur bozdur harca. herkes orta-üst sınıf, küçük burjuva, atadan zengin, vehbi koç'un oğlu değil. bazıları devleti soysun diye bazılarımızın doğrudan vergi vermesi falan gerekiyor. herkes fakir, herkes gariban ama iphone yok satiyor, herkesin altinda sifir araba. gecin bu fakir edebiyatini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raze Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 yaptırım yoksa para da yok. deal with it. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Valerius said: "korsan sıkıntı veriyor bana yeaaaa, hiç çekemiyorum offff" demesi kolay. well guess what sherlock asgari ücret 570 lira. bozdur bozdur harca. üniversite mezunlarına bin lira veriyorlar. bozdur bozdur harca. herkes orta-üst sınıf, küçük burjuva, atadan zengin, vehbi koç'un oğlu değil. bazıları devleti soysun diye bazılarımızın doğrudan vergi vermesi falan gerekiyor. senko said: bence paran cok gerge, allah daha da cok versin. Gonlunce harca. Cidden mi? Ayda 50 TL harcıyorumdur anca ekitap, oyun, müzik üçlüsüne. Fakiriz diye bağırmak ne? Ayda 50 TL harcayamanın evinde bunları tüketirken kullanacağı bir bilgisayar da yoktur zaten. Dur bir hesaplayayım: 15$ dolar kadar ekitaba ve emagazinelere veriyorum, 12$ emusic'e veriyorum, bir de 2-3 ayda bir oyun alıyorum. Ayda 50TL'den de az. Yine 5-6 ayda bir alınan programlarlarla ayda 50TL'yi bulur ama. Çok zenginim evet, ayda 10 paket sıgara ya da iki büyük rakı, ya da 10 günlük yol parasını kendi eğlenceme harcıyorum. KHaRoN said: GERGE said: Yok. 320 Mp3 genelde. eger boyleyse zaten neden dijital muzik alayim ki? bana cd/plak gibi medyalara alternatif sunmasi gerekirken asagi yukari ayni paraya neden daha azina kanaat getireyim? Hiç bir yerde bulamadığım modern klasik müzik ve jazz albümleri var emusic'de. Neredeyse sırf onlar için kullanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 unac said: torrent candır yapmayın diğerlerine bişey diyemem de oyun konusunda olmuyor işte bu malesef Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 torrent fakir işi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lamamama Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 seni bile indiririm torrentle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 benim kullandığıma aylık 50 lira hayatta yetmez. ayda 2 kitap alsan kafadan 40-50 lira. para bitti. film sinemada izleyeyim desen, mal gibi tek başına gitmeyeceğinden yada gidince dışarıda abur cubur, yemek vs harcayacağından, 2 kere ancak gidersin evde alıp izleyeyim desen 2-3 dvd ancak eder ayda. blurayi falan geçtim yani. sadece oyun oynuyorum desen 2 ayda bir oyun alıyorsun yeni çıkanlardan. yada biraz eskimesini bekleyeceksin ki, 15-20 dolar olsun. kısacası film/oyun/kitap a ayıracak aylık 500 liram olmadığı sürece şuan ki izleme/oynama/okuma performansımı yakalayamam =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 GERGE said: senko said: bence paran cok gerge, allah daha da cok versin. Gonlunce harca. Cidden mi? Ayda 50 TL harcıyorumdur anca ekitap, oyun, müzik üçlüsüne. Fakiriz diye bağırmak ne? Ayda 50 TL harcayamanın evinde bunları tüketirken kullanacağı bir bilgisayar da yoktur zaten. tuketirken kullanacagim bilgisayarim var ama dedigin seyler icin 5 lira bile harcamam. ama harcayana lafim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Harcamayanın demedim zaten, harcayamayanın dedim. Ama verebilecek durumun varken vermemek doğru değil bence. Parası olmayan zaten istediği kadar korsan kullansın, bir diyeceğim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 etik acidan haklisin ama ben daha o kadar deger yargilari yuksek bi adam degilim. korsan kullanabiliyorsam sonuna kadar kullanirim, su korsan kullanmanin basitliginde ve risksizliginde araba calabilsem garajim cem yilmazinkiyle ayni olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xetraynex Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 senko said: etik acidan haklisin ama ben daha o kadar deger yargilari yuksek bi adam degilim. korsan kullanabiliyorsam sonuna kadar kullanirim, su korsan kullanmanin basitliginde ve risksizliginde araba calabilsem garajim cem yilmazinkiyle ayni olurdu. senin yazilimlari korsan kullaninca millet gorecem ben seni :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2011 haha bu kafadaki adamlar 180 derece dönüyor ucu kendine dokununca genelde, iyi tespit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar