Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kabuki Klash ve Naruto benzerliği

paparnoz

Öne çıkan mesajlar

Bilmiyorum hatırlayan varmı eski neo-geo oyunlarından kabuki klash diye bir oyun vardı geçen baktım isimler ve karakterler beni çok şaşırttı.

Ziraia - kurbağa summonluyor,zaten mekanı kurbağanın etrafında mumlarla süslenmiş bir tapınak

Tsunade - Elinde balta taşıyan küçük ama güçlü bir kız

Orochimaru - gayet serin kanlı cool bir portre çiziyor zaten uzun saçlı olması vs de benziyor.

Ki böyle bir çok benzerlik var,bir çok forumda da tartışmasına tanık oldum yani bariz bir (ç)alıntı söz konusu olabilir çünkü oyun 1995 de piyasadaydı.

Onun dışında bazı hikaye konularının da aynen başka animelerden alınmış olması da ayrı bir durum.

Sizin de var mı böyle bulduğunuz durumlar ?

Sosyal ağlarda paylaş

ikisi de halk hikayesi olan Jiraiya'dan alınmış.

Jiraiya (児雷也 - literally "Young Thunder"), the title character of the Japanese folktale Jiraiya Gōketsu Monogatari (児雷也豪傑物語, "The Tale of the Gallant Jiraiya"), is a ninja who uses shapeshifting magic to morph into a gigantic toad. The heir of a powerful clan in Kyūshū of the same name, Jiraiya fell in love with Tsunade, a beautiful young princess who masters snail magic. His arch-enemy was his one-time follower, Orochimaru, who mastered snake magic.

Orochimaru (大蛇丸), featured in the Japanese folktale Jiraiya Gōketsu Monogatari, is the arch-enemy of the ninja Jiraiya. He was once named Yashagorō (夜叉五郎) and was one of Jiraiya's followers, but he was overtaken by serpent magic. Having changed his name to "Orochimaru", he gained the ability to turn himself into a giant serpent. He attacked Jiraiya and Tsunade and defeated them with his venom (only for another follower to save the couple's lives afterwards). The kanji (大蛇, usually pronounced daija) literally mean "giant snake" or "serpent".

Tsunade (綱手), featured in the Japanese folktale Jiraiya Gōketsu Monogatari (児雷也豪傑物語, "The tale of the gallant Jiraiya"), was the wife of the ninja Jiraiya. She mastered snail magic and was able to summon an enormous snail or turn into one.

http://img813.imageshack.us/img813/8324/jirayamagicienyoshitosh.jpg

http://img220.imageshack.us/img220/4176/eighthundredheroesofour.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

"Nabari no Ou, izlerken feci şekilde Naruto' yu anımsatmıştı. şöyle bir örnek; animedeki yan hikayedeki abi ve kız kardeşin hikayesi, Itachi ve Sasuke' nin hikayesinden fazlasıyla (ç)alıntı gibiydi."

Bir diğer nokta bu var mesela,
Direk olarak halk hikayelerinden almışlar demek onun dışında hmm
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...