Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kiliseye 'haçı kaldırın' tehdidi

Loxias

Öne çıkan mesajlar

bansheee said:

Soris said:

bansheee said:

Soris said:

Ya bırakın komik olmayın Adnan oktar 1000 senedir savaştığın dini yaymaya çalışmıyor ülkende bu işin tarihsel bir arka planı var ister beğenin ister beğenmeyin. .

Haa şööle en baştan de ki islamı yaymak serbest başka dinleri/dünya görüşlerini yaymak yasak zihniyetindeyim

Mantığa bak Türkiyede islam ımı yaycaksın zaten müslüman ülke burası. A yı B yi birbirine karıştırıyorsun gibime geliyor :)

neyi karıştırayım adam katolikli yaymaya çalışıyor diye kızıyorsun bunun karıştırılacak tarafı var mı?Ama öte yandan zorunlu din derleri olsun diyanet yayınları olsun,dini kanallar olsun bunların hiç birine sesin çıkmıyor.

Arkadaş linkini verdiğim kaynakları oku. Katoliklerin Anadoluda tarih boyunca neler yaptıklarını oku gör dedim o kadar adamlar Hristiyana bile saldırmışlar aç köpek sürüleri gibi gelmişler. Bizde bu toprakta yaşayan insan olarak Hristiyanlar ile iletişim kuracaksak Katolik benim muhattabım değil ki Katolik gitsin Avrupada kalsın. Hümanizma ile alakalı birşey değil bu adam sana o şekilde yaklaşmıyor ki sen ona pozitif yaklaşabilesin sana kurşun atana gül mü atıcaksın.

Öte yandan zorunlu din dersleri olsun diyanet yayınları olsun dini kanallar olsun bunların hiçbiri konu edilmedi burda madem konu ettin çok da merak ediyorsan onlar hakkındada görüşlerimi paylaşayım:

Türkiyenin konumunu itibari ile zorunlu din dersi koymaya ihtiyacı var fakat bunun içeriği çok önemli reform amacı güden bir müfredat ve diyanet olmalı tarikatların şeyhlerin kucağına düşmüş bir İslam dünyasından çok bilime akla dayalı aydınlanmacı bir din anlayışı okutulmalı okullarda Atatürkün müfredatında bu vardı. Bu da çok yararlı birşeydir. İnsanları cehaletden tarikatların şeyhlerin kucağından kurtarır insanı bir bakıma özgürleştirir. Toplumda bu reformu sağladığın zaman elbette din dersine gerek yok ama bundan o kadar uzağız ki.
Diyanet yayınları tabiki olacak sonuçta bu bir ihtiyaçtır fakat tutupda aile imamı getirmeye çalışan örümcek kafalı zihniyetler yapmayacak bu yayınları. Birsürü aydın din adamı var onlarıda görmezden gelmeyelim. İlerlemeyi destekleyen örümcek kafalıların yobazların karşısında duran ve onlarla kendi aralarında çarpışan insanları Diyanetin başına getirmeliyiz o zaman Diyanetin gücü çok büyük olur.
Dini kanallar için yapacağımız birşey yok sermaye adamlarda istediklerini kurarlar. Fakat şuna bir kısıtlama getirebilirsin Diyanet işlerinin halkı bilgilendirmek için açtığı bir tek kanalı olabilir onun dışında milleti yanlış bilgilendirmemesi için diğer propaganda yapan kanallara kısıtlama getirebilirsin bu desteklenir ama öbür türlü adam sermaye sahibi ister din kanalı kurar ister ara beni boya beni kanalı kurar devlet bunlara kısıtlama getirebilir ancak.
Tabi tüm bunlar teoride güzelde uygulaması zor şeyler fakat bu teoriyi pratiğe geçirebilecek kadrolar ülkemizde mevcuttur iş bu ki bu kadroları halk ile buluşturabilecek siyasi irade olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

bansheee said:

Soris said:

bansheee said:

Soris said:

Ya bırakın komik olmayın Adnan oktar 1000 senedir savaştığın dini yaymaya çalışmıyor ülkende bu işin tarihsel bir arka planı var ister beğenin ister beğenmeyin. .

Haa şööle en baştan de ki islamı yaymak serbest başka dinleri/dünya görüşlerini yaymak yasak zihniyetindeyim

Mantığa bak Türkiyede islam ımı yaycaksın zaten müslüman ülke burası. A yı B yi birbirine karıştırıyorsun gibime geliyor :)

neyi karıştırayım adam katolikli yaymaya çalışıyor diye kızıyorsun bunun karıştırılacak tarafı var mı?Ama öte yandan zorunlu din derleri olsun diyanet yayınları olsun,dini kanallar olsun bunların hiç birine sesin çıkmıyor.

Arkadaş linkini verdiğim kaynakları oku. Katoliklerin Anadoluda tarih boyunca neler yaptıklarını oku gör dedim o kadar adamlar Hristiyana bile saldırmışlar aç köpek sürüleri gibi gelmişler. Bizde bu toprakta yaşayan insan olarak Hristiyanlar ile iletişim kuracaksak Katolik benim muhattabım değil ki Katolik gitsin Avrupada kalsın. Hümanizma ile alakalı birşey değil bu adam sana o şekilde yaklaşmıyor ki sen ona pozitif yaklaşabilesin sana kurşun atana gül mü atıcaksın.

.

Linkini verdiğin şeyleri zaten biliyorum.Konumuzla bir ilişkisi yok aynı mantıkla "müslümanların tarih boyunca neler yaptıklarını okuyup yasaklayalım" bu mudur yani zihniyetin.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Sam said:

fikir özgürlüğü ile kamu düzenini bozmak arasında ince bir çizgi var

Şu korkunç bir mesaj mesela. Kime göre kamu düzeni. Benim düzenimide siz bozuyorsunuz. Allah yok demekle kamu düzeni bozuluyormuş. Nasıl bir kamuysa o.

karikatür konusuna yönelik konuşmadığımı, paticik'teki trolleme faaliyetleri hakkında konuştuğumu 37842633287 kere söyledim, ancak bunların hepsini görmezden gelmeyi başarıp, sadece anlam bütünlüğünü bozmayı deneyebileceğin en son noktaya kadar kırpmışsın. "Allah yok" demenin kamu düzenini bozduğunu söylemedim. ki kamu düzenini bozma olayına karşı çalışan modlardan birisin sen de güya. anlamazlıktan gelmeye çalışma boşuna.
LathspeLL said:

Cuce said:

Sam said:

nileppezdel said:

İnanç değil dünya görüşü diyelim, ne fark eder? "Allah yoktur, Kur'an denemedir" cümlesi dine saygısızlık değildir ki. Onlara göre kutsal, bana göre bundan ibaret. Bunun saygısız bir tarafı yok yani

DÜNYALAAAAAAAAAAAAAAAR fark eder. dünya görüşü =/= inanç
,

e napıcaz,

biri inanc diğeri dünya görüşü diye, birinin tanrı var demesine izin verirken, öbürünün tanrı yok demesine izin vermiycekmiyiz?

Cuce critlemiş.

sindirmeye.. pardon, tartışmaya çalıştığınız insanın yazdıklarını önce bir okuyun da fenerlilerin önceki yıl yaptığı gibi boşa sevinmeyin.
LathspeLL said:

Sam said:

inanmayan birisi neden inanmadığı, hayali bir mekanda yanacağını falanca kişi düşünüyor diye rahatsızlık duysun ki?

"uzaylılara inanmıyorsunuz diye hepinizi kaçıracaklar" diyen adam beni rencide edecek sanki heh

Cehennemde yanma fikri değil rahatsız eden, adamların başka düşünceye tahammülsüzlükleri, baskıları, düşünce sistemi beni düşünmeye itiyor. Mantığını çözmeye çalışıyorum tepkilerin.

Aşırı tepki görüyorum çünkü farklı görüşlere. Bu konuda da biri "küfür ediyorsunuz" diye yok yere rage yapıp yörüngeye çıkmadı mı? Böyle enteresan tepkiler üstüne düşünmeye ve buralara gelip yorum yapmaya değer.

o mesaj "ateistim ama kitabında yanacağımı yazan dinlerden çok korkuyorummmmsss :( :( :( " diyen bir arkadaşa yönelikti, üstüne alınmasaydın keşke.

şuradaki duruma bakınca da ben aynı tahammülsüzlüğü, rage'i, her karşıt görüşü "şakirtsiniz, fetocusunuz" diye bombalayan, kendi görüşüne uymayan herkesi sindirmeye çalışan bir ateizm fundamentalisti (malum ateizmin inanç olduğunu öne sürmüşlerdi, gönülleri olsun) güruhu görüyorum.
Aluriel said:

abi o kısmın tartışmasını da yaptık önceki sayfada. en son yanlış hatırlamıyorsam söyleniş tarzı önemli gibi bi argüman atıldı ortaya.

allah yoktur
bence allah yoktur
allaha inanmıyorum
allahın varlığına inanmıyorum

hepsi aynı anlama gelmiyor mu sence?

söyleniş tarzı değil, doğrudan anlam farkı. ilkokul türkçe derslerinden kalmamış herkesin aradaki farkı kavrayabilmesi gerek.

uzaylılar yoktur
bence uzaylılar yoktur
uzaylılara inanmıyorum
uzaylıların varlığına inanmıyorum

hepsi başka bunların, hiçbiri diğeriyle eşanlamda değil.
Sosyal ağlarda paylaş

bansheee said:

Soris said:

bansheee said:

Soris said:

bansheee said:

Soris said:

.

Linkini verdiğin şeyleri zaten biliyorum.Konumuzla bir ilişkisi yok aynı mantıkla "müslümanların tarih boyunca neler yaptıklarını okuyup yasaklayalım" bu mudur yani zihniyetin.

Sen o kadar yazıdan onu anlayabiliyorsan görmek istediğin zaten odur değiştirebileceğim birşey yok peşin hükümlülüğün ile ilgili birşey bu. İlla bir sonuca bağlanmasını istiyorsanda en azından insanların kafasında bir ? uyanması gerekli Katolik kilisesi Trabzonda ne arıyor diye. Katolik yerleşim alanımı yani Trabzon? Hiç kimse mi merak etmiyor nerden geldi buraya bunlar? Amerikalılar Karadenizde 2 olmuş tam ahah
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

İlla bir sonuca bağlanmasını istiyorsanda en azından insanların kafasında bir ? uyanması gerekli Katolik kilisesi Trabzonda ne arıyor diye. Katolik yerleşim alanımı yani Trabzon? Hiç kimse mi merak etmiyor nerden geldi buraya bunlar? Amerikalılar Karadenizde 2 olmuş tam ahah

Off wall of text yapma be abi eski alıntıları siliver bi zahmet.Kardeşim adam misyoner, katolikliği yaymaya çalışıyor bunun için katolik olmayan bir yere gitmiş müslümanları çevirmeye çalışıyor,katolik yerleşim alanı tabi ki değil zaten yapmak için gelmiş, bunun nesi anlaşılmaz.Yasak mı değil.İsteyen istediği dini inancı başkasına baskı uygulamadan yayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu Soris, istediği yerde istediği inancı yayar adam. Senin inancın sağlamsa hemen tav olmazsın, yok dönüyorsan o senin dönekliğindir zaten. Sen de becerebiliyorsan git dışarıda yay yani İslamiyet'i. Misyonerlere ağlanmasından çok sinir olduğum şey pek azdır. Toprakların dini, kültürü falan olmaz. İnsanların dini, kültürü olur. Toprakların dini ve kültürü yaptıkları faşist uygulamaları meşrulaştırmaya çalışan insanların çıkardığı dayatmalardır
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

Öte yandan zorunlu din dersleri olsun diyanet yayınları olsun dini kanallar olsun bunların hiçbiri konu edilmedi burda madem konu ettin çok da merak ediyorsan onlar hakkındada görüşlerimi paylaşayım:

Türkiyenin konumunu itibari ile zorunlu din dersi koymaya ihtiyacı var fakat bunun içeriği çok önemli reform amacı güden bir müfredat ve diyanet olmalı tarikatların şeyhlerin kucağına düşmüş bir İslam dünyasından çok bilime akla dayalı aydınlanmacı bir din anlayışı okutulmalı okullarda Atatürkün müfredatında bu vardı. Bu da çok yararlı birşeydir. İnsanları cehaletden tarikatların şeyhlerin kucağından kurtarır insanı bir bakıma özgürleştirir. Toplumda bu reformu sağladığın zaman elbette din dersine gerek yok ama bundan o kadar uzağız ki.
Diyanet yayınları tabiki olacak sonuçta bu bir ihtiyaçtır fakat tutupda aile imamı getirmeye çalışan örümcek kafalı zihniyetler yapmayacak bu yayınları. Birsürü aydın din adamı var onlarıda görmezden gelmeyelim. İlerlemeyi destekleyen örümcek kafalıların yobazların karşısında duran ve onlarla kendi aralarında çarpışan insanları Diyanetin başına getirmeliyiz o zaman Diyanetin gücü çok büyük olur.
Dini kanallar için yapacağımız birşey yok sermaye adamlarda istediklerini kurarlar. Fakat şuna bir kısıtlama getirebilirsin Diyanet işlerinin halkı bilgilendirmek için açtığı bir tek kanalı olabilir onun dışında milleti yanlış bilgilendirmemesi için diğer propaganda yapan kanallara kısıtlama getirebilirsin bu desteklenir ama öbür türlü adam sermaye sahibi ister din kanalı kurar ister ara beni boya beni kanalı kurar devlet bunlara kısıtlama getirebilir ancak.
Tabi tüm bunlar teoride güzelde uygulaması zor şeyler fakat bu teoriyi pratiğe geçirebilecek kadrolar ülkemizde mevcuttur iş bu ki bu kadroları halk ile buluşturabilecek siyasi irade olsun.

yoo.
Sosyal ağlarda paylaş

bansheee said:

Soris said:

İlla bir sonuca bağlanmasını istiyorsanda en azından insanların kafasında bir ? uyanması gerekli Katolik kilisesi Trabzonda ne arıyor diye. Katolik yerleşim alanımı yani Trabzon? Hiç kimse mi merak etmiyor nerden geldi buraya bunlar? Amerikalılar Karadenizde 2 olmuş tam ahah

Off wall of text yapma be abi eski alıntıları siliver bi zahmet.Kardeşim adam misyoner, katolikliği yaymaya çalışıyor bunun için katolik olmayan bir yere gitmiş müslümanları çevirmeye çalışıyor,katolik yerleşim alanı tabi ki değil zaten yapmak için gelmiş, bunun nesi anlaşılmaz.Yasak mı değil.İsteyen istediği dini inancı başkasına baskı uygulamadan yayabilir.

Toskanada Müslümanlığı yaymaya çalışalım bak neler oluyor o zaman herşey öyle teorideki gibi olmuyor arkadaşım işte bunun altında tarih yatıyor. 8 kere Haçlı seferi düzenlemiş adam elinde barış çubuğu ile gelmez ülkene saf olmayalım lütfen. Ayrıca Katolik misyonerlerin esas olayı Müslümanları convert etmek değil bunu zaten yapamayacaklarını bilecek kadar zekaları var. Onların amacı Ortodoksları katolik yapmak Gregoryenlerin bir kısmını da Protestan yapmışlar zamanında. Bende diyorum ki bu Hristiyanlar bizim ülkemizde bir renktir adam Ortodoksken onun Katolik olmasını ben açıkcası bu ülke vatandaşı olarak istemem çünkü adam onu gelip siyasi uzantısı olarak kullanıcak.

Keşke herşey iyi niyetli olsa o kadar dediğin gibi. Ama işin diğer bir boyutunda bize iyi niyetli olmayı dayatıyorlar sonsuz hoşgörü sahibi oluruz biz kendileri istediklerini yaparlar herkes nedense ben dünya vatandaşıyım diye gezer ama bir ingiliz British rocks modunda gezer çok rahat. Amerikalı amerikan bayrağı asar evine ona birşey olmaz biz ülkede bu kadar olay oluyorken camlara Türk bayrağı astığımız için yadırganırız falan filan :)
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Yahu Soris, istediği yerde istediği inancı yayar adam. Senin inancın sağlamsa hemen tav olmazsın, yok dönüyorsan o senin dönekliğindir zaten. Sen de becerebiliyorsan git dışarıda yay yani İslamiyet'i. Misyonerlere ağlanmasından çok sinir olduğum şey pek azdır. Toprakların dini, kültürü falan olmaz. İnsanların dini, kültürü olur. Toprakların dini ve kültürü yaptıkları faşist uygulamaları meşrulaştırmaya çalışan insanların çıkardığı dayatmalardır

Bildiğim kadarıyla çatır çatır yayıyorlar islamiyeti dışarda. Hristiyan olan müslüman sayısı sende 100-200ken, müslüman olan hristiyan saysıı 10binleri buluyor Avrupa ve rusyada. ki bunlar 20-30 yaş grubundaki insanlar, çoğuda üniversite mezunu.

Ortodoks kilisesine gelince, Atatürk Yunanlıları sürene kadar bu ülkeye en büyük ihaneti yapan kurumlardan biri olmuştur Rum patrikhanesi.

Hani, rengarenk olmaz, kültür mozaikliği falan güzelde, yarın bir gün zor bir zamana düşersek, hangi saf inanıyor o patrikhanenin Türklerin çıkarlarını savunacağına?
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Arkadaşım zaten misyonerlerin hedefi Müslümanlar değil adamların hedefi ülkemizdeki bir renk olan Bizansdan kalma Ortodoksları misyonerlik faaliyeti altında kendilerine bağlamak misyonerlik aslında siyasi sebeplerle yapılır. Bir şekilde bir yaşam tarzını insanlara öğretmedir. Tüketimi özendirmek ile alakalı bir görevleri de var. Merak eden olursa bunada gireriz. Ama dikkat çekerim misyonerlik faaliyetleri başlangıcından sonra Ermeniler koptu bizden. Adamlar bunu siyasi sebeple yaptılar. Yoksa elbetteki herkes istediğini okur istediği şeye inanır o kimi ne ilgilendirir. Olay o değil olay tamamen siyasi.

Biz diyoruz ki adam Hristiyansa hristiyan bizi ilgilendirmez sonuçta bu ülkenin vatandaşı bu toprağın çocuğu biz bu mozaiğin rengi olarak hep birlikte yaşama arzusundayken adamlar gelip benim Ortodoks hristiyanımı siyasi amaçlarla ele geçirmeye kalkarsa buna izin verinde ülkenin iyiliğini düşünen insanlar olarak karşı çıkalım. Bugün öyle birşey pek söz konusu değil artık fakat tarihte yapılmış olan şey bu en azından bunu bilelim. Yoksa yanlış yorumlar çıkarırız.
Sosyal ağlarda paylaş

Yoo. Ortodoks hristiyan dininden dönüyorsa yine onun dönekliğidir. Ki döneklik de değildir yani, tercihidir. Siyasi kukla olmak da onun aptallığı veya tercihidir. Ancak adam gelir inancını istediği gibi yaymayı dener. Sen Ortodoks vatandaşlarını da eğiteceksin, Ortodoks patrikhanesine daha fazla destek olacaksın ki inançları sağlam olsun ve dış siyasette kukla olmasınlar
Sosyal ağlarda paylaş

Efrasiyab said:

nileppezdel said:

Bildiğim kadarıyla çatır çatır yayıyorlar islamiyeti dışarda. Hristiyan olan müslüman sayısı sende 100-200ken, müslüman olan hristiyan saysıı 10binleri buluyor Avrupa ve rusyada. ki bunlar 20-30 yaş grubundaki insanlar, çoğuda üniversite mezunu.

Ortodoks kilisesine gelince, Atatürk Yunanlıları sürene kadar bu ülkeye en büyük ihaneti yapan kurumlardan biri olmuştur Rum patrikhanesi.

Hani, rengarenk olmaz, kültür mozaikliği falan güzelde, yarın bir gün zor bir zamana düşersek, hangi saf inanıyor o patrikhanenin Türklerin çıkarlarını savunacağına?

Evet işte anlatmaya çalıştığımda bu. Bu adamları kim convert etti bu şekilde. Bunu araştırın arkadaşlar. Şimdi gidin bakın mesela Dimitri Arhondonis Almanyada ağlayıp durur Türkler bize şöyle böyle yapıyor diye yani bu adamların Avrupa ile bağlantısı var siyasi sebeplerden dolayı. Bizde diyoruz ki bu insanlar bu kiliselerde bu toprağın birer rengidir bunları söküp atmak olmaz bu insanlar kendilerini siyasi uydu olarak kullandırıyorlar Kurtuluş Savaşımız sırasında da kullandırdılar. Bunun önüne geçelim diyorum yoksa barbar olsak vandal olsak Batılılar gibi 2 dkda sallardık bu adamları. O zaman fitne ve fesat yuvası da olmazdı mesela bunların Patrikhanesi. Bu ülkede Avrupa ile siyasi bağlantıya kendilerine müslüman diyenlerde giriyor olay o değil olay bunun önüne nasıl geçeceğimiz veya Ortodoks hristiyanları için bu süreç nasıl başladı en azından onu bilelim. Onu bilirsek "abi ne var isteyen istediğini yayar" gibi saftirik bir dil kullanmamış oluruz.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Yoo. Ortodoks hristiyan dininden dönüyorsa yine onun dönekliğidir. Ki döneklik de değildir yani, tercihidir. Siyasi kukla olmak da onun aptallığı veya tercihidir. Ancak adam gelir inancını istediği gibi yaymayı dener. Sen Ortodoks vatandaşlarını da eğiteceksin, Ortodoks patrikhanesine daha fazla destek olacaksın ki inançları sağlam olsun ve dış siyasette kukla olmasınlar

Bende onu diyorum işte şu an bu bahsettiğim politikayı yarın başlatacak olsan bile bunun başarıya ulaşması en iyi ihtimal 100 seneyi bulabilecek birşey Ortodokslar için çünkü bu süreç attığım linkteki gibi 1820 lerde başladı. Arka planı uzun vadeli birşey. Onun dışında olay pek tercihle alakalı değil keşke öyle olabilseydi. Hayır Engizisyon mahkemelerini kurmuş bir mezhep bu Katolikler bu adamların mezheplerinin nesi bilimle akla ve mantığa dayanır ki okuyup öğrenip kendi tercihin olarak kabul edeceksin, onun dışında Avrupada aydınlanmacı insanların çektiği acıları sanki bilmiyoruz. Katolisizm akla mantığa belki en uzak olay Hristiyanlar içinde ve siyasi sebeplerle geldiler Anadoluya her şekilde siyasi sebeplerle geldiler. Bu adamlar Müslümanlarla savaşıcaz diye geldiler amaçları topraktı zenginlikti yağmacılıktı. Öyle olmasaydı zengin buldukları kendi dindaşlarının kontrolündeki İstanbulu yağmalamazlardı. Bu öyle çirkin bir yağmaydı ki şöyle bir sözü bile söyletmiştir Bizansa :

İstanbul'da Katolik Latin Serpuşu görmektense; Türk Sarığı görmeyi yeğlerim
Sosyal ağlarda paylaş

Tabiki verilmez sanki o notu koyan elemanlar benim dediğim şekilde mi düşünüp koydular notu sanki ahah.

Bu bir tepkiden ziyade ulusal güçler iktidara gelirse konu ile ilgili uygulayacakları bir politikadır başkada birşey değil ama en azından şöyle birşey gördüğümüzde içimize biraz şüphe düşsün biraz uyanık olalım. Katolikler ne arıyor Trabzonda sorusunu sorabilelim. Biraz şüpheci olalım herkes öyle iyi niyetli değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

Sonuç olarak göstereceğimiz bir hoşgörü varsa bu toprağın rengi olduğu için Ortodoks Hristiyanlarına hoşgörü gösterelim. Misyonerlik faaliyetleri ile ülkeye gelmiş Katoliklere niye hoşgörü gösterecekmişiz. Anadolunun bir rengi değil ki Katolikler.

Anadoludaki misyoner faaliyetlerinin başını Katoliklerin çektiğini bilmeyen adamlar tabiki anlamaz dediğimi.

Özet geçmek gerekirse biz bu toprağı her türlü rengi ile birlikte seviyoruz Bizans dan bize miras kalan Ortodoks Hristiyanlarda bunlardan birisi. Katoliklerin ne işi var burda?.

Soris said:

Ayrıca Katolik misyonerlerin esas olayı Müslümanları convert etmek değil bunu zaten yapamayacaklarını bilecek kadar zekaları var. Onların amacı Ortodoksları katolik yapmak Gregoryenlerin bir kısmını da Protestan yapmışlar zamanında. Bende diyorum ki bu Hristiyanlar bizim ülkemizde bir renktir adam Ortodoksken onun Katolik olmasını ben açıkcası bu ülke vatandaşı olarak istemem çünkü adam onu gelip siyasi uzantısı olarak kullanıcak.

Amerikalı amerikan bayrağı asar evine ona birşey olmaz biz ülkede bu kadar olay oluyorken camlara Türk bayrağı astığımız için yadırganırız falan filan :)

daha önce de gerekli cevaplar verilmiş ama, ben de cevap vereyim:

hoşgörü; her durumda her inanca gösterilmeli (siyasi bağlantıları olduğu düşünülse de). katolikliğin, anadolunun bir rengi olmadığını söylemişsin. müslümanlık, -sen mezhep olarak ayırmışsın, haydi ben de öyle yapayım-, sünni müslümanlık, avrupa ya da amerika topraklarının bir rengi mi ki de, cami dolu her taraf. hatta almanya, köln şehrinde, dom katedralinin yanına, o katedralden daha büyük bir cami yapılması fikrine karşı olan almanlar olduğu için, paticikte bile ayağa kalkmıştı insanlar, ''nasıl karşı olurlar'' diye. yapıldı mı cami bilmiyorum da onlarca belki yüzlerce cami var yani avrupa, amerika'da. kimse kalkıp ta minarelere molotof kokteyli atmaya kalkışmıyor, ya da müslümanlık bu toprakların rengi değil demiyor. sonuç olarak, bu toprakların bir rengi olmasa da budizme inananların da, gereğinde budist tapınağı yapma hakları olmalı.birey ya da devlet olarak, ben, ortodoks rengi isterim, katolik rengi istemem gibi bir seçimimiz olmamalı. ayrıca ortodokslar, katolik olmak istemiyorsa, bırak kendileri düşünsün. yani onların, -türk devleti olarak- katolik olmasını istememek ve bu nedenle, trabzon'da kiliseye izin vermemek gibi bir yaptırım, hiçbir şeyin çözümü olamaz.

misyonerlik konusunda söylenenlere katılıyorum. zaten din kitaplarının sanırım hepsi, inananlarını, dinlerini yaymaya davet ediyor. hristiyan ülkelerde müslüman, musevi, budist v.s misyonerler var sürüyle. ister etkilenirsin, ister etkilenmezsin. herkesin kendi bileceği iş yani.

bu ''siyasi uzantı'' lafı da çok anlamlı değil. ona bakarsan sadece inançların değil, her türlü görüşün de siyasi uzantıları olabilir. dolayısıyla yasalara, kişilere saygılı inançlar ve görüşler ve bunların uzantıları, her durumda faaliyet gösterebilirler bana kalırsa. bir yanlışları olduğunda da gerekli ceza-i müeyyideler (eheh, doğru yazdım mı, bilmem) uygulanır.

bir de amerika'da da düşünen, aydın kesim, her daim kapısına bayrak asana, ''red neck'' gözüyle bakıyor. bence de resmi binalar ve günler dışında, kişinin milliyetiyle ilgili gösteri yapma hevesi çok ta hoş değil. herkesin inancı da milliyeti de kendine. hiç birimiz, dinimiz, mezhebimiz, dinsizliğimiz, milliyetimiz nedeniyle bir diğerinden üstün değiliz.
Sosyal ağlarda paylaş

Pati'de uzun süredir ciddi bir cadı avı var. Farklı olmak adına yada patide dışlanmamak adına saçma sapan konuşan bir kitle var.

Olayın özünde kibir yatıyor. Ateist arkadaşlardan hangisi inananların zekasının, eğitiminin vs. kendisinin iyi olabileciğini kabullenebilecek yürekliliğe sahip ki?

Genel görüş cahiller inanır üstün kişiler inanmaz yönünde. Evrime inanmadığımı söylediğim için 2 saat boyunca iktisad okuyan, DNA nedir bilmeyen adamdan evrim dinledim. Beyaz önlüklü olmama rağmen :D

Toplumumuzun %3'ü bipolar bozukluk, şizofreni, ağır depresyon vs geçiriyor ve neye inanırsa inansın problemli. Bu topluluğun hepsi de müslüman değil. Bu salak tiplere bakıp tüm ateistler böyle, tüm müslümanlar böyle demek salakça.

Karşılaşılan her aykırı olayda sırf ne kadar aşmış olduğunuzu ispat etmek adına, salak olduğu belli kişilerin salakça hareketlerine salakça genelleyen yorumlar yapma trendinin bitmesi gerçekten lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...