reddiye Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 çayımı seve seve paylaşırım "Kesit daralması olmadan uzama, kısa ve uzun test parçalarında aynı olup, kesit daralması işlemi sırasında test parçasının uzaması, uzun test parçalarına nazaran kısa test parçalarında kırılma sonrasındaki uzamaya çok daha fazla katkıda bulunmaktadır."
Leadman Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Bu saatte bu cümleyi algılayıp açıklayan olmaz.
xunn Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 reddiye said: çayımı seve seve paylaşırım "Kesit daralması olmadan uzama, kısa ve uzun test parçalarında aynı olup, kesit daralması işlemi sırasında test parçasının uzaması, uzun test parçalarına nazaran kısa test parçalarında kırılma sonrasındaki uzamaya çok daha fazla katkıda bulunmaktadır."
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 reddiye said: çayımı seve seve paylaşırım "Kesit daralması olmadan uzama, kısa ve uzun test parçalarında aynı olup, kesit daralması işlemi sırasında test parçasının uzaması, uzun test parçalarına nazaran kısa test parçalarında kırılma sonrasındaki uzamaya çok daha fazla katkıda bulunmaktadır." şimdi cubuklar var. kesit dediğimiz şey cubuğun kalınlığı. uzun cubuk ve kısa cubuk düşün iki tane mesela hamurdan. elinle böle dikine ileri geri yuvalayıp yuvalayıup incelttiğini düşün bunları, işte kesit daraltmasıda böyle bir işlem. haliyle uzun cubukta daha cok malzeme olduğu icin daha cok uzuyo, kısada daha az malzeme yer dğeiştirdği için daha az uzuyo. tabi öncesini sonrasını yazmamışsın dahda mindfuck olsun diye ama öle yaparsan ne malzemeyi anlarız ne mevzuyu.
senko Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 alt mesaj olarak ben zekiyim, bu karisik paragrafi cozdum mesajini da verdi :p
reddiye Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 yalnız kısa test parçalarında daha fazla olur diyor please try again later
nomsaR Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 benim test parçamın uzamaya ihtiyacı yok.
Cystein Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 reddiye said: çayımı seve seve paylaşırım "Kesit daralması olmadan uzama, kısa ve uzun test parçalarında aynı olup, kesit daralması işlemi sırasında test parçasının uzaması, uzun test parçalarına nazaran kısa test parçalarında kırılma sonrasındaki uzamaya çok daha fazla katkıda bulunmaktadır."
Holy Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Olay çekme testi ile mi ilgili? Öyle ise eğer çekme testini görmeden bunu anlayamazsın, ben de anlatamam sanırım. Çekme testi dersen vidyo bulup üzerinden anlatmaya çalışırım.
reddiye Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 saatle ilgisi yokmuş demekki http://img716.imageshack.us/img716/2968/ekranalntstx.jpg
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Test sırasında çubukta en daralması söz konusu değilse uzun yada kısa çubuk fark etmez hepsi aynı uzar Eğer ki en daralması söz konusu ise uzun çubuk daha çok uzar kısaya nazaran demek istiyo. Çay değilde sıcak çikolata isterim.
reddiye Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 kısa daha çok uzar diyor gibi
Holy Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Bunu açıklamak için malzeme bilgisi gerekiyor zaten. Şimdi şöyle, o cümledeki kilit kelimeler "kırılma sonrası uzama". Çekme testinde düz bir çubuk iki ucundan çekilir ve koptuğu noktadaki uzama miktarı ve kesit daralması hesaplanır. Burada kırılma sonrası uzama dediği için kesit daralması olan parçalarda kısa çubuk daha fazla etkileniyor. Uzama miktarları aynı bile olsa, bu miktar kısa çubuğun boyunu daha çok uzatırken, zaten uzun olan çubuğun boyunu diğeri kadar etkilemez.
reddiye Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 7, 2011 şüphelenmiştim ben de öyle olmasından :D eyw
Öne çıkan mesajlar