Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okulumuz AKP'liler tarafından sarıldı

GwindonSurion

Öne çıkan mesajlar

valla ne yalan söyleyyim sam ben de çok keyifle atmıyorum oyumu zaten oy atmaya değecek parti bulamıyorum güvenemiyorum.. geçen seçimde mhp ye attım onun da nedeni meclise girme ihtimalinin olması ve bir çekilde koalisyon hükümeti kurulma şansı olur diye ama olmadı..

gelecek seçimde de barajın düşürülmesi olmazsa chp ye atacağım en azındna düzgün şekilde oy dağılımı olsa da koalisyon çıksa bu kadar rahat kimse t koşturmasa..

kaldı ki tek partili bir hükümet bence gerçek bir demokrai değil zaten.. saltanattır kanımca

ha ben her ne kadar böyle düşünsem de futbol takımı tutar gibi oy atanlar oldukça bu da bir hayal.. bir de insana dair şöyle bir gerçek var, arkadaş grubuyla beraber yemeğ gittiğinizde bile masada ilk siparişi veren masadaki diğer kişilerin tercihlerini de çoğunlukla etkiler. bir arakdaş grubunda da (zaten insanlar ortak düşünceleri ya da beklentileri paylaştıkları insanlarla gruplaşır bir ortam kurar) bir kalkıp "kanka ben akp ye vereceğim oyumu" dese diğerleri de etkilenir, bir de böyle futbo ltakımı tutarcasına şu oyu atmak var.. akp nin aldığı oyun çoğu bunlardan geldi, o seçnemler hiç bir partinin seçim bildirisini okumamış ama belirli bir popüler akım (sürü psikolojisi) ardından giderek oy kullananlar ben daha çok bunlara kızıyorum, demokratik beklenti ve kaygılardan ötürü bu adamlara oy atanlara ikinci dereceden kızıyorum

ama en nihayetinde.. bu adamların ikinci kere ve oyları artarak gelmesi size de yanlış gelmiyor mu? geldikleri günden beri neyi doğru yaptılar? kendi etraflarından başka halkın tabanına ne verdiler?

ya bana şunu söyleyin önce, 1 metrekarelik kumaşa ögürlük verecek diye mi geldiler? bu mudur? eğer öyleyse ortada yine yanlış gelen bir şey yok mudur?
Sosyal ağlarda paylaş

tamam koalisyon olmalı, seçim barajı düşmeli vesaire, elbette sistemin eksiklikleri var bi dolu. ama akp seçmenine hakaret niyedir? bugün aptal dediğin adamla yarın koalisyon mu kuracaksın?

kimlik tartışması ekonomik kalkınmadan sonra gelmiyo artık günümüzde, bunu da iyi idrak etmek lazım. bdp sonuçta zengin bir türkiye vaadetmiyor, ama toplumsal tabanı da oldukça güçlü. eh bu aptallık mı şimdi? insanlar kimliklerinden vaz mı geçsinler?

kimliği-kültürü yaşatmak, en az sosyal güvence kadar önemli, kimine göre daha bile önemli, hatta vatan-millet-sakarya bölünmez bütün hedehödö'den de daha önemli..

bu minvalde birini diğerinden daha öne koyan siyasal açıdan daha bilinçli veya bilinçsiz diyebilir miyiz? diyemeyiz, sadece öncelikleri farklı deriz. ama her ikisi için de mücadele etmemiz şart.

ha bu ülke bölünecekse, ya da islami devrim yaşayacaksa, sokağa çıkılacak demektir, ama türkiye böyle bi ortamda yaşamıyo, türkiye dünyaya açılma sürecini tökezleyerek ve yavaş ilerletiyo, ama ani patlamalar da olmuyo tunus ve mısır gibi.

akp'nin sürekli iktidara gelmesinin sebebi basit; kapitalizmi en iyi işletecek olan parti bu. arkasında anadolu sermayesi var. hem ortadoğuyla hem avrupayla (yani yabancı sermayeyle) çok sıkı bağlantıları var. halkın tercihi de kapitalizmden yana, geçmişte de öyleydi, bugün de öyle. kendisini kısa yoldan zengin edecek, sınıf atlama olanaklarının önünü açacak partiyi seçiyor her daim. akp için biçok şey diyebiliriz, ama kapitalist düzeni ilerletmiyor diyemeyiz. zaten sırf bu nedenledir ki şeriat bu ülkeye gelmez, gelemez, çünkü "feasible" değildir.

bunun yanısıra, yerleşik statükoyla da mücadele etmiş olması, iktidarın sivilleşmesi için adım atması akpyi diğer partilerden daha ilerici kılıyo. "devlet partisi" chp kaç seçim kazanmıştır şu güne dek? demek ki burada da bilinçli bir tercih var, devletin otoritesini azaltmaya çabalayan partiler, resmi ideolojiyle arasına mesafe koyan partiler çoğunluk tarafından tercih ediliyo.

yani ne taraftan bakarsak bakalım, bu tablodan zengin olma hırsı, kimlik mücadelesi vs çıkabilir, ama aptallık çıkmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

ikinci seçimde oylarının artması normaldir, çünkü diğer partiler ders çıkaracaklarına tersine gittiler. ben ilk seçimde ldp'ye oy verdim. ikinci seçimde bari oyum işe yarasın diye akp'ye oy verdim çünkü kıstaslarıma göre ehven-i şer.

cem toker rahşan'dan özür dilemiş, ldp'ye daha da oy vermem o başından gitmediği sürece. liberali bile geçtim ortada merkez sağ parti bile yok akp hariç. yarın seçim olsa ya boş oy ya akp olacak benim için muhtemelen. boş oyum chp-mhp'ye yarayacağı için onu da atmam şu koşullarda.

öyle ki bir milyon oyum olsa birer tanesini atmam chp-mhp'ye, son 5 yılda tiksindirttiler kendilerinden leş muhalefetleri ile.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

barajı da akp getirmişti zaten..

Barajı akp getirmedi ama kim en son 8 yıl hükümet oldu acaba ?

Bu kdar uzun süre tek başına hükümette kalan bir parti için yanlışları doğrudan çok kısaca.

Tek tek adamların hatalarını yazacak değiliz^^
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

ama en nihayetinde.. bu adamların ikinci kere ve oyları artarak gelmesi size de yanlış gelmiyor mu? geldikleri günden beri neyi doğru yaptılar? kendi etraflarından başka halkın tabanına ne verdiler?

abi anlamadığımız nokta şu, halkın istediği faydalar bunlar değil ki. ülke elden gitmesin, darbeciler gelmesin, din elden gitmesin, bunlar bizdendir vs diye düşünerek veriyor. sokaktan kaç kişi parti programı nedir bilir ki, chp seçmeninin de % 90'ı dahil bakmadan veriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

barajı akp getirmedi ama 8 yılda indirmedi de.. yapsın.. neden yapmıyor? neden barajı indirmek yerine demokratikliği tartışılır bir başkanlık sistemini getirmek istiyor?

bu mudur yani? geçmişe bok at ama güncele elleşme..

bir de dokunulmazlıklar olayı var 2002de kalkıyodu noldu o :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...