Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nankör Kıbrıslı

Cystein

Öne çıkan mesajlar

Marl0_on said:

izmirde leblebiye nohut diyeni daha görmedim bu arada, artık uydurmaya filan da başladınız sanırım.

heralde izmir'e hiç gitmedin :)

@Bone

yatırım yapmamışlar, hatta fabrikaları bile kapatmışlar diyorsun da tahminen o da TC'ye olan bağımlılıklarını arttırmak içindir e Kıbrıs'ın karası bişi değil ama deniz sularında da bize bıdı bıdı etme şansı tanıyor, yani parayı veriyoruz evet de karşılığını da politik güç olarak alıyoruz.

bir de bu Kıbrıslıların kimisi qq'luyor da rumların böyle bi durumda onlara kucak mı açacağını bekliyorlar acaba merak ediyorum
Sosyal ağlarda paylaş

ülkede geçmiş yıllarda ne fabrikalar olduğunu duysan aklın durur. onların hepsi bir bir kapatılmış.
bir ülke üretim ve ürettiği mallar için ticaret olmadan nasıl kalkınabilir?
bir de üstüne para vererek beslemişsin, adamlar tembelliğe alışmış.

türkiye cumhuriyeti hükümetleri kktc'ya doğru düzgün bir yardım etmiyor fikrindeyim ben.
bugünkü genç bakış'a katılan konuklar da ifade etti:
- türkiye, kıbrıs'ın dünya tarafından tanınmasına yardımcı olmuyor.
- türkiye, kıbrıs'taki malları kendi pazarına sürse bile kktc'ye çok büyük bir katkısı olur.

mesela koop ürünleri var kıbrısta. sütü bence türkiye'de üretilen sütlerden çok daha iyiydi. yoğurtu da sütaş/pınar/yörsan seviyesinde bence.
bu koopu türkiye'ye satabilecek adamlar. büyük firmaların rakibi olacak. ve bir şekilde kendi paralarını kendi kazanmış olacaklar ve üretim güçlenecek.

bu tip şeyler neden yapmıyorlar...
Sosyal ağlarda paylaş

Koopun yoğurdu, sütü (3 yıl önce yemiştim, birde günlük sütü çıkmıştı) türkiyedeki çoğu markadan daha iyi yağlı felan.

Konuya gelelim;

kıbrısta fabrika yok sebebi sadece türkiye yada kıbrıs mı? kıbrısın nüfusu az fabrika olması için tüketim olması lazım tüketim yoksa dışa satım gerekli peki dışa satım için ambargo olmaması gerekli ( bknz: Avrupalıların oyunu). Kıbrısta kaldığım sürece gördüğüm lüks arabanın haddi hesabı yok hatta mersedesin yeni bir modeli çıktığıktan 1-2 hafta sonra orada yollarda gördüm lemardan çıktığımda 4 tane z3'ün yanyana parketmiş halde 17 yaşındaki kıbrıslı veletlerin bunlardan indiklerine şahid olduğum. Niye bu kadar lüks arabaya taktım derseniz sebebi basit türkiyede arabaların %50 si vergi şimdi aldığınız arabadan yaklaşık bu %50 vergiyi düşün siz ne alırdınız? Tabi %50 vergiyi düşüp araba almak için para olması gerek ve hepside bu kadar çok paraya sahip değil.

Asıl sorun şu kıbrıs doğumlu olup eski nesil (dede nine dediğim yaştakiler, asıl rumların yüzünü görenler) bu derece densiz konuşmuyolar ama gel gelelimki bir arkadaşın postunda belirtiği gibi ecevit zamanında iti kopuğu oraya göndermiş doğal olarak onlarda türkleri öyle tanımışlar ve ilk bakışta kesinlikle bir antipatileri var ve türkiyede yaşayan bir türk olarak buna hak veriyorum ama, yeni nesilden ben rumum ne türküyüm diyenlerine şahid oldum. Buda bizim salaklığımızdan kaynaklanıyor öyle bir halk düşünün rumlardan zulm görmüş sözde insan hakkı abidesi avrupa hiç tınlamamış türkiye adaya girmiş sonrasında diğer devletlerden ambargo konmuş türkiye malum o zamanlar kendini geliştirmek ile uğraşıyor ilgilenememiş zamanla rumlar ve ingilizlerin yavaş ve içten içe türkler aleyhine sürekli devam eden propagandaları ile yetişmiş bir nesile sen çıkıpta direkt beslemesiniz diyemezssin.

Not: Kıbrıslı değilim, hatta biz rumlar ile çok iyi anlaşıyoruz diyen kıbrıslılara ayar olmaktayım.
Sosyal ağlarda paylaş

@liberal, tv seyredemedim. ancak o tür tartışmaları haftanın 7 günü seyredip katılıyorum.

hala daha Türkiye fabrika kapattırmış deniliyor. Bu kıbrıslılar o kadar mı aptal? türkiye para gönderiyor bunlar maaş yyiyelim çalışmayalım mı demişler ? (!?)

@Qualance arabalar 10 yıl önce ucuzdu. o da %20 civarında. şimdi Türkiye ile aynı. Hatta bmw ların sıfırlarının çoğu sorunlu. zannedersem (nasıl oluyor emin değilim) fabrikadan sorunlu arabaları buraya gönderiyorlar.

O kadar lüks arabanın sebebi, önceden de yazdığım gibi, toprak ve inşaat. Kapılar açıldıktan sonra milyarlarca sterlinlik arazi satıldı, hala daha satılıyor, en büyük alıcı israil.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşım o kadar saçma argümanlarla geliyorsun ki bana çürütme gereği dahi duymuyorum. inan bana 24 saat konuşurdum bu konuda ama argümanların saçmasapan şeyler.

Kıbrıslılar o kadar aptal mı ki kapattırıyor diyorsun.Yahu RTE Türktelekomu sattı gıkınız cıktımı? Şeker, tütün fabrikalarını özelleştirmedi mi? Sırada köprüler yollar yok mu? Türkler gerizekalı o zaman. Al bu da böyle bi argüman hadi.

doğru düzgün mantıklı şeyler yaz, bilgileneyim. ben körü körüne düşüncelerini savunan biri değilim, o konuda rahat ol. ama saçmasapan şeylerle gelme bana yahu!

te allam.

Qualance said:

Buda bizim salaklığımızdan kaynaklanıyor öyle bir halk düşünün rumlardan zulm görmüş sözde insan hakkı abidesi avrupa hiç tınlamamış türkiye adaya girmiş sonrasında diğer devletlerden ambargo konmuş türkiye malum o zamanlar kendini geliştirmek ile uğraşıyor ilgilenememiş zamanla rumlar ve ingilizlerin yavaş ve içten içe türkler aleyhine sürekli devam eden propagandaları ile yetişmiş bir nesile sen çıkıpta direkt beslemesiniz diyemezssin.

Not: Kıbrıslı değilim, hatta biz rumlar ile çok iyi anlaşıyoruz diyen kıbrıslılara ayar olmaktayım.

Kıbrıs siyasetiyle ilgilenen biri değilim. Hatta açık kıyaslayacak olursam her gün TR gazetelerini takip ederim, köşe yazılarını okurum, onun dışında KKTC haber sitelerine böyle büyük olaylar oluyorsa giriyorum ancak.

Beni yeni nesilden sayabilirsin mesela. Yukarıda bold'ladığım kısmı açığa kavuşturabilir misin lütfen? Ne gibi propogandalar yapılmış bize? Düşüncelerim yaşadıklarımdan ve gördüklerimden ibaret. Kendi adıma konuşayım hiç bir propoganda görmüş, yaşamış veya içinde yer almış değilim şimdiye kadar.

notuna hitaben; 10 tane rum 15 tane de yunanlı arkadaşım var. bunlardan 2 tanesi mongol bildiğin sağcı. onun dışında diğerleriyle gayet bir Türk gibi anlaşabiliyorum. Ama bu demek değil ki durmlar ile iç içe yaşamak istiyorum bilginde olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu hocam sen hangi dünyada yaşıyorsun?Adamlar türk basketbolcuları bile linç etmeye çalışıyor sen bir arada yaşarız diyorsun.şuhursuzmusun nesin.

askeri çekelim 2 günde alayınızın kafasını kesip atarlar akdenize haberiniz yok.sendika başkanları kim bilir kimden neler aldı bu kışkırtmalar için belli değil gelmiş burda 10 yunan bilmem kaç rum arkadaşım var diyorsun. bide onların babalarına sor bakalım onlar senle napmak ister?
Sosyal ağlarda paylaş

liberal said:

Arkadaşım o kadar saçma argümanlarla geliyorsun ki bana çürütme gereği dahi duymuyorum. inan bana 24 saat konuşurdum bu konuda ama argümanların saçmasapan şeyler.

Kıbrıslılar o kadar aptal mı ki kapattırıyor diyorsun.Yahu RTE Türktelekomu sattı gıkınız cıktımı? Şeker, tütün fabrikalarını özelleştirmedi mi? Sırada köprüler yollar yok mu? Türkler gerizekalı o zaman. Al bu da böyle bi argüman hadi.

özelleştirme ile kapamayı aynı kefeye koydun, ben susayım.
Sosyal ağlarda paylaş

@Trias: kapatmak başka bişeydir kapattırmak başka birşeydir. Kendi yazdığın şeyler birbiriyle uyuşmuyor. Bence de öyle yap.

Turkceplease said:

hocam rum tarafı artık ' kıbrıslılar türkiyeyi istemiyor ' diye başladılar propagandaya.Siz kendi ayağınızdan tekine sıktınız.Birdahaki mitingde birkere daha türkiye karşıtlığı olursa diğer ayağınıza sıkarsınız.Sonrada rumlar sizi iyice maskara yapar.3-5 dalkavuk sendika başkanına uymayın.

" Sonra rumlar sizi iyice maskara yaparlar" rumların bu konudaki görüşleri cok önemliydi ya bizim için sanki :) Eroğlu cıkıp "bizimle dalga geçtiler :(" demesi halkı zerre kere bağlamıyor. Nasıl ki zırt memleketinde deprem olur yüzlerce kişi ölür, başka ülkenin başbakanı cıkar "biz çok üzgünüz :(" der ama halk bi tarafında değildir ya, aynı işte o.

Bu arada 3-5 dalkavuk sendika başkanının bunu yaptığını düşünmek > :D. iç dinamiği bilmeden birşeyi biliyormuş gibi sallıyorsun be hocam. yapma lütfen.

Bir de kıbrıslılar türkiyeyi istemiyor diye propogandayı 80 senede yapsan seni kurtaran bir ülkeden vazgeçmessin. onun nedeni yazılı zaten 2 sayfa geride.

yok öyle propoganda falan coşmayın hemen.

ekleme; o pankartı açanlar hakkında da gereken şeyi söyledim: 3-5 çapulcu girmiş açmış o pankartı o kadar.

edit: ekleme ve typ
Sosyal ağlarda paylaş

liberal said:

notuna hitaben; 10 tane rum 15 tane de yunanlı arkadaşım var. bunlardan 2 tanesi mongol bildiğin sağcı. onun dışında diğerleriyle gayet bir Türk gibi anlaşabiliyorum. Ama bu demek değil ki durmlar ile iç içe yaşamak istiyorum bilginde olsun.

Sorduğun yeri değilde yazıyı kalın yaptığım yer ile ilgilenmek istiyorum; evet notumda ne demek istediğimi burada anladığını görüyorum. Dolaylı yoldan senin bold yaptığın yerinde cevabını veriyor maalesef birebir yeni nesil ve ayar oluyorum dediklerimden çok defa "türkler niye adayı aldıki biz rumlar ile çok iyi anlaşıyorduk aramızı bozdular" cümlesini dinledim.

Ha bu arada kıbrısın yerini bilemeyen vatandaşlarımızı hele hele ben orada askerlik yaptım değipte karadeniz diyeni apayrı tebrik ediyorum O_o

Bu arada ne denizi yau kıbrıs ayda Amstrongun ayak bastığı yerin 5687km doğusunda ajshdsja
Sosyal ağlarda paylaş

http://forum.paticik.com/read.php?13,5376933,page=9#msg-5390536

2 mesaj aşağısına baksaydın o postun anlardın ne olduğunu. yazım hatası yapmıştım :)

cümlene gelince ben kanıtlardan bahsediyorum. cevabına karşılık bende çok kişi gördüm rumları istemiyorum keselim rörörö diye savunabilirim kendimi. e noluyor şimdi adanın yeni nesli faşist mi?

bana propaganda ile ilgili kanıt sun yok bende söyleyebiliyorum onun aksini. hayır böyle bişey yok. oldu mu?

edit: gereksiz quote.
Sosyal ağlarda paylaş

liberal said:

http://forum.paticik.com/read.php?13,5376933,page=9#msg-5390536

2 mesaj aşağısına baksaydın o postun anlardın ne olduğunu. yazım hatası yapmıştım :)

cümlene gelince ben kanıtlardan bahsediyorum. cevabına karşılık bende çok kişi gördüm rumları istemiyorum keselim rörörö diye savunabilirim kendimi. e noluyor şimdi adanın yeni nesli faşist mi?

bana propaganda ile ilgili kanıt sun yok bende söyleyebiliyorum onun aksini. hayır böyle bişey yok. oldu mu?

edit: gereksiz quote.

Madem psikopata sardık, Sen olmadığına dair bana kanıtını sun bakalım görelim kanıttan kastın neymiş ona göre işlem yaparız/ belkide yapmayız o anki ruh halime bağlı.
Sosyal ağlarda paylaş

Qualance said:

Madem psikopata sardık, Sen olmadığına dair bana kanıtını sun bakalım görelim kanıttan kastın neymiş ona göre işlem yaparız/ belkide yapmayız o anki ruh halime bağlı.

said:
Beni yeni nesilden sayabilirsin mesela. Yukarıda bold'ladığım kısmı açığa kavuşturabilir misin lütfen? Ne gibi propogandalar yapılmış bize? Düşüncelerim yaşadıklarımdan ve gördüklerimden ibaret. Kendi adıma konuşayım hiç bir propoganda görmüş, yaşamış veya içinde yer almış değilim şimdiye kadar.

Dostum karıştırdın galiba. Kıbrıslı olan benim, iddia'da bulunan sen. İddia'yı çürütmek gibi bir amacım yok aksine senin iddia'yı kantılama gibi bir durumun var.Yine de kanıt istiyorsan yazdım ya yukarıda benim kanıtım kendimim zaten.

Burada çıkıp TR'nin %95'ını faşist dersem bunu kanıtlamak bana düşer veya iddia'yı bulunan kişiye, hakkında iddia'da bulunulan kişi olmayan birşeyin var olmadığını kanıtlama gibi bir görevi yoktur sanıyorum.

edit: düzenleme.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...