Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CHP;nin aylik;aile yardımı1250 lirayı bulacak

Turkceplease

Öne çıkan mesajlar

SeaGle said:

1250 lirayı alamayan makine mühendisi var ülkede. Gerçekten muhtaç olanların yanında, aynı miktarda para sabahtan akşama kadar kahvede pişpirik atıp daha sonra iş yok diye ağlayana da verilecekse sıçarım böyle sosyal devlete ben.

Teyallam.

abi üst sınır 1250 demiş herkese 1250 değil. çocuk başına +50 lira verilecekse adam kendi üstüne 35 çocuk gösterip 3000 lira almasın diye.

türkçepiliz abi sen de işine gelene cevap verip işine gelmeyene cevap vermiyosun az uyanık değilsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

"bekara karı boşamak kolaydır" lafı cuk uymuş, bol keseden dağıtsın çakma gandi. kendisi ssk başındayken ilaç bile alamıyorduk. "ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" ile de kombo koyayım.

abi iyi güzel de var olan hükümet canını dişine takıp anca mı çeviriyor ülkeyi, yapma etme.

"bireyleri zengin olan bi ülke kendisi de zengin olur" sloganıyla seçtirmedi mi şimdiki grup kendini.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben geçen günkü CHP grup toplantısındaki (sanırım) konuşmasını çok beğendim. İyi giydirdi kendine karşı laf atan kişilere.

Onlar gelse onlar da yiyecek diye bir mantık yok arkadaşlar. Hele hele onlarda nasılsa yiyecek diye AKP'ye oy vermeye devam etmek saflıktan daha öte.

Kılıçdaroğlu, konuşup konuşup bi bok anlatmadığı olmuyor en azından. Çok iyi bir konuşmacı olmadığını bende biliyorum ancak son zamanlarda iyileşmeye başladı.

Bu herifteki donanımda çoğu siyasetçide yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

kendisi ssk başındayken ilaç bile alamıyorduk.
hükümetin koyduğu yasaları uyguladığı için bir adamı eleştirmek, gerçekten çok zekice.

dur ben de şöyle diyim

TAYYİP ERDOĞAN DÖNEMİNDE GÖKTEN HALA KARI DEĞİL YAĞMUR YAĞIYOR, WOW'DA EPICLER DÜŞMÜYOR.......................!!..cCc..

ayrıca haberi okumayıp direk gelenler olmuş, 5 yıllık vadede bunun tamamını SİGORTAya dönüştürme fikri var. yardımdan çıkarma fikri var yani, ülkedeki tüm insanları sigortalamak niyet.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

"bekara karı boşamak kolaydır" lafı cuk uymuş, bol keseden dağıtsın çakma gandi. kendisi ssk başındayken ilaç bile alamıyorduk. "ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" ile de kombo koyayım.

sağlık politikalarını hükümetin belirlediğini unutup, SSK'yi dükkan zannedip sen misin buranın müdürü demek hatta bilgisizce laf sokmak kötü olmuş ama :/

edit: fizban benden çok yaşıcan :P
Sosyal ağlarda paylaş

duyan da sanacak ki akp hükümetiydi, ecevit vardı işte başta. aynısının devamı. lafla peynir hovercraft'ı uçuran zihniyet.

"hangi kaynakla yapacaksın bunları" sorusuna elle tutulur cevap vardıysa onu da yaz fiz, malum ben okumadan yazmışım ya hani lol.
fizban said:

hükümetin koyduğu yasaları uyguladığı için bir adamı eleştirmek, gerçekten çok zekice.

şuna özel cevap vermem lazım ama. çünkü kendim yaşayıp gördüm.

kanun filan uygulanmış değil, polislerin kota doldurmak için kenara çekip ceza yazmasından farksız bir zihniyet vardı. hakkımız olanı vermemek için işi yokuşa sürüyorlardı. neredeyse 20 yıldır kullandığım ilacı alamadığım tek dönem bu ecevit mk2 & ecevit'in dönemidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bakın mesela bu konuyla ilgili Yalçın Küçük bu haftak Kalemler ve Kılıçlar programında;

Kaynak mı istiyorlar kaynak Ağaoğludur kaynak Acundur kaynak vergisiz kazanç elde eden herkesdir devletsin git herkesden vergisini al böyle ahmakça bir soru mu olur? Kaynak bütçedir senin kaynağın ne ki bütçeden aldığın paralar böyle ahmakça böyle cahilce soru mu olur.

Şeklinde konuşmuştu. Mantıklımı acaba dedikleri? Amaan boşverelim o ergenekoncu çatlak bunağı :)
Sosyal ağlarda paylaş

7thBreath said:

Bitiyorum şu "AKP GELDİ SAĞLIK SİSTEMİ DÜZELDİ"cilere ya, her geçen gün daha zor ilaç alırken böle çıkıp laflar ediyorlar, kafanıza kafanıza vurasım geliyor kusra bakmayın.

yavaş vur. dsp & mhp vaktinde alamıyorken alır hale geldim akp vaktinde, şu konuda kimsenin palavrasına kanacak halim yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Düşünce güzel ama Türkiyedeki insan profiliyle bunu en az abuse ile uygulamak çok zor.

Sam said:

"hangi kaynakla yapacaksın bunları" sorusuna elle tutulur cevap

Sam kusura bakma birilerinin etkisi altında kalma argümanı bu. Esas argüman alttaki gibi olmalı

Bu sistemin dik alasını bile isterlerse uygularlar, ama bizdeki insan profili bu sistemi mahveder, deler geçer.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

yavaş vur. dsp & mhp vaktinde alamıyorken alır hale geldim akp vaktinde, şu konuda kimsenin palavrasına kanacak halim yok.
ben dsp & mhp döneminde annemin sigortası üzerinden alabildiğim ilaçları şimdi alamıyorum. olduğum ameliyat için ameliyatın ücretinin neredeyse tamamını özel hastaneye kendim ödüyorum. 15 liralık ilaç için 12 lira muayene parası ödüyorum. ve bu ilacı benim haftada 1 almam gerektiği için her hafta muayene de olmam gerekiyor. çünkü devlet baba 2 haftalık vermiyor bana ilacı, ömür boyu kullanmam gereken rapor olduğuna dair.

ha bu arada, 2-3 ayda bir yaptırmam gereken testlerimi de yaptırmak için laboratuvarlara para veriyorum. çünkü devled baba yapmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sağlıkta devrim yaptı diyenlerin ciddi ciddi devlet hastanelerine yolunun düşmediğini düşünüyorum, hani aylar sonraya verilen randevular falan varken, şeker ve kolesterol ilaçlarını listeden çıkarmışlarken, nasıl devrim var anlamıyorum.

başka her şeyi savunun da sağlıkta devrimi savunmayın, yalan söylemek zorunda kalacaksınız çünkü
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...