Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sanctum 3D


Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Filmin başında gösterdikleri Pirates of the Carribbean trailerı filmden daha güzeldi.

Böyle James Cameronın adı ve 3D olmasa gayet yalan bi film olurdu bence. 3Dsi cidden iyiydi ona lafım yokda gerisini beğenmedim filmin. Sıkıldım hatta.

Karakterler ve diyaloglar aşırı klişe geldi ve baydılar. Özellikle o baş çocuk. "Babam beni daha önce hiç kimsenin gitmediği yerlere götürüyoooo qq" yapınca iyicene kıl oldum sanki araba almıyo babası.


Keşke Josh da ölseydi sonunda. Hatta hiç bi karakterin ölümü fln etkilemedi yani.

Birde hatun donma tehlikesi geçirirken soyun! battaniye getirin! Carl sende soyun! diyince bi an seviştircekelr sandım ısınması için sadfsdafsda

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten James Cameron'un adını öyle insanın gözünün içine sokmalarının altında bir halt olduğu belliydi. Ben de sevemedim bir türlü.


her beş dakikada bir düzenli olarak birisi ölüyor filmde. hiç sekmiyor yani. en güzel kız öldü ama. çok zevk aldım o ölürken niyeyse.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlk başlarda yoksa Abyss II mi desem de, basit bir hikayede görsel şölen sunmuş Cameron yine. Su altı çekimleri ÇOK başarılı. Netekim konusu gereği klostrofobik bir film, dolayısı ile böyle şeylerden hoşlanmayanların gitmesi pek anlamlı olmaz filme.

Bu arada ben bu hikayeyi vakti zamanında Discovery'den mi, NatGeo dan mı bir yerden izlemiştim. Filmin sonlarına doğru iyice emin oldum artık olayın gerçeklerden esinlenilmiş olduğuna.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bugün gittik 3D olanına. Çok falza 3D sahne yok öyle fark yaratacak evet, ama yine de 3d daha tatlı olur gibi.


Fiİlm güzeldi, iyi yapmış eleman yine. Spoiler olur mu bilmiyorum, olmaz herhalde. Şöyle diyim, boğulmaya, suya falan karşı korkusu olan aman diyim, çok fena oluyor insan ara sıra sadsadasda

edit, ek:


Olm güzel kızın cesedini çok gerçekçi yapmışlar, nassınavradını dedim bi an ahahah. Bide bikaç kez fenerlerin pili bitince, hele en son caş'ın ufak tüple yol aradığı sahnede o fosfor bitiyo ya, kendime olmuş gibi fena oldum lan. Düşünsene ağzına tüp dayayıp çıkış yolu arayacak kadar riske giriyosun ama sonunu getiren şey ışık olacak, resmen fail olurdu sdaasdas

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben mağara dalgıçlığını çok merak ediyordum, hayatta denemem artık. Güzel güzel dalarım zıpkınıma, bağıtıma, midyeme. Mağaralar Cameron'a kalsın.


Cok klise mesajlar vardi daha en basinda. Yok yengec bilmemnesinden isik yapmis falan. Daha 5. dakkada aha bunlar karanlikta kalacak hadi bakalim falan dedik. Ayni zamanda kucucuk isik nasil aydinlattiysa masallah cocugun arkada golgesi falan cikiyordu yuzerken :) Biraz abarti ama, zaten artik filmin sonu oldugu icin cok goze batmiyor :)

Ben sunu tam olarak anlayamadim. Ya birader, denize yakin oldugunu icinde oldugun suyun tadindan anlayamiyor musun ? Hani hic magara dalgicligi yapmadigimdan merak ediyorum hakkaten. Adam denizin dibine gelmis hala bir umutsuzluk falan, bre kas biraz daha iste. Tuzlu sudasin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yaptığım spor olduğu için gittim, konu olarak 3/10, klasik gerilim filmi konusu. Ancak görseller çok güzel.


Film hataları

1- Gösterilen mağara Mexica'da, açık ağzı en geniş mağara



2- Mağaralar gösterildiğinden çok daha zorlu ortamlar. O derinlikte su 4-10 derece olurki öyle suyun içinde dolaşamazsınız, dalacaksanız kuru elbise gerekir. Onda da dalış çok uzun sürmez.

3- sel bastığnda suyla beraber bol miktarda taş odun gelir, sel geliyorsa öyle yukarı çıkamazsınız. Boğaziçi ün. mağaracıklıkta bir arkadaş aynı şekilde vefat etmişti, kendisini zannedersem 2 yıl sonra çıkartabildiler.

4- Kafalarındaki lamba petzl duo dur, en fazla 5 metreye dalınabilir. 30 metreden bir yeri filmdeki gibi aydınlatmak en güçlü dalış fenerleri ile bile çok zordur. Pili dikkatli harcayın diyip Duo'nun en çok pil kullanan kısmını açmaları acaiptir,

5- Dalışta saf oksijen nedir?? yuh dedim. hiç mi teknik ekipleri yokmuş?

6- İlk kızın öldüğü sahnede rebreaterin hortumu kopma sahnesi atmasyon, o su kaçıran yer yanlızca koruması. Ordan hava kaçmaz.

7- İlk mağaraya iniş sahnesinde öyle hızlı inemezsiniz direk eliniz yanar, adamlarda eldiven bile yoktu. (atakuleden inmiştim, çok zevkli)

8- Kızın saçının kopma sahnesi çok gerçekçiydi. Aynen o şekilde kazalar var.

9- Hiçbir zaman sifonda kalan hava solunmaz, genellikle zehirlidir.

10- su altındaki en büyük sistem Mexicada ve 172km (yanlış yazmadım) uzunluğundadır.



Türkiye karstik yapısı nedeniyle binlerce mağara barındırmaktadır ve çok az kısmı araştırılmıştır.
mağaracılıkla ilgilenenler, bana ulaşabilir veya www.mad.org.tr i ziyaret edebilirler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...