Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okunası tarih ile ilgili kitap tavsiyeleri


Pluton

Öne çıkan mesajlar

Selamlar, özellikle osmanlı tarihine çok merakım var önceden beri böyle kitap tavsiyeleri istiyorum. Aslında istediğim şu;

Osmanlının kuruluşundan, çöküşüne kadar en ince ayrıntısına kadar (padişahlar, valideler, sadrazamlar gibi üst mevkilerde ki kişilerin hayatıda dahil) yazan çoook uzun bir kitap rıyorum ama bulamadım.

Bu konuda tavsiyeleriniz var mıdır?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmm en ince ayrinti diyorsan
Prof. Dr. Ismail Hakki Uzuncarsili - osmanli tarihi'nin tum ciltlerini edin basla okumaya :d

yanina da Prof. Dr. Enver Ziya Karal - Buyuk Osmanli Tarihi al 5 cilt bu da. Gerci Enver hoca baslangictan itibaren ele almiyor ilk cilt III. Selimin tahta cikisi ve nizam-i cedid ile basliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Osmanlı hakkında okuduğum en iyi kitap bu:

http://www.google.com/books?id=MWUlNdskNfIC

Türkçesi de var. Dediğin gibi her ayrıntıyla değil ama Osmanlı'nın ne olduğunu, nasıl yaşadıklarını en iyi bu kitapla öğrenirsin.

Şiddetle tavsiye ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rüyadan İmparatorluğa Osmanlı: Osmanlı İmparatorluğu'nun Öyküsü 1300-1923

Eğer en ince ayrıntısına kadar istiyorsan 640 sayfa Osmanlı için çok az.(biraz ön yargılı olacak ama)

Mesela Titus Livius'un Roma Tarihi bile (ki daha çok edebi tarzda yazmıştır eksik kitaplar da bulunmakta.) 1500 sayfayı buluyor. (ki kendisi roma Tarihinin hepsini görememiştir M.s 17 de ölmüştür.)

Antik yunan dünyasının önemli savaşlarından bir tanesi olan Peloponnesos savaşı 600 sayfayı geçiyor anlatımı.(Thukydides ve Ksenophon anlat anlat bitiremiyorlar)

Benim Tavsiyem Gerge'nin de verdiği kitap olan Halil İnalcıkın eseridir.Halil İnalcık aynı zamanda İlber Ortaylı'nın da hocasıdır yanılmıyorsam.

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=119388

Ayrıca İsmail Hakkı Uzunçarşılı'da arkadaşlarında belirtiği gibi bu konuda yetkin kişi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hummer'ın osmanlı tarihi I ve osmanlı tarihi II serisinden bahsediosun. bende var hem de süper ötesi eski basımı. güzel bir anlatımı var. onu da tavsiye ederim. bu arada sen hükümdar kitabını sipraiş ettinmi. başka şeyleri okumadna önce onu okumalısın.

kitap yıllarca vatikan tarafından yasaklanan çok sapık bişe. en iyi lider hükümdar nasıl olur, nasıl şerefsiz olursun, nasıl ülke istila edersin nasıl istila ettin ülkeyi elinde tutarsın vs direk Şerefsiz Hükümdarın El kitabı manueli olarak yazılmış.

kirabı analiz ederek okursan bu günkü uluslararası politikanın tamamını, amerikanın hareketlerini kitapta görebilirsin.

misal bir bölümde derki: bir ülkeye saldırdığında ilk iş o ülkenin dilini para birimini bayrağını dini değiştir. böylelikle benliklerini kaybeder ve yönetilmesi kolay olur.
şekil 1A ABD nin ıraka yaptıpı: bayrak para eğitim sistemi değişti, tüm kütüphaneler ve bilgi kaynakları yok edildi vs. adam işin yolunu yordamını yüz yıllar evvelinden yazmış masaya vurmuş. artı kendi hayatında bile uygulayabilirsin. en iyi lider verdiği sözleri tutmayan liderdir diyor ve nasıl yalan söyleyerek saygı kazanbileceğini açıklıyor. ^^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
Nedim Gürsel, İlber Ortaylı, Halil İnalcık, Demet Altınyeleklioğlu, Solmaz Kamuran gibi yazarların tüm kitaplarını tavsiye edebilirim tarih konusunda. Osmanlı tarihi için bu isimler çok iyidir.

Bunlar dışında Bizans dönemi için Erguvan Güzeli, Bizans'ın Gizli Tarihi, Bizans Fahişesi Theodora, Bizans'ın Son Günleri, Bizanslı Aşıklar ilk başta aklıma gelen kitaplar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...