Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SİMYA

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ARKADAŞLAR BEN İKİ YILDAN FAZLA SİMYA İLE UĞRAŞIYORUM BU FORUMDA DOLAŞIRKEN BİR ARKADAŞ BAKIRI BİR ASİTE BATIRINCA GÜMÜŞ RENGİNE DÖNDÜĞÜNÜ YAZMIŞTI.O ARKADAŞIN MESAJINI BULAMIYORUM VE ASİTİN İSMİNİ HATIRLAMIYORUM BU KONUDA BANA YARDIMCI OLACAK KİMSE VARMI.
Mesaj tarihi:
Burada asiti aramamın sebebi bakırın gümüşe döneceği değildir.
Bunun anlamı metalleri saflaştırmadır.Bakırın asitle veya alkali bir tuzla beyaza dönmesi demek onun kirden arınması demektir.
Mesaj tarihi:
sadsen said:

ARKADAŞLAR BEN İKİ YILDAN FAZLA SİMYA İLE UĞRAŞIYORUM BU FORUMDA DOLAŞIRKEN BİR ARKADAŞ BAKIRI BİR ASİTE BATIRINCA GÜMÜŞ RENGİNE DÖNDÜĞÜNÜ YAZMIŞTI.O ARKADAŞIN MESAJINI BULAMIYORUM VE ASİTİN İSMİNİ HATIRLAMIYORUM BU KONUDA BANA YARDIMCI OLACAK KİMSE VARMI.

donanimhaber konu dışı'ndan fırlamış gibi duruyor.
Mesaj tarihi:
içinde bakır geçen en fazla kaç topik olabilir ki, 17 safya çıkıyor aramada http://forum.paticik.com/search.php?8, büyük ihtimal ilk sayfada çıkacaktır ilgili topik.
Mesaj tarihi:
sene 2011 kimya varken simyaya ne gerek var.

illa simya yapmak istiyorsan deneysel parçacık fiziği yap bence o oldukça simyaya benziyor girenler ve çıkanlar katoloğu bilimi sdf
Mesaj tarihi:
%99,99 safiyette bakır gördüm, hiç de beyaz falan değildi. aradaki 0,01 yüzünden renk değiştirecekse ayıp eder. biz delikanlı ve de kıymetli bir metal olarak bildik bakırı.
Mesaj tarihi:
Ardeth said:

deneysel parçacık fiziği girenler ve çıkanlar katoloğu bilimi sdf

Ardeth said:

deneysel parçacık fiziği girenler ve çıkanlar
Ardeth said:

deneysel parçacık fiziği

Ardeth said:

deneysel

sorun tespit edilmiştir...
  • Yeni Oluştur...