Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Not Topiği

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yav said:

egede de tam tersi oluyor işte
anlamadığım şey şu
55 yıllık üniversite not sistemini nasıl oturtamaz
adamla tartışıyoruz adamın sürdüğü argüman şu "ya 4 sene önce de sistem değişmişti gene sizin gibi bi kaç çocuğun başı yanmıştı gelmişlerdi itiraz etmişlerdi hedeydi hödöydü ama yapcak bişey yok..." ....

bütün ülkede aynı olması lazım bu not sisteminin fikrimce

bütün ülkede aynı ne demek abi,
hoca kendi karar verir ne isterse. bağımsız olması daha iyi
Mesaj tarihi:
dersi verecek hoca bulamayınca bursa'dan bi bilgisayar mühendisine programlama dersi verdirdiler

adam anca 3 hafta derse geldi ya da gelmedi, vize ve final için proje vs. bişeyler yaptık verdik.

vizeye 95, finale 90 vermiş

92 ortalama ile BA geldi.

sınıfta 49 kişi BA almış, ortalamalar aynı. 1 kişi AA almış. 54 alan 2 kişi var CB gelmiş onlara da.

aynı şey ingilizce dersinde de olmuştu, gerçi onda tek AA alan bendim :D
Mesaj tarihi:
RamsesII said:

abi ege üniversitesi mi,aman diyeyim.Böyle boktan bir not sistemi görmedim.çan desen kesinlikle çan değil,sabit sistem desen o da değil.Abuk sabuk bişey.İnanılmaz salaklıkta şeyler dönüyor ortada ve hocaların bölüm başkanlarının yaptıkları kayırmalar notlarla oynayıp genel ortalamayı zıplatmalar vs...Egeye gelmek isteyen varsa bi daha düşünsün

excusez moi ?
Mesaj tarihi:

7.dönem de sorunsuz bir şekilde bitti. artık şafak sayıyorum:)

**kocaeli üniversitesi yönetmeliği de değişti. yeni tercih yapacak olan varsa uzak durmasını öneririm. 65 geçme notu ve büt-yaz okulu gibi telafi sistemlerini kaldırdılar. 65 alamayan direk seneye:(
Mesaj tarihi:
df said:

**kocaeli üniversitesi yönetmeliği de değişti. yeni tercih yapacak olan varsa uzak durmasını öneririm. 65 geçme notu ve büt-yaz okulu gibi telafi sistemlerini kaldırdılar. 65 alamayan direk seneye:(

birileri kocaeli üniversitesi yönetimine;

"bilader eğitim kalitesi geçme notu sınırı ile artmıyor, o işin milyon tane parametresi var, gerizekalı mısınız siz?" demesi lazım.
Mesaj tarihi:
df said:

len ben küo mezunuyum enee. okul nası kampüs nası, bittimi inşaatlar güzelleştimi oralar. biz ordayken otlar yeni ekilip tezek atılmıştı hep bok kokuyodu. şimdi yatıomusunuz o çimlerde ?
Mesaj tarihi:
Arkadşımın vize ve finalden 52 - 57 alarak geçtiği dersten ben 75-52 alarak kalmışım.

Inkilap tarihine kafam girsin...

Birde poetry ye kafam girsin ama ondan kalmaya hazırlamıştım kendimi sadfsdafsa
Mesaj tarihi:
Dragonmax said:

df said:

len ben küo mezunuyum enee. okul nası kampüs nası, bittimi inşaatlar güzelleştimi oralar. biz ordayken otlar yeni ekilip tezek atılmıştı hep bok kokuyodu. şimdi yatıomusunuz o çimlerde ?

biz umuttepede ana kampüsteyiz. yeni fakülte binalarını ilk kullananda biz olduğumuz için gayet güzeldi. gerçi pek derslere gitmediğim için çok etkilemiyo beni:)
Mesaj tarihi:
progamer said:

Arkadşımın vize ve finalden 52 - 57 alarak geçtiği dersten ben 75-52 alarak kalmışım.

Inkilap tarihine kafam girsin...

Birde poetry ye kafam girsin ama ondan kalmaya hazırlamıştım kendimi sadfsdafsa

arkadası dedıgı benım, hıyar 2 dersten kalıp 2.5 donem ortalaması yaptı ben 1 dersten kalıp 1.5 donem ortalaması yaptım :D ayrıca 52-57 alıp C ile geçtim onu da belirtmek isterim. hatta o da yetmez poetry dersınden ben vizeden 65 finalden 40 aldım D ile gectim herif vize de de finalde de beni gecti ama kaldı cunku ben derslere gittim adam baya bildigin girmedi derslere. Aslında baya calısmıyoruz biz sanırım .
Mesaj tarihi:
yav said:

şu end-müh ne ayak hala çözemedim ya adamın dersler bildiğin işletme programından :D

O zaman kısaca bi bilgi vereyim isterseniz bölüm hakkında;

bölüm zaten işletmenin ihtiyaçları karşılayamaması üzerine geliştiriliş bir bölüm. yönetime daha analitik düşünce yapısı getirmek için.

*statik, dinamik, mukavemet, makel, termodinamik, malzeme gibi makine dersleri,

*adı mühendislik olduğu için aldığımız fizik, matematik gibi temel mühendislik dersleri,

*neredeyse bütün işletme dersleri (istatistik, muhasebe, ekonomi, yönetim vs),

*dinamik programlama, yöneylem, kalite gibi verimlilik üzerine dersleri alıyorsun.

sonuç olarak ne makineci kadar makineden anlarsın ne işletmeci kadar sözelden ama birçok bölümün temel derslerini alarak olaylara deişik açılardan bakmayı öğrenirsin. işin sadece ekonomik boyutunu düşünüp üretime absürd taleplerle gitmezsin (veya tam tersi durum). daha gerçekçi çözümler sunarsın.

bölümün avantajı ve dezavantajı da aynı noktada birleşiyor. bu da tam bir meslek öğrenmemiş olmak. Her sektörde ve o sektörün her alanında iş imkanı bulabilirsin. çok büyük bir iş sahası var bu avantajın. ama tam meslek öğrenmemiş olman okul bitince aktif çalışmaya hemen başlayamamana neden oluyor. Bu da dezavantajı. kafanda bir alan belirleyip o alanda kendini geliştirmen gerekiyor.

benim gibi erkenden seçersen alanını okul sürecine paralel olarak staj, iş gibi imkanarla bu dezavantajı aşabilirsin. ben daha son sınıftayım ama yaklaşık 1 senedir çalışıyorum. ve okul bittiğinde bu dezavantajım olmayacak.
Mesaj tarihi:
sırf adına mühendislik, mezunlarının da mühendis unvanı alabilmeleri için o doğa bilimleri ve mat derslerini içeren bir bölüm gibi geldi bana. master yapmayacaksanız hiç okumayın derim bu haliyle bir şey vaat etmiyor üzülürsünüz. adım gibi eminim buraya yerleşenlerin %99'ı dershane, okul, geleceğin mesleği gazıyla girmiştir. sdf
Mesaj tarihi:
öncelikle şunu bilmek gerekiyor; mühendislik bir meslek değildir. mühendis, analitik düşünebilen, karşılaştığı problemi herkesten farklı olarak algılayabilen, alternatif çözümler üretebilen ve bu çözümleri hayata geçirebilecek bilgi ve beceriye sahip insanlara denir.

makine, inşaat, elektronik fln gibi bölümler mühendisliğin yanı sıra bir meslekte öğretiyor ama bu olay önlerini de kapatıyor genelde. Farklı bir alana kayması zor oluyor. Endüstri mühendisliği bu konuda farklı. Mühendis niteliklerine sahip olunması gereken ama o konuda mesleki eğitim veren bölüm olmayan alanlardaki ihtiyacı karşılıyor. Ayrıca sektör farketmeksizin üretim planlama ve kalite gibi konularda %90 Endüstri mühendisleri çalışır.

Zaten bizim ülkemizin eğitimi ile mezunların anca %20 lik bir kesimi mühendis niteliklerine sahip olabiliyor. mesleği öğrenir orası ayrı. girer bir yere monoton olarak işini yapar imzasını atar ama yeni bir teknoloji üretebilecek kapasite yoktur.

Bizim 50 kişilik sınıfın en az 25'i 2 senedir Pirelli, Ford Otosan, Otokar vb firmalarda çalışıyor ve istediği mesleği de okul süreci içerisinde öğreniyor ve mezun olduğunda iş tecrübesi olmuş oluyor. 6 ay da bir okuldan birçok eleman alımı yapıyor bu firmalar.

Ben 4. sınıfa devam ediyorum ama 1 yıllık tecrübem var şimdiden istediğim alanda. Benim için gerisi hikaye ;)
Mesaj tarihi:
df said:

öncelikle şunu bilmek gerekiyor; mühendislik bir meslek değildir. mühendis, analitik düşünebilen, karşılaştığı problemi herkesten farklı olarak algılayabilen, alternatif çözümler üretebilen ve bu çözümleri hayata geçirebilecek bilgi ve beceriye sahip insanlara denir.

BAK SEN.
  • Yeni Oluştur...