Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

'Başbakan'ı protesto edenlerin görüntü kayıtları elimizde'

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

numberten said:

said:
Yapı Sanayi ve Ticaret Şirketi sahibi Maşallah Peker’in, trafik kazasında kaybettiği oğlu Sinan Safter Peker adına yaptıracağı cami ile ilgili sözleşme, Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve bağışçı şirket adına Maşallah Peker tarafından imzalandı.

Sana ne kardeşim adamın parası var,ister cami yaptırır ister genelev. Çok paran varsa sen hastane yaptır.

Mantık çerçevesinde bunu düşünüyorsun yani vay be.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Olay istedigini yaptırmak degil. Vatana millete yararlı birşey yapmak istiyorsan Cami yaptırmaktansa okul veya hastane daha bu amaca uygun o yüzden.

şimdi bu görüşün mantıklı ama sen vatan millete yararın hastane ve okul ile olacağını düşünüyorsun o vatandaşta camii olarak düşünüyordur. senin fikrine ters gitmek için söylemiyorum sadece işin "bu yönü" var diye belirtiyorum. yani o adamın görüşü fani işlerin, dünyevi işlere ağır bastığı yönündedir kimse çıkıpta sırf bu yönden bu adamı eleştiremez.

zaten özgürlüğün güzelliği burada sen okul, hastane olarak düşünüyorsan ekonomik yeterliliğin varsa basarsın paranı dikersin okulu, yoksa da kurarsın vakıf bir şekilde yine senin gibi kişileri etrafına toplayıp age of köylüsü basar gibi okul, hastane basarsın etrafa.

eyyorlamam bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

e tabi bok gibi parası olanın devlet hastanelerinde sıra bekleyen daha doğrusu ölümü bekleyen akrabaları olmadığı için , bu dünyada zaten götürdüğümü götürdüm misler gibi yaşıyorum bari öbür tarafta yerimiz garanti olsun diye cami yaptırır, doğru diyorsun.

sağlık ocaklarıda çok faydalı hastaneye parası yetmiyorsa, hayır ülkede sokak başına cami düşüyorken , cami yaptırmanın amacı aman ülkemin ihtiyacı var yaptırıyım felan değildir, ya devlete yalakalık ya öldükten sonra başına geleceklerin korkusudur,
Sosyal ağlarda paylaş

tinu said:

e tabi bok gibi parası olanın devlet hastanelerinde sıra bekleyen daha doğrusu ölümü bekleyen akrabaları olmadığı için , bu dünyada zaten götürdüğümü götürdüm misler gibi yaşıyorum bari öbür tarafta yerimiz garanti olsun diye cami yaptırır, doğru diyorsun.

abicim adam ölen oğlu için cami yaptırmış
isterse ölen oğlunun ruhuna armağan olsun diye umumi tuvalet de yaptırabilirdi
adamın kişisel problemi
E tabi hastane yaptırsa ne güzel, ama adam cami istemiş bize ne, teyallam.
Sosyal ağlarda paylaş

NolaxThensbane said:

Devlet ne kadar beleşçi olmuş okulu hastaneyi camiyi sürekli birileri yapıp bağışlıyor.En son devlet hangi okulu yaptı gerçekten merak ediyorum?

Mantıklı olan bu?
Özel girişimle yapacaklar varken neden devlet kendi versin onu istemeyip ki?
Ki 2002 öncesine de bakarsanız bisürü hastanenin odaları hep muhitin zenginleri tarafından yaptırılır falan
mantıklı olan bu
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

tinu said:

abicim adam ölen oğlu için cami yaptırmış
isterse ölen oğlunun ruhuna armağan olsun diye umumi tuvalet de yaptırabilirdi
adamın kişisel problemi
E tabi hastane yaptırsa ne güzel, ama adam cami istemiş bize ne, teyallam.

olay bir tek o adam değilki , zaten bir tek bağış yapanlardan bahsetmedim , türkiye ciddi anlamda bir hastane sorunu , okul sorunu varken , 600 trilyon stada harcıyorsa devlet , hiç bir adım atmıyorsa yada ben devletime cami yapayım diye gelen insanları hastanee okul yapmaya teşvik etmiyorsa suç tabiki devlettedir.
Sosyal ağlarda paylaş

Stad apayrı bi olay
Yeri geliyor dünya turnuvalarına ev sahipliği yapmak istiyorsun, adma gibi bi stadın bile yok.
Ki maddi olarak karşılığı da alındı onun araziye bakarsan.

Hastane dediğin ise, devlet hastaneleri daha yoğun elbette ama üniversite hastanelerinde bahsettiğin patoloji sonuçları 12 günden fazla sürmüyor gelişi. Bikaç olaya dayanarak söylüyorum bunu.

Kişilerin hastane yapması muhabbetine gelirse, dediğim gibi hastane yapmak her "zenginim" diyenin yapabileceği bi durum değil. Bir yoğun bakım ünitesi bağışlamak bile ciddi manada testis gerektirir.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Hastane dediğin ise, devlet hastaneleri daha yoğun elbette ama üniversite hastanelerinde bahsettiğin patoloji sonuçları 12 günden fazla sürmüyor gelişi. Bikaç olaya dayanarak söylüyorum bunu.

Kişilerin hastane yapması muhabbetine gelirse, dediğim gibi hastane yapmak her "zenginim" diyenin yapabileceği bi durum değil. Bir yoğun bakım ünitesi bağışlamak bile ciddi manada testis gerektirir.

5 tane zengin cami yaptrcaklarna 1 tane ortak hastane yaptrsınlar win win.. ama o zman hükümet yalakasi olamıosun halk kahramani oluosun.. oda adamin isine gelmez sorry..
Sosyal ağlarda paylaş

5 tane zengin bi hastane yaptırsın sonra birbirlerini vursunlar ismi ne olucak diye ahahaha

Ya bırakın yapan istediğini yapsın. Zwnginim hastane yerine cami yaptırırım nasılsa özele gidiyorum diye düşünen adamın karşısına hayatın bi noktasında çıkar düşündüğü zaten. Allahın adaleti var bana göre, ve elbet o tarz adamların suratına çarpıyor zamanı gelince. Boşverin.
Sosyal ağlarda paylaş

boşvere boşvere bu duruma geldik zaten.ulan zaten 180947120984710417012 tane cami var.en küçük ilçede bile en az 3 cami var.biyerimizemi sokucaz lan bu camileri.madem hayrına yaptırıyon yaptır bi okul yada ver o parayı bi hayır kurumuna.

hiç gördünüzmü okul parası için para toplayan bi sakallı amca?ancak eğer esnaf adamsanız hergün 141284 tane amca gelmiştir cami yaptırmak için.gerçi o cami için para toplayanların cami yaptırdığınıda sanmıyorum cebe atıyorlardır parayı
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ilahi adalet ediğiniz şeye güvenme tarzınız yanlış. Eğer dediğiniz gibi olsaydı dünya cennet olurdu. Her neyse.

Cami yaptırmanın gerekli olduğu yere cami yaptırılır dert değil. Ama 2 caddeye 1 cami düşüyor memlekette neredeyse. Hele karadeniz'de gezerken gördüm köy başına 2'den fazla cami olan yerler vardı. Kuran kursu olayına falan hiç girmeyeceğim zaten, tamamen tarikat çatışmasına döndü o iş son yıllarda.

Hayır için cami yaptıran insanlar, hükümetin olmasa bile Allah'ın gözüne girmek için yaptırıyorlar ama bence sığ düşünmek bu.

Bugün Türkiye'de bir tane tam donanımlı hastane ya da doğru düzgün bir okul yapmak 10 tane cami yapmaktan 50 kat daha hayırlıdır, tabii iş hayır yapmaksa.

Ha adam cami de yaptırır, umumi tuvalet de ama eleştirildiğinde de "adamın parası istediğini yapar" denemez eğer kamu yararı için bir şeyler yapma amaçlı yola çıkmışsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi eninde sonunda "adamın parası" ya da "benim param" mantığına gider iş.
Kanuni bi şeyi yok, yasası yok vs.

Hayır yapmak isteyen zaten hastane yaptırır. Ben de katılıyorum da. Ne diyebiliriz ki cami yaptırana da. Dediğim gibi "benim param" olayına gider her zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...