Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnterneti altüst ettim ama sonuç yok

madjid

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar,
şimdi ben 2 ay evvel asus n61jq-jx091v aldım, arada bi takılmalar yaşadıım için de format atıyım dedim, win7 home pre. 64bit kuruluydu, sonra netten 3 farklı win7 ultimate 64bit şaaptım.
neden 3 farklı peki?
sorun da burda zaten, şimdi netten şaaptıım ilk win7 yi dvd ye basıp formatı çaktım, hiçbi sorun olmadı, format bittiğinde, yeniden başladıında, "windws is starting" ekranı çıkıyor ya, işte o ekrandan sonra, masaüstü arkaplanıymış gibi beyaz bi ekran çıktı, ardından hemen yeniden başladı alet, aynı şekilde sürekli yeniden başlamaya devam etti. win7 de sorun var diyip başka forumlardaki win7 lere hallendim, 2 adet win7 ultimate 64bit daha şaaptım ama onlarla da aynı sonucu aldım.
şimdi dostlarım, bu lanet olasıca aletin tüm sorunu nedir sizce?
beyaz kıçının kafasından büyük olması mı?
Sosyal ağlarda paylaş

formattan önce mi sonra mı?
sonrası olamaz zaten, çünkü formatın sonrası yok, windows açılmıyor ki yeniden başladıı için sürekli..
formattan önce yüklememin de bi anlamı olmaz heralde, format atıyorum çünkü.
ama dostum, yabancı bi forumda aynen ekran kartıyla ilgili bi sorun olabilceini sölemişlerdi
escape said:

ekran kartının driverını bidaha yükledin mi?
Sosyal ağlarda paylaş

abi anlamadım ya, ekran kartını çıkarıp takıyım mı? çıkaramıyosam da neden aluriel? :)
driver'ını formattan önce mi siliyorum, nasıl yapıyorum ?
escape said:

ehehe :(

abi tamam sen diğer dediğimi yap güvenli mod falan

kafa gitti kafa. kusura bakma
Sosyal ağlarda paylaş

haklısın ya ben de sonradan idrak ettim dediğini :)
bu arada formattan sonra güvenli modda da açılmıyor alet, hiçbi türlü açılmıyor abi
Aluriel said:

çıkarırsın tabi çok istiyorsan da arkadaş pc sanıp vermiş o tavsiyeyi. daha önce yapmadıysan yapma bence geri takamama ihtimalin yok değil hani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bir live usb yap Ubuntu ile başka bir bilgisayar kullanarak. Eğer o da açılmazsa servise götür, sorun donanımsal ve yazılım işleri ile çözülemez demek.

Eğer nasıl yapacağını bilmiyorsan: http://www.pendrivelinux.com/put-ubuntu-10-04-on-flash-drive-using-windows/

Usbyi açmak için bios'a girip boot yerinde usb belleği ilk sıraya alacaksın (usb takılı olmalı sen biosdayken)

Eğer Ubuntu düzgün açılırsa biraz kurcala ve sorunun Wİndows 7de olduğunu bil. O da açılmazsa servise. burada yardım edemeyiz.

Daha iyi sorun algılama yöntemi olan varsa çıksın ortaya.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu Laptop'da Recovery yok mu?( Olmayan laptop yok, alınmıştır herhalde). Recovery den üstündeki windows a dön tekrar ki muhtemelen çalışıyordur. Sorun indirdiğin win ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

Farklı forumlarda bulduğun Win7 in aynı bozuk win7 olma ihtimali ne olabilir? Aslında bir de Professional sürüm bulup onunla dene.
Sosyal ağlarda paylaş

hocam usb'den win7 kurmuştum ama o da işe yaramamıştı, ubuntuyuysa hiç denemedim, ne usb ile ne de cd ile, orjinal ubuntu cdsi var, cdden yükliyim o zaman, ille de usb olması gerekmiyodur heralde (?)
GERGE said:

Bir live usb yap Ubuntu ile başka bir bilgisayar kullanarak. Eğer o da açılmazsa servise götür, sorun donanımsal ve yazılım işleri ile çözülemez demek.

Eğer nasıl yapacağını bilmiyorsan: http://www.pendrivelinux.com/put-ubuntu-10-04-on-flash-drive-using-windows/

Usbyi açmak için bios'a girip boot yerinde usb belleği ilk sıraya alacaksın (usb takılı olmalı sen biosdayken)

Eğer Ubuntu düzgün açılırsa biraz kurcala ve sorunun Wİndows 7de olduğunu bil. O da açılmazsa servise. burada yardım edemeyiz.

Daha iyi sorun algılama yöntemi olan varsa çıksın ortaya.
Sosyal ağlarda paylaş

recovery var hocam, zaten o olmasaydı baya sıkıntı yaşardım, indirdiğim win7 lerin hepsini aynı forumdan indirdim, isim yapmış farklı kişilerin upload'larıydı, yani aynı upload değiller. ben de ısrarla win7lerde sorun olduuunu düşünmek istiyorum, GERGE'nin ubuntu önerisini bi deniyim de, ondan sonra anlaşılıcak sanırım win7lerde sorun olup olmadıı.
pro sürümü hiç denemedim valla, şu ubuntudan sonra onu da bi deniyim.
jonq said:

Bu Laptop'da Recovery yok mu?( Olmayan laptop yok, alınmıştır herhalde). Recovery den üstündeki windows a dön tekrar ki muhtemelen çalışıyordur. Sorun indirdiğin win ile ilgili olduğunu düşünüyorum.

Farklı forumlarda bulduğun Win7 in aynı bozuk win7 olma ihtimali ne olabilir? Aslında bir de Professional sürüm bulup onunla dene.
Sosyal ağlarda paylaş

ubuntuyuda cdden deneme.kerneli yeni bi tane indir.hatta

ahanda burada : http://cdimage.ubuntu.com/daily/current/

natty-alternate-amd64.iso
yada
natty-alternate-i386.iso bunu indir.

hatta baktın o da boot etmedi.şuradan biraz kuracalan.
https://help.ubuntu.com/community/BootOptions#Common Boot Options

sonra baktın bunların hiç biri olmuyo.garantiye vermekten başka çaren kalmıyo bu durumda.

bide bi yoılunu bulabilirsen biosunu güncelle.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bastan asagi 2 sayfasi da enterasan bi topic olmus.

eger recovery dvd lerin varsa oem windows olanla boot edip sorunsuz kurulum yapman gerekir, retail windows surumu kovalamak zorunda degildin. gerek yok.

eger recovery dvd lerin yoksa hidden partition da hepsinin birer gizli kopyasi vardir. asus da bi kac step de hallediliyordu bu galiba;
tahminim;
bilgisayari tamamen kapat. baslatir baslatmaz F9' a basili tut recovery setup ekrani gelene kadar.
gerisinde dil falan sectirir, asus wizard falan cikar.
sen partition secip recover windows demelisin. gerisi kolay olmali.

eger yok burda da bi problem varsa ubuntu cd sinden donanimini kontrol etmek isteyebilirsin ama bisey degistirecegini zannetmiyorum.

serviste ucretsiz olarak recovery partition i yuklerler diski kontrol ettikten sonra. 2 aylik bilgisayarmis daha, ugrastigina yazik.

ardindan yegane onerim, temiz kurabilirsen herhangi bi sekilde kendine temiz birer recovery dvd yap asus un yonlendirdigi sekilde.

edit:typo
Sosyal ağlarda paylaş

indirmeye başladım amd64 olanını, verdiin linklerden usb boot olayını da öğrenir hallederim, o konuda bi sıkıntı olcaını sanmıyorum. hatta şimdiden usb'yi hazır hale getiriyim. bu arada asusun update programı var abi, bios güncel diyor, güvenmiyip asusun kendi sayfasından da kontrol ettim, güncel yani.
pulkas said:

ubuntuyuda cdden deneme.kerneli yeni bi tane indir.hatta

ahanda burada : http://cdimage.ubuntu.com/daily/current/

natty-alternate-amd64.iso
yada
natty-alternate-i386.iso bunu indir.

hatta baktın o da boot etmedi.şuradan biraz kuracalan.
https://help.ubuntu.com/community/BootOptions#Common Boot Options

sonra baktın bunların hiç biri olmuyo.garantiye vermekten başka çaren kalmıyo bu durumda.

bide bi yoılunu bulabilirsen biosunu güncelle.
Sosyal ağlarda paylaş

abi recovery dvd'lerini bilgisayarı aldıımda dediğin gibi asus wizardla basmıştım, iyiki de yapmışım, çünkü bu format denemeleri sırasında bi şekilde recovery partition ın üzerine indirdiğim win7'yi recover etmiştim, dvd'ler olmasaydı servislik olacaktı. ya retail sürüm kovaladım açıkçası, gereksizdi haklısın, ama baktım format atamıyorum, sıkıntı nedir bunu anlamak istedim, ilk defa böle bişiyle karşılaştım çünkü, bakalım şu ubuntuyu indiriim de, onla da bi deniyim, sonra sorunun ne olduu anlaşılcak, ondan sonra da uğraşcak bi şey kalmicak zaten.
KHaRoN said:

abi bastan asagi 2 sayfasi da enterasan bi topic olmus.

eger recovery dvd lerin varsa oem windows olanla boot edip sorunsuz kurulum yapman gerekir, retail windows surumu kovalamak zorunda degildin. gerek yok.

eger recovery dvd lerin yoksa hidden partition da hepsinin birer gizli kopyasi vardir. asus da bi kac step de hallediliyordu bu galiba;
tahminim;
bilgisayari tamamen kapat. baslatir baslatmaz F9' a basili tut recovery setup ekrani gelene kadar.
gerisinde dil falan sectirir, asus wizard falan cikar.
sen partition secip recover windows demelisin. gerisi kolay olmali.

eger yok burda da bi problem varsa ubuntu cd sinden donanimini kontrol etmek isteyebilirsin ama bisey degistirecegini zannetmiyorum.

serviste ucretsiz olarak recovery partition i yuklerler diski kontrol ettikten sonra. 2 aylik bilgisayarmis daha, ugrastigina yazik.

ardindan yegane onerim, temiz kurabilirsen herhangi bi sekilde kendine temiz birer recovery dvd yap asus un yonlendirdigi sekilde.

edit:typo
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...