Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Prometheus (2012)

Innuendo

Öne çıkan mesajlar

herkes uzun uzadıya incelemiştir filmi zaten. bende aklımda kalanları yazıvereyim kısaca.

ilk yarı güzeldi iyi başladı merak uyandırdı. karakterlerde biraz oturmamışlık vardı ama olur o kadar dedik. ikinci yarı bir zulümdü. olaylar kopuk. karakterler tepkisiz. bi yerde ciddi bi olay oluyo diğerlerinin ya haberi yok ya hic olmamış gibi davranılıyor.

güzel konu, güzel bir şekilde harcanmış. 10 üzerinden 5.5 - 6 sıradan bir izleyici olarak. o da alyen serisine saygımızdan. yoksa kanal d sabah 4 korku filmlerinden cokta farkı yoktu. görsellerden veya teknolojisinden bahsetmiyorum anlayan anlamıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

AVP serisinden sonra Prometheus filmi gayet iyiydi. Bilindiği gibi Engineers(Mühendisler) ile ilgili pekçok şeyi aydınlattı hemde soru işaretlerini bıraktı. Asıl merak ettiğim şunlar;

Film karesi #1
Prometheus filmin ilk yarısından gördüğümüz

Queen Alien önceden yaratılmış olduğunu gösteriyor olabilir. Prometheus'un sonundaki Mühendis'in karnından çıkan Proto-Xenomorph aslında ilk Queen Alien olmadığı anlaşılabilir. O proto-Xenomorph Alien 2 filminden gördüğümüz Queen Alien'in ta kendisi olduğuna ihtimal verebilirim

Film karesi #2
Filmin ilk yarısında David'in Derelict uzay gemisindeki duvara tuşu basıp hologram şeklinde açılıyor ve Mühendislerin kaçtığı şeyler, Predatörler olabilir. Çünkü;

Filmin ikinci yarısından gördüğümüz

Mühendislerin toplu ölümü hayli ilginç. Ölüm sebeplerine bakılırsa hiçte zor değil. Öyleyse 2.spoileri 3.spoilere bağlayabilirim

Alien vs Predator 2 Requiem #3
Filmin ilk başından gördüğümüz Trophy Room sahnesinde

Mühendis kafataslarını görmek mümkün

Film karesi#4
Filmin ikinci yarısından gördüğümüz David'in içeri girdiği Star Room odasındaki hologram sırasında

ortasındaki David'i saymazsak üç tane mühendis var. Üçünden biri kapıda ölen mühendis olabilir. Biri de içeride uyku kabına yatmış ta ki David tarafından uyandırılana kadar. Diğeri ise tam bir muamma.

Film karesi #5
Bu spoiler çok uzak bir ihtimal ama yine teori teoridir.

Filmin sonunda proto-Xenomorph'u içinden doğuran Mühendis tam olarak ölmemiş olabilir. Çok kötü yaralandığı durumla kendi Derelict uzay gemisine giderek uçurmayı denemiş, burada böylece Alien 1 filmindeki gibi böyle kalarak nefesini son vermiş olabilir. Filmin sonundaki David ve Dr. Snaw başka Derelict gemisine binip Mühendislerin ana gezegenine uçtuklarını görüyoruz.

Film karesi #6

Filmden gördüğümüz Hammerpede solucanı, Gezegenin yerel böceğiydi. Siyah sıvı sayesinde mutasyona uğramış ve saldırgan hale gelerek Milburn'ı öldürmüştü. Fifield ise Milburn'a yardım etmeye çalışırken Hammerpede'nin eritici sıvından etkilenerek yere düşerek ölmüştü ve o sırada yerdeki Black Liguid sayesinde zombiye dönüştüğünü görmüş olduk

Film karesi #7
Prometheus filminden gördüğümüz Derelitc odasındaki

Alien 2 filmindeki Queen Alien tarafından ele geçirilip dönüştürerek yumurtalarını çoğalttığını düşünmekte fayda var

Dahası var. Umarım yanılmayı ümit ederim. Prometheus II filmi herşeyi aydınlatabilir...
Sosyal ağlarda paylaş

KucukPrens said:

AVP serisinden sonra Prometheus filmi gayet iyiydi. Bilindiği gibi Engineers(Mühendisler) ile ilgili pekçok şeyi aydınlattı hemde soru işaretlerini bıraktı. Asıl merak ettiğim şunlar;

Film karesi #1

Queen Alien önceden yaratılmış olduğunu gösteriyor olabilir. Prometheus'un sonundaki Mühendis'in karnından çıkan Proto-Xenomorph aslında ilk Queen Alien olmadığı anlaşılabilir. O proto-Xenomorph Alien 2 filminden gördüğümüz Queen Alien'in ta kendisi olduğuna ihtimal verebilirim

Film karesi #2
Filmin ilk yarısında David'in Derelict uzay gemisindeki duvara tuşu basıp hologram şeklinde açılıyor ve Mühendislerin kaçtığı şeyler, Predatörler olabilir. Çünkü;

Mühendislerin toplu ölümü hayli ilginç. Ölüm sebeplerine bakılırsa hiçte zor değil. Öyleyse 2.spoileri 3.spoilere bağlayabilirim

Film karesi#4
Filmin ikinci yarısından gördüğümüz David'in içeri girdiği Star Room odasındaki hologram sırasında

ortasındaki David'i saymazsak üç tane mühendis var. Üçünden biri kapıda ölen mühendis olabilir. Biri de içeride uyku kabına yatmış ta ki David tarafından uyandırılana kadar. Diğeri ise tam bir muamma.

Film karesi #5

Filmin sonunda proto-Xenomorph'u içinden doğuran Mühendis tam olarak ölmemiş olabilir. Çok kötü yaralandığı durumla kendi Derelict uzay gemisine giderek uçurmayı denemiş, burada böylece Alien 1 filmindeki gibi böyle kalarak nefesini son vermiş olabilir. Filmin sonundaki David ve Dr. Snaw başka Derelict gemisine binip Mühendislerin ana gezegenine uçtuklarını görüyoruz.

Film karesi #6

Filmden gördüğümüz Hammerpede solucanı, Gezegenin yerel böceğiydi. Siyah sıvı sayesinde mutasyona uğramış ve saldırgan hale gelerek Milburn'ı öldürmüştü. Fifield ise Milburn'a yardım etmeye çalışırken Hammerpede'nin eritici sıvından etkilenerek yere düşerek ölmüştü ve o sırada yerdeki Black Liguid sayesinde zombiye dönüştüğünü görmüş olduk

Film karesi #7

Alien 2 filmindeki Queen Alien tarafından ele geçirilip dönüştürerek yumurtalarını çoğalttığını düşünmekte fayda var

Dahası var. Umarım yanılmayı ümit ederim. Prometheus II filmi herşeyi aydınlatabilir...

Herşey iyi güzel de

sen iki filmdeki gezegenin aynı gezegen olduğu üzerine kurmuşsun bütün spoilerları. LV-233 ve LV-426 ayrı gezegenler. Gemiler de benzer şekilde olmasına rağmen çakılmaları farklı şekilde. Aliendeki gemi enkazı:

Abartmadan hayatımın filmi diyebilirim Prometheus için. Çok büyük beklenti içerisindeydim ve beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. 2 defa gittim. Bundan sonrası çıktığı anda Blu Rayini almak olacak.

Herkesin atladığı bir nokta var. Filmde üzerine konuşulacak bir çok konu var. Engineerların hepsi ikiz gibi birbirine benziyor. İnsana göre çok iriler, hepsinin tipleri aynı, içlerinde hiç kadın yok (topu topu 3 tane görebildik ama). Bu bize onların da başka bir ırk tarafından yaratılmış olabilecekleri mesajını veriyor. Filmin başındaki sahnede uzaklaşan gemi, filmin devamında ve Alienda gördüğümüz gemilerden farklı. Engineer#1 maddeyi içerek intihar ediyor ve parçalanan DNAsından yeni DNA oluşuyor ve hayat doğuyor. Ancak R. Scott bir röportajında orasının dünya olup olmadığı konusunda bir teyid vermiyor. Olabilir de olmayabilir de.

Engineerlar dünyadaki hayatı neden yok etmek istiyor. Bir yaşamın olması için bir diğerinin bitmesi gerekiyor diye bir söylem var filmde. Xenomorphların kimyasal silah olarak üretildiklerini anlıyoruz. Benim düşüncem insanların bu konuda en iyi host olacağı ve deneyi aktif hale getirmek için en uygun yerin dünya olduğuna karar veriyorlar. Kendilerine verilen görevin bu olduğunu düşünüyorum. Aynı David'in kendisine verilen görevi, ne pahasına olursa olsun yerine getirmek istemesi gibi.

5. kare için de son söyleyeceğim, Aliendaki space jockey içinden muhtemelen bildiğimiz klasik alien yavrularından biri çıkıyor. Çünkü oradaki yarık çok büyük değil. Prometheusun sonundaki sahnede engineerın tüm gövdesi baştan başa yarılıyor abi, nasıl hayatta kalsın eleman. :)

Sosyal ağlarda paylaş

DA2019 said:

KucukPrens said:

Film karesi #1

Film karesi #2

Film karesi#4

Film karesi #5

Film karesi #6

Film karesi #7

Herşey iyi güzel de

sen iki filmdeki gezegenin aynı gezegen olduğu üzerine kurmuşsun bütün spoilerları. LV-233 ve LV-426 ayrı gezegenler. Gemiler de benzer şekilde olmasına rağmen çakılmaları farklı şekilde. Aliendeki gemi enkazı:

Abartmadan hayatımın filmi diyebilirim Prometheus için. Çok büyük beklenti içerisindeydim ve beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. 2 defa gittim. Bundan sonrası çıktığı anda Blu Rayini almak olacak.

Herkesin atladığı bir nokta var. Filmde üzerine konuşulacak bir çok konu var. Engineerların hepsi ikiz gibi birbirine benziyor. İnsana göre çok iriler, hepsinin tipleri aynı, içlerinde hiç kadın yok (topu topu 3 tane görebildik ama). Bu bize onların da başka bir ırk tarafından yaratılmış olabilecekleri mesajını veriyor. Filmin başındaki sahnede uzaklaşan gemi, filmin devamında ve Alienda gördüğümüz gemilerden farklı. Engineer#1 maddeyi içerek intihar ediyor ve parçalanan DNAsından yeni DNA oluşuyor ve hayat doğuyor. Ancak R. Scott bir röportajında orasının dünya olup olmadığı konusunda bir teyid vermiyor. Olabilir de olmayabilir de.

Engineerlar dünyadaki hayatı neden yok etmek istiyor. Bir yaşamın olması için bir diğerinin bitmesi gerekiyor diye bir söylem var filmde. Xenomorphların kimyasal silah olarak üretildiklerini anlıyoruz. Benim düşüncem insanların bu konuda en iyi host olacağı ve deneyi aktif hale getirmek için en uygun yerin dünya olduğuna karar veriyorlar. Kendilerine verilen görevin bu olduğunu düşünüyorum. Aynı David'in kendisine verilen görevi, ne pahasına olursa olsun yerine getirmek istemesi gibi.

5. kare için de son söyleyeceğim, Aliendaki space jockey içinden muhtemelen bildiğimiz klasik alien yavrularından biri çıkıyor. Çünkü oradaki yarık çok büyük değil. Prometheusun sonundaki sahnede engineerın tüm gövdesi baştan başa yarılıyor abi, nasıl hayatta kalsın eleman. :)

Aynı fikirde olmakla birlikte düzelttiğin için teşekkür ederim. Önce LV-233 gezegenine inen sonra da LV-426 gezegenine düşen(?) Derelict uzay gemisi üzerine varsayımlar yapmıştım. Alien 1 filmindeki Derelict gemisi yıpranmış vaziyetteydi. Mühendislerin birçok Derelict gemisini bulundurduğu LV-233 gezegeninde işler yapadursun LV-426'da ne işleri vardı? LV-426 gezegeninde sadece bir tane Derelict olması garibime gitti. O yüzden 5.kareyi spekülasyon olarak dile getirdim.

Mühendisler hakkında sana hak verebilirim. Kasten Mühendisler İnsanları yarattıklarına inanmıyor ve insanlara katkıda bulunduklarını düşünüyorum. Biyolojik robot olarak düşündüğüm Mühendislerin İnsanlara karşı yaklaşımını Prometheus 2 filminden görecelim. David ile Mühendis arası iletişim kurması çok şey ifade etti mesela Mühendis insanın başına değil de David'in başına el koyması hayli ilginç.

Kapıda ölen mühendis
Dr. Elizabeth kapıda ölen mühendisin kopuk kafatasını karbon testi yaptığına göre aşağı yukarı öleli 2 bin yıl olmuş. Bu da Hz.İsa zamanına geliyor. Hz.İsa ile Mühendis arasında ilişkisini kurmak mümkün. Hz.İsa çarmıha gerildikten sonra Mühendisler İnsanları yok etmeye karar vermiş olabilir Alien ırkı 2 bin yıl önce ortaya çıktığı ve Derelict gemisindeki mühendislerin toplu katledilişi düşünülürse

Sosyal ağlarda paylaş

Alien1 ile alakalı

Alienda gördüğümüz gemi, LV-223 ya da başka bir gezegenden yola çıkan ancak pilotun chest burst/alien yüzünden ölmesi nedeniyle LV-426ya düşen bir gemi. LV-223 ile alakası olduğunu düşünmüyorum. Zaten bu gemide Engineerlar biyolojik imha silahlarını oluşturmuşlar. Olası devam filmlerinde Alien ve Prometheus arasındaki bu boşluk doldurulabilir.

Sosyal ağlarda paylaş

KucukPrens said:

Film karesi #1

Film karesi #2

sanırım

güzel kurgulamışsın fakat onların predator olduğu kısmı başka bir şey olmalı diye düşünüyorum..

asıl farkedemediğim şu ilk sahnedeki geminin farklı bir gemi olması, onu düşününce farklı bir ırk olabilir ya da bu engineerların farklı gemisi de

belki de engineerları yaratanlardır o gemidekiler

Sosyal ağlarda paylaş

internetteki yorumlar, görüşler okadar farklı ki birbirinden gidip izlemeden önce genel olarak anladığım şu;

-Filmin havası ve atmosferi elbette temelinde yatan Alien yüzünden 10 üzerinden 10.

-Seneryoda ki boşluklar ve saçmalıklar insanın ağzını açık bırakıyor. 10 üzerinen 3

-Büyük beklenti ile gidenler hayal kırıklığı yaşamış ama genelde bunu belirtmek ve dillendirmek yerien klasik fanboy'luk yapıyor ve filme dokunturtmuyorlar.

-Normal bir beklentiyle gidenler gayet tatmin edici bulmuş ve inciğine boncuğuna çok fazla dokunmadan yorum yapıyorlar. Hatta bir daha gidenler bile var.

-Alien serisi ile alakası olmayan, en fazla tv de gecenin bir yarısı görmüş olan konusunu vs bilmeyenler ise filme bayılmış.

Valla aylarca frp settingini yazıp-oynatmış biri olarak, kitapları filmleri yalayıp yutmuş biri olarak büyük beklenti ile karşıladım filmi. Henüz gitmedim. İşlerimden dolayı zaman bulamadım. Bu haftaiçi akıcam filme. Normal bir beklenti içersine girebilmek için uğraştım erteledim falan gitmeyi. Sanırım başardım. Çok fazlada "spoiler" almadım. Hadi bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

paticik elit'i gene sinifta kalmis.

cesitli gondermelere ve sembolizmlere mantik hatasi falan denmis. ridley reis'in ancient astronaut theory believer'i oldugu anlasilmamis, karakter derinligi ve senaryo yerine anlatilmak istenenin on plana cikarilmasi idrak edilememis.

baska bir gezegene surgun edilip kendini olduren tanri miti sumerde var ama gerci oynayan adam self sacrifice demis, enteresan.

sonuc olarak

paticik elit sinifi 2/10
film 8.5/10
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...