Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

nedir bu dörtlü yakma adeti?!?

paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Araçta çocuk olunca insan ister istemez düşük tempo kullanmak zorunda kalıyor. Sonra bir de bakıyorsun bu tarz senin normalin haline gelmiş. Hem 1.5dCi insanı yanlış bir düşünceye sevk de edemiyor :P Şehiriçi ağırlıklı kullanımda ortalamam 5.3lt/100km ve insanı hafiften motive ediyor bu rakam; aferin oğlum böyle devam et, pompacıya bayılacağına sık dişini sabret. Babamın otomobilini kullanıyorum 3 gündür, 10lt/100km altına inmedi ortalama, nasıl içini sızlatıyor insanın 5.3 motorin sonrası :D

Abi o dörtlüler adamın dikkatini çekiyor. Bilinçaltında dörtlüler görüldüğünde acil durum ilan ediliyor, öncelik tanımlıyorsun ama sonra yanlış alarm olduğu görülünce de gıcık oluyorsun. Birgün arkamda yol isteyen bir araç sırf dörtlü gıcıklığım yüzünden hastaneye gidemeden hastasını yolda kaybedecek. Sonrada 'insanlığını kaybeden sürücüler' başlığında beni göreceksiniz. Halbuki bilmeyecekler bu ruhta kopan rage fırtınalarını. Alacaksın eline kazma sapını, vereceksin doğuştan akıl yoksunu o DJ'e IQ yüklemesini. Bak zihni nasıl harekete geçecek sonra. Yakaladıklarında da 'Ben akaryakıt zamlarını protesto etmeyi hedefliyordum ve dikkat çekmek için bu yaptım. Tavsiyem büyüklerimizin dikkatini çekmek için herkes bir DJ'in kuyruğundan yakalasın.'

TSM bile sinirleri zapt edemiyor. Ben bi Dead Proof'u izleyip feyz alayım azcık.

Sırada panjura kırmızı/mavi ışık gömdüren denyocanlar var...

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,
Rotweiler said:

Zaten audiyi ve asi ruhunu satıp çocuk ayağına renault da aldı ki sorma...
Gözümüzden düştü. :P

PS: Takılıyorum elbette.

Geçen hafta Pazartesi sabahı İçerenköy'den Erenköy Gümrüğe doğru ilerliyorum. Sağımda 35 plakalı bir Honda. Ordan atlıyor, buraya geçiyor. Bunu yaparken de sıkıştırıyor falan. Neyse, belasını bulsun dedim ilerliyorum. Şans bu ya, adam o kadar kasıyor ama ben trafikte onu geçiyorum. 4üncü sıkıştırma sonrası heyheyler geldi. Hanım da araçta, onu da işe bırakacağım. Gümrüğün önündeki göbekte dötüne yapıştım korna ile ben yarışıyoruz ses çıkartma hususunda. Bu eleman göbekten döndü ve ışıkta durdu, ben de göbeğe girmeden durdum ve kapıyı açtım adama hayal gücümün elverdiği ölçüde samimi duygularımı ifade ediyordum ki bu eylemimi gözden kaşıran bir Ford Connect bana arkadan giriverdi. Sol şeritten aracı sağa çektik, geçmiş olsun faslını geçtik. 'Abi o denyonun bir halt yiyeceği belliydi, nasip sanaymış' dedi ve sordum; sen ne alaka peki?!? Gülüşme sonrası hanımı işe götürdüm bıraktım, buluştuk rapor tuttuk.

Tabi sol şeritte anidn duran ben olsam da arkadan çarpan o olunca tüm suç onda :P Rapora yazdım; başka araç ile olan husumetimden dolayı sol şeritte aniden durdum, arkamdaki araç da bana çarptı. Haliyle sigorta adamı suçlu buldu yine :

O sebeple İstanbul trafiğinde beyni uyuşturarak araç kullanmak gerekiyor. Veya bana 00 yetki verilsin!

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,
Rotweiler said:

Zaten audiyi ve asi ruhunu satıp çocuk ayağına renault da aldı ki sorma...
Gözümüzden düştü. :P

PS: Takılıyorum elbette.

Geçen hafta Pazartesi sabahı İçerenköy'den Erenköy Gümrüğe doğru ilerliyorum. Sağımda 35 plakalı bir Honda. Ordan atlıyor, buraya geçiyor. Bunu yaparken de sıkıştırıyor falan. Neyse, belasını bulsun dedim ilerliyorum. Şans bu ya, adam o kadar kasıyor ama ben trafikte onu geçiyorum. 4üncü sıkıştırma sonrası heyheyler geldi. Hanım da araçta, onu da işe bırakacağım. Gümrüğün önündeki göbekte dötüne yapıştım korna ile ben yarışıyoruz ses çıkartma hususunda. Bu eleman göbekten döndü ve ışıkta durdu, ben de göbeğe girmeden durdum ve kapıyı açtım adama hayal gücümün elverdiği ölçüde samimi duygularımı ifade ediyordum ki bu eylemimi gözden kaşıran bir Ford Connect bana arkadan giriverdi. Sol şeritten aracı sağa çektik, geçmiş olsun faslını geçtik. 'Abi o denyonun bir halt yiyeceği belliydi, nasip sanaymış' dedi ve sordum; sen ne alaka peki?!? Gülüşme sonrası hanımı işe götürdüm bıraktım, buluştuk rapor tuttuk.

Tabi sol şeritte anidn duran ben olsam da arkadan çarpan o olunca tüm suç onda :P Rapora yazdım; başka araç ile olan husumetimden dolayı sol şeritte aniden durdum, arkamdaki araç da bana çarptı. Haliyle sigorta adamı suçlu buldu yine :

O sebeple İstanbul trafiğinde beyni uyuşturarak araç kullanmak gerekiyor. Veya bana 00 yetki verilsin!

Saygılar.

Geçmiş olsun para.

Beni de bi defa paket ediyorlardı. Ben arabadan çıkamadan önüme kırıp 3 kişi arabadan indiler. Eee erkekligin 10da 9 u nedir anladım. Hakkaten uyuşturularak araç kullanmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

@paramecium, 35 plaka demişsin, ona takıldım. Genellemeleri sevmiyorum ama İzmirliler sanırım pek araba kullanmayı bilmiyorlar :P Bayaa oldu bi izmir yolculuğu çıkmıştı, yahu hepsi deli fişek gibi. Sinyal yok, aynadaki mesafeyi kestirebilme yetisi yok, nezaket zaten yok. Kanser etmişlerdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmiş olsun para. Ben de 2 hafta kadar önce kendimi Transit Connect'in arka tamponunda buldum. Anladım ki Transit'lerden uzak durmak lazımmış lakin tamponları ya demir ya döküm gibi bişey 10km ile vurdum en fazla anında kırıldı benimkisi, onda çizik bile yok :)

Dalaşmak konusunda çok haklısınız, ben de artık çok agresifim trafikte. İstediğiniz kadar dalaşmayın, birisi gelip adamın asabını kökünden bozuyor. Malesef çok terbiyesiz insanlarız halk olarak hiç kimseye saygımız yok..

Hasım arkadaysa ve gıcık davranışlarda bulunuyorsa ben ani fren yapıyorum. Bir iki kere E-5'te durdurana kadar fren yapmışlığım da var. Öndeyse zaten bulaşmıyorum ya gidiyor ya da korna çalıp geçip gidiyorum.

Bir de yola bağlanıyorsunuz ama ısrarla yol vermiyorsa ani direksiyon hareketiyle üzerine kırmak işlevsel olabiliyor. Beklemediği bir hareket olduğu için donup kalıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Eylemi ortaya atan dingilde akıl yok anladık da, ona uyanlar da mı hiç düşünmezler >:(

bismillahirrahmanirrahim

hocam çok haklısınız, bu protestoların suyu çıktı, otursunlar evlerinde eylem yapsınlar, protesto dediğin hiç göze batmayacak dikkat çekmeyecek ki işe yaramasın. böyle olur protesto dediğin. çok büyük tehlike atlatmışsınız, allah korumuş hocam.

allahaemanetolun
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

@paramecium, 35 plaka demişsin, ona takıldım. Genellemeleri sevmiyorum ama İzmirliler sanırım pek araba kullanmayı bilmiyorlar :P Bayaa oldu bi izmir yolculuğu çıkmıştı, yahu hepsi deli fişek gibi. Sinyal yok, aynadaki mesafeyi kestirebilme yetisi yok, nezaket zaten yok. Kanser etmişlerdi.

Neresine gittiğine de bağlıdır bu. Bir kaç yer var ki kim giderse gitsin kanser olur. O yüzden genellemen pek olmamış. Bu tarafın insanı biraz geniştir. Eli gitmez sinyale falan ama kimseyi de zora sokacak hareketler yapılmaz. Kadınların en rahat araba kullanabileceği şehirdir kanımca.
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

paramecium said:

Eylemi ortaya atan dingilde akıl yok anladık da, ona uyanlar da mı hiç düşünmezler >:(

bismillahirrahmanirrahim

hocam çok haklısınız, bu protestoların suyu çıktı, otursunlar evlerinde eylem yapsınlar, protesto dediğin hiç göze batmayacak dikkat çekmeyecek ki işe yaramasın. böyle olur protesto dediğin. çok büyük tehlike atlatmışsınız, allah korumuş hocam.

allahaemanetolun

Ya araç kullanmamışsın ömründe ya da kötü bi espri bu yaptığın. 4'lü dediğin şeyi düğün konvoyunda kullanılan bi eğlence aracı olarak mı görüyorsunuz nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

4 lü demişken, motor çalışmıyoken 2 saat boyunca 4lü yanarsa, 2 senelik bi akü biter mi?
SeaGle said:

Aynı duyguları bende 34 plakalı araçlar için besliyorum:). İzmirliyim ama istanbulda okuyorum 2 yerdede araba kullanıyorum. İstanbula her gelişimde istanbullulara ayak uydurmak için resmen sürüş şeklim değişiyo. milletin kıçına girmeler, sol şeritte gidiyosan minimum hızının 150-160 olma zorunluluğu veya sağında ve solunda boşluk gördünmü hemen dalma hevesi gibi. yaya olarakta yayaya yol verme gibi bi seçenek zaten yok istanbulda. hatta bikeresinde istanbulda önümdeki yaya yol verdim diye arkadan kornaya asılan herifle sözlü kavga etmişliğim bile oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

bursada favori radyomda istanbulda cekiyomu ki?

SeaGle said:

paramecium said:

Selam,
Esh said:

usbden turk sanat muzigi dinlenmez.

En son Black Sabbath dinlediğim bir sabah kazaya karıştım :)

Saygılar.

91.7, uludağ fm paramecium bey (tu) Sizinle aynı müzik zevkine sahip olmak güzel birşey, tsm seven birini gördüğümde mutlu oluyorum eheh.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

izmirin otobüs şoförleri çok fena abi, devamlı ezilme korkusuyla geçiyorum yanlarından, aynayı kaptırdım bi kere sdfgh
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Otobanda 110km/h ile sağ şeritten gittiğimi bilirim. Benden daha hızlı gidince araçlar mecburen sağ şerit bana kalıyor :)

Orta şeritte gidiyorsun diyelim; baktın sağında araç yok ama arkandan gelen senden hızlı, o zaman sağ şeride geçmek gerek. Hızın ne olursa olsun. Sağ şerit bomboş, orta şeritte tutturmuş 120km/h ilerliyor gıcık oluyorum. Sol şeritteki 140-160km/h aralığında ilerlerken önlerine atlayamayacağıma göre mecburen sağından geçiyorum ortadakinin. Çevresindeki trafiğe duyarsız kişiler olarak tanımlıyorum ben onları.

En rahat şerit ise bana göre en sağ şerit ;)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

orta veya sag seritte hızını begenmedigime asla selektor vs. atmam, sola gecerim, orasi da ilerlemiyosa selektore bogarim.

sol seridin amaci sollama yapmaktir, sonra ortaya gecip normal hizda seyretmektir. ama trafikteki asagi yukari herkesten hizli gideceginizi dusunuyosaniz durmadan sollama yapip saga girmek mantiksiz tabi, hep soldan gidersiniz.

gecen gun kartepe donusu izmit semalarinda anadolu otobaninda iyi eglendik bikac aracla :)
sol seritten kapatmis donuyodum, trafik saatine kalmamak icin biraz da acele ederek. saolsun genelde insanlar cok bekletmeden cekilmeye calisiyolardi zaten, ama inat eden transporterlara mecburen selektor atmak gerekiyodu. bir s500e denk geldim, cekilmedi, inandı ve gaza basmaya basladi. ne guzel dedim, hem merc hem xenonu da var, bi guzel yolu acar bana, ambulans gibi gideriz :) adam usandi insanlarin cekilmemesinden, s500 üyle emniyet şeridine makaslayip ileremeye basladi. ben devam ettim soldan, gene denk geldim arkasina, bu sefer onu bosaldi 220 230 gitmeye basladik, cok arkasindan atmak istedi beni :P sonra orta seride gecti, kaybettik kendisini.

bikac dakika sonra dikiz aynasi isildamaya basladi, arkadan bi x6 3.5d yardıra yardıra yaklaşıyo, arkamdaki araca selektor atıp fırlattı sag seride :) geldi benim arkama, ben de o sırada onumdeki doblo cekilsin diye bekliyodum. 1 selektor attı, baktı ben de dobloyu bekliyorum, bu da dayanamadı emniyet seridine bi ziyaret yapti. gene mercteki olayın benzerini yasadik. 220 230, sonra one araba cıkınca titreyerek frenleyen x6 :P ama daha inatci cikti, ve sabirsiz. kendisi sag seritleri tercih etti ben solda kalirken.
istanbula kadar beraber gittik, trafik baslayinca ben de mumkun mertebe bos seritleri kollamaya basladim cunku sol serit bosaltilamayacak kadar kalabalik olmustu.tam o anda emniyet şeridinden gelen bir panamera 4s le irkildim :P
3-4 dakika sonra sol seritte onlu arkali seyrediyorduk ki panamera x6dan da heyecanli cikti, makaslarla gozden kayboldu :)

kartepe istanbul 45dk
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye kadar kötü şerit kullanan ülke görmedim. Hani biraz olsun kötü olmasını beklediğim Yunanistan, Makedonya gibi yerler dahil.

Sonuç: sabahın 6.30'unda en sağ şeritten 70'le giden otobüsün önünden makasa girmek; hiç olmayacak yerde orta ve sol şerit 30-40 km civarında giderken sağ şeritten 140 ile gitmek... Bunlar benim suçum değil. Hayır değil. Özel bir acayiplik var İstanbul'da.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...