Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Total Recall (2012)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sam said:

ilk filmde olayların gerçek olduğuna dair kanıt yok film boyunca, hatta yönetmene soruyorlar rüya diyor, arnold'a soruyorlar gerçek diyor. arnold'ın koltuğa yattıktan sonra rüyayı yaşamaya başlaması gayet mümkün. o belirsizlik mevcut yani zaten ilk filmde.

Evet, kanit yok. O nedenle gercek olmadigi dusunulebilir ama o tamamen seyircinin yorumuna kalan bir durumdu. Filmin kendi hikayesi oraya dogru yoneltmiyordu. Tek bir sahnede, karisi gelip olaylarin gercek olmadigini soyluyordu ama o noktada da birinin terlemesinden mi ne yalan soylediklerini anliyordu. Benim istedigim sey, neticede muglak birakilsa bile filmin o celiskiyi daha guclu vermesi.
Mesaj tarihi:
o güzelim filmin içine etmişler 2.sınıf emo bir amerikan aksiyon filmi yapmışlar gibi... ahhh nerde o eski tasarımcılar kostüm dizaynırlar :(

şu eski filmdeki kırmızılara yeşillere çekimlerdeki atmosfere bak sonra gel bide bu neo trasnformatik matrix benzetmelerine bak... şu hollywood un yeni jenerasyon tasarımcısı ışıkcısı bilgisayarcısı kimse atsınlar valla bm bk filmler çekiyorlar artık

Allahtan başrol sağlam
Mesaj tarihi:
inception'daki gibi kör göze parmak topaç şeklinde yapılmasındansa "aaa ekşın filmi dur adam amma dövdü" diye seyreden insanın anlayamayacağı farklar bırakılması daha doğru bence. total recall'daki gibi gerçek niyetine izleyip sonra yanındaki insanın "gerçek değildi bence" deyip düşürdürmesini tercih ediyorum. hatta inception'ın son sahnesinde beraber filmi seyrettiğim amcam hemen total recall'u örnek gösterdi daha credits gelmeden, ikimiz de konuyu daha iyi işlediğinde hemfikir olduk hatta.

terleme kısmı rüyanın içinde bir parça olabilir gayet, arnold'ın koltukta bayılıp kaldığı noktadan itibaren herşeyin rüya olması, gerçek olması ile eşit ölçüde mümkün. casus senaryosu istedi, casus senaryosu aldı. tarif ettiği kadınla aşk yaşadı.

ama gerçek olması da aynı şekilde mümkün. "AMAN TOPAÇ DÜŞTÜ MÜ DÜŞMEDİ Mİ EEEH" gibi son dakika mass effect 3 usulü "aslında yapılanların hiçbirinin önemi yok" golü atmaktansa filmin bütününe yayılmış durumda belirsizlik.
Mesaj tarihi:
Bu arada size bir "funfact" söyleyeyim, Minority Report aslında Totall Recall'ın devamı olarak düşünülüyor yapımın ilk aşamalarında. Colin Farrel'da şimdi Total Recall remake de oynadı.

edit: Bu arada bilim kurgu sevenlerin izlemedilerse orjinal Total Recall'u hemen izlemelerini öneriririm. Gerçi zaten başlıkta yazılanlardan sonra gaza gelmişsinizdir ama bir metrodaki çatışma olsun, burundan çıkan alet olsun, 3 memeli kadın efendime söyleyeyim patlayan şişman kadın sahnesi falan gerçekten güzel sahneler. Yapımcı Andrew Vajna'nın da büyük etkisi var tabi.

Hatta sınavlarım bitsin de takayım tekrar izleyeyim. Şunu da koyalım şuraya :D

http://www.youtube.com/watch?v=lsUZ1aIp4OE
Mesaj tarihi:
Xenocide said:

Komutan said:

Ama biraz objektif bakarsak pek de iyi bir aktor oldugu soylenemez.

şunu söylemeye korkardım hep, "acaba bende mi bi sorun var?" derdim. demek ki yalnız değilmişim. oh be. ama severim adamı ayrı konu. rol yaptığı belli olup da sempatikliğinden kaybetmeyen başka da aktör yok.

Kaede said:

on numara aktör colin farrell

arka arkaya gelince bana demiş oldun. ben arnold civardagezer için dediydim onu.
Mesaj tarihi:
Xenocide said:
arka arkaya gelince bana demiş oldun. ben arnold civardagezer için dediydim onu.

yok yok arnold hiçbir zaman iyi bir aktör olmadı haklısın. hep sevimli ayı statüsündeydi. sana yazmadım zaten onu
Mesaj tarihi:
ya bi de çok garibime gitmişti o filmin ingilizce ilk dinlediğimde.

türkçe olarak tv de çocukken izlediğimde dublajdaki ses nası bi sesti öyle konuşuyo mu kusuyo mu belli değil böyle garip gurup bi ses. adamın tipi yapmuk diye sesini de bilerek berbat yapmışlar.

sonra ingilizceyi bi seyrettim ulan adam ses çok normal, yumuşak.

bahsettiğim kişi kuato bu arada
Mesaj tarihi:
arnold gibi kazma oyunculuga sahip bir adamin filmini yere gore sigdiramayip yeniye laf etmeniz de bir garip.

traileri cok guzel duruyor. su koydugunuz youtube videolari zamaninda bizi nasil etkilemis sasirdim. bende cok sevdim bu filmi zamaninda ama izleyince hafif utandim yahu :D
Mesaj tarihi:
Kanuni said:

arnold gibi kazma oyunculuga sahip bir adamin filmini yere gore sigdiramayip yeniye laf etmeniz de bir garip.

şu thread'de arnold'a saldırmak, bilemiyorum ya.

burn him with fire
  • Yeni Oluştur...