napae Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 10 euro da ayran işte, hiç kafanız çalışmıyo.
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 cetintas said: Geçen ay, Balyoz Davası tutuklularına destek için gittiğimizde çektirmiştim... o yazıya o kadar katılmıyorum o kadar katılmıyorum ki nasıl anlatsam bilemedim. hayatını bir sembol üzerinden yaşamak ülkeni ancak belirli sembollere bağlı olarak sevebilmek, bunların hepsinin nedeninin kendileri değil bir sembol olması nerden tutsan çok yanlış çok.
Natanyal Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Sabah 7 suları, Kayseri yolculuğu öncesi http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/226261_172909436100153_100001432943509_458077_2386315_n.jpg Kadir Has önü, yanımdaki üyelerimizden RashardLewis http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/222766_172910122766751_100001432943509_458103_7263915_n.jpg Turunculara büründük http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/222766_172910532766710_100001432943509_458117_6511869_n.jpg Çoşarken Ahmet abi geldi (sıfatı kaymış tipimi kes) http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/225801_172911136099983_100001432943509_458133_5720496_n.jpg Maçtan sonra Lig TV'yi trolledik. http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/230746_172911566099940_100001432943509_458147_4621862_n.jpg dipnot: Beşiktaşlıyım
cetintas Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Ardeth said: o yazıya o kadar katılmıyorum o kadar katılmıyorum ki nasıl anlatsam bilemedim. hayatını bir sembol üzerinden yaşamak ülkeni ancak belirli sembollere bağlı olarak sevebilmek, bunların hepsinin nedeninin kendileri değil bir sembol olması nerden tutsan çok yanlış çok. Öncelikle bu yazıya katılmadığına o kadar üzüldüm, o kadar üzüldüm ki, anlatamam duygularımı. Emin ol Atatürk, silah arkadaşları ve Türkiye ve dünyadaki tüm Kemalistler'de aynı duyguları paylaşıyorlardır benimle... Özellikle yazının ikinci kısmında ki uzun cümle yapacağım sevdasına Türkçe'yi, dilbilgisini katletmen karşısında "bu ne hırs, bu ne düşmanlık yavrum" diyesim geliyor ama demiyorum. Sembol dediğin nedir? Atatürk mü? Semboller diye kastettiğin nedir? Atatürk her zaman Kemalistlerin ve bu ülkede yaşayan adam gibi adamların sembolü olacaktır. Bu küçük pankarttaki sözü eleştiren adam ya okuduğunu anlamıyordur, ya da kötü niyetlidir. Hee, üçüncü ihtimal de "farklı bir şeyler söyleyeyim de önemli değil ne kadar doğru olduğu söylediklerimin, maksat ilgi çeksin" dir. Sonuç olarak bir şey karıştırılmasın; herkes istediğini söyleyebilir ama herkesin söylediği her şeye saygı duyulmaz, böyle bir zorunluluk da yoktur.
cetintas Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 fede said: geç kaldım biraz ama en iyi bira soğuk biradır Eyvallah canım kardeşim.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 cetintas said: Ardeth said: o yazıya o kadar katılmıyorum o kadar katılmıyorum ki nasıl anlatsam bilemedim. hayatını bir sembol üzerinden yaşamak ülkeni ancak belirli sembollere bağlı olarak sevebilmek, bunların hepsinin nedeninin kendileri değil bir sembol olması nerden tutsan çok yanlış çok. Öncelikle bu yazıya katılmadığına o kadar üzüldüm, o kadar üzüldüm ki, anlatamam duygularımı. Emin ol Atatürk, silah arkadaşları ve Türkiye ve dünyadaki tüm Kemalistler'de aynı duyguları paylaşıyorlardır benimle... Özellikle yazının ikinci kısmında ki uzun cümle yapacağım sevdasına Türkçe'yi, dilbilgisini katletmen karşısında "bu ne hırs, bu ne düşmanlık yavrum" diyesim geliyor ama demiyorum. Sembol dediğin nedir? Atatürk mü? Semboller diye kastettiğin nedir? Atatürk her zaman Kemalistlerin ve bu ülkede yaşayan adam gibi adamların sembolü olacaktır. Bu küçük pankarttaki sözü eleştiren adam ya okuduğunu anlamıyordur, ya da kötü niyetlidir. Hee, üçüncü ihtimal de "farklı bir şeyler söyleyeyim de önemli değil ne kadar doğru olduğu söylediklerimin, maksat ilgi çeksin" dir. Sonuç olarak bir şey karıştırılmasın; herkes istediğini söyleyebilir ama herkesin söylediği her şeye saygı duyulmaz, böyle bir zorunluluk da yoktur.:)
Cystein Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 yok ben de ardeth'le aynı fikirdeyim. o cumhuriyet mitingleri falan oldu ya. çok gülmüştüm. ellerde bayraklar bilmemneler. ama eğer atatürk'ü doğru anlamışsan, onu bile eleştirebileceğini bilmen gerekir. körü körüne ATATÜRK VAR LAN İŞTE VE O TANRIDIR modunda hiç toz kondurmamak bunu bir meta, tapınan bir obje haline getirmek büyük bir gaflettir bence. (gofret de olabilir). olayları günümüz koşullarını göz önünde bulundurarak, kafa yorarak yorumlamak lazım. bizim ülkede böyle bir şey yok işte. kemalistler var, akpciler var falan filan. hani düşünceden yoksun futbol takımı taraftarı modunda parti/imge/simge destekçisi gibi geliyosunuz hepiniz bana.
zpnd Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Dogruculuk oynayacagiz derken inanilmaz sacmaliyorsunuz bazen.
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 pati albümde siyaset! ovmaygad! zpnd'de haklı.
cetintas Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Ardeth'e yazdıklarım aynen senin için de geçerli. Bir farkla, Atatürk'ü tanrı seviyesine çıkaran Atatürkçü ya da Kemalist yoktur, anlamsızdır çünkü. Atatürk tanrı değildir ki. Ama bol miktarda karşı devrimci var, her yaptıklarını ve dinin hemen her motifini Atatürk'ün yaptığı şeylerin yanlışlığını ispat etmek için kullanarak Atatürk'ü aslında kendileri tanrılşaştırıyorlar. Senin gibi arkadaşlar da karşı propagandanın etkisinde kalıyor ve Atatürk'e duyulan özlemin ve onun devrimlerine sadakatin ifadesi olan yukarıdaki pankartçıktaki sözleri bu şekilde değerlendirebiliyorsunuz. Atatürk devrimleri ve ilkelerine o kadar yabancılaştırıldı ki toplum, Atatürk'e duyulan özlemin ve sadakatin ifade edilmesinden bile rahatsız oluyorsunuz. Vatandaşım, siz ben ve benim gibilerin Atatürk sevgisinden rahatsız olmadan önce, Tayyip Erdoğan'ın söylemlerinden, onun yandaşlarının söylemlerinden ve pankartlarından rahatsız olun. Feto ve yandaşlarının söylemlerinden rahatsız olun.
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 35 milyonun hayali arkadaşı var diğer 35 milyon puta tapıyor nası bi ülkeyiz ya
Regalya Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Atatürk'ün sevecek bir yanını bulursun illaki yeterki niyetin olsun.
cetintas Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Cons said: 35 milyonun hayali arkadaşı var diğer 35 milyon puta tapıyor nası bi ülkeyiz ya Dinsizliğini reklam edeni de ilk kez seninle gördüm. Senin gibi aklı bir km havada adamlar yüzünden karşı devrim bu günlere geldi. Ayıp ediyorsun. Puta tapan kim? Put kim? Dinin karşıtı Atatürk tuzağına ne güzel de gelmişsin, ne güzel de yazdıklarımı sıcağı sıcağına doğruluyorsun...
rahatsiz Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 siyaset tartışması en sonunda hak ettiği yeri bulmuş.
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 cetintas said: Ardeth said: o yazıya o kadar katılmıyorum o kadar katılmıyorum ki nasıl anlatsam bilemedim. hayatını bir sembol üzerinden yaşamak ülkeni ancak belirli sembollere bağlı olarak sevebilmek, bunların hepsinin nedeninin kendileri değil bir sembol olması nerden tutsan çok yanlış çok. Öncelikle bu yazıya katılmadığına o kadar üzüldüm, o kadar üzüldüm ki, anlatamam duygularımı. Emin ol Atatürk, silah arkadaşları ve Türkiye ve dünyadaki tüm Kemalistler'de aynı duyguları paylaşıyorlardır benimle... Özellikle yazının ikinci kısmında ki uzun cümle yapacağım sevdasına Türkçe'yi, dilbilgisini katletmen karşısında "bu ne hırs, bu ne düşmanlık yavrum" diyesim geliyor ama demiyorum. Sembol dediğin nedir? Atatürk mü? Semboller diye kastettiğin nedir? Atatürk her zaman Kemalistlerin ve bu ülkede yaşayan adam gibi adamların sembolü olacaktır. Bu küçük pankarttaki sözü eleştiren adam ya okuduğunu anlamıyordur, ya da kötü niyetlidir. Hee, üçüncü ihtimal de "farklı bir şeyler söyleyeyim de önemli değil ne kadar doğru olduğu söylediklerimin, maksat ilgi çeksin" dir. Sonuç olarak bir şey karıştırılmasın; herkes istediğini söyleyebilir ama herkesin söylediği her şeye saygı duyulmaz, böyle bir zorunluluk da yoktur. " Emin ol Atatürk, silah arkadaşları ve Türkiye ve dünyadaki tüm Kemalistler'de aynı duyguları paylaşıyorlardır benimle..." "Atatürk her zaman Kemalistlerin ve bu ülkede yaşayan adam gibi adamların sembolü olacaktır." Atatürk'ü tanrılaştırmıyorsunuz zaten ona bir tarikat lideri muamalesi yapıyorsunuz yukarda yazdıkların da bunun kanıdı. Ben üniversiteye girdiğimden beri çalıştığım meslekte iyi olayım bu ülkeye bir faydam olsun diye it gibi çalışıyorum ama sizin gibi olmadığım için "adam gibi adam" kategorisine giremiyorum öyle mi? O mitinglere gidip de "biz atatürkün askerleyiz" diyen insanlar yaptıkları mesleklerde iyi olmak için ne kadar uğraşıyor onu söyle bana, sen ne kadar uğraşıyorsun? Hayatının büyük bölümünü mesleğine adamış bir insan mısın bunu söyle. Resmen bir tarikatın ideolojilerine sıkı sıkıya ve körü körüne bağlı olması gibi bir durumunuz var öyle ki otomatikman sizin üyeniz olan insanların nasıl tepki vereceğinden %100 eminsin, yukardaki alıntı da bunun kanıdı. Atatürk'ü seviyorum ama bu tip insanları sevmiyorum, ülkenin kurtuluşunun da sizde olduğuna inanmıyorum. Her bir zorlukla karşılaştığımızda "biz atatürk'ün askerleyiz" diyen insanların bu ülkeyi o zorluklardan kurtarabileceği yönündeki inancım çok yok. Bir mesela Ali Nesin'in tek başına bir matematik köyü kurarak sizin hepinizi toplamından daha çok fayda sağlamıştır muhtemelen. her ne kadar onun politik fikirlerine çok katılmasam bile işte o adam gibi adamdır. sizin dar kalıplarınız ve görüş açınız ise rahatsız edici.
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 atatürkçü düşünce derneğinin şu ülkeye katkısı imam hatip liselerinden azdır
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 şekle çok takılıyosunuz, içerik önemli
Masakari Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Cons said: atatürkçü düşünce derneğinin şu ülkeye katkısı imam hatip liselerinden azdır He valla imam emmiler en azından ölünü yıkayıp cenazeni kaldırıyorlar, add ciler ne yapmış ?
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 said: Atatürk'e duyulan özlemin ve onun devrimlerine sadakatin ifadesi olan yukarıdaki pankartçıktaki sözleri bu şekilde değerlendirebiliyorsunuz. Atatürk devrimleri ve ilkelerine o kadar yabancılaştırıldı ki toplum, Atatürk'e duyulan özlemin ve sadakatin ifade edilmesinden bile rahatsız oluyorsunuz. valla kimse kusura bakmasın da benim bu konudaki sıkıntım şudur, abi bu dediğiniz geri geriye ilerlemeye çalışmak. ben arabayı ileri viteste sürme taraftarıyım. Atatürk devrimleri tartışmasız faydalı ancak üstüne bişi konulamamışsa, hâlâ aynı şeylere özlem duyuluyorsa a-devrimler başarısız olmuştur b-geriye bakarak vakit kaybediyoruzdur. bir de bunların dışında bir durum daha var. devrimler başarısız olmadığına göre bu halk çeşitli sebeplerden yerinde saymış demektir. hani şu an gelişmiş ülkelerin üzerinde ilerlediği ana ayaklar doğrusunu söylemek gerekirse Atatürk devrimlerinin yapıldığı zamanlardan oldukça ileride. E o zaman geçmişe bakmak yerine geçmişten aldığın güç ile ileriye gitme zamanı değil de nedir? geçmişe bağlı demiyorum burada. dikkat etmek lazım buna. ama geçmişe saplı kalmış söylemlerin bi işe yaradığını hiç görmedim.
Myshkin Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Cons said: 35 milyonun hayali arkadaşı var diğer 35 milyon puta tapıyor nası bi ülkeyiz ya SDFDFGF
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 dasaaa said: o zaman geçmişe bakmak yerine geçmişten aldığın güç ile ileriye gitme zamanı değil de nedir? ABİ BUNU DEVLET BAHÇELİ SÖYLÜYOMUŞ GİBİ DUYDUM KAFAMDA ÇOK İYİ OLDYU ASDVHUNASICJMASKXLASAS
nomsaR Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2011 değil de,(yükselen bir vurgu ile) NEDİR?
Öne çıkan mesajlar