Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Akıllı telefon işletim sistemleri oranları (ABD)


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
http://www-bgr-com.vimg.net/wp-content/uploads/2011/01/Screen-shot-2011-01-06-at-1.13.20-PM.jpg

Android tüm pazara hakim olacak bu gidişle. Daha yeni konuşmuştuk iOS ve Windows Phone 7 Android'i geçecek, Android'e sadece küçük ve ucuz telefon pazarı kalacak hakim olabileceği diye. Yanıldık mı?

Bir de tabletler bu konu dışında tabii, onları karıştırmayın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

win7 icin yorum ypamak icin erken, daha cok erken bi evresinde dagiliminin, onu goz ardi edebiliriz.

android in hala daha dusuk kesimde cok sattigini dusunuyorum ben, rakamlarin bol olmasi da bu yuzden. RIM in pazar kaybi daha ancak 2011q1 den sonra baslar, artik cihazlar cok outdated kaldilar, kullanicilar kontratlarini bitirince alternatif cihazlari yok resmen, el mahkum baska bi platforma gecicekler.
apple in kaybi ise muhtemelen ust seviyede yaristigi icin win7 ye kaybetmistir kullanici tabanini.

ama kullanici rakamlarindan degilde, telefon basina kar olarak dusununce hala apple > rim > android dir.

bide worldwide bakmak lzm tabii.

ayrica merak ediyorum, jailbroke cihazlar apple olarak mi listeleniyor, yoksa baska bi cihaz olarak mi gozukuyor network e ?
apple ios4 de onceki updatelerde simlock api sini iptal etti cunku, artik jailbreak ler raporlanmiyor diye biliyorum yaklasik 3-4 aydir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gecen hafta ayni geyikleri ofiste ceviriyorduk sonra whatsapp, viber ve bir kac tane daha uygulamanin uzerine gereksiz muhabbetler yaptik. Bir bakayim dedim, indirip denemek istedim. Heh hic biri WinMo da develop edilmiyor? hmm..

2011 IOS ve Android in stratejik hamlelerini izlemek ile gececek, en azindan benim icin, Hala winmo kullanan azinliktayim, boyle giderse dual boot android yuklemeyi dusunuyorum HD2 ime.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
13+ demiş bir de. 13- full Apple neredeyse diye biliyorum ben US'de.

Jailbreak hakkında bir bilgim yok ama.

Gladmir said:
boyle giderse dual boot android yuklemeyi dusunuyorum HD2 ime.


Zaten: Windows = dual boot Linux :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

HTC HD2 windows Mobile 6.5 yuklu olan telefonuma Android Nand ROM cıktıgı andan itibaren,Windows Mobile yi cope gonderip, Android Nand Rom yukledim.İlk tepkim OHA idi.O gunden beri en az 10-15 kere Farklı Android ROM lar yuklemisimdir.MIUI Mod romlarda kaldım kullanması daha kolay diğerlerine gore (veya bana oyle geldi).
Her bir ROM de Farklı bir seyle sasırttı.Bir daha da Windowsa donmeyi dusunmiyorum.Herhangi bir sorunu nerdeyse 5 dakikada cozulebilen bir isletim sisteminden bahsediyoruz.IOS veya Windows acık kaynak Androidin onunde mobil platformlarda duramaz.Meego belki durabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anketlerin hepsi farkli sonuclar veriyor bu konuda. ucuncu ceyrek icin gartner diger analiz firmalarindan 77 milyon cihaz daha cok ureten bir "others" uretici grubu yaratip hepsinin android kullandigini varsaymisti.

comscore'un data toplama yontemi de cihazlara uygulama yukleterek. bu yontem de android'i ios ve rim'e karsi daha yuksek gosteren bir yontem cunku apple store cok daha kontrol edilen bir market ve ios 3rd party dataya cok daha zor ulasilan bir isletim sistemi. o yuzden datanin gercekci oldugunu sanmiyorum.

android ios'i her turlu gececek, o ayri tabi. ama oyle birsey olsa google android aktivasyon rakamlarini aciklamaya baslar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

android'in cok yaygın olması daha çok ABD'de AT&T nin rezil olmasindan kaynaklaniyor. Hem daha pahalı, hem de servisi kötü. Diğer firmalar cok daha iyi hizmet ve fiyat veriyor. Doğal olarak adroid os 'lu telefonlar satılıyor. Bunu göz önünde bulundurmak lazım. Tüm GSM Op.'leri iPhone satsaydi bu durum farklı olurdu. Mac fanboy değilim ama gerçekten böyle olduğunu düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

fixmen said:

HTC HD2 + NAND Android = Priceless Orgasm (tu)


SD'deki androidden ne kadar iyi? Hız ve batarya ömrü bariz iyi mi? %99 android kullanıyorum da, kalan %1lik bölümde navigasyon için winmoyu açıyorum, o yüzden vazgeçemiyorum.


Bazı Romlarda winmo ya gore yuksek bazılarında aynı, bazılarında ise daha az.

Ben sunu kullaniyorum mesela ZIP rom olarak.Pill durumu winmoya gore aynı diyebilirim.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=902013
Bundan gerekmeyenleri cıkarım gerekenleri ekleyip kendine ozel rom yapabiliyorsun ZIP romlarda.
Sadece ingilizce kullanabiliyorsun , MIUI maalesef turkce ceviri eksik.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...