Soris Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Erdoğan'a mektuba 10 ay ceza Gıda mühendisi iş istemek için Başbakan Erdoğan’a yazdı, hayatı karardı. UŞAK’ta gıda mühendisi 32 yaşındaki Hayati Asiltürk, iş istemek için 2007 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı, iki yıl sonra da internette yayınladığı mektupta ’Başbakan’a hakarette bulunduğu’ gerekçesiyle açılan kamu davasında 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezası 6 bin TL paraya çevrilen Asiltürk, üç sayfalık mektubundaki bazı bölümlerin ayıklanıp biraraya getirildiğini, bir bütün olarak okunduğunda hakaret olmadığının görüleceğini iddia ederek, temyize başvurdu. Gıda mühendisi evli Hayati Asiltürk’ün, üç yıl boyunca iş bulamayınca 2007 yılında Başbakan Recep Erdoğan’a yazdığı üç sayfalık bir mektup, başına iş açtı. Başbakan Erdoğan’ın şahsi e-posta adresine gönderdiği mektupla iş isteyen Asiltürk, Başbakan’ın şahsına ve hükümetin bazı icraatlarını yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Asiltürk, Başbakan"a ulaşmadığını düşündüğü mektubunu iki yıl sonra kurduğu ve Türkiye’nin ilk sanal partisi olduğunu ileri sürdüğü "www.gokturkpartisi.com" adlı internet sitesinde de yayınladı. Ancak mektubun internet sitesinde yayınlanmasının ardından başına gelmeyen kalmadı. Hakkında 18 Mayıs 2009 tarihinde Uşak 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde, ’hakaret’ suçundan kamu davası açılan Asiltürk, 13 ay süren yargılamanın ardından 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu cezası, 6 bin TL paraya çevrildi. Asiltürk, kararı temyiz etti. ’TERÖR SUÇLUSU GİBİ’ Mektubu internet sitesinde yayınladıktan sonra Uşak Emniyet Müdürlüğü’ne çağrıldığını belirten Asiltürk, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Mektubun orjinaline el konuldu. Sitemdeki mektup da kaldırıldı. Terör suçlusu gibi dört polis eşliğinde apar topar adliyeye götürüldüm. Savcı iki defa ifademi aldı. Sonra kendimi mahkemede buldum. Oysa ki yazdığım mektupta dört yıl eğitim alan, ancak buna rağmen iş bulamayan gıda mühendislerinin sorunlarına dikkat çekmek istemiştim. Mektubumda sektörümden ziyade ülkenin yanlış siyaset, ekonomik durumunun bozukluğu, sağlığa, gıdaya, tarıma ve halkın sağlığına önem verilmemesi ile ilgili konulara değinmiştim." ’BAŞBAKAN BU ÜLKENİN BABASI DEMEKTİR’ Mektubunda Başbakan Erdoğan’a hitaben, "PKK terörünün bölemediği ülkeyi, türban vasıtasıyla kamplara ayırmışsınız" cümlesine yer verdiğini ifade eden Asiltürk sözlerini şöyle sürdürdü: "Yine bu sözümün arkasındayım. Müslüman olan bu insan, ellerini vicdanına koyup da neden buna göre politika izlemiyor? Başbakan demek, bu ülkenin babası demektir. Ülkesine, halkına, okumuş aydın kesime neden sahip çıkmıyor, cezaevlerine gönderiyor? Neden benim gibi okumuş gıda mühendislerine hapis cezası çıkartıyor? Ayrıca bu tip konularda davacı neden Kamu Hukuku oluyor? Yargılama sonucunda 6 bin lira para cezası aldım. Ne işim, ne de bu parayı ödeyecek gücüm var. Türkiye Cumhuriyeti madem bir sosyal devletse, neden insanların sosyal durumunu gözeterek ceza vermiyor?" ’MEKTUBUN TAMAMI ELE ALINMALIYDI’ Yargıtay’ın aldığı cezayla ilgili vereceği kararı merakla beklediğini ifade eden Asiltürk şöyle konuştu: "Başbakan adına açılan davada özel bir kasıt arıyorum. Davada, mektubun tamamı ele alınmadı, içinden cımbızla çekilmiş birkaç kelime dikkate alınarak ceza verildi. Bu ceza yıllarca okuyarak gıda mühendisi olmuş bir insana fazla değil mi? Bu ülkede düşünce özgürlüğü yok mu? Artık, bu ülkenin yargısına da güvenmiyorum. Yargı bile muhatapları baz alıp ona göre karar verir hale geldi. Bu nedenle bu karara da itiraz ediyorum. Sonuna kadar gideceğim. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne de müracaat edeceğim." http://www.gercekgundem.com/?p=342605 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 eleştirilerinize dikkat edin. sizemi kaldı türkiyenin ekonomik, s,yas, gidişatı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 mektubun tamamini eline almi$. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 ikide bir kendisine yillarca okumu$ gida muhendisi diyo da, ba$bakani "memleketin babasi" zannetmesi ilkokul terk muhendis oldugu tezini guclendirmiyor degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Lafına sözüne dikkat etsin o da. Resmen bölücülükle suçlamış, oysa ki haşmetlimiz kürt açılımı yaparak ülkemizde yapılmaya çalışılan ayrılıkçılığı yok etmeye çalışıyor... Varol, çok yaşa sayın Başbakanımız... Bunu dese işi garantiydi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 yanlis insanlarla muhatap olmaya kalkmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 gıda mühendisi tam olarak ne yapıyor? kimya veya ziraat bakmıyor mu bu konuya? global manada karşılığı olan bi meslek mi bu? bir de gıda üzerine çalışan şirketlerin gıda mühendisi bulundurması zorunlu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lemuria Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Malesef ağzımıza her geleni söyleyemiyoruz. Karikatürlerden bile dava açan bir insanın buna kayıtsız kalmayacağını düşünmemiş mi yazarken? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 abi başbakana mektuplar diye bir kitaba denk gelmiştim. sırf meraktan aldım ne yazmışlar diye. elinize sağlık başbakanım, nice düğün bro falan yazıyordu içinde. http://kapak.netkitap.com/170zk/R/r82492.JPG halkın söyleyecekleri kursağında diye 2. kitap çıkarsın ali bey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 dasaaa said: gıda mühendisi tam olarak ne yapıyor? kimya veya ziraat bakmıyor mu bu konuya? global manada karşılığı olan bi meslek mi bu? bir de gıda üzerine çalışan şirketlerin gıda mühendisi bulundurması zorunlu mu? Bildiğim dünyada sadece yüksek lisans olarak var. Bizim en iyi bölüm bu konuda İYTE'de diyorlar, o da kimya mühendisleri için yüksek lisans. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 abi gıda mühendislerinden özür dilyorum ama zamanında popodan meslek mi uydurmuşlar sanki.. eğer çalışma şartları da düzenlenmiş ise sıkıntılı bir işmiş gerçekten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Wiki'den Food engineering diye girince sırf Türk üniversiteleri çıkıyor zaten :) Aslında o kadar da kötü değil. Makine varken otomobil mühendisliği çıkması gibi. Daha bir özelleşip, yüksek lisans olmadan işe başlıyorlar işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 dasaaa said: gıda mühendisi tam olarak ne yapıyor? kimya veya ziraat bakmıyor mu bu konuya? global manada karşılığı olan bi meslek mi bu? bir de gıda üzerine çalışan şirketlerin gıda mühendisi bulundurması zorunlu mu? Gıda sektörüyle alakası olan bütün işletmeler gıda mühendisi çalıştırmak zorunda.Mesela yemek kabı yapan plastik firmasıda nestlede buna dahil.Global manada Food engineer direkt abi yüksek lisans olarak karşılığı var birkaç avrupa ülkesinde de direkt karşılığı var.Popodan uydurulmuş değil 30-40senedir varmış bu bölüm.Fabrikalarda üretim hatlarına kalite kontrole arge çalışmalarına yönetime kadar birçok alanda bakabiliyorlar.Ancak genelde küçük şirketler zorunlu çalıştırları gerektiği için diplomasını kullanıyor aylık 100tl verip ayda bir imza çaktırıyorlar.Yahut gıda müh alıp sekreterlik yöneticilik yada pazarlamacı gibi işlerde çalıştırıyor.Büyük firmalarda ise ünide öğrendiklerini gayet uyguluyorlar.Alkol süt et meşrubat aklına gelebilecek her türlü içecek yiyecek konusunda eğitim alıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Lisans uydurma biraz, yüksek değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Endüstri mühendisliği daha kofti geliyor bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Endüstri mühendisliği = excel mühendisliği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 hadi len. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 f(x)=A1+B1*3-C4 işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 kıskanmayın lan mis gibi mühendislik. senin arkadaşın ekselde zaman etüdü yapıyosa fakirse biz napalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Endüstricilere mühendis denmesine karşıyım. Neyin mühendisisiniz lan? Vaka analizi denen olayı da alanında uzman mühendisler çok daha iyi yapar endüstricilerden de, işte bunlara da yapıcak bir şey kalsın diye öğretmiyorlar bize. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 İmza atmaya mühendis olm işte. Arada bi bikaç istatistik tutar. Bizim 4 yılda 1 dönem aldığımız 2 kredilik dersi bi ömür yapıyor adamlar zaaa of dayak yicem sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 bela aramayın. dağıtırım. makinacılar nası makina tasarlıyosa bizde fabrika nası çalışır onu tasarlıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Evet banttan ürün kaç dakikada çıkıyor onu hesaplıyorsunuz. Sonra "nasıl iyileştirebiliriz hmm" diyosunuz. Sonra çay molası oluyor zaten. Arada bi imza atıyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Abi 400sayfalık human factor engineering kitabıyla 4senede yaptığınızdan fazlasını yapıyorum bir makine mühendisi olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2011 mokoko said: bela aramayın. dağıtırım. makinacılar nası makina tasarlıyosa bizde fabrika nası çalışır onu tasarlıyoruz.Olm yaptığınız işi lise mezunu ve iq'su yüksek bir adama şöyle bir göstersen yapar zaten. 4 sene bunun okulunu okuyosunuz siz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar