Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ankara'da öğrencilere müdahale


LucifeL

Öne çıkan mesajlar

Orta Doğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) kampüsü giriş kapısında toplanan ve AKP Genel Merkezi'ne yürümek isteyen öğrenci grubuna polis müdahale etti. Çıkan olaylarda CHP'li milletvekili Çetin Soysal da öğrenciler tarafından taşlandı. CHP'li Soysal'a, 2009'daki TEKEL işçilerinin eyleminde biber gazı sıkılmıştı.

Ellerinde "Başkaldırıyoruz" yazan pankartlarla AKP Genel Merkezi'ne giderek, protesto gösterisi düzenlemek isteyen öğrenci grubu, kampüsün kapısında çevik kuvvet ekipleri tarafından durduruldu. Öğrencilerin önüne barikat kuran polis basın mensuplarını da sık sık barikattan uzaklaşmaları konusunda uyardı.

Öğrencileri de dağılmaları yönünde uyaran polis, öğrencilerin yürümek istemesi üzerine tazyikli su ve gaz bombası kullanarak öğrenci grubunu dağıtmaya çalıştı. Öğrenciler de polise taş atarak karşılık vermesi üzerine çatışma yaşandı.

Polis müdahalesi ile bir anda savaş alanına dönen ve hava sıcaklığının en fazla 4 derece olduğu bölgede polisle öğrenciler arasındaki gerginlikdevam ediyor.

CHP'Lİ SOYSAL TAŞLANDI

Olaylardan sonra, CHP Milletvekili Çetin Soysal da ODTÜ girişine geldi. Soysal'a görüşmeye gittiği öğrenciler tepki göstererek, taş atmaya başladı. Bunun üzerine Soysal adeta kaçarak üniversite yerleşkesinden ayrıldı.

ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi'nden yaklaşık 500 öğrencinin katıldığı eylemde 2 bin 200 polis görev aldı.

BU DA ANADOLU AJANSININ HABERİ

Anadolu Ajansı’nın, Başkentteki öğrenci-Polis çatışması haberini, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın, "Öğrenciler polis copları karşısında numara yapıyorlar, kendilerini yere atıyorlar?” açıklamasına uygun bir biçimde geçmesi dikkat çekti.

İşte A.A'nın abonelerine olayla ilgi geçtiği haber:

"Polisin üniversitelere müdahalesini protesto etmek için Ak Parti Genel Merkezi'ne yürümek isteyen öğrenciler, polise taş ve sopalarla saldırdı.

Polis barikatını aşmak isteyen öğrencilerin taş ve sopalarla saldırması üzerine polis ekipleri tazyikli suyla müdahalede bulundu. Polis, taş atmaya devam eden öğrencilere biber gazı sıktı. Dağılarak kampüse kaçan öğrenciler, tekrar toplanarak polis noktasına doğru yürüyüşe geçti. Öğrenciler, burada da polise taş ve sopalı saldırılarını sürdürdü. Polisin tazyikli su ve biber gazıyla müdahalesi de devam etti."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dayak yemek hoşlarına gidiyor bu salakların başka açıklaması yok yani.
Ha devleti polisi savunduğumdan değilde hani Türk Polisini falan tanıyoruz orda olay çıkarırsan o copu sokarlar bi tarafına. Diyorum ya bile bile lades hoşlarına gidiyor bu öğrencilerin kesin...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bişi dicemde hemen polisci,yancı diceksiniz. Allah aşkına chp nin oy toplama çalışması değilde ney bu. Chp li vekilin ne işi var.

Geçen kantin eylemi yapan çocuklara gittiler simit dağıttılar.Çocuklar istemiyoruz reklam,seçim kampanyanıza alet olmucaz dediler mors oldular şimdide bumu abi.Bukadar ucuzmu ya.Bu kadar gerzek bir parti politikası olurmu.

Şu gençlerin eleştirme,protesto haklarını kendi malzemeleri için kullanıp ha babam ortaya bu görüntüleri çıkartıyorlar.Kimse demesin abi ' öğrencilere konuşma hakkı vermiyorlar' falan.Chp nin alenen seçim malzemesi haline dönüştü.

başörtülülerde eylem yaptı,cumartesi anneleride,genç sivillerde hiç birsinde böyle görüntüler çıkmadı(bu derece) kasten şuraya gelip normal tonda protesto yapılcak olaylar çığırından çıkartılıyor.KASTEN(buna inanıyorum)

Herne kadar akp ünivleri ele geçirmeye çalışıyor diye idda ediyorsanız,chp de bunları istismar edip oy toplama çalışıyor iddasınıda konuşmalısınız.

polisi savunuyor,koyun millet olsun şeklinde trolleme yapmayın.chp nin gençleri kullanmasına karşıyım.(kimse protesto yapmasın,evinde otursun demiyorum)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Marty said:

iste, insanlar bunun chpnin isi oldugunu anlamasin diye kendi adamlarini taslatiyolar.
COK CAKAL YAHU BU CHP oy almak icin yaptiklarina bak, oysaki biraz makarna biraz komur yeterdi

trollface.jpg koydum diye dusunun siz de.usendim.


Ya ben yazacaktım aynını ahah
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...