Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tesadüf

fede

Öne çıkan mesajlar

olay sayısı +sonsuza giderken olasılık 1 (kesin) dir.
bu ilk olay sırasında da olabilir sonsuz içerisinde bir yerde de olabilir. ama tesadüf yoktur.

örneğin benim britney ile beraber olma olasılığımı hesaplayalım.
1/100000000 filandır heralde (10 hafta devretmiş süper loto çıkacak da ben okadar parayı britney için harcicamda filan)

şimdi bu olasılığı 100000000000000000000000000000 paralel evren üzerinde çalıştırdığımızda bi bakıyoruz. aa britney kollarımda.
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:

şimdi benim buraya yazmam bir tesadüf müdür mesela? hadi bakalım çık işin içinden çıkabilirsen.. işte bilim bu.
Mesela senin burda yazman doğduğundan itibaren geçmişin , tecrübelerin , hayatını yönlendiren şartlar mesela paticiği keşfettiğin zamanlarda ki kişiliğin bu kişiliğin evrimi ..vs yani hayatını oluşturan bütün şartları düşündüğümüzde bir tesadüf değildir neden ? Çünkü yeniden hayata gelseydin ve bu şartlara harfi harfine uyan bir yaşamın olsaydı şu an yine patide ''benim buraya yazmam tesadüf mü ? '' der olurdun.Determinizm budur zaten
Sosyal ağlarda paylaş

Kader, tesadüf, renk...

Bu konularda kafaya takılan şeylerin çözümü bu kelimelerin neyi ifade ettiğini anlamakta yatıyor.

Kader, dinlere göre önceden yazılmış alın yazısı iken, aslında insanlar "kader" kelimesini ileride yaşayacakları şeyleri, yaşayacakları zamana geldiğinde nedenlemek için kullanıyor.

Tesadüf mesela kader gibi, önceden yazılmış gibi geliyor insana. Oysa beklenmeyen bir şeyin gerçekleştiği anda, bunu akla uygun bir nedenle açıklamak için kullandığımız bir kavram.

Renk'de öyle. Benim kırmızı gördüğümü aslında başkası bana göre mavi olan gibi görüyorsa bu hiç farketmez. Çünkü burada bir kelime oyunu yatıyor.

Kader, tesadüf bunlar durmadan değişen bir dünyada, beklenmediklerle karşılaştığımızda akla uygun bir neden getirmek ihtiyacı duyduğumuz için kullandıklarımızdır.
Sosyal ağlarda paylaş

tesadüf, düşük ihtimallerin gerçek olduğu anlarda insanların herzamanki gibi bir "ilahileştirme" ihtiyacından dolayı uydurduğu gereksiz bi laf. çok eskidende şimşek çakarmış, tanrılar çok kızdı derlermiş, kim bilir ben inanmıyorum diyenlere ne yapıyolardı, halbuki şuanda herkes için gayet basit, bilimsel bir açıklaması olan doğa olayı. söylemek istediğim şudur ki bugünkü bilimin yetersiz olduğu konuları ne olur ama ne olur ilahi konulara bağlamayınız. kardeşim beynin yetmiyorsa düşünmeye, bilmiyorum diyceksin bu kadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

her şey olasılığa bağlanabilir

insan beyninin çevreden gelen uyarılara filtre uyguladığı zaten biliniyor. bununla beraber, olasılık dahilindeki uyarıları da ciddiye almıyoruz.

çok düşük ihtimale sahip olay gerçekleştiğinde ise, beyin sıradışı bir şey olmuşçasına uyarılıyor, çünkü halihazırda mevcut olan filtrelerin dışında bir olay gerçekleşmiş oluyor.

kader, mader de işin safsatası işte. HÖR ŞÖY OLNOMOZO YOZOLMOŞ
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...