fede Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 diye birşey var mı? yoksa ulan bu kadar da olmaz dediğiniz 2 olay arasında nası bir bağlantı kurup açıklarsınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 evet tesadüf diye bişey var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 BERCE var ve yok, sen algılayamıosun yok olduğunu ama var. ha bide, algıda seçicilik var base down low çok guzel sarkı bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Tesadüf diye bir şey yok. Aynı anda gerçekleşmesi olasılığı düşük olaylar olunca sen şaşırıyosun. Ama illa da var dersen, kansere yakalanmak da bir tesadüf olur mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pickles Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 kalkış takımları çalışmayan bi adamın karşısına sarhoşluktan herşeyi yapabilecek bir kız çıkması tesadüf mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 yazi gelecek de havaya para at yazi gelirse tesaduf tura gelirse teessuftur bye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Boci Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Kader... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nomsaR Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 reyou said: yazi gelecek de havaya para at yazi gelirse tesaduf tura gelirse teessuftur bye. beyler atatürk dendi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tcpip Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 olay sayısı +sonsuza giderken olasılık 1 (kesin) dir. bu ilk olay sırasında da olabilir sonsuz içerisinde bir yerde de olabilir. ama tesadüf yoktur. örneğin benim britney ile beraber olma olasılığımı hesaplayalım. 1/100000000 filandır heralde (10 hafta devretmiş süper loto çıkacak da ben okadar parayı britney için harcicamda filan) şimdi bu olasılığı 100000000000000000000000000000 paralel evren üzerinde çalıştırdığımızda bi bakıyoruz. aa britney kollarımda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 O kadın ayağa düştü be o kadar da az değil şansın ... bence... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorlag Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 tesadüf yoktur,ihtimal vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olitere Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 tesadüf diye birşey yoktur , bir parayı havaya attığında bile yazı veya tura geliceği rüzgarın hızına , açına , atma hızına..vs göre önceden bellidir.Her türlü fenomen basitçe kendi şartlarının olgunlaşmasını bekler ve meydana gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vadaa Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 denkleşmek restleşmek rastlaşmak pastlaşmak ve yazı tura peh peh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 şimdi benim buraya yazmam bir tesadüf müdür mesela? hadi bakalım çık işin içinden çıkabilirsen.. işte bilim bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vargath Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Entropi var, para paraı çeker gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olitere Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Ractamainus said: şimdi benim buraya yazmam bir tesadüf müdür mesela? hadi bakalım çık işin içinden çıkabilirsen.. işte bilim bu.Mesela senin burda yazman doğduğundan itibaren geçmişin , tecrübelerin , hayatını yönlendiren şartlar mesela paticiği keşfettiğin zamanlarda ki kişiliğin bu kişiliğin evrimi ..vs yani hayatını oluşturan bütün şartları düşündüğümüzde bir tesadüf değildir neden ? Çünkü yeniden hayata gelseydin ve bu şartlara harfi harfine uyan bir yaşamın olsaydı şu an yine patide ''benim buraya yazmam tesadüf mü ? '' der olurdun.Determinizm budur zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2010 var tabi parçacığın momentini ölçüyosun bazen h/2 çıkıyo bazen h çıkıyo tesadüf işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 ona tesadüf demezler kuantum derler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 oyy ben bu mesleği bırakıyorum arkadaşlar fedeye devrediyorum işimi gücümü, bu ayardan sonra kendime gelemem bir daha kib Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 kitaplarımı ne zaman vereyim sana fede? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oce4n Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 tesadüf diye bişiy yok. sadece kader var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2010 Kader, tesadüf, renk... Bu konularda kafaya takılan şeylerin çözümü bu kelimelerin neyi ifade ettiğini anlamakta yatıyor. Kader, dinlere göre önceden yazılmış alın yazısı iken, aslında insanlar "kader" kelimesini ileride yaşayacakları şeyleri, yaşayacakları zamana geldiğinde nedenlemek için kullanıyor. Tesadüf mesela kader gibi, önceden yazılmış gibi geliyor insana. Oysa beklenmeyen bir şeyin gerçekleştiği anda, bunu akla uygun bir nedenle açıklamak için kullandığımız bir kavram. Renk'de öyle. Benim kırmızı gördüğümü aslında başkası bana göre mavi olan gibi görüyorsa bu hiç farketmez. Çünkü burada bir kelime oyunu yatıyor. Kader, tesadüf bunlar durmadan değişen bir dünyada, beklenmediklerle karşılaştığımızda akla uygun bir neden getirmek ihtiyacı duyduğumuz için kullandıklarımızdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yuco Mesaj tarihi: Ocak 1, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2011 Benim bi arkadaşın arkadaşı var tesadüf o işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hastadam Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 tesadüf, düşük ihtimallerin gerçek olduğu anlarda insanların herzamanki gibi bir "ilahileştirme" ihtiyacından dolayı uydurduğu gereksiz bi laf. çok eskidende şimşek çakarmış, tanrılar çok kızdı derlermiş, kim bilir ben inanmıyorum diyenlere ne yapıyolardı, halbuki şuanda herkes için gayet basit, bilimsel bir açıklaması olan doğa olayı. söylemek istediğim şudur ki bugünkü bilimin yetersiz olduğu konuları ne olur ama ne olur ilahi konulara bağlamayınız. kardeşim beynin yetmiyorsa düşünmeye, bilmiyorum diyceksin bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stimpak Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2011 her şey olasılığa bağlanabilir insan beyninin çevreden gelen uyarılara filtre uyguladığı zaten biliniyor. bununla beraber, olasılık dahilindeki uyarıları da ciddiye almıyoruz. çok düşük ihtimale sahip olay gerçekleştiğinde ise, beyin sıradışı bir şey olmuşçasına uyarılıyor, çünkü halihazırda mevcut olan filtrelerin dışında bir olay gerçekleşmiş oluyor. kader, mader de işin safsatası işte. HÖR ŞÖY OLNOMOZO YOZOLMOŞ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar