Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk Rehine Öldürüldü

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
MaLDoRoR, 02 Ağustos 2004 16:39 tarihinde demiş ki:
Bazı şeyleri kabullenmek lazım. Eğer kafamız adam gibi çalışsaydı biz de büyük ve güçlü bir ülke olabilirdik. Ama olamadık, ne zamanki pozitif bilim çıktı, kaba kuvvete üstün gelmeye başladı biz o zaman bittik. Bilimi takip edemedik ve yenildik.

Bu saatten sonra da pek birşeyin değişeceği yok, 50'lerde de aynı laflar vardı, 60'larda da... Eğer bir araya gelirsek, çok çalışırsak bütün dünyaya hükmederiz. Yok böyle birşey arkadaşlar kandırmayın kendinizi... Hiç de çalışkan bir millet değiliz. Punduna getirdik mi akrabamızı bile kazıklamaktan çekinmeyen bir topluma sahibiz. Kendinize bakmayın çevrenize bakın. Maalesef insanlar sizin zannettiğiniz gibi değiller.

Kesinlikle bunu demek istiyorum bende..[signature][hline]Touch of death is never gentle...
Mesaj tarihi:
said:
Bonecrusher, 02 Ağustos 2004 16:41 tarihinde demiş ki:
2-) McDonald's'ı sadece birçok Türk'e iş alanı sağladığı konusunda örnek vermiştim.
McDonalds sadece keyif işi. Aynı kalitede iş yapan birçok firma var. Tabii insanların tercihi değişebilir bu durumda.
Ben de Aba Piknik'e gidip tavuk döner yemeyi tercih ederim. Ama sonuçta McDonald's birçok Türk'e iş imkanı sağlamıyor mu?

Sadece bir cımbız atmak istiyorum ben buraya; McDonalds'ın yerine açılacak bir Türk restoranı Amerikalılara mı iş imkanı sağlayacak? Ya da McDonalds açıldıktan sonra iflas eden köşedeki kebapçıda Çinliler mi çalışıp ekmek yiyordu?

Hiç sevmem bu mantığı, dayanamadım o yüzden. Tabii ki kimseye McDonalds'a gitmeyin demiyorum, hatta kendim de pek sık olmamasına özen göstersem de Burger King'e giderim ara ara canım istediğinde, ama Fedaykin'e hak vermiyor değilim bu konuda. Bu bir tercihtir, "McDonalds Türklere iş imkanı sağlıyor" gibi bir bahaneye de gerek yok, tercihini yapar hamburgerini yersin biter, yemez vicdanını rahatlatırsın yine biter. Başka seçenekler elbette mevcut ama burada tartışmanız mümkün değil ehe.

edit: minik ekleme
[signature][hline]dark-dr, 30 Temmuz 2004 02:54 tarihinde demiş ki:
yani bi sekilde dogru zamanda dogru davranmamiz gerektigini cikarabildik biz de bugune kadar hayattan. detaylarda sikinti cekiyoruz.

[Bu mesaj Nefr tarafından 02 Ağustos 2004 17:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Nedir bu amerikan diyen arkadaşlara ve amerikan hayranlarına sormak isterim nedir bu amerikan aşıklığı ve türk düşmanlığı diye. Biz ne yapsak kötüdür onlar ne yapsa iyidir boyutuna geliyor olay sonunda.

Türk malları kalitesizmiş, hadi ordan derim. Daha dün haberlerde vardı Avrupa iç giyim pazarının %30'u Türk firmalarına aitmiş. Avrupalı çok meraklı herhalde türk malı kalitesiz şeyleri almaya. Amerikan malı tuvalet kağıdı gelse neredeyse onunla sileceksiniz o çok değerli poponuzu.

Bir tek eksiğimiz amerikan malı ekmekler kaldı, özal pirinci getirmişti inşallah rte'de ekmeği getirirde rahat edersiniz.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Birde kaliteli tabanca üretmek o derece yoğun bilgi ve teknoloji gerektirmez o sebepten onu örnek vermiştim. Sadece siyasi irade gerektirir.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Avrupa'da CE denilen bir standart sistemi var. Mal sokmak istiyosan CE kalitesinde üretmelisin. Doğrudur Türk tekstil ürünleri avrupada yoğun ilgi görür ancak oraya yollanan türk mallarıyla burada kullanılanlar arasında kalite farkı vardır. Maalesef[signature][hline]Nukem_Verite, 31 Temmuz 2004 16:38 tarihinde demiş ki:
ben paticik falan değilim abi insanım ben
Mesaj tarihi:
CE Türkiye'de de var.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Yurtdışına satılan sarımsak ile yurtiçinde satılan arasında müthiş bir fark vardır.

CE'den kaynaklanan birşey Pascal'ın da dediği gibi... Benim derdim malı kimin ürettiği falan değil. Kendi ülkemdeki insanların pisi pisine beni kazıklamaya çalışmaları. Zaten belli yabancı kazıklayacak. Asıl koyan kendi vatandaşının bunu yapması.

CE Türkiye'de de var ama her firmada yok. Kolay alınan bir belge değil. Ayrıca alsalar bile yurtdışına satılan mallar her zaman daha kaliteli oluyor.
Mesaj tarihi:
said:
EagleEye, 02 Ağustos 2004 16:49 tarihinde demiş ki:
asıl olay türk ürünü almak değil, kaliteli türk ürünü üretmek aslında
örneğin gıda alanında marka olmuş türk ürünleri var ve herkeste kullanıyor bunları

benim asıl demek istediğim bu..
eagle eye çok iyi özetlemiş[signature][hline]iyi kötü çirkin
Mesaj tarihi:
Eheheh Ce'yi ne zannediyorsunuz bilmiyorum ama bir çok ürün için CE almak çocuk oyuncağı. Hatta bir çok ürün için herhangi bir şey almaya bile gerek yok direkt şartlara uyduğunuzu düşünüyorsanız basıyorsunuz CE damgasını. Şartlara uymuyorsa sonra size dava açılabiliniyor o ayrı :)[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
said:
yeahh1986, 02 Ağustos 2004 14:02 tarihinde demiş ki:
said:
karpuz, 02 Ağustos 2004 13:56 tarihinde demiş ki:
Türkler adam gibi birşey çıkarıyolar mı alalım ulan?
adama bak ya amerikan kolası içtiniz ondan oldu diyo
Var mı adam gibi türk yapımı oyun?
var mı adam gibi türk yapımı film? (istisnalar var tabii)
var mı adam gibi türk bilgisayar markası parça üreticisi?
yok?
biz napalım sefalet içinde mi yaşayalım?

Var mı yerli malı almak isteyen, herkes altında nike, bir yabancı gösteriş budalası. Adam gibi Türk oyunu var, adam gibi Türk filmide var. Vestelin ürettiği bilgisayar kullanıyorum yaklaşık 6 yıldır bakıma gitmedi. Sefalet; oyun,bilgisayar ile oluyorsa ne güzel şey.

ehie
o makinanın tamamını vestel kendi üretiyor deme bana[signature][hline]www.scuniverse.com
www.scuniverse.com/forum
Ayrton Senna is not dead
Mesaj tarihi:
Dışa bağımlılık üretilebilen malların kalitesinden ziyade üretilemeyenlerden kaynaklanıyor gibime geliyor benim. Yoksa olay kaliteye sabitlendiyse mütemadiyen bağımlı kalalım hakkımızdır.

Yani fedaykin'in örneğinden yola çıkarsak biz avrupanın %30'unu giydiriyoruz, avrupanın %70'i de bize giydiriyor(!).

Ha asıl konuya gelirsek, Irak'a iş yapması için devlet zoru ile gönderilmeyen insan öldüğü zaman nerede bu millet nerede bu devlet diyeni görünce nevrim ayrı bir dönüyor. Orada savaş var, gittiğin zaman da ölme şansın var. Savaşta da iki taraf var, gittiğin anda o taraflardan birisindir artık ve diğeri her daim seni öldürebilir. Bu bir risktir, göze alıyorsan kaybettiğinde susarsın. Ekmek parası diyeceksiniz de ölü birisi ekmeği ne yapsın?[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Mesaj tarihi:
o dışarı/dışarda satılan tekstiller de bursa da yapılıyor üstüne 49$ lık etiket takıp 8$ a yollanıyor yurt dışına.

yeşim'in fabrika çıkış mağazasına gidin sorun ordaki elemana etiketi kesik malların kime gittiğini.[signature][hline]Soru: Bir ampulü değiştirmek için kaç tane C++ programcısı gerekir?

Cevap: Hala fonksyonel düşünüyorsun!
Doğru tasarlanmış bir ampul nesnesi, değiştirme metodunu genel ampul nesnesinden miras alır!
Mesaj tarihi:
said:
Türk olduğu belirtilen bir rehinenin vurularak öldürüldüğü görülüyor.

açıkcası bu olayda sevinilicek bir yer varsa benim için bu kısımdır

en azından daha önceki manyakların yaptıgı gibi adamları koyun bogazlar gibi kesmemişler

aklıma geldikçe sinirlendigim bir görüntüydü[signature][hline]Don't be afraid of the dark! Be afraid of what it hides!

unity100, 24 Temmuz 2004 01:44 tarihinde demiş ki:
ahoehoehroehroehoerhhuhuhu uuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu oooooooooof horanse ooooooooooffffff
Mesaj tarihi:
Bahsedilen yollardaki araçların %70i turk kamyonu yani mazot tasıyan kamyon. O yuzden o yolda yapılan en ufak saldırı da dahi illa bir turk sofuru veya aracı hasar alıyor. Turklere direk saldırı yok yollarda. İsteseler tek bir turk kamyonunu dahi gecirmezler yollardan merak etmeyin. Sadece arada vuruluyor bizim kamyonlarımız.
Rehine olayının boyutları farklı yani burdaki rehine olaylarının %90u bilinçsiz ve sadece para için kacırılıyor. Geriye kalan %10 ise rehineyi ne yapacagını bilemeyenlerce veya kacırdıktan sonra turk oldugunu farketmesi yuzunden.
Ama birde isin degişik yonu var elbet. Eger şirketiniz veya tırınız direk olarak Amerikalılara malzeme tasıyor ise sizde hedefsiniz. Ama bunu zaten göze alarak yola cıkıyor soforler. Yani bir karavana 3000 dolar verip nakliyesine de 3000 dolar verilmesinin yegane sebebi bu.
Burda kim ne derse desin halk şu an bu direnişçilere artık sırtını dönmüş ve desteğini buyuk ölçüde geçmiş. Yani CNNdeki kahrolsun amerika olayları sadece kamera cevresinde. Ama artık kabullenmişler durumu ve para kazanmanın tadını alıyorlar. eskiden ayda 30 dolar alan profesorler su an 1 gunde 3x3 foseptik cukuru ve su sistemi yaparak 1300 dolar alıyor mesela. Adamın dediği kahrolsun amerika çok yaşasın dolar.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Profocio Web Hosting
Mesaj tarihi:
Türk rehinenin ailesi için üzücü bir durum.Vakt-i zamanında bize karşı İngiliz,Fransız ve Amerikanlarla işbirliği yapıp,"Bunlar Türk'ün dölü,ne yapacakları belli olmaz" deyip altın için Türk askerlerinin karnını deşen Araplar içinse gayet sıradan bir davranış.Sanki kamyoncu kurdu şirketi :X[signature][hline]TANRI TÜRK'Ü KORUSUN!

[Bu mesaj Hasan_Acar tarafından 02 Ağustos 2004 18:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
:) yakında movie koyucam. çalınan makinem yerine bir tane aldım ve bundan sonra Baiji Online by Abso :)
Şimdilik bu kadar. Herkes sağlıcakla kalsın ve en önemlisi ait olduğu ulusun değerini çok çok iyi bilsin.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Profocio Web Hosting
Mesaj tarihi:
ırak'ta direnişçiler (muhtemelen dışarıdan gelen çapulcu takımı) bir türk'ü öldürüyor, bu konuyu getirip mcdonalds'a bağlıyorsunuz ya. hey maşallah, amerika'ya bulaşabilmek için ne güzel fırsat kolluyorsunuz. oradaki türk'ün hayatı mühim değil burada, mühim olan amerika'yı nasıl yıkarız. devam edin siz böyle..

kahrolası soysuzlar, güçleri silahsız insanlara yetiyor, onları öldürüyorlar. amerika saddam'ı devirirken alkış tutuyorlardı, şimdi alman/japon modeli hükümet kurdurup şeriat kurdurtmayacak diye türk'e, koreli'ye saldırıyorlar. kimler yaptıysa bu işi ölümlerden ölüm beğenirler inşallah..

cetvelle sınırlarını çizdiren uydurma ülkelerin bağımsızlığını anlatmasın kimse bana. böyle ülkeler bugün vardır yarın yoktur. iki adam kurar, iki adam yıkar. savaşsalardı düşman askeriyle kapısına dayanmışken, sanki o türk işgal etti onların ülkesini..

lanet olsun onlara kimler bu işi yapmışsa, ister ıraklı ister dışarıdan gelen şerefsizler.. bir de fotoğraf yayınlıyor kansızlar.. öyle sinirlendim ki haberi duyunca..[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 02 Ağustos 2004 17:36 tarihinde demiş ki:
Eheheh Ce'yi ne zannediyorsunuz bilmiyorum ama bir çok ürün için CE almak çocuk oyuncağı. Hatta bir çok ürün için herhangi bir şey almaya bile gerek yok direkt şartlara uyduğunuzu düşünüyorsanız basıyorsunuz CE damgasını. Şartlara uymuyorsa sonra size dava açılabiliniyor o ayrı :)

Eh işte Türk kafası dediğimiz şeyle bu kadar oluyor. Şartları yerine getirmeden bas bakalım onu ne yaparlar adama... Türkiye'de yapmazlar o da ayrı...

Anlatılmaya çalışılan belirli bir kalite standartına sahip olması gerektiği. Türkiye'de önüne gelen mal üretip satabilir...

Hiç de öyle zannettiğiniz gibi süper Türk malları yok. Kaç tane dünyaca ünlü MARKA sayabilirsiniz ki... Ne gıda ne de diğer sektörlerde. (Gıda sektöründe lütfen Ülker örneği vermeyin, Ülker'in reklam işlerini yapan bir ajansta 4.5 sene çalıştım, o adamların yeni mal çıkartma yöntemlerini gayet iyi biliyorum.)Yaptığımız çoğu şey taklit... Bu konuda süperiz. İtalyanların yaptığı altın kolye/yüzük tasarımını en iyi taklit edip seri şekilde üreten ülke biziz mesela...

Konu sapıyor. Konuya dönersek eğer, sizin ülkeniz işgal altında olsa ve siz ülkenizi işgal eden adamlara yardım eden birisini yakalasanız ne yaparsınız sorusunun cevabı konu başlığına verilebilecek en iyi cevap sanırım.

Nakliyeciler Birliği, Amerikalılara ait malların taşınmaması kararını almış. Şimdi ne olacak sanıyorsunuz? Türkler oraya mal taşımayacak mı sizce?
Mesaj tarihi:
valla şaşkınlıkla izledim bu haberi, nasıl bi mantaliteye dayanıp masum bi insan öldürülür almıyo benim kafam?? ailelerini düşünsenize o insanların , neden öldürüldü die soranlara, mal taşıyodu mu dicekler? bütün kalbimle kınıyorum ve lanetliyorum bu olayı -hiç bişeye yaramayacaını bilsem bile-
saygılarımla...[signature][hline]Spirit
It is the hero's strength, and the
mother's resilience, and the
poor man's armour
Mesaj tarihi:
Amerika'lılara Mal taşıması olabilir öldürülmesinin nedeni...
Ama böyle neden mi olur ya?
Nakliyatçı ya
Yazıktur
Günahtır
Arkada bıraktıklarına[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..
Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek..
Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel.
İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür

it's teargas in my eyes // Gizli bahçem

Mesaj tarihi:
Ya arkadaşlar o adam Türk olduğu için böyle düşünüyorsunuz.

Adamlar ülkelerini savunuyorlar. Eğer birisi gelip benim ülkemi işgal ederse ona yardım eden herkes düşmandır bana...

Hata onu savaşın ortasına hiçbir tedbir almadan yollayanda. Sözde alınan tedbirlerle bir zavallı gönderilirse öldürülür tabii ki.
  • Yeni Oluştur...