Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kosma/yurume teknigi ?


di

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Dun senelerdir yapamadigim uzunlukta bir cardio yapip 60 dakikayi tamamladim. Hatta cosup biraz da zorladim kendimi ama kaval kemiklerimin civarinda agri hissettim epeyce. Cogu zaman yavaslayinca gecti lakin sol bacagimdaki gun boyunca devam etti.

Biraz bakindim nedir ne degildir diye. Genel olarak bolgede iltihaplanma ve yanlis kosma/yurume en cok gosterilen sebepler. Iltihaplanma oldugundan supheliyim cunku anlik agrilar degildi, yurudukce kostukca olustu. Demekki digeri diyorum ve soruyorum. Nedir bu isin dogrusu ? Nasil yapilmalidir ?

Bir de bonus soru; kosu ayakkabisi nasil olmali ? Fotograflariyla orneklendirebilir misiniz ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Koşularda dikkat etmen gereken ilk şey zemin. Eğer sert bir zeminde koşuyorsan ona göre ayakkabı gitmelisin. Yoksa ağrılar sakatlığa kadar gider. Genelde pek sağlıklı olmasa da belediyelerin yaptığı abuk sabuk koşu yollarını tavsiye ederim. Tartanvari bir maddeden yaptırıyorlar. Onun dışında koşu tekniği eğimsiz yolda parmak ucundan topuğa doğru olmalıdır. Hem kas için etkilidir hemde koşuda ritmi düzenler. Hafif tempoda yapılan koşular ise topuk ağırlıklıdır. Zannedersem hafif tempo koşuları yapıyorsun. Dediğim yolları izlemen yararına olabilir.

Üstte verilen linkteki asics marka ayakkabı koşu için iyidir.
Daha fazlasını "Running shoes" diye aratabilirsin. Her spor mağazasında vardır zaten. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Wrestling shoes ve icindeki ablanin bacaklari pek guzelmis. =) Lakin teknik kisminda biraz daha detay rica ediyorum. Bu arada kosularim cok kisa sureli, o yuzden yurume ile ilgili bilgiyi oncelikli istiyorum mumkunse. Dedigim gibi yururken hizlandigimda bahsettigim agri meydana geliyor. Kosu bandindayim bu arada yolda sokakta degil. Mekan gayet statik yani. =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben koşu ayakkabılarımı Almanya'da http://www.runnerspoint.de die bi dükkandan alıyorum. Nerdeyse her (şehir denebilecek) şehirde bir şubesi var. Gidiyosun bir alete ve koşu bandına çıkıyosun. Ayak şeklini, koşu stilini vs analiz ediyorlar. Ona göre çeşitli ayakkabılar getiriyorlar. En rahat olanı alıp gidiyorsun. Çamur banyosuna sokmadan 15 gün deneyebiliyosun. 15 içinde herhangi bir sorun olursa geri getirip ücretsiz başka bir tane alıyosun. İstediğini bulana kadar sınırsız iterasyon yapıp sevgili ayakkabına kavuşuyosun.

Yalnız öyle ucuz çakma ayakkabılar olmuyor. İndirimde olanları bile 70 euro'dan başlıyor. Normal fiyatlar 100-140 euro arası. Bunların normal kullanımda 2 yıl falan gittiğini düşünürsek ayak sağlığı için kesinlikle değer ama.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
Sparkcaster said:

ya şimdi bende koşmaya başladım ufaktan da daha düzene oturtmadım çok üşeniyorum sabahları, sorum şu biraz büyük ve ağır olduğumdan dolayı (115 kilo civarı) yüklendiğim zaman kaval kemiklerim ağrıyor biraz, ne tavsiye edersiniz


ben yürümeni tavsiye ederim.Eğer amacın kilo vermekse, tempolu bir yürüyüşle de çok iyi verim alırsın.Eğer uzun süredir spor yapmıyorsan o yüzden bir ağrı olmuştur koştuğunda, belli bir süre hızlı yürü.Ondan sonra yürüme süreni arttır, ve en son aşamada 5-5 km/sa ile koş.Yani bu jogging gibi oluyor soğuma koşusu gibi bunu uzun süre yapıcksın.Ondan snraki aşamada hızını arttırsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hee tamam ben ortalama 1.70 boy olarak hesapladım sen hızı ayarlarsın o zaman dediğim şekilde kendine göre.Eğer spor yaptıysan daha evvel(düzenli) o zaman 2-3 güne geçer ağrın bence.Yapmadıysan o zaman işleri yavaştan almakta hayır var derim,aksi takdir de ciddi sakatlığa yol açarsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun zamandır evde kendi kendime şınav mekik tarzı maksat spor olsun diye takılıyorum fakat geçen acele birşey vardı ve koşmam gerekti 2 kat merdiven çıktım bildiğin yığılcaktım yere ki öyle çok kilolu bi insan da değilim varsa yoksa 15 kilo fazlam vardır.

Yakında askerlik falan da gelecek koştururlar bol bol gitmeden hafif hazırlık olsun diye koşmak istiyorum ama heralde bir rahat 5 senedir koşmuyorum :D Nasıl başlayayım nasıl sürdüreyim ve ne kadarda koşar bir insan haline gelirim ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle uzun süre spor yapmamış bir bünyenin birden 60dakika ve civarı koşma/yürüme idmanında vücudun doğal tepkisi olabilir. hatta bel ağrısı bile olabilir bu.

koşmaya/yürümeye başlamadan hiç ısınma/germe hareketi yapmadıysan gene şok etkisi yaratıp ağrıya sebep olmuş olabilirsin.

pist/düzlem için uygun olmayan ayakkabı tercihi olabilir. gidip orman yolu patika gibi yerlerde conversle koşan biliyorum mesela sddfg.

ayrıca gene birinci şıkka bağlı olarak bu ağrı vücudun daha önceden spor geçmişi yoksa harekete direnci olabilir. özellikle kemiklerde hissediyorsan bu onla alakalı olabilir. gene kendi kendine zamanla geçiyor bu ağrı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

ya şimdi bende koşmaya başladım ufaktan da daha düzene oturtmadım çok üşeniyorum sabahları, sorum şu biraz büyük ve ağır olduğumdan dolayı (115 kilo civarı) yüklendiğim zaman kaval kemiklerim ağrıyor biraz, ne tavsiye edersiniz
normal bu
100 kiloyum, 2.00'ım. uzun süre spor yapmadıktan sonra ben de zorlanıyorum. 2 günde bir yap sporu başlarda, başka türlü geçemezsin o alışma evresini.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...