Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Xbox 360 mı? PS3 mü?

Sorlag

Öne çıkan mesajlar

Penth, abi ömrümde senin gibi fanboy görmedim lan asdfsa

Hani ben elimden geldiğince tarafsız yorum yapmaya çalışıyorum da Playstation'a karşı bir sempatim var kabul ediyorum, ama bu kadar tek taraflı yorum yapma ya :D

Hani üstünlük konusunda şunu diyebiliriz bir tek;

Xbox 360 > Playstation 3 = ABD
Playstation3 > Xbox 360 = Worldwide

Sektörün kalbi, en çok satışların yapıldığı yer = ABD

Ha herşeyden önce şunu diyebilirim. Sen Xbox'ın kalbinde yaşıyorsun, nimetlerinden faydalanıyor olabilirsin. PS3 oralarda saçma geliyor olabilir ki Amerikan halkının bu yerli malı tüketimine duydukları koşulsuz bağlılık yüzünden normaldir bu, Xbox sana daha üstün geliyor olabilir.

Ama Avrupa'da, Uzak Doğu'da bu böyle değil malesef. Yani herşeyi geçtik, Microsoft destek bile vermiyor burada Xbox'a ya...

Adam konsollarını satmıyor burada, sadece ABD piyasası üzerine plan program yürüten bir şirketin konsolnasıl olur da bütün dünyada etkinlik gösteren şirketi, hatta şirketleri (Nintendo-Sony) geçebilir ki?

Microsoft'un devasa yatırımlarından ziyade Amerikan halkı sayesinde şuan Xbox bu kadar güçlü, onlarda almayı keserse zaten yapacak birşeyi yok Microsoft'un, kepenkleri kapatıp gitsinler asdf
Sosyal ağlarda paylaş

Ha birde en iyi oyun firması ve konsolları cidden Nintendo'nun aletleridir adsf

Dünyanın her yerinlerdeler, her kesime hitap ediyorlar ve her şekilde diğer iki konsoldan da çok satıyorlar.

Daha Sony'nin totosunda pireler uçuşurken adamlar Türkiye pazarına resmen girip, Nintendo Türkiye'yi duyurduklarından beri zaten adamlara fazlasıyla hastayım asdf

edit: Aynı şekilde exc oyunları da diğer konsollarınkinden daha çok satıyor, üstüne üstlük korsandan en çok etkilenen konsollar Nintendo'nun konsolları olarak görülüyor adsf
Sosyal ağlarda paylaş

Halo'da yani öyle iyi bir FPS değil, nasıl Playstation'da Killzone abartılıyorda Halo'da ondan ibaret

sadece fanboylar tarafından sevilen tekdüze exclusive oyunlardır benim gözümde bunlar

ha killzone'un verdiği görsel haz yine de beni de kendimden geçiriyor, ama başka bir olayı yok Killzone'un ya

yani çok sıradan, görev al görev yap

tamam fps'den ne bekliyorsun veya farklı tarzda kaç tane fps oynadın diye sorarsanız CEVAB VEREMEDİ durumuna düşerim ama, bilmiyorum. Isınamadım hem Halo'ya da Killzone'a da

Metroid en güzeli
Sosyal ağlarda paylaş

penth'im, burda microsoftu savunduğun kadar lütfen amerika microsoft'ta da türkiye'yi savun yav. microsofta söyle türkiye'de de official olarak satsın xboxları. microsoft burda sertifika veriyor, windows satıyor, hardware satıyor, ama xbox konusu olunca kaç yıldır umursamazlık yapıyor. bir söyleyiver de ilgilensinler.

DarKRideR said:
Ha herşeyden önce şunu diyebilirim. Sen Xbox'ın kalbinde yaşıyorsun, nimetlerinden faydalanıyor olabilirsin. PS3 oralarda saçma geliyor olabilir ki Amerikan halkının bu yerli malı tüketimine duydukları koşulsuz bağlılık yüzünden normaldir bu, Xbox sana daha üstün geliyor olabilir.

Ama Avrupa'da, Uzak Doğu'da bu böyle değil malesef. Yani herşeyi geçtik, Microsoft destek bile vermiyor burada Xbox'a ya...

Adam konsollarını satmıyor burada, sadece ABD piyasası üzerine plan program yürüten bir şirketin konsolnasıl olur da bütün dünyada etkinlik gösteren şirketi, hatta şirketleri (Nintendo-Sony) geçebilir ki?

Microsoft'un devasa yatırımlarından ziyade Amerikan halkı sayesinde şuan Xbox bu kadar güçlü, onlarda almayı keserse zaten yapacak birşeyi yok Microsoft'un, kepenkleri kapatıp gitsinler asdf

+1500

sdf

benim görüşüm ve fikirlerim şöyle...

nintendo, wii ile oyun piyasasını ownage etmiştir.
sırf wii sports gibi içi boş bir oyunu en çok satan oyunlardan biri yaptı.
paso garip gurup mario oyunları yapıyor ve hepsi satıyor.
aralarında en kötü hardware özelliklerine sahip olan da wii halbu ki.

xbox konusunda ise, xbox çok suçu olan bir sistem. blu-ray'in galip çıkacağı öngörülmüşken hd-dvd diye bir şeye yöneldi, bir çok donanım özelliğini eklemedi ve daha baştan playstation'a yenildi.
ancak xbox'un en büyük avantajı, apple nasıl tuhaf reklamlarla abd piyasasını tutsak ettiyse, aynı şekilde oyun piyasasını kendisinin tutsak etmesi oldu. basındakilere felan bedava xbox verdiğini gördük, sırf reklam olsun, tanıtılsın diye uğraş veriyor.

hatta *küfür* microsoft, sırf insanlar pc'de oynamasın diye windows oyunlarına engel koydu, multiplatform olmasını engelledi. pc'de çıkacak oyunları tek tek iptal ettirdi. abd'de pc piyasasını yoketti. tek başına kral haline geldi abd'de.

avrupa'da durum biraz daha farklı. insanlar ps3 ve pc gibi alternatif platformları tercih ediyor. japonya'da nintendo ve sony rekabet içinde. nintendo kendi oyunlarını çıkartıyor, sony ise direk japon oyunlarına platform yapıyor kendini felan. tuhaf tuhaf bir sürü aksiyon var yani dünya genelinde.
onu da geçeyim.

xbox'ta çok sık oyun çıkıyor, doğrudur. hatta bu yüzden playstation ile "oyunu olmayan konsol" diye dalga geçiliyor. evet bu kısmı da doğru.
ama şunu kabul etmek lazım ki, sony playstation 3'te, microsoft xbox 360'ya göre çok daha klas oyunlar mevcut.
live için gold üyelik felan da yok(tu, geldi diyorlar ama pek ilgim yok ona).

ha bunları yazdım diye "ps3 fanboi"lukla felan suçlanacağım belki ama alakası yok, "pc fanboi"yum ben ^^.
iki konsolun da şey özelliğini sevmedim.
"aa nintendo, wii ile çok para kırdı, dur biz de o sektöre girelim" diyip birisi natal diye, diğeri de move diye iki aygıt çıkardı, ikisinde de direk wii oyunları taklidi oyunlar yapıldı. bu konuda da adam gibi oyun çıkartabilen bir tek sony oldu, heavy rain için özel move versiyonu çıkardı ve oldukça iyi diyorlar.
aile oyunları piyasasına yönelince de iyi para kırdılar. benim gözümde ikisi de kötülendi, böyle taklit bir iş yaptıkları için...

Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Halo'da yani öyle iyi bir FPS değil, nasıl Playstation'da Killzone abartılıyorda Halo'da ondan ibaret

sadece fanboylar tarafından sevilen tekdüze exclusive oyunlardır benim gözümde bunlar

+1

JonBovi said:

halo oyun mu ya ahah

mokoko said:

tekrarlıyorum.

haloneya? HALO NE YA??

bir unreal tournament, 5 halo'ya bedeldir benim gözümde.
Sosyal ağlarda paylaş

Heavy Rain'in Move Edition için Sony'nin yaptığı şey birçok kesim tarafından nefretle karşılandı ama,

David Cage'e ve Quantic Dream'e yanlış hatırlamıyorsam çok geniş 3 Heavy Rain DLC'si yapmasını söylemişti Sony, ve oyunu farklı yönlere çekecek, hikayesini geliştirecek ve farklı boyutlardan alan çok kaliteli ve harika DLC'ler üzerinde çalışmaya başlamışlardı. (bunu ben değil Cage reyiz söylüyor.)

Ha peki Sony ne yaptı? Vazgeçti DLC'lerden, daha doğrusu yatırımı kesti.

Vazgeçin olluuumm, Move'da adam akıllı orjinal birşeyimiz yok. Heavy Rain'in Move Edition'ı da olur çakarız oradan "Hardcore alet" sıfatını diye planlara giriştiler.

DLC'ler üzerinde efil efil çalışan Quantic Dream'e çalışmayın artık, bütün ekiplerinizi Move Edition üzerine yönlendirin ve en kısa zamanda çıkışını gerçekleştirin dediler. Sonunda DLC'lerden biri çıktı yanlış hatırlamıyorsam, diğerleri iptal,

Move Edition çıkar, pek tutulmaz ve Sony, kendi adına 2010'un en büyük failini yaşar.

edit: hatta cage abim yaptğıı bir basın toplantısında HAKKIMI HELAL ETMİYORUM tarzında bir konuşma yapmıştı Sony hakkında adsf
Sosyal ağlarda paylaş

Halo kötü ve evet killzone'da kötü. Killzone'u oynamadım ama karakterlere falan ısınamadım. Masterchief'in en azından bir karizması var.

Ama darkrider'ın dediği doğru. Dünya genelinde PS3. Hele hele son zamanlarda PS3 acaip atılımda, çok satıyor. Sadece Gran Turismo 5 yeterli zaten satışları için.

İlk konsollar çıktığında X-Box deli fark attı ama PS3 kapatıyor o farkı. Exclusive oyunlarda adımını sağlam attı Sony.

Zaten PS3'ü batıran adam piyasaya çıkışından 1-2 sene sonra atıldı Sony'den sonra işler düzelmeye başladı.
Sosyal ağlarda paylaş

3 senedir falan xbox 360 sahibiyim

1 senedir ps 3 sahibiyim

ikisi de şu an "jailbreak" olarak duruyor

iki platforma da çıkan oyunlar nedense xbox 360'da renk olarak da, view distance olarak da, aa falan olarak da, her türlü üstün.. hani ben de görene, karşılaştırana kadar inanmamıştım ama durum bu =) -- tabi elite olduğunu ve tv'ye 720p çıkış aldığınızı varsayıyorum--

ben şu anki aklımda olsam yine de xbox almazdım, 3K vermese bile 2-3 senede DVD-Rom'u bozulmayan çok az xbox gördüm (benimki ilk seri military pack mesela, 3K vermedi ama DVD Lens'i iptal oldu)

TR'de Xbox piyasası yok, jailbreak yapmıcaksan çok sıkıntı yaşarsın. oyun takas edemezsin zart zurt...

PS 3 al bence direk

Xbox alırsan da pişman olmazsın ama =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...