Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

God did not create the universe

Laorx

Öne çıkan mesajlar

Kesin yok denmemesinin tek sebebi birşeyin yokluğunun ıspatlanamayacağı.
Yoksa tutarlılık açısından şirinlerle allahın pek bi farkı yok.
Şirinler ne kadar yoksa allah o kadar yok.
Mantarlar var o zaman şirinler de olmalı derecesinde aptal yaklaşımlar da kanıt değildir.
Soyut kanıt da olmaz, teorik bir kanıtın varsa simulasyonla denklemlerle ıspatların.
"Ben hissediyom var, görebilene zaten." diye aptal kanıt olur mu lan ne içiyosun sen?
Sosyal ağlarda paylaş

"Bir şeyin yokluğu ispatlanamaz" diye bişey yok, saçmalamışsın. Dünya dışı bilgi varsa Allah vardır denir gayet. Dünya dışı bilgi durumu da var evet. Bilimsel kanıtların hepsi somuttur denemez. Dolaylı anlam ifade eden bilimsel kanıtlar vardır bazen. Anlamı sen çıkartırsın denklemde ALLAH VAR yazmaz. Böyle bi bakış açısı aramak çok "yazık" bana göre. Hele hele bu durumdan "ben hissediyorum" anlamını çıkarmak baya bi acınacak durum.
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğim gibi direkt olarak somut kanıt beklemek saçma, dolaylı yoldan gösterilebilir eldeki veriler değerlendirilerek.

-007- said:

Daha önceki tartışmalarda çok konuşuldu bunlar. Biçok örnek var şimdi tekrar aynı konulara girersek 50 sayfa daha eklenir merak eden araştırsın. "Cevap veremedi" olmasın diye 1 örnek: Kuran'da gebelik döneminde insan gelişiminin bilime uygun tarifi, o dönemde ultrason yok.

Teker teker Kuran'daki mucize niteliği taşıyan durumları gösterecek değilim, merak eden kendisi araştırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

Daha önceki tartışmalarda çok konuşuldu bunlar. Biçok örnek var şimdi tekrar aynı konulara girersek 50 sayfa daha eklenir merak eden araştırsın. "Cevap veremedi" olmasın diye 1 örnek: Kuran'da gebelik döneminde insan gelişiminin bilime uygun tarifi, o dönemde ultrason yok.

Verdiğin örnek üzerinden ve bir önceki mesajımın üstüne ekleyerek: Kutu sallanınca ses çıkıyorsa bilimsel olarak kutu doludur denebilir. İçinde fare vardır denemez sadece sese bakarak. Fakat ses çıkmışsa kutu boştur kesinlikle denemez.

Şimdi bilimsel ispat konusuna girersek bilimsel ispat aranıyorsa dinin içeriğine, iddiasına, dönem koşullarına, olaylara ve meydana geliş şekillerine bakmak gerekir.
Sadece Kuran'a bakmak bazı kişileri tatmin etmeyebilir. Din içeriğine bakmak için de kişilerin yaydığı laflara ya da kişisel görüşlerine değil bizzat o dinin kitabına bakmak gerekir. Bu yüzden ispat aranacaksa Kuran incelenmelidir. Eğer sen bir kitap yazsan, bunun içeriğinin bilimsel geçerliliğini anlamak için yazana, hangi koşullarda hangi amaçla ve hangi şekilde yazdığına bakarım. Yazdıklarının içeriğine ve iddialarının doğruluğuna bakarım. Eğer yüzlerce yıl önceki kitapta o bilim ve teknoloji seviyesinde o gün bilinmeyen bilgiler geçiyorsa bu durum o kitabın dünya dışı bilgi içerdiğinin ispatıdır.

Ki dediğim gibi inanç gibi bi konuda ve bilimsel kapasitemiz sınırlıyken bilimsel ispat aramak da ne derece mantıklı tartışılır.

ben sana kutunun içi dolu demedimki, birisi sana kutuyu salladığını dolu olduğunu söylüyor, ama sen onu sallarken görmedin bile, mesela diyorki ben 10 yıl önce salladım onu. sen her söylenine inanıyorsan zor işin onu söyliyim. belki hz. muhammed'i uzaylılar kaçırdı, onlarda teknolojide var, bir iki tüyo vermişlerdir, ultrason falan, nerden biliyorsun yani.. ? bilemezsin, biraz şüphe et şu olaylardan ya, bu kadar kolay mı birisini kandırmak. hiç mi ihtimal vermiyosun bizden daha akıllı bir ırkın gelmiş olabilceğine ? bu allah zırvalarından çok daha mantıklı benim için. insanlar bu tarz şeylere nerd diye yaklaşıyor asıl nerd allah muhabbeti yapanlardır bence. başka zeki ırkların olma ihtimali allahın gerçek olma ihtimalinden çok daha yüksek. şimdi biz diyelimki marsta hayat bulduk, böyle tek kollu, 8 bacaklı, gelişmekte olan, beyni sürekli büyüyen yeni bir ırk bulduk (zumanoidler). onların birkaçını eğittik mesela, ama onların gelişiminin binlerce yıl süreceğini varsayalım, onlara sürekli müdahale ettik, bir otorite kurduk, bir kitap kurguladık.. tabi biz bu sırada x100 daha teknolojik bir ırk olduk, binlerce yıl geçti. biraz düşünsene bu tarz birşeyi, bunun olma ihtimali çok daha yüksek.
Sosyal ağlarda paylaş

Hastadam said:

ben sana kutunun içi dolu demedimki, birisi sana kutuyu salladığını dolu olduğunu söylüyor, ama sen onu sallarken görmedin bile, mesela diyorki ben 10 yıl önce salladım onu. sen her söylenine inanıyorsan zor işin onu söyliyim. belki hz. muhammed'i uzaylılar kaçırdı, onlarda teknolojide var, bir iki tüyo vermişlerdir, ultrason falan, nerden biliyorsun yani.. ? bilemezsin, biraz şüphe et şu olaylardan ya, bu kadar kolay mı birisini kandırmak. hiç mi ihtimal vermiyosun bizden daha akıllı bir ırkın gelmiş olabilceğine ? bu allah zırvalarından çok daha mantıklı benim için. insanlar bu tarz şeylere nerd diye yaklaşıyor asıl nerd allah muhabbeti yapanlardır bence. başka zeki ırkların olma ihtimali allahın gerçek olma ihtimalinden çok daha yüksek. şimdi biz diyelimki marsta hayat bulduk, böyle tek kollu, 8 bacaklı, gelişmekte olan, beyni sürekli büyüyen yeni bir ırk bulduk (zumanoidler). onların birkaçını eğittik mesela, ama onların gelişiminin binlerce yıl süreceğini varsayalım, onlara sürekli müdahale ettik, bir otorite kurduk, bir kitap kurguladık.. tabi biz bu sırada x100 daha teknolojik bir ırk olduk, binlerce yıl geçti. biraz düşünsene bu tarz birşeyi, bunun olma ihtimali çok daha yüksek.

hayır, “kutuyu sallayınca ses geliyor” örneğine verdiğim cevapta sesin gelmesini başkasının lafı olarak değerlendirmedim öncelikle onu söyliyim. Sesin gelmesini belgeli ve ispatlı bilgi olarak kabul ettim o cevapta. Tarih bilimi sayesinde bugün yaşananların ne kadarının gerçekten yaşandığını biliyoruz ve evet tarih bilimi sadece kağıt belgelerden ibaret değil.

Bak uzaylı muhabbeti falan “tema” bana göre. Dindeki bilgileri sistem, kalıp diye düşün. Senin yaklaşımın ve şüpheciliğin bu sisteme adapte edilebilen bi tema olabilir de olmayabilir de. Şüphecilikle şekilcilik farklı şeyler. Tabii ki şüpheci olmak lazım da tarihi olaylar ve şahitleri yok sayarak senaryo üretmek saçmalamak bana göre. Sonuçta bir sürü görgü tanığı aynı şeyi saklayacak değil ve aynı şeyi söylüyorsa ve bunun için hayatını verecek derecede işkencelere maruz kalıyorsa mantık sınırları dahilinde düşünmek lazım.

abvblizzard said:

müslüman style

konu İslam'sa ve İslam'a bok atmaya çalışıyosan Kuran'dakileri bilmeden bunu yaparsan fail olursun.

fail Ateist style.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben kuran okudum ayrıca sıkıla sıkıla da olsa.
Sen değil miydin hepsini okumadım diyen geçenlerde?
Soytarı ya ahaha.

TEVBE 5. Haram aylar çıkınca müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayın, onları hapsedin ve onları her gözetleme yerinde oturup bekleyin.

Ayet unreleated
Sosyal ağlarda paylaş

ya insanlar günümüzde ilizyon şovlarında bile gerçekten büyü falan yaptığını zannediyor ilizyonistin, adı üstünde İ L İ Z Y O N. ama yok inanıcaklar. bunlar 1 değil 2 değil binlerce insan, falcılara inanıyorlar, bilmem neye inanıyorlar. ne demek şahitler mahitler. insanlar herşeye inanıyorlar hemencecik, bu yanlış bişey demeye çalışıyorum, isterse 50 milyar şahidin olsun. bu kadar vicdan meselesi yapmiycaksın bu tarz konularda. arkadan iki müzik verince, ambiyans sağlanınca hemen kanmiycaksın. kimse senin kara kaşın, kara gözün için seni yaratıp, "hadi çocuklar yaşayın siz hayatınızı, her sene birbirinizi öldürün falan filan, hem size beyinde verdim, koskocada evren, sonra sınava çekicem sizi, bazılarınız cennete bazılarınız cehenneme acı çekmeye gidicek ama ben çok iyiyim, valla bak cidden. tanınmak istedim ben ondan yarattım sizi, bu kadar ince detayı, yoksa ben çok zekiyim, size ihtiyacım yok" demez.
Sosyal ağlarda paylaş

abvblizzard said:

Soytarı ya ahaha.

TEVBE 5. Haram aylar çıkınca müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayın, onları hapsedin ve onları her gözetleme yerinde oturup bekleyin.

Ayet unreleated

Forum ortamında çok bilgiliyim bir sürü kitap okudum diye geçinip ağır gaf yapan bir sürü tip var. Kimin bilgi birikiminin ne düzeyde olduğu ortada, Kuran okudum diye ortalıkta geziniyosun da okuduğundan anladığın da ortada, o verdiğin ayetin inme amacını bile bilmeden laf etmişsin sırf gösteriş olsun diye ama rezil olmuşsun fail üzgünüm. Gerçek soytarılığının sebebi: O ayetten önceki 4 ayeti de oku. Anlamın nasıl değiştiğini göreceksin. Bilgi eksilterek anlam değiştirsen ne yazar dini mi çürüttün 1 ayetle lol.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

abvblizzard said:

Soytarı ya ahaha.

Ayet unreleated

Forum ortamında çok bilgiliyim bir sürü kitap okudum diye geçinip ağır gaf yapan bir sürü tip var. Kimin bilgi birikiminin ne düzeyde olduğu ortada, Kuran okudum diye ortalıkta geziniyosun da okuduğundan anladığın da ortada, o verdiğin ayetin inme amacını bile bilmeden laf etmişsin sırf gösteriş olsun diye ama fail üzgünüm. Gerçek soytarılığının sebebi: O ayetten önceki 4 ayeti de oku. Anlamın nasıl değiştiğini göreceksin. Bilgi eksilterek anlam değiştirsen ne yazar dini mi çürüttün 1 ayetle lol.

burda 007 haklı, öyle saçma alıntı olmaz. şuna benzemiş biraz.

http://pics.blameitonthevoices.com/012010/viewpoint_manipulation.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

Ancak kendileriyle antlaşma yaptığınız müşriklerden (antlaşma şartlarına uyan) hiçbir şeyi size eksik bırakmayan ve sizin aleyhinize herhangi bir kimseye arka çıkmayanlar (bu hükmün) dışındadır. Onların antlaşmalarını, süreleri bitinceye kadar tamamlayınız. Allah (haksızlıktan) sakınanları sever.
Hacc-ı ekber (en büyük hac) gününde Allah ve Resûlünden insanlara bir bildiridir: Allah ve Resûlü müşriklerden uzaktır. Eğer tevbe ederseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. Ve eğer yüz çevirirseniz bilin ki, siz Allah’ı âciz bırakacak değilsiniz. (Ey Muhammed)! o kâfirlere elem verici bir azabı müjdele!
(Ey müşrikler!) Yeryüzünde dört ay daha dolaşın. İyi bilin ki siz Allah’ı âciz bırakacak değilsiniz; Allah ise kâfirleri rezil (ve perişan) edecektir.
Allah ve Resûlünden kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz müşriklere bir ihtar!
Hürmetli aylar çıkınca, puta tapanları bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayıp hapsedin; her gözetleme yerinde onları bekleyin. Eğer tevbe eder, namaz kılar ve zekat verirlerse yollarını serbest bırakın. Doğrusu Allah bağışlar ve merhamet eder.

al öncesi bu o ayet mi sure mi ne boksa onun sırası karışık ama zaten bir anlam bütülüğü yok.
komik komik konuşmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Doğrusu şu:

1. Allah ve Resûlünden,kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz müşriklere bir ültimatomdur:

2. Yeryüzünde dört ay daha dolaşın. Şunu bilin ki, siz Allah’ı âciz bırakacak değilsiniz; Allah ise, inkârcıları perişan edecektir.

3. Hacc-ı ekber gününde1, Allah ve Resûlünden bütün insanlara bir bildiridir: Allah ve Resûlü, Allah’a ortak koşanlardan uzaktır. Eğer tövbe ederseniz, bu sizin için hayırlıdır. Ama yüz çevirirseniz, şunu iyi bilin ki, siz Allah’ı âciz bırakabilecek değilsiniz. İnkârcılara, elem dolu bir azabı müjdele!

4. Ancak Allah’a ortak koşanlardan, kendileriyle antlaşma yapmış olduğunuz, sonra da antlaşmalarında size karşı hiçbir eksiklik yapmamış ve sizin aleyhinize hiç kimseye yardım etmemiş olanlar, bu hükmün dışındadır. Onların antlaşmalarını, süreleri bitinceye kadar tamamlayın. Şüphesiz Allah, kendine karşı gelmekten sakınanları sever.

5. Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Anlam bütünlüğü nerde yok, var sen anlamamışsın :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...