Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bugün yaşadığım çok üzücü bir durum.

throine

Öne çıkan mesajlar

Bir arkadaşımın babası vardı adam işadamı hali vakti yerinde benden de 1 yaş küçük bir oğlu vardı. Adı Taha Güngör belki burada tanıyan çıkar Bilkent'te iktisat 1. sınıftaydı. Geçen sene eylül ayında acaba bana burs verebilir mi diye babasına bir sormuştum, şu an durumum yok demişti ama arkadaşlarımı haberdar edicem onlardan biri verebilir demişti. Neyse sonradan benim bu burs işi olmadı bana hiç geri dönmedi. Mayıs ayı gibi babası oğlunun yanına gidiyor ankara'ya ve sonra babası uçakla dönüyor oğlu da ben arkadaşlarımla arabayla gelirim diyor. Maalesef o gün çocuk 16 Mayıs 2010'da trafik kazası sonucu ölüyor.

Şimdi beni ikinci kere üzen kısmına geleyim. Bugün yolda yürüyordum tam babasının mağazasının önünden geçerken babası beni gördü arkamdan kolumdan çekerek içeri çağırdı. Mağazada bana söylediği şu "o senin burs isteğin içimde ukte olarak kaldı mutlaka yerine getirmek istiyorum hala okul devam ediyor mu?" diye sordu. Benim de 3 dersim vardı ve pekte ihtiyacım yoktu ben de hayır dedim ama başka bir arkadaşım var ona burs verebilir misiniz diye sordum. O da başkası olmaz illaki sen olucaksın demişti. Bütün bunları söyleyince ne yapacağımı şaşırdım, üzüldüm böyle garip bir duygu içine girdim.

Adamcağız öyle bir ruh halindeydi ki sanki bana burs vermediği için oğlunun öldüğüne inanıyor gibi geldi. Bana burs verseydi bütün bunlar olmayacaktı sanki. O son cümlesinden bunu anladım "başkası olmaz illaki sen olucaksın" Bu yaşıma kadar hiçbir şeye bu kadar üzülmemiştim. :( :( :(
Sosyal ağlarda paylaş

eve geldim bu saate kadar oturdum bunu düşünüyorum adamın konuşması hala beynimde. acaba kabul etseydim sonra bu bursu ihtiyacı olan başka birine verseydim diye düşündüm. adam belki vicdanen rahatlardı. Ama hem ihtiyacım yok deyip yarın gidip istemekte olmaz. keşke o an aklıma gelseydi. :(
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:

Afedersiniz ama adam saçmalamış illa ki sen diyerek. Neyin hesabını yapıyorsun hala? Hala htiyacı olan birine hayır diyorsun.

abi evlat acısını kimseye vermesin.
insanın neler düşündüğü nası bi ruh halinde olduğu bilinemez.
mantık aramamak lazım.
adam normal bir gününde değil yani belli ki
Sosyal ağlarda paylaş

Dynun said:

Giovanni said:

Afedersiniz ama adam saçmalamış illa ki sen diyerek. Neyin hesabını yapıyorsun hala? Hala htiyacı olan birine hayır diyorsun.

abi evlat acısını kimseye vermesin.
insanın neler düşündüğü nası bi ruh halinde olduğu bilinemez.
mantık aramamak lazım.
adam normal bir gününde değil yani belli ki

bak bunu iyi dedin
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:

Vay anasını helal.Zekanın bir tanımı da bir olayı birçok açıdan görebilmekmiş.

Şaka bir yana biraz sığ yaklaşmışsın olaya hakkaten.Ciddi bir olay yaşamış adam.Belki maddi durumu hala çok iyi değil psikolojik olarak rahatlamak için böyle birşey yapmak istiyor da olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi öncelikle durum hakkatten tatsız o konuda pek yorum yapılcak bişey yok..
throine said:

Şimdi beni ikinci kere üzen kısmına geleyim. Bugün yolda yürüyordum tam babasının mağazasının önünden geçerken babası beni gördü arkamdan kolumdan çekerek içeri çağırdı. Mağazada bana söylediği şu "o senin burs isteğin içimde ukte olarak kaldı mutlaka yerine getirmek istiyorum hala okul devam ediyor mu?" diye sordu. Benim de 3 dersim vardı ve pekte ihtiyacım yoktu ben de hayır dedim ama başka bir arkadaşım var ona burs verebilir misiniz diye sordum. O da başkası olmaz illaki sen olucaksın demişti. Bütün bunları söyleyince ne yapacağımı şaşırdım, üzüldüm böyle garip bir duygu içine girdim.

Ben seni şurası için ayrıca tebrik etmek istedim.Çünkü şu anda o kadar çok ihtiyacı olmayan insan burs alıyo ve gerçekten ihtiyacı olanların önünü kesiyo ki...Sen ayağına gelen burs teklifini gerçek ihtiyacı olan için reddetmişsin..Bunun için tebrik ederim..

Ayrıca eğer adam böyle düşünüyosa onu vicdanen rahatlatmak adına 1sene en azından burs alabilirsin.Yoksa belli ki o adam bunun suçluluk duygusuna girmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...