Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

P4 2.4 1MB Cache vs. P4 2.8 512KB Cache

kickass

Öne çıkan mesajlar

açıkça konuşmak gerekirse CPU olayında bir yerden sonrası normal ev kullanıcısı için gereksiz, ben evde hala celeron 900 kullanıyorum, hiç bir oyun teklemiyor, hiç bir program kitlenmiyor. 1 GHZ üzeri ve bişi zaten fazla evde oyun oynayıp, icqda takılan insana ...

nedir ? cadcam falan kasıyorsunuzdur, yada C'de inanılmaz bir loop falan döndüreceksinizdir, yada matlab'de MGARCH hesaplatacaksınızdır o zaman eywallah güzel bişi, 1 dakika 1 dakikadır o noktada hak veririm.

bu hak verdiğim noktayı, soruyla bağlarsak, inşaası gereği daha fazla cache'i olan ve birbirine yakın hızlardaki cpulardan, cache'i fazla olan karmaşık işlemlerde daha hızlı cevap verecektir.

ancak yineliyorum, hiç bir "sade" ev kullanıcısı, "P4 2.4 1MB Cache vs. P4 2.8 512KB Cache" bu iki CPU arasındaki hızı teşhis edecek kadar zorlayamaz makineyi ..

o yüzden bu pazarlama oyunlarına kanmayın, belli bir alt sınır koyun kendinize (misal 1.5 GHZ CPU / 512 RAM / 128 Ekran vs. gibi ...) ve ucuz olanını alın. şimdi biliyorum psikolojik olarak, şöle oluo, bir arkadaşınız gelio bende p4 2.5 var dio, bende de p4 1.5 diince bak onunki daha hızlıymış gibi bişi oluo :) ancak bunlar sadece pazarlama ilüzyonları gençler kanmayalım bunlara ...
Sosyal ağlarda paylaş

tabii neterin yazısındaki ev kullanıcısının windows işletim sistemi kullanmadığını varsayın

çünkü her yeni sürümünde anlamsız derecede işlemciye yük bindiren windowslar bırakın celeron 900'ü 1.5mhz ile bile sizi delirtecek seviyeye gelebilir.

Linux işletim sistemi kullanarak 486dan server yapabileceğinizi biliyor muydunuz?[signature][hline]en ince yerim bileğim..
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bu micron teknolojisi nedir acikcasi...

Bakin internette gezerken 2 intel P4 cpu gözüme batti biri 0.13 micron digeri ise 0.09 micron teknolisi kullanilara yapilmis...Bunlarin farki nedir? 0.09 daha iyi sanirim ama acikcasi bilgilendircek biri varsa daha iyi olur :)[signature][hline]Dont make me more aggressive than devil...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Infeqted, 15 Ağustos 2004 20:19 tarihinde demiş ki:
:( 3dmarkta ceksen, pi da yapsan, oyunda oynasan her zaman 2.8 daha iyi performans verir

valla 3dmark sonucuna bakıp cpu almam hayatta ;)
neterin de dediği gibi 2.4 ile 2.8 arasında o grafiklerdeki farklar bir yana pratikte gözle görülür büyük farklar olacağını sanmıyorum

ısınma problemini de bilmiyodum (bende öyle bir sorun çıkmadı mesela) ama 1 mb cache'in daha iyi olduğunu söylediler hep, içine açıp bakmadım elbette :)[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mum_Chamber, 15 Ağustos 2004 23:09 tarihinde demiş ki:
tabii neterin yazısındaki ev kullanıcısının windows işletim sistemi kullanmadığını varsayın

çünkü her yeni sürümünde anlamsız derecede işlemciye yük bindiren windowslar bırakın celeron 900'ü 1.5mhz ile bile sizi delirtecek seviyeye gelebilir.

Linux işletim sistemi kullanarak 486dan server yapabileceğinizi biliyor muydunuz?

gereksiz servisleri kapatıp, abuk sabuk program yüklemezsen sistem rahat çalışır; outlook express kullanmaz ve abuk sabuk spyware yükleyen, dialer yükleyen sitelere de girmezsen firewall/virus programına da gerek kalmaz ..

ha evet windows bir işletim sisteminden beklenmeyecek ölçüde salakça tasarlanmış ve çalışmakta olan bişi, ama eldekini bilip ona göre davranmak lazım. ben 3 senedir ne norton/morton kullanıyorum ne de abuk sabuk gereksiz bi ton program. bilgisayar açılıo, tertemiz bir system tray ve process list var karşımda, sonrasında 3-4 gün kapanmadığı bile oluo, ki full time download, oyun vs. var makinede bişicik de olmuo ...

ancak celeron 900 elbette çağımız oyunlarının bazıları için geri kalmış durumda, o yüzden 1.5 dedim zaten. alırsam 1.5-1.7 gibi bişi alırım, 512 ram ... dahası saçma sapan bencmarklardan ibaret, o benchmarklar ev kullanıcıları için sadece ekran kartlarında işe yarayan şeyler; cpu / ram konusunda ne kadar uçuk o kadar iyi diye bişi yok, netekim apollo 64KB lık makineyle yollandı fezaya unutmayalım :)

geyik bir tarafa, cidden uçmayın, birbirinizi de gazlamayın, gerek var mı ? sorusuna cevabınız varsa alın, paranıza yazık değilse (harcayacak yer arıyorsanız) alın ... yazık günah yoksa cidden ..
Sosyal ağlarda paylaş

oyunlara o cpu lar kesinlikle yetmez.

güncel oyunlardan bahsediyorum, gidip heroes 3 oynuyorsan zaten makine alırken oyunu hesaba katmazsın.

2004 çıkışlı 3d herhangi bir oyunun minimum sistem gereksinimlerine bakabilirsiniz hangi hızda işlemcinin kaldırabileceği konusunda.

doom 3 falan onlara hiç girmiyorum zaten, onlar tam pamuk eller cebe hesabı.
Sosyal ağlarda paylaş

oyle diyosunda arcane doom 3 forumunda blackrose sunu
demis

said:
BlackRose, 09 Ağustos 2004 10:53 tarihinde demiş ki:
centrino 1.6 mhz işlemci, 1 gb ddr, 64 mb ati radeon 9600 mobility ekran kartı ile 1280x1024 çözünürlükte, mediumda, 4x AA açık, gölgeler kapalı config ile oynadım laptopta, 25-30 fps alıyorum, gölgeleri açmayı deneyim ama 20nin altına düştüğü için ondan fedakarlık etmek zorunda kaldım

başta biraz sorun yaşadım kitleniyordu bir süre sonra, 9600 mobility için 8.01 ati sürücülerini yükledikten sonra düzeldi ve nihayet oynayabildim
[signature][hline] o_0
Sosyal ağlarda paylaş

pIII 600 ve 5 yıl sonra ilk defa bir oyuna, Doom3 e yenik düştü!PIV1,5 Ghz ile felan karşılaştırdım,aradaki fark çok küçük!

yani pazarlama hilelerine kanmayın sakın!en son çıkan işlemciyi almaya kalkışmayın kesinlikle!yine de uzun yıllar kullanmayı düşünüyorsanız en üst modelin bir düşüğünü veya yeni modellerin bütçenize uygun olanını alın.örnekteki gibi 2,4Ghz ile 2,8Ghz arasındaki gözle görülür fark $ cinsindendir :)[signature][hline][|||||||||| ___Dialer__LOADING..._________]
Sosyal ağlarda paylaş

alakasi gayet varda sen farkinda diilsin sanirim, iyi oku, 1.5-1.7'den bahsediyo cel 900'den diil

said:
neter, 16 Ağustos 2004 00:12 tarihinde demiş ki:

ancak celeron 900 elbette çağımız oyunlarının bazıları için geri kalmış durumda, o yüzden 1.5 dedim zaten. alırsam 1.5-1.7 gibi bişi alırım, 512 ram ...
[signature][hline] o_0
Sosyal ağlarda paylaş

bir shooter'da 25 fps demek o oyunun oynanabilme sınırı demektir. sürekli 25 ise zaten 10'a da düşüyordur ağır bir sahne geldiğinde. ben de doom 3'de 60 fps görüyorum, geniş bir mekanda 2-3 yaratık gelince 25'e düşüveriyor. ve işte o an oyundan keyif alıp alamamayı belirleyen an. celeron 1,5ghz bu yılın oyunlarını çalıştırır ama gelecek yılın sonunu göremez bir yerlerde takılıp kalmadan..

en pahalıyı almayın elbette ama zaten burada bahsi geçen işlemciler piyasadaki en düşük intel'ler neredeyse, 3ghz ve üstü hadi pahalı tamam ama bence bunlar çok uçuk değil zaten. ha kaldı ki şu fiyatlar ve testler böyleyken hayatta intel almam. almadım da zaten.. :)[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
green_martian, 16 Ağustos 2004 01:44 tarihinde demiş ki:
alakasi gayet varda sen farkinda diilsin sanirim, iyi oku, 1.5-1.7'den bahsediyo cel 900'den diil

said:
neter, 16 Ağustos 2004 00:12 tarihinde demiş ki:

ancak celeron 900 elbette çağımız oyunlarının bazıları için geri kalmış durumda, o yüzden 1.5 dedim zaten. alırsam 1.5-1.7 gibi bişi alırım, 512 ram ...

evet
centrinoların saat hızlarının düşük görünmesi aldatmasın
p4 2.8 yerine centrino 1.6 aldım ben, daha iyi sonuç alacağımı düşünerek hem de

aldım da ;)[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...