Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tarihte Turkler !!!

resata

Öne çıkan mesajlar

sonuçta 6 lı sistemle 10 luk sistem arasındaki fark sadece aralarındaki 4 asker sayısı değildir.Yani sadece bu olay olsa eminimki tarih kitaplarında bu olay yazmazdı...Demekki daha önemli farklar var sadece bize ön bilgi veriliyor bizde bu ön bilgiyle idare ediyoruz.Eğer sen biliyorsan açıklarsan sevinirim[signature][hline] =Nothing For Everything=
Sosyal ağlarda paylaş

6 lik sistemle 10 luk sistem arasindaki fark aralarindaki 4 askerdi.

olayin ozu, kalabaligin daha kolay idare edilmesi icin orduyu kucuk parcalara bolmek, bu parcalarin her birini organize sekilde daha buyuk parcalarda birlestirerek bir yapi olusturmak.

12 lik, - decuria, yanlis hatirliyorum gibi geliyor ismini neyse- 12 tane 12 den olusan yuzluk, - yuz bizim bildigimiz yuz degil tabi 144 - sonra bunlardan x tanesinin birlesmesiyle lejyon, her birinin basinda bir adam. decurion, onbasi iste. centurion yuzbasi, dunyada ilk profesyonel asker olayi budur, kalicidir. sonra da lejyonun basindaki adam.

tarih kitaplarindan kastin eger milli egitim mufredatinin kitaplari ise zaten orda yazana baska yerden bakmadan asla inanmiycan.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

Oha abartmayın 60 kilometreymiş sudan sekiyormuş filan.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

merak ettiğim birşey var topic vasıtasıyla size sorayım
rise of nations isimli bi oyun var ve bu oyun ne kadar gerçekçidir bilemem de tarihsel olaylar üzerine yapısını geliştirmiş bir rts
oyunda türkler kuşatma konusunda çok iyiler, bu konuda hemfikiriz sanırım?
benim asıl sormak istediğim oyunda türklerin özel ünitelerinden biri topları, osmanlı toplarının o döneme göre ne gibi bi avantajı vardı ki böyle birşey seçmişler ?
Sosyal ağlarda paylaş

düşmanı pisikolojik olarak çökertme düşüncesi 2500 yıl önce yazılmış kitaplarda bile var, harvard'a gidip eğitim almak gerekmiyor. ayrıca cirit yarışmaları bir izleyin de görün bugün bile nasıl ata biniliyor, yabancı kaynaklarda bile görülebilir "rivayete göre türk kadınları bile at üstünde doğururdu" sözleri, türklerin hafif süvarilikte tek rakibi olarak moğollar gösterilebilir ancak ki bunlar da komşu zaten..

türklerin o vakit itibariyle en büyük topları dövdürdükleri biliniyor, ayrıca orduda topçu birliklerine en çok veren ülkelerden biri o vakitler. topçulara bonus vermeyeceklerdi de neye bonus vereceklerdi?[signature][hline]Where life had no value, death sometimes had its price..
Sosyal ağlarda paylaş

Türk topçusunun ünü, yaklaşık üç yüz yıl boyunca en büyük kalibreli toplara sahip olmasıdır. Tabii birde avrupa devletlerine oranla daha erken bir topçuluk tecrübesinin oluşması, buna takriben bu işteki usta-çırak ilişkisinin daha gelişmiş olmasını da üstünlük olarak nitelendirebiliriz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 13 Mayıs 2004 01:30 tarihinde demiş ki:
heralde macar urbana fatihin yaptirdigi toplardan etkilenmislerdir

Biraz araştırmıştım zamanında ben o urban konusunu. Avrupa kaynakları onun hakkında dahi bi top ustası deyip geçerler. Türk kaynaklarıysa uzun uzadıya onun yalnızca demir ustası olduğunu, kalıp yapmaktan anladığını ve balistik hakkında en ufak bilgisi olmadığını savunurlar. Buna kanıt olarak da istanbul kuşatmasında getirilen devasa topu verirler. Bu top urban'ın asıl eseri olup çok ciddi balistik sorunlara sahiptir. Yalnızca 6 saatte bir ateş edebilmektedir ve doldurması da neredeyse bir saat almaktadır. Her ne kadar tahrip gücü yüksek olsa da, çok uzun aralıklarla ateş ettiği için moral çöküntüsünden fazla bir etki yaratamamıştır. Yanlış hatırlamıyorsam da, bu top kuşatmanın ikinci günü hurda haline gelmiştir, ateş ederken alev alarak.[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Sosyal ağlarda paylaş

said:
TheSilver, 12 Mayıs 2004 22:51 tarihinde demiş ki:YOĞURT işte budur yoğurt olmasa bu gün dünya nasıl olurdu düşünemiyorum... :-D
I AM BACK...

IIMMm yoğurdu türkler bulmadı Aram adlı bir ermeni bulmuş sonra da fransa da tanıtmış(Orta 2 Coğrafya dönem ödevi)

Ayrıca türklerin yaptığı en faydalı icat taaret musluğudur o ılmazsa ne yapardık..Avrupa sokaklara yaparken biz inceliklerini düşünmüşüz görün yani!![signature][hline]Günümüzün dünyasında
Hepsi aynı hepsi ala
İsa Musa Muhammed Buda
Neyin varsa bilmiş senin!
Sosyal ağlarda paylaş

Toplar hakkında söyledikleriniz çoğunlukla yanlış..
Bakın şimdi tarihtre ilk topu türkler kullanmadı.. İlk olarak (çok üzgünüm adını unuttum-ve araştırabilecek bir pozisyıonda değilim) bir avrupa devleti kullandı- türklere karşı-.. ama bu top bir halta yaramıyordu.. gürültü çıkarmaktan başka birşey yaptığı yopktu.. sonra osmanlılarda bu toplar teknik olarak ele nalınıp geliştirildi..
fatih sultan mehmedin kullandıkları dünyanın en büyük toplarıydı.. ama bu savaşta kullanılan havan topu - aşırtma top- ise dünyada ilk kez türkler tarafından kullunaldı..[signature][hline]Üniversitelerin araştırma fonlarına el koyan hükümeti protesto ediyorum. Her kuruluşu, toprağı yok pahasına sattıkları yetmediği gibi, bir de ülkenin araştırma kolunu tümden kesiyorlar!
AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

eheheh hayir. asil senin dedigin yanlis.

top tarihte ilk defa eeeee burda bi tartismada vermistim 12lerin 2. yarisinda fransada kullanilmis. evet cok etkili degilmis.

fakat sonraki donemlerde, ozellikle 14-15. yuzyil sonu arasinda almanyada devam eden feodal savaslar ve din savaslari sirasinda top gayet etkili bir sekilde kalelerin tahrip edilmesinde kullanilmis.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

yani top ilk olarak istanbul'un fethinde kullanılmadı mı?
bide istanbul fethedilirken türkler ve bizanslılar tüfek kullanıyormuydu? yoksa çok mu uçtum?[signature][hline]So many times its hopeless dark and gray
And other times its hope that saves the day!!!

- Airplane out of the fart, say hi to that sweetheart:
(Osuruktan tayyare, Selam söyle o yare)
Sosyal ağlarda paylaş

Unitiy'e-
yalnız eğer istanbulun fethinin getirdiği sonuçları şöyle bir daha incelersen, top kullanımının en teknik şeklini osmanlılar bu savaşta avrupaya gösterdiği için, avrupa (dediğin gibi almaya vs) bu topları etkili olarak kullanmaya başilamış ve feodal sistem çökmüştür.. işite bu istanbulun fethinin sonuçları arasındadır.. ve tarihi bir sıraya sokarsak önce türkler sonra onlar kullanmışlardır bu topları (dikkat ben işie yarar toplardan bahsediorum)..[signature][hline]Üniversitelerin araştırma fonlarına el koyan hükümeti protesto ediyorum. Her kuruluşu, toprağı yok pahasına sattıkları yetmediği gibi, bir de ülkenin araştırma kolunu tümden kesiyorlar!

[Bu mesaj Dragonmax tarafından 13 Mayıs 2004 18:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

aman allahım, tüfek mü?? maalesef tüfek henüz uzay teknolojisi sayılırdı o günler için.. ok ve kılıç.. bide büyük toplar.. bide fatih sultan mehmedin bizzat kendisinin keşfettiği havan topları..[signature][hline]Üniversitelerin araştırma fonlarına el koyan hükümeti protesto ediyorum. Her kuruluşu, toprağı yok pahasına sattıkları yetmediği gibi, bir de ülkenin araştırma kolunu tümden kesiyorlar!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...