Türk-Yunan kardeş değildir ama sıkı bir birliktelik içinde olursak Avrupa'nın en iyi birliği olabilir. Bu hem Yunanistan'a hemde Türkiye'ye yarar sağlar.
Tey teyy... Eşyalarımı karıştırırken ekotopya kampında tanıştığım makedon kardeşim Emil'in benim isteğim üzerine kağıda geçirdiği Balkan şarkısının sözlerini buldum :)
Nakarat kısmı şu şekideydi
Balkane balkane balkane moj
budi mi silan i dobro mi stoj
tey tey, bütün balkanlar kardeştir diyerek bütün gece şarkılar söyleyip içerdik :( Resmen gözümde tüttü kamp ve kardeşlerim...[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Yunan bi çok dostum var ve diğer başka ülkelerdende onlarla da konuştuğumuz şey basının ve hükümetlerin halkları etkilediği ilk sohpet iki taraf içinde şaşırtıcı oluyor çünkü size lanse edilen şeylerin aslında gerçek olmadığını görüyorsunuz özellikle batı ülkeleri bizi deve sırtında sanıyor ki ben çok gülmüştüm internetten bi fransızla konuşuyodum adam bana develeri nerede tuttuğumuzu evin içine sokup sokmadığımızı sordu bende ne devesi dedim bi foto yolladım adam eğer bütün Türkler senin gibiyse burada sizleri hiç tanımıyoruz dedi aslında kötü imajın bi sebebide yurt dışındaki temsilcilerimizdir yinede sonuç olarak hepimiz insanız ve bu sebeple hepimiz birbirimize benziyoruz[signature][hline]Something Strange In The Neighbourhood Who You Gonna Call???
Bence yönetimlerin saymazsak Yunan halkının bize karşı çok fazla kötü niyet beslediğini sanmıyorum.Ama yönetim olarak girersek konuya onları işgal etmemize kadar varacak bizim hakkımızda düşündükleri emelleri ve istekleri var.[signature][hline]My Honour is My Life
İnsanlar din dil ırk ayrımı gözetmeksizin dost olabilirler sorun birbirlerini tanımak isteyip istememek aslında dünyada en azından sınırlı bi barış ve bütünlük olması için independence day veya armageddon filmlerinin gerçek olması lazım yani ancak global bi tehlike gerçekleşirse insanlar sonunda sınırların ve din dil ırk gibi kavramlarının önemsizliğini kavrayabilecekler[signature][hline]Something Strange In The Neighbourhood Who You Gonna Call???
Yunanlarla Türklerin 1000 yıl öncesine dayanan bir düşmanlığı vardır zaten. Ozamanlardan beri her zaman için iki ulus arasında düşmanlık var olmuş ve çoğu zaman için beslenmiştir...en azından tarih kitaplarının bize anlattığı şekil bu. Ne yazıkki genelde gerçekte budur Yunan halkı Türkleri sevmez, Türklerde genel olarak Yunanları sevmez tabii geniş bir bakış açısına sahip olan bazı istisnalar olabilir ancak devletler arasında herzaman için bu ayrım vardır. Benim tanıştığım çoğu Yunan herzaman için bir önyargıyla yaklaşır(Türk? Barbar mısın?(yuh demeyin gerçekten karşılaştım)) Bence bir kardeşlikten bahsetmek her devlet açısından olduğu gibi(özelliklede 1000 yıllık bir düşmanlık olduğu sayılırsa) mümkün değildir. Ancak kişisel olarak hiç bir şey imkansız değildir bence..[signature][hline]:DAnti-Natural_Jedi:D
:rock::rock::rock:
Mesajları okumadım ama direkt olarak düşüncemi söliim:
Hayıııırrr!! Türk ve yunan asla kardeş olamaz, olmadığı gibi bi de düşmandırlar.Bu Türk-Bizans münasebetinden beri böledir ve bence hiçbir zaman da o dibimizdeki kendini bi p.k sanan insan yığınıyla gerçek anlamda dost olamayız...zaman zaman bi iki üst düzey kişi sarılsa,dostluk mesajı verse de kimseyi kandıramaz...
Anadolu üzerinden geçmiş bütün milletler "kardeştir" (hem kültürel hemde fiziksel).Sonuçta ilk insanlıktan günümüze kadar bir çok kültür yaşamış burada.En saf olmaya çalışan İspanyadan kaçan yahudiler bile son 100 yıldır türklerle karışmışlardır. Akan bir nehrin içindeki su hiç bir zaman aynı değildir ve devamlı değişir anadoulda aynen böyle bir coğrafya. Bunu anlamak için en azından ailenizin soy ağacını çıkarabilirsiniz.
yavass neresi dost be yakalasalar çiğ çiğ yerler bizi anasını satımm gerçi bazıları cok cana yakın oluo ama hepsi deil bodrumdayken kızlarla baya konusyoduk kısları sıcak kanlı
not:sadece ılk mesajı okudum[signature][hline]tavuklar çiçek açmış poğaça nerede madem yuzme bılmıyodun niye çıktın ağaca?
23/7/2004 13:49 GMT +2 de şero demişki
İki kedi tanırım birisi Türk Şerafettin biriside Gavur Garfield.
[Bu mesaj Shagrath tarafından 16 Ağustos 2004 13:11 tarihinde değiştirilmiştir]
valla benim tanıştıklarımın beni çiğ çiğ yemek gibi bir derdi yoktu, herhalde etim çok kart ondandır :)
Adamların bize karşı önyargıları var derken bizim de onlara karşı önyargılarımız olduğunu ne güzel belli ediyor ama hiç de üzerimize alınmıyoruz hayret ediyorum.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş:
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Bana soracak olursanız geçmişten kaynaklanan sorunlardan dolayı bu biraz uzak gibi görünüyor. Ayrıca biz Türk toplumu olarak biraz paranoya bir milletiz. Herkes düşman gibi geliyo. Haklı olan yanlarımızda var tabiiki. Politikacılar anlaşamadıktan sonra halk anlaşsa ne yazar...[signature][hline]www.mesajat.com Türkiye'nin En Genç Portalı...
Ben sadece son sayfayı okudum ama yine yazıyım kendi düşüncemi
Yunanlar tarihte hep bi gaza gelip bize çullanıp yerlerine geri oturunca ister istemez bi kin oluştu. Yenilen pehlivan hesabı. Mesela Kurtuluş Savaşında adamlar 3 sene geldi büyük bi gazla polatlıya kadar sonra fosss 3 ayda ege balıklama atladılar. Kıbrısda başladılar Türklere saldırmaya başlarını boş buldular yine foss söndüler. Sonra dolayısıyla azçok kin tutmaya başladılar. Bence dostluk çook çok sonra belki. Hatta hatırlarsanız fener olympiakosla mı başka bi takım mıydı unuttum onla maç yaparken.Maratondan onların bi devlet başkanı onun karısı yanlarında bizimkilerden birkaçı falan geçiyolar. tamam yunanlıların yanından geçerken adamlar ellerine ne geldiyse fırlatmışlardı. Sadece bi tanesi grubu tutmuştu o da allahtan yunanlı devlet başkanın omzunda patlamıştı ayran :) Kardeşlik ne kadar yakın olacak dünya kupası eleme maçlarında göreceğiz yine. Yine biz avrupa şamp. gazıyla gelcekler tarih tekerrürden ibaret mi değil mi anlıcaz :)
Bu arada o maçta bi pankart açmışlardı kocaman. Fatih Sultan Mehmet şaha kalkmış falan arkada istanbul var altta da since 1453 yazıyodu. Adamlar ona çok dellendi zaten. Ben gs olarak onu hazırlayan fbliye helal diyorum.
ek:O maçtan önce de taraftarlar kaldıkları otelin önündeki kaldırım taşlarını söküp etrafa dağıtmışlardı. Milli maçlarda inşallah böyle olaylar çıkmaz[signature][hline]...steal,hide,stealth,runaway,sell...
[Bu mesaj McFrenzy tarafından 16 Ağustos 2004 20:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Değilim.Yunanlılar ile kardeş değilim.
Size yaşadığım bir olayı anlatayım.Tavla oynuyordum yabancı sitelerde.Böyle ismin kenarında ülkenin bayrağı falan çıkıyor.Bir gün yunanlının biri girdi kanala.BEni görünce küfretti ve çıktı.Hadi neyse 1 defalık olmuştur dedik.Ama her yerde böyle olaylarla karşılaştım.1 değil 2 değil.Ne yani bu şerefsizlik değil midir?[signature][hline]Yükseldikçe uçma bilmeyenlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır. Aramıza sizde katılın!
Şu yunanistanla aramızdaki sürtüşme bozuk bi fransız ihtilali milliyetçiliğinden öte değil.
Yüzyıllarca beraber yaşadık adamlarla, onların çocukları onların kendileri yönetti imparatorluğun önemli kısmını. Kız aldık kız verdik, aş aldık aş verdik, ama ne oldu sonra bi anda bazı tetiklemelerle düşman olduk çıktık. Hepiniz oturup araştırsanız, bu imparatorluk coğrafyası içinde, mutlaka rum & balkan akrabalarınız olduğunu göreceksiniz zaten.
O yunan diye tiksindiğiniz adamlar, her şekilde bize orta asyada yaşayan 1.60 boylarındaki çekik gözlü "turan" türkünden daha yakınlar.[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
`Helen` yunani `Turan` Turk`u boshverin bunlari hepimiz kardeshiz zaten,
Kardeshim solomon, kardeshim dimitri.
Bugune kadar hep yanlish yolda gitmishim demmekki bende. Turan nedir ki milliyetcilik nedir yani. `Globalleshelim` savashmayip sevishelim.Bayrak Millet Devlet nedir ki. Dil nedir neden Turkce konushyoruz ki, ingilizce konsuahlim nasil olsa tek dil tek millet olucas. Hatta Ingilizce konushmak mecburi birakilsin, $ a gecelim, lira nedir ki. Bu insanlar neden olmushler bu inacnlari yuzunden mi ? Toprak nedir ki ,toprak icin olunur mu ? Bayrak nedir ? Bez parcasi, bizde kardeshimiz ameriklailarin yaptigi gibi her buldugumuz yere bayrak resmi yapalim mesela donumuza.Yada tepemize amerkian bayragi asalim nasil olsa bir anlami yok. 30 agustos nedir ki ? Neyin bayrami ? Yunanli kardeshlerimizi olduren katillerin bayrammi mi ? Yas ilan edelim 30 agustosta.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
DeLiDuMRuL, 06 Ağustos 2004 15:11 tarihinde demiş ki:
En iisi nukleer atmak
Kökten çözmüşsün sen işi zaten
al bayrağın senin olsun. Aynı bayraktan söz etmiyoruz[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
Gimli yönetti
çekik gözlü turan Türkleri orta asyada zulüm görürken umudunu Türkiyeye bağlıyor, ama bize yakın dediğiniz insanların yöneticileri de Türkiyeye nasıl zarar versem diye bakıyor.[signature][hline];;suitfly|icq| msn: [email protected]
olm deli niye cinlilerle rekabet edip dolar uzerinden item isi yapiyosun amerikan oyununda ? git sivasta cirit turnuvalari organize et.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Zamani gelince yeterince gucum olursa en ne organize edicegimi iyi biliyorum da neyse yeri degil burasi.O cinliler bizim dogu komsumuz, yarin otekigunde sinir komsumuz olcaklar.Cin seddi sinir komsumuz...Konuyu dagitmayin hepimiz kardeshiz.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
Öne çıkan mesajlar
yeahh1986
Delidumrul
fedaykin
Nakarat kısmı şu şekideydi
Balkane balkane balkane moj
budi mi silan i dobro mi stoj
tey tey, bütün balkanlar kardeştir diyerek bütün gece şarkılar söyleyip içerdik :( Resmen gözümde tüttü kamp ve kardeşlerim...[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
bi fransız gastesi de şey demiş:
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
EagleEye
ama devlet olarak bakarsak duruma göre değişir
Chuckie
lancelotdulac
Dalamar
Krynn Online Project Owner and Core Developer
Chuckie
Sonradan_Jedi
:rock::rock::rock:
capul
Hayıııırrr!! Türk ve yunan asla kardeş olamaz, olmadığı gibi bi de düşmandırlar.Bu Türk-Bizans münasebetinden beri böledir ve bence hiçbir zaman da o dibimizdeki kendini bi p.k sanan insan yığınıyla gerçek anlamda dost olamayız...zaman zaman bi iki üst düzey kişi sarılsa,dostluk mesajı verse de kimseyi kandıramaz...
Udinen
Shagrath
not:sadece ılk mesajı okudum[signature][hline]tavuklar çiçek açmış poğaça nerede madem yuzme bılmıyodun niye çıktın ağaca?
23/7/2004 13:49 GMT +2 de şero demişki
İki kedi tanırım birisi Türk Şerafettin biriside Gavur Garfield.
[Bu mesaj Shagrath tarafından 16 Ağustos 2004 13:11 tarihinde değiştirilmiştir]
fedaykin
Adamların bize karşı önyargıları var derken bizim de onlara karşı önyargılarımız olduğunu ne güzel belli ediyor ama hiç de üzerimize alınmıyoruz hayret ediyorum.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
bi fransız gastesi de şey demiş:
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Efecik
o 55 bin sosisliden biri
Fenerbahçe
navyamphs
Odamda tv seyrediyorduk Hristosla. Türk kanallarını bişi anlamamasına rağmen beraber izliyoduk. Zannedersem türkçe kelimeler hoşuna gidiyordu. Telafuzları felan. Neyse haberlerde Kıbrıs'ın hani bööle 2'ye ayrılmış haritaları wardır ya ondan çıktı. Bi tarafta Rumlar bi tarafta KKTC. Birden bunu görünce gülmeye başladı. "You are just dreaming" vs dedi. Niyeküne dedim. Yok işte işgalciymişizde, KKTC 'yi kimse tanımıyormuşta vs vs. Ben iş b.ka sarmasın die alttan aldıkça, barış, kardeşlik, çiçek, böcek dedikçe bu her kelimenin sonan "s" koymakla oluşturduğu ingilizcesiyle coştu da gitti. Bi ara baktım benim Türk olduğumu unutup "fucking barbarian bastards" uçuşa geçmiş. Dedim kardeş, bak komşuyuz, birbirimizi en iyi biz anlarız, danslarımız aynı, yemekler aynı, sizde zeybetiko bizde zeybek, baklava, rakı vs. Yok kesmedi elamanı. Ne zamanki "Bi gün Konstatanapolis bisim olcek, intikam, nihohoho" felam demeye başladı bende ortaokulda bi arkadaştan duyduğum müthiş kelamla Hristosa kapıyı gösterdim nazikçe.
Diyeceğim aklı selim insanlar wardır mutlaka aralarında. Lakin şunu rahatlıkla söyleyebilirm. Bizdeki ırkçılardan çok daha fazlası onlarda war.
Kardeşlik konusuna gelince bence de kardeş olabiliriz. Onu Ecevite sormak gerek. Kıbrısta nerelere, kimlere kadar çıkardılar.[signature][hline]Külliyen Yalan
© Silthanas
nebubukele
McFrenzy
Yunanlar tarihte hep bi gaza gelip bize çullanıp yerlerine geri oturunca ister istemez bi kin oluştu. Yenilen pehlivan hesabı. Mesela Kurtuluş Savaşında adamlar 3 sene geldi büyük bi gazla polatlıya kadar sonra fosss 3 ayda ege balıklama atladılar. Kıbrısda başladılar Türklere saldırmaya başlarını boş buldular yine foss söndüler. Sonra dolayısıyla azçok kin tutmaya başladılar. Bence dostluk çook çok sonra belki. Hatta hatırlarsanız fener olympiakosla mı başka bi takım mıydı unuttum onla maç yaparken.Maratondan onların bi devlet başkanı onun karısı yanlarında bizimkilerden birkaçı falan geçiyolar. tamam yunanlıların yanından geçerken adamlar ellerine ne geldiyse fırlatmışlardı. Sadece bi tanesi grubu tutmuştu o da allahtan yunanlı devlet başkanın omzunda patlamıştı ayran :) Kardeşlik ne kadar yakın olacak dünya kupası eleme maçlarında göreceğiz yine. Yine biz avrupa şamp. gazıyla gelcekler tarih tekerrürden ibaret mi değil mi anlıcaz :)
Bu arada o maçta bi pankart açmışlardı kocaman. Fatih Sultan Mehmet şaha kalkmış falan arkada istanbul var altta da since 1453 yazıyodu. Adamlar ona çok dellendi zaten. Ben gs olarak onu hazırlayan fbliye helal diyorum.
ek:O maçtan önce de taraftarlar kaldıkları otelin önündeki kaldırım taşlarını söküp etrafa dağıtmışlardı. Milli maçlarda inşallah böyle olaylar çıkmaz[signature][hline]...steal,hide,stealth,runaway,sell...
[Bu mesaj McFrenzy tarafından 16 Ağustos 2004 20:45 tarihinde değiştirilmiştir]
RamsesII
Size yaşadığım bir olayı anlatayım.Tavla oynuyordum yabancı sitelerde.Böyle ismin kenarında ülkenin bayrağı falan çıkıyor.Bir gün yunanlının biri girdi kanala.BEni görünce küfretti ve çıktı.Hadi neyse 1 defalık olmuştur dedik.Ama her yerde böyle olaylarla karşılaştım.1 değil 2 değil.Ne yani bu şerefsizlik değil midir?[signature][hline]Yükseldikçe uçma bilmeyenlere daha küçük görünmemiz kaçınılmazdır.
Aramıza sizde katılın!
Gimli
Yüzyıllarca beraber yaşadık adamlarla, onların çocukları onların kendileri yönetti imparatorluğun önemli kısmını. Kız aldık kız verdik, aş aldık aş verdik, ama ne oldu sonra bi anda bazı tetiklemelerle düşman olduk çıktık. Hepiniz oturup araştırsanız, bu imparatorluk coğrafyası içinde, mutlaka rum & balkan akrabalarınız olduğunu göreceksiniz zaten.
O yunan diye tiksindiğiniz adamlar, her şekilde bize orta asyada yaşayan 1.60 boylarındaki çekik gözlü "turan" türkünden daha yakınlar.[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
Gimli yönetti
Delidumrul
Kardeshim solomon, kardeshim dimitri.
Bugune kadar hep yanlish yolda gitmishim demmekki bende. Turan nedir ki milliyetcilik nedir yani. `Globalleshelim` savashmayip sevishelim.Bayrak Millet Devlet nedir ki. Dil nedir neden Turkce konushyoruz ki, ingilizce konsuahlim nasil olsa tek dil tek millet olucas. Hatta Ingilizce konushmak mecburi birakilsin, $ a gecelim, lira nedir ki. Bu insanlar neden olmushler bu inacnlari yuzunden mi ? Toprak nedir ki ,toprak icin olunur mu ? Bayrak nedir ? Bez parcasi, bizde kardeshimiz ameriklailarin yaptigi gibi her buldugumuz yere bayrak resmi yapalim mesela donumuza.Yada tepemize amerkian bayragi asalim nasil olsa bir anlami yok. 30 agustos nedir ki ? Neyin bayrami ? Yunanli kardeshlerimizi olduren katillerin bayrammi mi ? Yas ilan edelim 30 agustosta.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
Gimli
Kökten çözmüşsün sen işi zaten
al bayrağın senin olsun. Aynı bayraktan söz etmiyoruz[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
Gimli yönetti
metboy
unity100
Delidumrul