Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Teknolojiden uzaklasmak

Marveloth

Öne çıkan mesajlar

Marveloth said:

Kendimi umutsuz hissediyorum. Icimde garip, kötü, tatsiz bu duygu var. Günümün büyük bir kismini pek cok insan gibi internet basinda geciriyorum ve bu beni mutsuz ediyo. Birazdan Facebook'tan logout olucam, msnimi kapaticam, paticigi kapaticam. Belki derslerime agirlik veririm, bitirmem gereken bir Puzzle'im var, baldirlarimi incitmesem kosuya filan giderdim. Kitap da okuyabilirim bilmiyorum. Öyle uzun zamandir internete bagimli yasiyorum ki...

Umarim cok yakinda geri dönmem. Sizlerle vakit gecirmesi cok eglenceliydi. Hadi kapadim gözlerimi.

(Kendimi intihar edicekmisim gibi oldu lan)

bence teknolojiden uzaklaşmak çözüm değil. tek eksik olan disipline edilmiş bi yalam tarzı. bir internet firmasında çalıp akşam evime geldiimde 1-2saat de yine internete takılan biri olarak 3 günde bir 650 sayfalık fantastik roman bitiriyodum o da kitaba çok zaman ayırmadan. dışarda gezip, eğlenmeye barfa gidip, arkadaşlarla dışarı çıkıp, nişanlımla gezip bol bol sohbet edip bir de telefonla konuşup hala internetten aynı zamanda wow oynayıp HON da coşup bilgisayarda bir tomar şey yapıodum.

ondan bundn uzaklaşmakçözüm değil. çözüm hayatını gününü saatlerini kategorilere ayırıp sıraya sokup kendisin disipline etmende.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben aynısını yaptım mesela...Yaklaşık 1 yıl boyunca, TV yok,bilgisayar yok,internet yok...
Yapılabilir yani zor birşey değil, ben de rahatsız oluyorum bilgisayara bu kadar bağımlı olmaya, birçok kez belki çok daha yaratıcı şeyler yapabilecekken alıykoyuyor,basite kaçıyoruz dur patiye bakiyim,dur şuna bakiyim diyerek...
Ama mesela o zaman bilgisayara ihtiyacım da yoktu,zorunluluk değildi..Şu anda mümkün değil,çünkü bilgisayarla yapmam gereken şeyler var...Ama ben de oyun oynamayı,gereksiz vakit harcamayı kestim...Bugün puzzle'la başlarsın-ki gayet güzel birşey bence- yarın daha başka bir aktivite olur çünkü kendini zorluyorsun başka şeyler yapmaya...
Kendi çemberinden çıkabildiği zaman yaratıcı hale geliyor insan,hergünü ilginç kılan şey de o zaten,yoksa robot gibi yaşayıp duruyoruz...
Bunu yapamamanın önündeki en büyük engel ise "birşeyler kaçırır mıyım" kaygısı, televizyon olsun,internet olsun,veya oyun bile olabilir...
Merak etmeyin hiçbirşey kaçmıyor,neredeyse televizyon bile izlemiyorum artık pek fazla maçlar dışında,hiçbirşeyi de kaçırmadığımı farkettim..Haberlere bakın hergün hemen hemen aynı,televizyon zaten boş,internet deseniz yine boş,hiçbirşey kaçmıyor...
Tamamen otomatik olarak,zihin boş kaldığı için,onu doldurmamız bu yaptıklarımız,çünkü televizyon,bilgisayar vs bunlar zihni bastıran şeyler..Birşey yapmadan durduğumuz zaman aslında sıkılan biz değil zihnimiz,hep birşeyler yapma,hep boşluğu düşünceyle,uğraşla doldurma peşinde...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...