Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tecavüz Mağduru Engellileri Kısırlaştıralım

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

Bence eğer engelli birey çocuk yapmayı isteyecek bir yetiye veya güce sahipse çocuk sahibi olabilir. Fakat o engelli birey çocuk yapma, sahibi olma teriminin ne olduğunu bilemiyecek bir hastalığa, engele sahipse zaten çocuk yapmaz. İlla basit bir mantığa indirgiyeceksek konu bu. Eğer o yetiye sahip olmayan birey çocuk sahibi oluyorsa ki bu durum tecavüz sonucu olur burada suçlu olan engelli insan değil, ona o pisliği yapan insandır. Burada o kişileri kısırlaştırmak yerine, ona bu pisliği yapan şerefsizleri engellemek gerekir. Bunun tersini savunmak bana göre insan dışı bir davranıştır. Ve tüm bunların yanında;

Devletin en önemli yükümlülüklerinden biri, bireyin vücut bütünlüğünü, hayatını bireye rağmen korumaktır. Bu yüzdendir ki intihar girişiminde bulunan kişiler mecburi olarak tedavi görür, bu yüzdünder ki ben kolumu sevmiyorum diyip doktora kolumuzu kestiremeyiz. Bundan dolayı böyle bir şeyin gerçekleşmesi normal şartlar altında(Anayasa değiştirilmezse) imkansızdır.

MADDE 17. – Herkes, yaşama, maddî ve manevî varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir.

Tıbbî zorunluluklar ve kanunda yazılı haller dışında, kişinin vücut bütünlüğüne dokunulamaz; rızası olmadan bilimsel ve tıbbî deneylere tâbi tutulamaz.

Kimseye işkence ve eziyet yapılamaz; kimse insan haysiyetiyle bağdaşmayan bir cezaya veya muameleye tâbi tutulamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Tecavüz ile Kısırlaştırma arasında ki Apolar Kovalent bağ beni benden aldı.

Ben bu önermeyi okuyunca "her engelli demek ki hayatının bir bölümünde kesinlikle tecavüze uğruyor,tecavüz normal bir şey ve bu yüzden kısırlaştıralım" yargısını gördüm.

Tecavüzü nasıl önleyebiliriz veya bu suça yönelimi toplum da nasıl azaltabiliriz ? Diye bir düşünceden yola çıkılmıyor.

Tecavüz sanki yemek,içmek,sıçmak gibi normal bir olguymuş gibi algılanıyor.
Birde üstüne engellileri Nasıl topluma kazandırırız diye bir fikir de yok orta da.
İnsanın kendi fikri de sorulmuyor engelliler kölelerin meşru görüldüğü zaman da ki kölelerden bile beter bir "statü" ye sahipmiş gibi bir ifade var.

Nereden baksan bu bir ahlaki çöküntü ve bu ahlaki çöküntünün kabulü bu.
Sosyal ağlarda paylaş

nomsaR said:

Mino said:

wastyrx said:

Seni kısırlaştırmaya kalksalar ne yaparsın?

Şu olayı aştığımız zaman insanlık ilerleyecek. Nedir bu çoğalma merakı yahu. (o_O')

Bedava ve hijyenik koşullarda vasektomi yapılacak yer bulursam ben varım o olaya.

oha

Nesi oha yaw.

Tohum serpmiyorsunuz, hormonlarınız alınmıyor merak etmeyin. Kanallar kesiliyor o kadar. Üretim durmuyor yani. Tekrar dönüştürülüyo vücut tarafından.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...