Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

blog yapmak

Bone

Öne çıkan mesajlar

blog konusunda birkaç sorum olacak.

- bir blog sitesi yapıldığında "tutması" için illa custom mı yapmak gerekiyor yoksa hazır cms'lerden birini yüklesek de "tutar" mı?
- blog sitesinde kullanmak için joomla mı wordpress mi? tag sistemi, blog gösterme, okuyucuların yorum yazması ve spam kullanıcı engelleme (captcha vs) alanlarında hangisi daha iyi?
- siteye reklam koyduğumuzda ve günlük 100 kullanıcı geldiğini varsaysak, ayda en az 10-15 dolar kazanmamız mümkün müdür? yoksa yılda 1 dolardan az mı kazandırır? google ads mı yoksa türkiye sitelerindeki flash banner reklamları mı daha çok kazandırır?
- türkiye'de "blog yazarı" için özel sinema galası oluyormuş. bu sistem nasıl işliyor? yani şimdi gidip bir film blogu açsam, 10-15 tane de inceleme koysam, "blogger" olduğumu görüp bana davetiye yollayacaklar mı? yoksa başka şartları mı var?
- bloglarda siyah arkaplan üstüne beyaz yazı olunca daha rahat okunuyormuş gibi geliyor bana. sizce böyle bloglar iyi oluyor mu yoksa illa beyaz üstüne siyah yazı mı gerekli?
Sosyal ağlarda paylaş

siyah üstüne beyaz yorucu bence.. kontrast yüksek olmamalı bence.

takipçisi yüksek bir bloga sahipsen, bir nevi yeni medya yazarı sayılıyorsun, o yüzden de organizasyonlara, o organizasyonu tanıtmak adına çağrılıyorsun.. yani film galasına vs. davetiye alman için, sağlam takipçi yapmalısın. seni refere etmeli insanlar vs..

blog için wordpress en iyisi bence.

blogun tutması için tek özellik tasarımı değil tabii ki. bu ne tür blog yapacağınla da çok alakalı aslında.. öyle bloglar biliyorum ki, default blogspot ya da wordpress.. ama hiç bir önemi yok onlar için bunun, çünkü tamamen teknik bloglar ve inanılmaz içerik yayınlıyorlar.. içerik de o amaç için yeterli sayılır. ama arty konularda falan tasarım da önemli. gibi gibi çok değişken var bu konuda.
Sosyal ağlarda paylaş

Dışardan birisi olarak gözlemlerim doğrultusunda yazayım bişeyler
Bone said:

blog konusunda birkaç sorum olacak.

- bir blog sitesi yapıldığında "tutması" için illa custom mı yapmak gerekiyor yoksa hazır cms'lerden birini yüklesek de "tutar" mı?

temadan önce içerik önemli tutması için
temanın sade ve göze hoş gözükmesi de gerekiyor ama tabi
özgün bir içerikle birlikte özgün bir tema ise bence işin anahtarı
said:

- blog sitesinde kullanmak için joomla mı wordpress mi? tag sistemi, blog gösterme, okuyucuların yorum yazması ve spam kullanıcı engelleme (captcha vs) alanlarında hangisi daha iyi

joomla ile blog güzel gözükmüyor
wordpress iyi bence oldukça, eklentisi de bol...
said:

- siteye reklam koyduğumuzda ve günlük 100 kullanıcı geldiğini varsaysak, ayda en az 10-15 dolar kazanmamız mümkün müdür? yoksa yılda 1 dolardan az mı kazandırır? google ads mı yoksa türkiye sitelerindeki flash banner reklamları mı daha çok kazandırır?

adsense'de günlük gelen 100 kişinin 90'ı reklamlara tıklarsa güzel bişey kazanabilirsin
ama 1000 kişi gelir de sadece 5'i reklamlara tıklarsa...pek kazanamazsın. Adsense oran konusuna bakıyor ödeme yaparken.
Günlük 10-15 dolar için bayaaa iyi ve ünlü bir blogger olman gerekir ama sanki...
said:

- türkiye'de "blog yazarı" için özel sinema galası oluyormuş. bu sistem nasıl işliyor? yani şimdi gidip bir film blogu açsam, 10-15 tane de inceleme koysam, "blogger" olduğumu görüp bana davetiye yollayacaklar mı? yoksa başka şartları mı var?

Sen bir yapımcı/menajer vs. olarak kime bedava bilet gönderirsin?
Çok okunan birine di mi? Bu da aynı mantık aslında... Çok okunuyorsan güzel bir tanıtım aracı haline gelirsin.
Ama blog yazmakla iş bitmiyor. X vakit blog yazıyorsan 5X vakit sosyal medya kascaksın.8-)
Yani çevre, ortam yaratcaksın...
Sosyal ağlarda paylaş

Blog kasıp para kazanma devri bitti. Yeni devir facebookta ya oyun yapıcan ya da ödüllü yarışmalar yapıcan.

Diyeceğim odur ki açmayın artık blog falan. Arada böyle forever alone guy bloglarına rastlıyorum. Yazıyı yazmış içine sevgili okurlar falan koymuş sonuna da yorumlarınızı bekliyorum demiş 4 aydır 1 allahın kulu yorum yapmamış falan

http://2.bp.blogspot.com/_py2NC9-pt7A/StCH7vhdLfI/AAAAAAAAAmI/5b5JvtxOmPc/s400/baltal%C4%B1+ilah+blog.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

:D

ben de yazmıştım öyle bir fakir blogu
yalnız adam triplerine falan girmiyordum. Kafama gelenleri doğru düzgün toplayıp yazabildiğim bir yer olduğundan kendime baya faydası dokunuyordu aslında ama işte.. fakir blogu olduğu gerçeği yüzüme fazla çarpınca dayanamadım kapattım. İşin kötüsü kapattığımdan beri 2-3 paragraf yazı yazmadım. (1,5 yıl oldu sanırım)

2011'de belli bir konu üzerine yeni bir blog açma planım var. Umarım yapabilirim.

Hani para kazanmaktı, çevre edinmekti, bedava sinema bileti kapmaktı falan bir kenara.. blog tutmanın başkalarına gösterebilecek yazılar yazmanın gerçekten insanın kendisine çok faydası var.
Sosyal ağlarda paylaş

Blog yazmak para için başlanacak iş değil. Hobi olarak başlarsın, sonra reklam falan koyarsın, bakarsın millet okumaya başlar para yaparsın. Ama "bi para kazanayım ya" olayı değil bu yani. Bende 2 tane tumblr blogu var, ikisi de şifreli, bi tek ben görüyorum mesela, arada sırada yazdığım şeyler pcde kaybolmasın diye tutuyorum onları da, ama geniş çaplı bi blog yazıcak kadar azimli hiç olamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

blog devri bitti.artık devir facebook devri.zaten blogdan parada kazanamazsın.yada yükle bi wordpress filmizle gibim bi site yap belki ayda max 10 dolar kazanırsın.bi dolu bot var zaten internette hiç bişey yapmıyosun günde 10 filmi yükleme 5 saniyeni alıyor.bide üstüne erotik filmler koyarsan tutma ihtimali artar :)
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

Mum_Chamber said:

gunde 100 ziyaretci cok iyimser bir beklenti

olmayan şey değil, bazı siteler var mesela gün boyunca en aşağı 1000 kişi giriyor.
daha da fazla olan blog siteleri vardır.

ben de onu diyorum. gunde 1000 hatta 5000 ziyaretci alan site var diye kendi sitenin 100 ziyaretci alacagini sanmak iyimserliktir.
Sosyal ağlarda paylaş

Blog devrinin bittigi falan yok, ne kadar iyi oldugunuza bakar sadece. Reklamlardan aylık geliri $50k olan bloglar var dünyada. Hala da acılmaya devam ediyor benzer bloglar ve tutanlar goturuyor malı.

He ama iste cok iyi olman lazım konunda ve sürekli güncel kalman gerekli. Yavas yavas buyudukce sirket haline geliyorsun zaten. Yazarlara para odemeye baslıyorsun, kendine bi tasarımcı, developer, analizci falan buluyosun derken bir bakmıssın insanlar senin blogunda yer almak icin ugrasır olmuslar.

Yapacagın isi sevmek onemli. Eger "ulan millet ne para kaldırıyor bu isten, bi de ben giriseyim 3-5 bisi girsin cebimize" mantıgı ile blog acarsan hicbisey yapamazsın. Ne kadar ilgiliysen o kadar iyi yaparsın bu isi de. O yuzden ilgi duyma + akıl kullanmak = win!
Sosyal ağlarda paylaş

işin kaymağını yiyenler çoktan yedi ve yemeye devam ediyo yeni gelenler ancak artıkları paylaşırlar o da çok bişey değil. bu yeni giricek kişinin de kazanabileceği anlamına gelmiyo ki kazanma ihtimali de çok çok çok çok çok düşük.

Her türlü konu hakkında milyonlarca blog açılıyo kapanıyo tutuyo tutmuyo. Google adsten para kazanmak zor iş. Eşine arkadaşına hadi bi tıkla dersin kendinde tıklarsın bi bakmışın ay sonunda 50 cent var hesapta. Önemli olan reklam almak siteye ama o da çok zor iş. Yeni bir şey hakkında yazmayacaksan, oyunlar gibi çok yazılmış ve sıradanlaşmış şeyler yazıcaksan hiç başlama daha iyi.

İnternetten para kazanmanın zibilyon yolu var. En kötü ihtimal seo kasarsın komisyon tarzı millete siteni 1.liğe taşıyıcam aga dersin. Gerçi bunlardan da it gibi kaynıyo etrafta r10deki elemanların yeni üye olan dahil herkes abi ben seoyu manyak gibi bilirim ayağında dolaşıyo ama bilmiyolar.

Neyse demek istediğim çok fazla seçeneğin var blog yazmaktan başka birşeyler dene derim. Bir siteyi açıcan da tutucakta reklam geliri getiricek te derken iyimser ihtimalle 2-3 sene sürer.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Tasarim 1 gunluk is. Sitenin tutmasi ise en az 1 yillik bir emek. Her gun guncellemen, ozgun icerik girmen, icerik girisleri sirasinda yazilarinin yayilmasi icin surekli social bookmark olayi yapman.

Bu surecte de icerigin ile alakali anahtar kelimeler iceren sitelerle iletisime gecip backlink icin basvuru yapman lazim.

Zamanla siten duyulmaya baslayinca da kendiliginden senin siteni linkleyeceklerdir.

Sitende gunde 100 kisi ziyaretci trafigi cok zor degil. Siteden para kazanmadan 1 sene boyunca canla basla calisarak icerik uretme olayi seni uzun vadede bayacak ise hic bulasma.

Siteyi zevkle yapacaksan ve sadece para kazanmayi dusunmuyor isen blog olayina giris. Ileride sitenin basarisina gore getirisi de olacak.

Ilk hedefin iyi bir trafik ve sitene bir girenin bir daha gelmesi. Bir tane blog sitesini boyle tutturup da takip edenlerin cogaldiginda baska bir site acip onu da ayni konuma getirmeye calisacaksin. Derken 3. site gelicek. Ondan sonra da para kazanmaya baslarsin.

Analytics de bakinca bounce rate %80 ve siteye ziyaretlerde 1 kere girenlerin orani %95+ ise bil ki dogru yaptigin bir sey yok. Kapat siteyi wow oynamaya devam;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...