Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Transformers: Dark of the Moon

Azure_Knight

Öne çıkan mesajlar

aynen megan kilo alcakmış ztn öyle okumustum

megan > rosie tabiki ama roside bence kütür kütür süt gibi hatun

dudakları kalın işte ama olsun sıkıntı dğeil.

kızı itici yapan kötü oyunculuguydu zaten.keşke yan rolde 2dk görseydik oha hatuna bak diyip geçseydik
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

Eveeeeet bir başka LathspeLL ile sinema söyleşisine hoşgeldiniz.
Filmi yeni izleyebildim.

Ağzım açık izledim filmi, görselliğin dibine vurmuşlar. Kesinlikle son noktada adamlar. Baştan sona görsel şölen.

Millet direk hater olmuş, baştan Transformers'ı sevmemeye yeminliler. Haters gonna hate durumu Transformers 3. için yapılacak en "cuk" gözlem". Film gayet iyi.

filmi eleştirenlerin rahatsız olduğu konu görsel şölen değil zaten,
çok fazla amerika askeri propogandası koyuyor olmaları.

robotların çarpışması, ordan oraya atlayıp lazerler saydırmalarını felan izlemeye gidiyorsun,
bi tane ordu koyuyorlar önüne, "fuck yeah america" diye bağırıp duruyor.
izlediğin film transformerslıktan çıkıp g.i. joe haline dönüyor.
transformers vs g.i. joe çizgi romanı vardı bi ara, ona benzettim bayağı.

shia lebouf da ayrı bir eleştiri konusu durumda. adamın eblek bir surat ifadesi var.
film boyunca bu adamın etrafta "hero" gibi koşturması, hiç bir işe yaramayıp manken gibi kişileri dürtmesini izlemek,
"transformers" maksatlı gidenlerin ilgisini çekmiyor.
komedi-dram yap bir film, ona koy o karakteri, isteyen gidip izlesin.

bir diğer eleştiri ise, robotların tamamen renksiz olması. hani birileri havada uçuşuyor, ateş ediyor felan ama sen sadece birbirine girmiş gri yığınlar görmüş oluyorsun.
transformers çizgi filmlerinde her robotun bir kişiliği, bir karakteri olurdu, bunda transformers ve bumblebee dışında akılda kalan bir robot bile yok ki.
mesela starscream olurdu, ratchet olurdu, bir bakışta anlardın kim olduğunu robotların.
bunda hangi taraf "iyi" hangi taraf "kötü" onu bile ayırt etmekte zorlanıyorsun.

transformers dünyasının hitleri sayılan megatron'un sıradan bir kız tarafından oyuna geliyor olması fanların içini burkan başka bir detaydı.

transformers filmi altında megan fox'un tartışılıyor olması zaten filmin ne kadar fail olduğunun bir göstergesi.

megan fox denmişken, seksi vücudu felan var belki ama bana çok çirkin geliyor.
zaten "seksi fotoğraflar verebiliyorum ama hayali bir robota konuşurmuş gibi yapmakta zorlanıyorum" diyen birisinin seçilmiş olması enteresan.
yeni gelen rosie de biraz fazla podyum mankeni olmuş.
böyle içi boş kişiler koyacaklarına, daha detaylı karakterler görmek isterdik.
mesela çizgi filmindeki baba-oğul ikilisini, filmdeki shia-megan ikilisine tercih ederim.

bu arada, "bf3çülerin sevmeyeceği ama mw'cilerin seveceği" bir film derken zaten filmin ne kadar bayağı olduğunu belirtmişsin :P
Sosyal ağlarda paylaş

abi tamamda adamlar milyonlarca insan arasında 3 tane transformers nördü izlesin diye film yapacak halleri yok

filmde eleştirilcek noktalar var.öncelikle uzun olması.karının oyunculugu vs

ama amerikan propagandası falan geçiniz.oturup mısır yiyerek izleyip unutulcak filmler bunlar.kafa yormaya gerek yok bence.

filmi kim yapıyorsa onun askeri onun tankları onun ucakları oluyor.şu amerikan propangadası lafı ağır klişe oldu artık

filmde dünyadan yardım isteseler.turk tankları new york sokaklarında ya allah diye bağırsa daha mı güzel olcak
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:

Rosie Megan'dan daha iyi oyuncu be. Megan Fox bukadar yapımda oynadı halen odun.

Ben film hiç bitmesin istedim devamlı Rosie'nin bacakları göstersin istedim.

buna katılıyorum.

bence de rosie daha iyi oynuyor, ama yine içi çok boş bir karakterdi.

mani said:

ahahaha Megatron fanları mı var abi cidden. Transformers çocukluğumuzun çizgi filmiydi bu kadar yani. Öyle etrafta megatron fanıyım diye dolaşan adama bu dünyada kız vermezler, işe almazlar, bardan içeri sokmazlar.

direk megatron fanı değil, transformers fanı.

çocukluğumuzun çizgi filmiydi (90'lardan önce doğanlar için), fanı olan ve lore'unu çok seven geniş bir kitle var.

Red said:

abi tamamda adamlar milyonlarca insan arasında 3 tane transformers nördü izlesin diye film yapacak halleri yok

çok saçma bir argüman, filmi savunanların en rağbet ettiği kısım.

iyi ki bu argümanı mesela batman filmlerine uygulamamışlar, yoksa joker'in üstün performansını ve batman'i değil de,
2 saat boyunca sağa sola ateş eden amerikan askerlerini izlerdik.
Sosyal ağlarda paylaş

transformers ile batman aynı şey değil bence

batmane bi cek nikilsin koyarsın filmi taşır

veya nolan koyarsın içinde batman olan güzel bi film çeker.son batman filmlerinden kostumleri ve batman ismini çıkar ynie güzel filmler

şimdi transformersta ne olabilir.löböf yerine çok iyi bi aktor koysan ne fark eder mesela.sonuçta cgi üzerine dayalı bir film olucak o kadar robot var.

bu yuzden güzel bi kız koyacak.arabalarıda ferrari italia falan yapıcak.

günümüze uygun hale getiricek.öbür türlü masrafları karşılayamaz herhalde filmin geliri ahah

daha az robotlu daha saglam oturaklı bi senaryo falan olsa.bu seferde NERDE ROBOTLAR HANİ TRANSFORMERS FİLMİYDİ BU derdin

kısaca ya böyle robotlu efektli film olacak.yada oyunculuk ağırlıklı film olur.baktıgında zamanda transformersta robotları insan yapamıcagın için zor.
Sosyal ağlarda paylaş

"transformersta ne olabilir" diyerek zaten önyargını ortaya koymuşsun red.

esas batman'i gözünde bu kadar büyütüyor olman çok komik.
yani batman'de ne olabilir ki?
yanında palyaço gibi giyinen bir oğlanla dolaşan, göbekli bir adamın yine palyaço gibi giyinen bir adamla "poof" "baam" diye güreşmesini konu alan saçma bir şey:

http://www.youtube.com/watch?v=xQogoZfFA-Q

eğer bu üstteki videodan şu alttaki hale geldiyse,
"batmanda ne olabilir ki, sonuçta cgi'ya bağlayacaklar, uçan patlayan yaratıklar felan var" diyen kişilerce yapılmamış olmasındandır:

http://www.youtube.com/watch?v=79HJj9PewU8

Red said:
daha az robotlu daha saglam oturaklı bi senaryo falan olsa.bu seferde NERDE ROBOTLAR HANİ TRANSFORMERS FİLMİYDİ BU derdin

transformers odaklı olmayaşını eleştiriyoruz, robotlara değil amerikan askerlerine odaklanmışlar diyoruz,
"daha az robotlu bir film olsa ne farkeder" diyorsun.
yahu zaten az robot var?
Sosyal ağlarda paylaş

ben film izlerken hiç amerikan askeri odaklı film oldugunu düşünmedim

askerler dediğin 3-4 tane adam yahu ztn.biri komikli sector ajanı.diğeri komando josh.diğeri zenci fast and furiusçu.bi tanede sapık kadın koymuşlar

robotlar vs robotlar+komandolar dönüd işte olay nedir

ayrıca filmde o kadar robot vardı.yani transformersların gezegenindeki her köylü robotu koymalarını beklemyin
Sosyal ağlarda paylaş

yani demek istiyorum ki, batman'in ilgi çekici yönlerini geliştirip her sene daha güçlü bir hale sokulabiliyor ve buna rağmen batman fanları tarafından da sevilerek izlenebilen bir film yapılabiliyorsa,
transformers gibi yine kendi içinde geniş bir lore'a sahip bir hadiseyi, "sadece transformers fanı olmayan kişilere" hitap edecek bir şekilde değiştirmeleri çok anlamsız.

benim (veya diğer transformers fanlarının) eleştirdiği konu mu.

mesela transformers war for cybertron oyunu vardı, yeni jenerasyona da hitap edebilecek, eski transformersçıları da cezbedebilecek bir oyundu.
neden öyle bir şeyi filmde yapmadılar?

cevap: michael bay yönettiği için...

http://www.youtube.com/watch?v=KzIwjioWyDg
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

ben film izlerken hiç amerikan askeri odaklı film oldugunu düşünmedim

yanlış bir filme felan mı gittin acaba? internette hangi siteye baksam insanlar filmin fazla amerika propogandası olmuş olmasında hemfikir?

hani sadece eski fanlar beğenmedi desek bile,
imdb'ye baktığımızda dark of the moon 6.6 ortalama almış. buna karşın dark knight 8.9 ortalamaya sahip.

demek ki filmde bir yerde bir hata var...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...