Mino Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Afganistan'da paralı Türk askerleri Kaynak: Akşam Gazetesi - Özlem Çelik 'Son yaşananların ardından TSK'daki ruh hali'ni araştırırken karşımıza ilginç bir haber çıktı. Hava Kuvvetleri'nden ayrılıp özel sektöre geçen pilotları duyardık ama böyle bir gelişmenin varlığından haberdar değildik. Son aylarda, emekliliği hak eder etmez ordu ile ilişkisini kesip ABD'nin özel güvenlik şirketiyle yaptığı anlaşma sonucu Afganistan'a giden kaç subay ve ast subay olduğunu biliyor musunuz? Ve bu isimlerin Afganistan'da paralı asker olarak görev yaptığını? ABD'li özel güvenlik şirketleri İç Güvenlik Harekat'ta çalışmış, dil bilen askerleri tercih ediyor. İstihbarat ve mayın konusunda uzman askerler bunlar. Türk askerlerinin tercih edilmesinin sebebi, Müslüman kimliklerinden dolayı Afgan halkıyla kolay diyalog kurmaları ve Afganistan'ın Güneydoğu'ya benzeyen coğrafyasında zorlanmamaları... Bir de İSAF tecrübesi var tabii. Mülakatla işe alınan paralı askerlere aylık 7 bin dolar maaş ve günlük harcırah veriliyor. Sözleşmeler 4 yıllık yapılıyor. Yirmi yılda kazanacağından fazlasını 4 yılda kazanmayı hedefleyen askerlere 'Sadece para için mi gidiyorsunuz?' diye sorduğumuzda şu yanıtı aldık, 'Özellikle tayini Güneydoğu'ya çıkan ve generallik beklentisi olmayan çok sayıda albay arkadaşımız emekliliğini istedi. Haksız değiller. 90'lı yıllardaki ruh hali kimsede kalmadı. Özellikle son yaşananlardan sonra...' Ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? İlginç olduğu için asayım dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 mantıklı bir hamle özel güvenlik şirketleri adına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Elindeki değerli askerlerimizi kaybetmek dışında askerlerimiz için güzel bir gelir kaynağı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 http://www.motifake.com/image/demotivational-poster/0801/blackwater-demotivational-poster-1199600788.jpg http://www.gamershell.com/static/screenshots/3932/60483_full.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 heralde ben de olsam aynısını yapardım. bi kere özel bir şirkette paralı profesyonel asker oluyosunuz. amerikan filmlerindeki hadise. vatan millet sakarya ögeleri olmadığı için de gerçekten bir profesyonel muamelesi görüyosunuz. çok deli para kazanıyosunuz. profesyonel kariyer için harika bir adım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 bazı özel güvenlik şirketlerinin yediği naneler başka birşey ve onların kafalarına vurmak lazım ama paralı asker konseptinden bizimki dahil neredeyse her devlet tarih boyunca faydalanmışken küçük görmenin mantığını anlamış değilim. http://media.comicvine.com/uploads/1/19151/559727-2_pipgeese_super.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cassiline Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Kim küçük görmüş ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 hiç, kim küçük görmüş ki, senin yaptığın baştan blok koymak eleştiriye:D gerçekten nitelikli askerlerimizin kaybı anlamında kötü. hani biz sahip çıksak, kıymetini bilsek. askerin "90lardaki hava yok" demesi de, çatışıp çatışıp ölüyoruz bir şeyler değişmiyor, vatan için de savaşmıyorsam ne için savaşıyorum demesi. adam da haklı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 herkesin yapabileceği iş değil yalnız. oh süpermiş, 7bin mayış, ok bok atıp tutmak kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 soldier of fortune oh ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 genelde bir küçük görme var bu blackwater vb'nin yediği haltlardan ve son yüzyılda bedavaya hayatını vermeye koşullandırılmış kitlelerin bu konsepti unutmasından ötürü, yok parayla savaşılır mıymış da yok vatanı için çarpışmayan dandini olurmuş savaşta da. tam tersine savaşı iş olarak yapan ve bundan ekmek yiyen adamdan daha esaslı asker olur bence "6 ayımı geçireyim de evime döneyim" diyen adama göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 abi onu söyleyen adamın kafasında dirk 1920'lerde savaşanlar olduğu için gayet normal ve haklı bi yerde. he günümüze uyarlarsan sen haklısın sonuna kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 6 ayımı geçireyim evime döneyim diyen adamla ülke elden giderken savaşan adam aynı değil:P kaldı ki kurtuluş savaşında amatör mühimmatsız kör topal birliklerle direndik. tabiki asla vatan millet sakarya yetmez, bunun üzerine bir ordu kurulamaz. ben de %100 pro ordu olsun taraftarıyım. adamları da küçümsememiş sanki kimse forumda (haber sitesinde olabilir) ben olsam ben de yapardım aynısını. hem tek bilidğin iş, hem iyi biliyosun. blackwaterın yaptıkları da profesyonellikle bağdaşmıyor zaten sorun orada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 ben olsam aynısını yapardım. tekel bayii mi açsın adam o kadar eğitimden sonra. BEN EMEKLİ YARBAYIM diye mi dolaşsın hehe. akıllı subay ya tskdan götü olabildiğince erken kurtarıp sınıfına uygun sofistike bi işe girer ya da 7/24 popo yalayarak paşa olma yolunda emin adımla ilerler işte. //paralı askerler çoğu amerikan askerinden daha tecrübeli ve yetenekliler, marine corpstan falan geçip re-enlist olmayanlar ya meslekten tamamen kopuyolar ya da kesin paralı asker oluyolar. hatta blackwater yüzde bilmem kaçı marineler eski spec opslar falan. haybeye adamları almiyöler yane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 yarbay kaç yaşında olunuyor bilmiyorum ama 35+ falan adamı almazlar sanki oraya. bilemedim tabi tam olarak şimdi. binbaşı gibin bişey değilmi yarbay ? kça yaşında olunur hiçbir fikrimde yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 valla onu geyiğine dedim de, çok karışık be o rütbe atlama sekansları falan hiç hesaplayamıyom yani =P. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 yarbay binbaşı ile albay arası, ingilizce lieutenant colonel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 yok süreyi hesaplayamıyom rütbeleri biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 viktor genel bilgi verir rütbeler hakkında. ben hâlâ rütbe sisteminin e1 şeklinde yazılması taraftarıyım. e1=10 e2=100 e3=1000 e4=10000 gibi. basit onun dışında "özel sektöre hoş geldiniz!" :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 e zaten öyle ki natoda. ya da us de falan. or-1 er or-2 bizde yok or-3 bizde yok or-4 onbaşı or-5 çavuş or-6 astsb hede or-7 astsb hödö or-8 astsb hübü or-9 astsb rübü of-1 teğmenin her türlüsü of-2 yüzbaşı of-3 binbaşı of-4 yarbay of-5 albay of-6 tuğgeneral/tuğamiral of-7 tümgeneral/" of-8 korgeneral/" of-9 orgeneral/" of-10 mareşal / büyük amiral (bundan yer yüzünde mevcut değil şu an. hatta o kadar yok ki barbaros hayrettini falan sayıyolar eskilerden kim var diyince sdasfsa. us için de aynı eisenhower falan işte bu rütbede bi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 adamlar mesleğini yapmaya devam ediyor yani herangi bir türk mühendisin yurtdışındaki şirketlerde çalışmasıyla herangi bir türk askerin yurtdışındaki bölüklerde hizmet vermesi arasındaki fark nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 mareşal temsili bir rütbe zaten. atatürk ve fevzi çakmak'ta var ayrıca, o kadar eskiye gitmelerine gerek yokmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 denizciyim ben tanımam mareşal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 "Özel sektör asker" olayı çok garip ya, bu Blackwater falan korkutuyor aslında beni. Ülke içinde birden fazla ordu olması hatta bu orduların belli güçlerin elinde olması korkunç bişi bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2010 biz ne zaman kullandık ya paralı asker. ahahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar