DeathWarrioR Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Vingthor said: deathwarrior oyunu bilmiyosun resmen. zaten zerg oynuyodun pardon. zaten zerg oynuyodun ne demek liseli misin arkadaşım. ben oyuna başladığımdan beri zerg oynuyorum bana oyunu bilmiyor diyenler gelsinler oyunda göstersinler hünerlerini. roachlara armor nerfinin geldiği zamanları biliyorum ben bana roach bas oyunu al demeyin.adam ilk sayfada ağlamış 6. sayfada nerf yiyen ağlıyo demiş sonra gelmiş ben oyunu bilmiyorum. overlordla scout yapıp patlatmamayı başaran zerg var mı. base içine girdiği an 1 marine veya 1 stalker anında işini bitiriyor. asıl ortalıkta duran overlordu patlatmayan adam noobdur. roach bas git al oyunu diye bişey yok. o kadar basit değil bu işler karşındaki noob değilse. phoenix amacı harrass diyorum bana armored unit roachı uzun kesiyor diyor. phoenixi zaten roach kesmek için basmıyor basan. 5-6 phoniex geldiğinde basedeki 2 quenini kaldırır hydralar gelene kadar da dünyanın harrassını yapar. droneleri keser overlord alır vs. zergin roach abandığını görünce de phoenixi keser roachı tutacak ordu kurar. ordu kurmasa basar bikaç sentry kapıyı tutar biraz iyi microyla. 2 üstteki şahıs ben zaten sana "queenlerle saldır" dediğini söylemedim. queenle def yapsan bile map controlü tamamen kaybedeceksin overlordların alayı basede tıkılı kalacağı için. neyse siz photon rushlarla oyun almaya devam ededurun ne diyeyim daha da bir şey yazmam. cuce eyw üsluplu yorum yazmışsın çoğu konuda da haklısın ancak söylediğim konularda problem çıkacak bence, neyse patch gelsin görürüz
xunn Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 said: zergin roach abandığını görünce de phoenixi keser roachı tutacak ordu kurar. ordu kurmasa basar bikaç sentry kapıyı tutar biraz iyi microyla. Lol adam bambaşka diyarların oyuncusu. Çiçek starcraftçısı.
Vingthor Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 polyanakıraft fighting. 1AİNG pardon
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 4, 2010 death warrior sen nasil map control için muta basiyosan protossda phoenix basiyo işte bu kadar basit işte. ama map control zergün hakkı! diyosan, onu ayrı tartışırım. phoenixin mutaya tossun oyunauna ne akdar az şey kattığını ayrı tartışırım. ne garip cümle olmus be. phoenix bi bok yemiyo muta allağını dövüyo demek istedim. anlamışsınızdır işte.
VoodooRush Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Cuce said: death warrior sen nasil map control için muta basiyosan protossda phoenix basiyo işte bu kadar basit işte. ama map control zergün hakkı! diyosan, onu ayrı tartışırım. phoenixin mutaya tossun oyunauna ne akdar az şey kattığını ayrı tartışırım. ne garip cümle olmus be. phoenix bi bok yemiyo muta allağını dövüyo demek istedim. anlamışsınızdır işte. Genel bir soru sormak istiyorum. Şimdi Toss early game'de phoenix bastı biz 2-3 queen yaptık, defans yaptık bir süre phoenixleri savuşturduk. Roach abandık oyunu alıcaz ya. Doğal olarak hali hazırda muta ağlatan phoenixlerimiz o hızlarıyla baseimizde gezerken bir yandan ovie avlarken bizim roach gideceğimizi görüyor. E o zaman ne yapıyor? Immortal. Ne gerekiyor? Robotics. Şimdi bizim elimizde ortalama 4-5 tane ekstra Quuen var Zerg olarak. E ne yapıyoruz? Map control için ovie yok muta yok, creep highway yapıcaz hem roachlarımız hızlı gidecek. Abanıyoruz Tumor'a. Bir atak yapıyoruz. O atakla oyunu kazanıyoruz. Artık o kadar ovie kaybetmişiz. 750 ekstra minerali ki 10 roach ediyor Queen'lere vermişiz dansöze para takar gibi. Bu sebeplerden birde noobluğumuzdan oyunu orada alamayınca: Bu sırada lan elimin kiri zaten ucuzladı da deyip Protoss bir tane observer üretiyor. Bu observer bizim base'i görüyor. Sonra bakıyor daha hazır değiliz, boş mu durucam deyip 3-5 stalker ile obs'u alıyor tumor temizliğine başlıyor. Hmm, sorun var mı?
xunn Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Baya var. Finiks scout saglıyor ama map kontrolü saglamıyor. Artı finiks buildında expansion çıkamıyorsun, senin expansionın var satüre olmus bir şekilde. O yüzden o 750 mineralin bahsi bile komik kaçıyor. Robotics gitmek uzun sürüyor, roach push'a hiç stargate atmasan, finiks basmasan bile ilk immortal forcefieldla tutunca chronoboostla yetişirken finiks'in yolda scoutladıgı adam robo atıcak, önce obs basıcak sonra onlara yetecek immortal basıcak? dakika 25 zergz, zergz everywhere.
Regalya Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 2500 den aşa olanlar konuşmasın :D Şaka ama çok hoşuma gitti benim şimdi bu fungal+finiks olayı Reis cCc
xunn Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 OF NE FINIKS BASARIM FINIKSLERLE HERSEYI KESERIZ KI SIMDI PROTOSS OP OLDU ARTIK.
Vingthor Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 YERE VURAMIYO AMA YERDEN KALDIRIP DIGIŞ DIGIŞ aliyenler çok güçlü yiea
Seele Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 peki fungal nerfine ne diyorsunuz xuun bey.
Vingthor Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 arkadaşlar ben biyoloji okuyorum. omurgasız ve tohumsuz dersi alıyorum. birincisi infestor gibi bir canlı o kadar yukarı tüküremez. ikincisi mantarın yetişmesi için toprağa ihtiyaç vardır. Saygılar
dhoward Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mantar değil de sümük fırlatsa rahatlayacak mısın?
Regalya Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 xunn said: OF NE FINIKS BASARIM FINIKSLERLE HERSEYI KESERIZ KI SIMDI PROTOSS OP OLDU ARTIK.
Bordomavi Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 olsun phoenix'iniz bee. mutaların arkasında 3-4 tane corruptor gezdiririz biz de artık. baktık phoenix geliyor, çekeriz mutaları corruptorların yanına. mutadan kurtuluş yok. gökyüzünü bizden alamazsınız :) queen meselesine gelince, 2 base 5 queen bir zergi çok zorlamaz. o 5 queen de phoenix temizlemek haricinde iyi kullanıldığında çok iş yaparlar. bu phoenix buffi queen'lere biraz daha önem vermemizi gerektirecek o kadar. bir de mid game'de overlordlar ile map kontrolümüzü biraz kısıtlayacak. terranın viking'i gibi birşey olacak bir nevi. vikinge karşı durabiliyorsak, phoenix'e karşı da dururuz evelallah.
xunn Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Bordomavi said: olsun phoenix'iniz bee. mutaların arkasında 3-4 tane corruptor gezdiririz biz de artık. baktık phoenix geliyor, çekeriz mutaları corruptorların yanına. mutadan kurtuluş yok. gökyüzünü bizden alamazsınız :) queen meselesine gelince, 2 base 5 queen bir zergi çok zorlamaz. o 5 queen de phoenix temizlemek haricinde iyi kullanıldığında çok iş yaparlar. bu phoenix buffi queen'lere biraz daha önem vermemizi gerektirecek o kadar. bir de mid game'de overlordlar ile map kontrolümüzü biraz kısıtlayacak. terranın viking'i gibi birşey olacak bir nevi. vikinge karşı durabiliyorsak, phoenix'e karşı da dururuz evelallah. Abi... sen zerg olamazsın bu tavırla. The Brotoss is strong within this one.
VoodooRush Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Bordomavi said: olsun phoenix'iniz bee. mutaların arkasında 3-4 tane corruptor gezdiririz biz de artık. baktık phoenix geliyor, çekeriz mutaları corruptorların yanına. mutadan kurtuluş yok. gökyüzünü bizden alamazsınız :) queen meselesine gelince, 2 base 5 queen bir zergi çok zorlamaz. o 5 queen de phoenix temizlemek haricinde iyi kullanıldığında çok iş yaparlar. bu phoenix buffi queen'lere biraz daha önem vermemizi gerektirecek o kadar. bir de mid game'de overlordlar ile map kontrolümüzü biraz kısıtlayacak. terranın viking'i gibi birşey olacak bir nevi. vikinge karşı durabiliyorsak, phoenix'e karşı da dururuz evelallah. Ben anlamam tabi de Viking tutmak ile Phoenix tutmak arasında biraz fark var sanki. Phoenix'ler eskiden reaper'ların ling'lere concussive'li Mara'ların neredeyse herkese yaptığını yapıyor mutalara. Neredeyse hit almadan eritiyorlar.
xunn Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Finiks masslanmaz muta masslanır ve ölüm gücü olur. Bunu mu tartısıcaz. Muta basma diye finiks basan adama muta basıp bide kaybediceksin sonra aglıcaksın i win button'ını kırdılar diye.
deadwoll Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Vingthor said: arkadaşlar ben biyoloji okuyorum. omurgasız ve tohumsuz dersi alıyorum. birincisi infestor gibi bir canlı o kadar yukarı tüküremez. ikincisi mantarın yetişmesi için toprağa ihtiyaç vardır. Saygılar Pilotların ayaklarından mantar üretiyor infestor orda, ince bir nüans var. OH NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 VoodooRush said: Genel bir soru sormak istiyorum. Şimdi Toss early game'de phoenix bastı biz 2-3 queen yaptık, defans yaptık bir süre phoenixleri savuşturduk. Roach abandık oyunu alıcaz ya. Doğal olarak hali hazırda muta ağlatan phoenixlerimiz o hızlarıyla baseimizde gezerken bir yandan ovie avlarken bizim roach gideceğimizi görüyor. E o zaman ne yapıyor? Immortal. Ne gerekiyor? Robotics. Şimdi bizim elimizde ortalama 4-5 tane ekstra Quuen var Zerg olarak. E ne yapıyoruz? Map control için ovie yok muta yok, creep highway yapıcaz hem roachlarımız hızlı gidecek. Abanıyoruz Tumor'a. Bir atak yapıyoruz. O atakla oyunu kazanıyoruz. Artık o kadar ovie kaybetmişiz. 750 ekstra minerali ki 10 roach ediyor Queen'lere vermişiz dansöze para takar gibi. Bu sebeplerden birde noobluğumuzdan oyunu orada alamayınca: Bu sırada lan elimin kiri zaten ucuzladı da deyip Protoss bir tane observer üretiyor. Bu observer bizim base'i görüyor. Sonra bakıyor daha hazır değiliz, boş mu durucam deyip 3-5 stalker ile obs'u alıyor tumor temizliğine başlıyor. Hmm, sorun var mı? toss earlygamede phoenix bastı, öle 2-3 değil, 2-3 le adam gibi ovelrod bile avlıyamazsın gec queen avlamayı, 5 tane bastı en az, bunun yatırımı, aha yazıyorum, stargate 150/150 sütüne 5 phoenix 150/100 ederki 900 mineral 650 gaz. 900 mineral 650 gaz ne demek? 900 mineral 650 gaz mesela 3 collosus demek, veya 6 sentry 6 zealot demek 4 immortal-100min+250gaz demek. karşılığında yapıcağın 2 queen 300 mineral üstüne 4 de sunken. kaybediceğin eğer dikkatliysen 3 overlord maksimum gerisi bi zahmet spore colonylerin yanında dursun. 750 mineral nerden cıktı? 3 queen diyoruz siz 6 tane basıyosunuz? hmm protoss zerge beleş gelen creepi temizlemek için stalker obslemi geziyo lanet olsun! salı ver linglerini döv staker, önceden bastığın queenlerle 23094930 tane tümör at. hanı mutaların harassdan sonra gidip toss ordusunun zını burnunu kırması gibi detaylara girmiyorum zaten, phoenixler taş catlasa kendilerini corrupterarın önüne atıp zergün microlamaıyacağını umarlarki, collosuslar ölmesin. afedersinizde, harass ünitesi basıyo rakibiniz "ama biz neden harass yemek zorundayızki!!!!!" diyosunuz. yahu biraz mantıklı olun lütfen
pronoit Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 beyler cüce resmen mantığıyla yargılıyor.
tunca Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Cuce said: karşılığında yapıcağın 2 queen 300 mineral üstüne 4 de sunken. kaybediceğin eğer dikkatliysen 3 overlord maksimum gerisi bi zahmet spore colonylerin yanında dursun. 750 mineral nerden cıktı? 3 queen diyoruz siz 6 tane basıyosunuz? 2 queen 4 spore bastın da baseden nasıl çıkıcak zerg ? en az 4 hydra, 2-3 corruptor ya da infestor lazım. 4 hydra desek hydra denle beraber o 750 minerale 500 mineral 300 gaz daha ekle. 2 corruptor desek spirela beraber yine 500 mineral 300 gaz. o kadar basit değil o hesaplar
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 valla okadar basit. baseden cıkıcna noluyo üzerinizemi işinyo phoenixler? hydra bitek phoneiximi dövüyo? bütün gatewayin parcalamıyomu? corrupter collosusları dövmyomu?
tunca Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2010 e sadece base koruma olarak bakamazsın olaya phoenix harrass yapıyo ama aynı zamanda combatta da çok etkili olabilen bir ünite spore colony ve queen ise sadece harrassdan koruyor, sadece harras kısmını engellemek için gereken resourceu yazarsan eksik olur
Öne çıkan mesajlar