Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NASA - Astrobiology Basin Toplantisi

Sylian

Öne çıkan mesajlar

dasaaa, bak sevebileceğin bi düşünce:

bu şekilde tamamen farklı bi yapıda canlı bulunabilmesi alien filmindeki gibi bazı metallerle direkt reaksiyona giren dolaşım sıvısına sahip canlı bile olabilir demek. sonuçta canlı olması için varsayılanlardan çok daha değişik moleküler yapıda eleman, daha farklıları neden olmasın ki diyebiliyosun artık.

aynı zamanda şimdiye kadarki canlı araştırmalarında belki de bulunan canlı kalıntıları vardı, ama farkına bile varılmadı. ya da yaşam için su bile gerekmeyebilir belki de.

bu farklılığın ne demek olduğunu çözmeleri lazım, canlıyı tekrar tanımlayabilmek için.
Sosyal ağlarda paylaş

ntv'de betül arslan'ı gördüm çok komik konuştu lan hahahah.

anladığım kadarıyla nasa'nın bakteri açıklayacak olmasının aslında çok çok mühim bir mesele olduğunu anlatmaya çalışıyor.

"100-200 bin yıl önce meydana geldik biz"
"4 milyon yıl önce bakteriler vardı, bakteriler aslında dünyanın gerçek sahibi"
"vatandaşlar hayal kırıklığı uğruyor, yeşil adam, gri adam göremeyince, ama bakteri gibi canlı organizmaları var evrende, o yüzden kendimizi evrenin merkezine koymamamız lazım"
felan gibi şeyler dedi.

sana ne davut.

hayır o değil de, bakterinin nesinden heyecan duyacam ben yahu.
birkaç doktora öğrencisine tez konusu olur o kadar...

"yeşil adam" görmek isteyenleri aşağıladı bi de.
sonuçta o "yeşil adam" diye küçümsediği şeyler bize "iletişim" kuracak, kültür paylaşacak, teknoloji geliştirecek, yeni bir yaşam gibi fırsatlar sunacak.

kadın nasa çalışanı herhalde. tüm nasa çalışanları onun gibiyse neden halen "uzayda seyahat" gerçekleştiremediğimizi daha iyi anladım.
çok banal yahu.
monoton monoton bakterilerle takılıyorlar gün boyu.
Sosyal ağlarda paylaş

al işte ben demiştim.
nasa "uzaylı açıklıycam olum tüm gerçekleri dökecem ortaya" gibi kastırdı ortalığı.
ama açıklayacağı şey de dandirik bir bakteri.

hayır zaten biliyorduk uzayda "yaşam" olduğunu.
uzayda bakteri, mikroorganizma örnekleri inceleyip duruyorlardı.

bizle dalga geçmek için böyle bir basın toplantısı hazırladılar.

zaten "uzaylı" görmüş olsalar bile çıkıp bize sunmazlardı herhade "bakın böyle bir arkadaşımız var" felan gibisinden...

Vargath said:

NASA resmen trollemiş! FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!

+1
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

uzaylı devrimi bir günde olmaz arkadaşlar. bi nükleer savaş, bu arsenik arkadaşlara bir mutasyon, ovyeaman oluruz o zaman

uzaylıya nükleer atarsan daha da beter olur.
şunun

nuke yedikten sonra caponlar gibi sapıttığını düşünsene..

puddi puddi diye gezsin etrafta.. aptal çizimler yapıp çok iyiymiş gibi dünyalılara satmaya çalışsın. bin çeşit sapık yayın hazırlasın.

çok feci çok.

paşa paşa dünyayı ele geçirmeye geleceklerse başımın üstünde yerleri var. ama böle caponlaşacaklarsa yahut caponlaşmışlarsa..

işte o zaman olay çıkar! anlıyor musun!

bi de kapıdan şöle bişi girse tekme atsan kırılır olm.. büyük uzaylı istilası bi anda karacaahmet'te son bulur.. yazık olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler bununla ilgili 2-3 belgesel izlemiştim orada gördüklerimi paylaşayım da bu bakterinden ne olur altı üstü arsenik falan demiyelim.

Öncelikle o belgesellerin söylediğine göre dünya üzerindeki tüm canlıların DNA yapısı aynı "soy"dan geliyormuş. Yani şuana kadar bildiğimiz tüm canlılar tek bir aile ağacı altında toplanıyormuş yani bu durumda bu ağacın dışında bir yaşam olması demek bu diğer yaşamın bizimkinden bağımsız bir şekilde ortaya çıkması demektir ki bu durumda dünyada yaşam 2 kere meydana gelmiştir buna bağlı olarak da uzayda yaşam olma ihtimali daha da artmaktadır.

Arsenik olayına gelecek olursal, arsenik bizim dnaımızı bağlıyan bilmemne molekülüyle hemen hemen aynı yapıya sahipmiş yani görüntü olaraktan. Bu yüzden bizim aile ağacımızdan bir canlı arsenikle temas ettiğinde arsenik dnayı kandırıp o parçanın yerine geçiyormuş bu yüzden de dna bozulup ölüme yol açıyormuş.

İşte bu canlı bir insanı öldürmeye yetecek kadar arseniğin x1000 katı ortamlarda bana mısın demeden yaşıyormuş ki bu da onun bizim aile ağacımızın dışından olduğunu gösteriyormuş.

Yanlış bilgi verdiysem kusura bakmayın ben de izlediğim belgesellerin yalancısıyım.

Hatta bunlardan biri Morgan Freeman'ın sunduğu belgesel serisinin bir bölümünde geçiyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

xieon said:

Öncelikle o belgesellerin söylediğine göre dünya üzerindeki tüm canlıların DNA yapısı aynı "soy"dan geliyormuş. Yani şuana kadar bildiğimiz tüm canlılar tek bir aile ağacı altında toplanıyormuş

aklıma evolution filmi geldi.

dur yarın bir daha izleyeyim...

http://img252.imageshack.us/img252/3682/evolutionhappypfhor.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...