Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 dasaaa, bak sevebileceğin bi düşünce: bu şekilde tamamen farklı bi yapıda canlı bulunabilmesi alien filmindeki gibi bazı metallerle direkt reaksiyona giren dolaşım sıvısına sahip canlı bile olabilir demek. sonuçta canlı olması için varsayılanlardan çok daha değişik moleküler yapıda eleman, daha farklıları neden olmasın ki diyebiliyosun artık. aynı zamanda şimdiye kadarki canlı araştırmalarında belki de bulunan canlı kalıntıları vardı, ama farkına bile varılmadı. ya da yaşam için su bile gerekmeyebilir belki de. bu farklılığın ne demek olduğunu çözmeleri lazım, canlıyı tekrar tanımlayabilmek için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 meraktan soruyorum, bir zaman şu mesikada adamın biri kapanla bir şey yakalamıştı ne oldu ona, dnsı falan alınamadı falan dediylerdi en son? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 chupakabra mi neydi Gidasiz itin gavurcasi, onemli bisi diil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 ntv'de betül arslan'ı gördüm çok komik konuştu lan hahahah. anladığım kadarıyla nasa'nın bakteri açıklayacak olmasının aslında çok çok mühim bir mesele olduğunu anlatmaya çalışıyor. "100-200 bin yıl önce meydana geldik biz" "4 milyon yıl önce bakteriler vardı, bakteriler aslında dünyanın gerçek sahibi" "vatandaşlar hayal kırıklığı uğruyor, yeşil adam, gri adam göremeyince, ama bakteri gibi canlı organizmaları var evrende, o yüzden kendimizi evrenin merkezine koymamamız lazım" felan gibi şeyler dedi. sana ne davut. hayır o değil de, bakterinin nesinden heyecan duyacam ben yahu. birkaç doktora öğrencisine tez konusu olur o kadar... "yeşil adam" görmek isteyenleri aşağıladı bi de. sonuçta o "yeşil adam" diye küçümsediği şeyler bize "iletişim" kuracak, kültür paylaşacak, teknoloji geliştirecek, yeni bir yaşam gibi fırsatlar sunacak. kadın nasa çalışanı herhalde. tüm nasa çalışanları onun gibiyse neden halen "uzayda seyahat" gerçekleştiremediğimizi daha iyi anladım. çok banal yahu. monoton monoton bakterilerle takılıyorlar gün boyu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vargath Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Abi döverim ben bunları! Through the wormhole muydu neydi o belgeselde zaten böyle bir şeyden bahsediyordu. Geçtim bunu extremophil diye aratırsanız akla hayale gelmeyecek bakterilerin var olduğunu görürsünüz. NASA resmen trollemiş! FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 al işte ben demiştim. nasa "uzaylı açıklıycam olum tüm gerçekleri dökecem ortaya" gibi kastırdı ortalığı. ama açıklayacağı şey de dandirik bir bakteri. hayır zaten biliyorduk uzayda "yaşam" olduğunu. uzayda bakteri, mikroorganizma örnekleri inceleyip duruyorlardı. bizle dalga geçmek için böyle bir basın toplantısı hazırladılar. zaten "uzaylı" görmüş olsalar bile çıkıp bize sunmazlardı herhade "bakın böyle bir arkadaşımız var" felan gibisinden... Vargath said: NASA resmen trollemiş! FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU! +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 benmçin "kalkıp da rhea'dan şöle bi solucan getirdik, çam sakızı çoban armağanı!" demedikleri sürece nasa'nın değeri bitmiştir! izzet altınmeşe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 betül said: "4 milyon yıl önce bakteriler vardı, bakteriler aslında dünyanın gerçek sahibi" http://1.bp.blogspot.com/_6CDERIWv0AI/TMKrWp4mSrI/AAAAAAAAAZE/vsucuCto3rw/S300/images.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 nasa wikileaks gündemini değiştirmek için yapıyor bunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 annesi fatmagül'ün suçu neyi izleyenler buradan takip edebilir: http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 benim annem NHK world izliyor ama aynı kapıya çıkıyo tabi sağol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 uzaylı devrimi bir günde olmaz arkadaşlar. bi nükleer savaş, bu arsenik arkadaşlara bir mutasyon, ovyeaman oluruz o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Norak said: betül said: "4 milyon yıl önce bakteriler vardı, bakteriler aslında dünyanın gerçek sahibi" http://1.bp.blogspot.com/_6CDERIWv0AI/TMKrWp4mSrI/AAAAAAAAAZE/vsucuCto3rw/S300/images.jpg lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 eğer uzaylılar konusunda açıklama ileride yapılırsa nasadan gelmeyecek. bence insanlarda nda gelmeyecek. olsa olsa uzaylılar kendi kendilerini gösterirler. insana kalırsa uzaylı bakteriden uzaylı alglere geçişimiz bin yıllar alır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 fede said: uzaylı devrimi bir günde olmaz arkadaşlar. bi nükleer savaş, bu arsenik arkadaşlara bir mutasyon, ovyeaman oluruz o zaman uzaylıya nükleer atarsan daha da beter olur. şunun nuke yedikten sonra caponlar gibi sapıttığını düşünsene.. puddi puddi diye gezsin etrafta.. aptal çizimler yapıp çok iyiymiş gibi dünyalılara satmaya çalışsın. bin çeşit sapık yayın hazırlasın. çok feci çok. paşa paşa dünyayı ele geçirmeye geleceklerse başımın üstünde yerleri var. ama böle caponlaşacaklarsa yahut caponlaşmışlarsa.. işte o zaman olay çıkar! anlıyor musun! bi de kapıdan şöle bişi girse tekme atsan kırılır olm.. büyük uzaylı istilası bi anda karacaahmet'te son bulur.. yazık olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moncici Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 bu oturanlar çıkarıyolarmış şimdi insan maskelerini falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Beyler bununla ilgili 2-3 belgesel izlemiştim orada gördüklerimi paylaşayım da bu bakterinden ne olur altı üstü arsenik falan demiyelim. Öncelikle o belgesellerin söylediğine göre dünya üzerindeki tüm canlıların DNA yapısı aynı "soy"dan geliyormuş. Yani şuana kadar bildiğimiz tüm canlılar tek bir aile ağacı altında toplanıyormuş yani bu durumda bu ağacın dışında bir yaşam olması demek bu diğer yaşamın bizimkinden bağımsız bir şekilde ortaya çıkması demektir ki bu durumda dünyada yaşam 2 kere meydana gelmiştir buna bağlı olarak da uzayda yaşam olma ihtimali daha da artmaktadır. Arsenik olayına gelecek olursal, arsenik bizim dnaımızı bağlıyan bilmemne molekülüyle hemen hemen aynı yapıya sahipmiş yani görüntü olaraktan. Bu yüzden bizim aile ağacımızdan bir canlı arsenikle temas ettiğinde arsenik dnayı kandırıp o parçanın yerine geçiyormuş bu yüzden de dna bozulup ölüme yol açıyormuş. İşte bu canlı bir insanı öldürmeye yetecek kadar arseniğin x1000 katı ortamlarda bana mısın demeden yaşıyormuş ki bu da onun bizim aile ağacımızın dışından olduğunu gösteriyormuş. Yanlış bilgi verdiysem kusura bakmayın ben de izlediğim belgesellerin yalancısıyım. Hatta bunlardan biri Morgan Freeman'ın sunduğu belgesel serisinin bir bölümünde geçiyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shimone Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 arsenikli ortamda yaşamını surdurebilen bir bakteriymiş. dagılabiliriz. resimdeki bakteri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 we've cracked a door for a life in the universe gibi bişiler dediler hehe. o ne be. duyan da sanki filmlerdeki bilim konseyinin "uzaylılar geldi, heyecanlıyız" demesi gibi bir açıklama yapıyor sanacak ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 ee başını kaçırdım da bu bakteri o gölden başka nerde varmış ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Bone said: we've cracked a door for a life in the universe gibi bişiler dediler hehe. o ne be. duyan da sanki filmlerdeki bilim konseyinin "uzaylılar geldi, heyecanlıyız" demesi gibi bir açıklama yapıyor sanacak ^^ ben heyecanlandım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Abi anladigim kadariyla biz baska bir seylere de yasam diyebiliriz diyorlar. Yasam bulamadik FAIL olduk demiyolar da :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 james hacı bi nefes al, ölecen dayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 yaşamın tanımı yanlışmış işte gerekli maddeleri daha önce sıralamışlardı arsenik eklendi bide biz yaşam nedir bilmiyormuşuz diyorlar şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2010 xieon said: Öncelikle o belgesellerin söylediğine göre dünya üzerindeki tüm canlıların DNA yapısı aynı "soy"dan geliyormuş. Yani şuana kadar bildiğimiz tüm canlılar tek bir aile ağacı altında toplanıyormuş aklıma evolution filmi geldi. dur yarın bir daha izleyeyim... http://img252.imageshack.us/img252/3682/evolutionhappypfhor.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar