Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dev maket ?


xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

çok da zevkli, tam rehabilitasyon. ancak özel bir yer ister bunlar. yapıp yapıp kaldıramazsın. boyayıp kurumaya bırakacaksın, öte yanda başka parçaları yapıştıracaksın. sonra ikinci kat boyayacaksın falan derken özel bir masa ister. yoksa hem masa kur - kaldır sıkılırsınız hem de naparsanız yapın o maket güzel olmaz. kinder süprize bile küsersiniz...

daha büyük ölçekler daha detaylıdır ve gerçekçidir tabi, ancak daha çok emek ister. uçak yapmak isteyenler ilk olarak 1:72 ile başlasın, az boya, tek fırça falan gerekir.

hem büyük ölçeklerde fırçayla boyama çok sırıtır, illa yarı profesyonelleşip sprey boyama aparatı (airbrush) falan almanız gerekir.



görüldüğü gibi büyük ölçekte detay fazla, hatta bunun gibi bir aletle yapacağınız kamuflaj tadından yenmiyor gördüğünüz gibi. eksisi maliyet ve ayrılacak zamanın artması. hele geçici heves olup olmadığını anlamak için ufak her şey dahil kitlerle denemekte yarar var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir de her yerde yaygın marka alman revell, ancak nedense adamların kalıpları kötü. böyle birbirine oturmaz arası açık kalır gıcık olursun. bariz tasarım hataları vardır falan. (bu hatalardan bıkıp yarım bıraktığım gemi var)

tamiya fiyat performans iyi gibi, hatta trumpeter var ama zor bulunur. bir de iki katı fiyat. ancak otomotiv sektörüne üretir gibi ciddi üretiyor adamlar. parçaların detayına, pürüzsüzlüğüne, şekillerin mükemmel oturmasına hayran kalırsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya o değilde hazır konu varken

http://www.hobbytime.com.tr/plastik-maket-academy-1-35-uh-1-huey-nose-art

bir süredir bu modeli arıyorum ben, japon hobi sitelerine baktım stoklarda kalmamış, zaten özel üretim tarzında birşeymiş asdfsad

Academy'nin bu modelini gören duyan, veya herhangi bir sitede stokta gören olursa bana haber uçurabilir mi?

Hani diyorum google'ın arama sonuçlarının dışında bulunursa yani,

başka Huey'de olmaz bu arada, yani olur nasıl olur, 1/35 oranında ise olur asdfads yoksa Gunship modellerinin 1/48'ini vs. çok görüyorum.


edit: burada daha detaylı görülebilir maket
http://www.hlj.com/product/ACD12107

İSTİYORUM ULAN BUNU, VİETNAM FİLMLERİ KOLEKSİYONUMUN YANINA KOYACAM
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ulan var ya $u maketcilikten nefret gelmesinin tek sebebi airfix markasidir. ortaokulda hasta gibi maket yapardim 1:48 ler falan..

15 gun 1:24 luk bi maket kastim, sora ucagin tek kanadinin olmadigini farkettim. asdfa

o zamanlar tabi daha toyuz kutuyu acinca ilk yapman gereken $ey parca sayimi oldugunu bilmiyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

birde faller vardir , rollercoaster larindan yaptim iki tane,

Big dipper

http://www.youtube.com/watch?v=FAMAY2CoZIg


Wild mouse

http://www.youtube.com/watch?v=j0FFHtE6ksw



ikiside su ana kadar yaptigim muhtemelen en eziyetli modeldir, tum raylar cimbizla didik didik tutulur acilari ayarlanir, wagonlarin agirliklari ayarlanir, o incecik led ler icin kablo cekilir falan derken inanilmaz vakit almisti. ama bittikten sonrasi keyfi inanilmazdir. (videolardakiler benim degil)
static model yapmiycam diye yemin etmis olan bana tekrar static calistirmisti. (gerci motoru falan var bildigin calsiyor static saymiyorum diyip tukurdugumu yalamayabilirim asdf)

yapmasi en keyifli model ise istisnasiz Tamiya nin Scania R620 si + 3 dingilli sogutucu dorsesiydi. ses ve titresim kitiyle birlikte bir baska dunya.

tamiya Scania r620

http://www.youtube.com/watch?v=7Rz2rZR_54Q



o yuzden tamiya icin su yoruma katilamadim;
goldbären said:

tamiya fiyat performans iyi gibi,

tamiya en iyi. imho
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

modeline gore degisir o , kiminde bir model cok iyiyken digerinde baskasi olabiliyor. direk karsilastirma veya yorum bulabilirsen faydali olur. ama sahsen academy nin daha fazla yedek parcayla geldigini biliyorum, afv nin ise son zamanlarda malzeme kalitesi kastigini.

yinede bi statikciye sormak lzm, benim pek aram olmuyor bunlarla.
birde o 4 marka arasindan revell niye var bilemedim. kutusu en guzel, icindeki en kotu model ureticisi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya hayatım boyunca yaptığım derken böyle sürekli yapıyormuşum gibi anlaşılmasın, toplasan 10 tane falan yaptım, en sonuncuyu da 2 sene önce mi ne yaptım asdfasd

zaten hevesim vardı son 1-2 aydır dönüş yapmaya, konuyu görünce iyice gaza geldim.

Ondan önce de işte D&R'da falan hoşuma giden birşey olursa alıyordum. Onlarda Revell marka işte biliyorsunuz. İnternetten alırsam Tamiya alıyordum falan,

Şimdi dönüşü kaliteli yapayım dedim, inceliyorum bayağıdır da Revell zaten hayatta almamaya karar verdim. Herşeyden önce 1/72'den büyük çok az ürün yapıyor, onlarda beş para etmez yani yapılmışlarını falan gördüm cidden,

Academy'nin ürünleri bayağı hoşuma gitti aslında, sanırım en son onda karar kılacağım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...