Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yeni özellikleriyle birlikte Opera 11

Bone

Öne çıkan mesajlar

said:
Kişinin web tarayıcısı seçimi ile IQ seviyesi arasında ilinti olabilir mi sizce? Eğer cevabınız hayırsa bir sonraki haberimize geçmenizde hiçbir sakınca yok. :) Ama 'yok, olabilir' diyorsanız o halde aşağıdaki grafikten kopya almadan bir tahmin yürütün bakalım en yüksek IQ'ya sahip olanlar hangi tarayıcı üzerinden bağlanıyordur sanal dünyaya?

Çalışmanın sahibi AptiQuant ismini taşıyan Kanada merkezli bir kuruluş. Bakın nasıl bir sonuca varmışlar:
En yüksek IQ seviyesine sahip olanlar Opera kullanıcıları. Onları hemen takiben Camino'cular geliyor. Eğer Chrome frame'i ile IE kullanıyorsanız inanın en zekilerden birisi de sizsiniz.
Safari, Chrome ve Firefox kullanıcıları IQ'nuz ne çok yüksek ne de düşük. Ortalamada seyir halindesiniz.
Internet Explorer'cılar: Çalışmaya göre en düşük IQ seviyesi sizlerde çıkmış. IE 8 kullanıcıları yine bir derece kurtarıyor ama 'hala' IE6 kullanmakta diretenlerin durumu fena.

lawl

said:
A Vancouver based Psychometric Consulting company, AptiQuant, has released a report on a trial it conducted to measure the effects of cognitive ability on the choice of web browser. AptiQuant offered free online IQ tests to over a 100,000 people and then plotted the average IQ scores based on the browser on which the test was taken. And the results are really not that surprising. With just a look at the graphs in the report, it comes out pretty clear that Internet Explorer users scored lower than average on the IQ tests. Chrome, Firefox and Safari users had just a teeny bit higher than average IQ scores. And users of Camino, Opera and IE with Chrome Frame had exceptionally higher IQ levels.

http://www.aptiquant.com/news/is-internet-explorer-for-the-dumb-a-new-study-suggests-exactly-that/
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
maxigenous said:

adres satırında tıklanacak aşağıya doğru bakan ok olayı yok hacı orada.

rahatça geri dönebiliyosun diyolar ama düzgün bir cevap vermiyorlar.
al cevap burda.

opera:config#Show%20Dropdown%20Button%20In%20Addressfield

şunu opera adres satırına yaz,
Show Dropdown Button In Addressfield - bunu aktif et.
operayı yeniden başlat.

bitti.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
Şimdi pati'nin arama motorunun bozuk olduğu şu günlerde olabilitesi olur mu merak ettiğim bir fikir aklıma geldi ?

Normalde zaten aramalarımı google'da site:xxxxxxx.com olarak yapıyorum çoğu sefer, ama bunu artık pati için her seferinde yazmaktan gına geldi.

Bunu sağ üstteki search engine'e belli bir şekilde entegre edebilir miyiz ?

Uğraşmaya çalıştım ama pek bir ilerleme kaydedemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında onu da yazacaktım fakat bilgisayardan yazmadığım için yazamadım, neyse şöyleki:

sağ üstteki default gelen google ikonuna tıklayıp Arama Motorlarını Yapılandır seçilir,

sonrasında açılan listenin yanında Ekle ye tıklanır,

Adres: kısmına

http://www.google.com.tr/search?q=%s+site%3Apaticik.com

sonra bir kısayol eklenir, ben p olarak ekledim,

+aşağıdaki gibi olacak ayarlar:

Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kötü abi o, benimki daha iyi.

Bunu ekleyin Address'e:

http://www.google.com.tr/search?q=%s+site:forum.paticik.com&tbs=qdr:y,sbd:1

Böylece aradığınız şeyi son bir yılda yazılmış yazılar içinde tarihe göre sıralatacaksınız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...