Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

FPS'nin 7 harikası

Xanador

Öne çıkan mesajlar

mokoko said:

mw serisi(1 ve 2) film kalitesindeki senaryosu ve oyunanışıyla(farklı yerdeki askerleri oynama vs) çok şey kattı bence fps olayına.

İşte o film gibi oynanış ve tek oyunda farklı karakterleri canlandırma olayı ilk Medal of Honor'da vardı...

Allied Assault'un Omaha çıkartması bölümünü oynarken "ulan savaşmak amma kötü bişey aslında" diye keyfi kaçan çok insan bilirim =)

Peki araç kullanma olayını ilk olmasa bile hava,kara,deniz ve denizaltı kadar genişleten ilk oyun Battlefield 1942 midir? Öyleyse o da listeye girebilir aslında...
Sosyal ağlarda paylaş

HL ve modları desek aslında, çünkü her mod'u birbirinden farklı yenilik içeriyordu. Natural Selection özellikle insanlarla oynarken bir RTS'de asker ne yapıyoru oynatması fln inanılmazdı herhalde ( daha öncesi var mıdır bilemiyorum) Team Fortress dediğinde classların ayrımı spy'mış engineer'mış yok efenim engineer sentry gun yapmışmış, falanmış filanmış.. Evet evet, walla bravo adamlara ne güzel oyun yaptılar mod yaptılar.

Bence 1-HL, 2-CS, 3-NS, 4-TF die gitmeli :P
Sosyal ağlarda paylaş

Onunuze koyunca yuzune bakmayacaginiz ya da en fazla 1-2 saat oynayip basindan kalkacaginiz oyunlari tekrar tekrar yad etmenin bir anlami yok be.

En iyileriydiler de gecti gitti artik. E seneler sonra tekrar tekrar oynayinca da iyice baydi. Bir ozelligi kalmadi artik bu oyunlarin.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

cod2 = mw1 > mw2 > black ops

ozellikle cod2 ve cod 4 mw1 csden sonra ula$ilan son noktaydi diye du$unuyorum. sonra iyice arcade e dondu zaten.

+46

cod2yi cok oynamıslıgım yok ama cod4ten daha iyi 1 fps ben daha oynamadım kolay kolay da oynıycagımı sanmıyorum mw1 su ana kadar oynayıpta etkilendigim sayılı oyundan biri (:D
Sosyal ağlarda paylaş

cod serisindeki atmosfer belki diğer oyunlarda yok mw1 ve mw2deki sahneler , müzikler bir oyuncunun aklından kolay silinmez. Ama bu listeye "konsol" FPS lerinin girmesi diğer oyunlara saygısızlık gibi bir durum ortaya koyar. MW2 deki silah kontrolü cs deki gibi mi? ya da UT3teki oyun hissi ut2004/q3/q2 deki gibi mi?

HolyRaider said:

eskiyiz ESKİDEN SÜEPRDİ LAN OLM MANYAK LAN gibi tavırlar sergilemeye gerek yok.

Sizin için FPS ler konsol portu veya konsol için yapılmış olanlardan ibaret olabilir ama çoğu PC oyuncusu için o eski oyunlar vazgeçilmezdir ve başlarına oturduklarında 1-2 saat değil 5-6 saat oynayabiliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Onunuze koyunca yuzune bakmayacaginiz ya da en fazla 1-2 saat oynayip basindan kalkacaginiz oyunlari tekrar tekrar yad etmenin bir anlami yok be.

En iyileriydiler de gecti gitti artik. E seneler sonra tekrar tekrar oynayinca da iyice baydi. Bir ozelligi kalmadi artik bu oyunlarin.

Counter Strike hala oynanıyor. Cs gibi pek çok eski ama oynanan FPS de mecvut yani.

Ayrıca bu bana özgü birşey mi bilemeyeceğim ama biri önüme Wolfenstein 3D açsa "anaa ne güzel oyundu bu bee" diye oynarım 5-10dk ...
Sosyal ağlarda paylaş

Eskileri söylemeyeyim doom, duke nukem, wolf falan. zaten onlarla büyüdüm.

ama yenileri sorarsanız hayatımın oyunu half life 2 ve doom 3'dür. doom 3 oynanabilirlik açısından beni çok tatmin etmişti. atmosferi, korkutuculuğu, o manyak ses efektleri, karanlığı grafikleri, o marine'yi dışardan gösterip karşına eşek gibi bi yaratık çıktığında yavaş yavaş kafanın arkasına yaklaşıp fps'ye dönüş efekti falan:D

diğerine gelirsek: half life 1 çok çok efsane bir oyundu özellikle konusu, kaçış, 2 arada bi derede kalma hissi falan ama o half life 2'de çatıdan çatıya atlaya atlaya, dağda taşta, bayırda gölde, arabayla yapayalnız köylerde gezerken aldığım tad da bambaşkaydı.

medal of honor vardı çok eskiden, şu normandiya çıkartması yaptığmız olan hiç hatırlamıom adını falan bi o bölüm kalmış aklmda o da güzeldi baya bak aklıma geldi birden.
Sosyal ağlarda paylaş

Xanador said:

Ama Call of Duty serisi "Dünya'nın 7 harikası" gibi "FPS'nin 7 harikası" arasına girecek hiç bir şey katmadı oyun camiasına.

En basitinden hiç değilse Call of Duty'den önce Medal of Honor vardı.

Bir MoH: Allied Assault'un Call of Duty den çok daha fazla hatırı vardır bence FPS dünyasını şekillendirmek adına. Zaten Call of Duty serisini ilk çıkaran ekip Allied Assault'u yapan ve sonra EA den ayrılan tiplerdir mesela...

Atmosfer...

Hiç duydun mu bu kelimeyi. Call of Duty 1'den itibaren çıkan hiçbir ama hiçbir fps call of duty oyunlarının savaş atmosferine yaklaşamamıştır bile. Coda böyle bir ödül verilmeyecekse pazarlama stratejilerinin çıkan oyunları ortada bırakması sebebiyle olabilir. Ama yenilik katmadı demek ayıptır yani.
Sosyal ağlarda paylaş

maxigenous said:

Xanador said:

Ama Call of Duty serisi "Dünya'nın 7 harikası" gibi "FPS'nin 7 harikası" arasına girecek hiç bir şey katmadı oyun camiasına.

En basitinden hiç değilse Call of Duty'den önce Medal of Honor vardı.

Bir MoH: Allied Assault'un Call of Duty den çok daha fazla hatırı vardır bence FPS dünyasını şekillendirmek adına. Zaten Call of Duty serisini ilk çıkaran ekip Allied Assault'u yapan ve sonra EA den ayrılan tiplerdir mesela...

Atmosfer...

Hiç duydun mu bu kelimeyi. Call of Duty 1'den itibaren çıkan hiçbir ama hiçbir fps call of duty oyunlarının savaş atmosferine yaklaşamamıştır bile. Coda böyle bir ödül verilmeyecekse pazarlama stratejilerinin çıkan oyunları ortada bırakması sebebiyle olabilir. Ama yenilik katmadı demek ayıptır yani.

Tamam. Kaliteli savaş atmosferini Medal of Honor getirdi CoD dan önce. Onu anlatmıştım kaç satır yukardaki postumun tamamında =)
Sosyal ağlarda paylaş

maxigenous said:

Atmosfer...

önce call of duty, operation flashpointin atmosferine yaklaşsın sonra bakarız ödülü hakediyomu diye.
Sosyal ağlarda paylaş

maxigenous said:

LathspeLL said:

Call of Duty 1 ve 2 bir kere Medal of Honor: Allied Assault'ın yanına bile yaklaşamamıştır bence.

Mohaa'da denendi, cod 1'de yapıldı, cod 2'de çok daha ileri götürüldü. Çok nettir yani bu olay. Tartışmaya gerek yok bile.

MoH:AA'da yapıldı, cod1'in animasyonları rezalet ötesiydi, cıvıl cıvıl renkler falan atmosfer rezildi. CoD2 daha iyiydi ondan ama zaten aralarında yıllar var. MOH:AA > CODS "Tartışmaya gerek yok bile"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...